Slither írta:Cumbee írta:De legalább te mint komisszár ne biztasd hülyeségre/csalásra a többieket... Ha ilyenekkel akartok játszani, akkor menjen vissza a waiver list. Én azért szavaztam meg a törlését, hogy ne kelljen napokat várni 1-1 emberre, nem azért, hogy ezt kihasználva előnyt szerezz másokkal szemben...
Miről beszélsz?
Nyilván nem a jó játékosaidat kell kitenni FA-nak, hanem a leggyengébbet. Aki mégis megteszi, az meg is érdemli... Nem hiszem, hogy bárkinek olyan kerete lenne, ahol minden játékos über jó, és nem pótolható a szabad-ügynökök segítségével. Egy helyen meg simán megéri cserélgetni, +1 ember sokat nyomhat, főleg ha sikerül pont egy olyan napot kifognia, amikor átlagon felülit teljesít. De mindegy, ha nem használjátok ki az FA piacot, az nekem csak jó.

Na akkor tisztázzuk. Először is azt azért szeretném hangsúlyozni, hogy ez az én véleményem, ha mindenki szerint hülyeség, akkor elfogadom, és eztán én is követem majd a trandet.
Naszóóóval.. Kezdjük azzal, hogy szerintem teljesen mind1, hogy jó játékost, vagy rossz játékost teszel ki. (Jó játékos esetén bonyolódik az ügy, de erről később.) Véleményem szerint az FA lista arra szolgál, hogy a hosszú időre lesérült játékosaidat pótolni tudd, valamint, hogy a gyengén szereplő játékosaid helyére szerezz jobbat. Ez eddig szerintem világos, mindenki erre (is) használja. A gond szerintem onnantól kezdődik, azaz nálam az esik már bele a csalás kategóriájába, amire most te biztatod a jó népet. Adott ugye csapatonként 8 játékos posztra, ez mellett van még 3 Util és 3 Bench játékos. Ezekkel a számokkal nyilván tisztában vagy, mivel te állítottad be őket. Alap esetben tehát 14 játékost használhatsz, ennyit enged a játék, ennyit engedtél te. Na itt jön be a turpisság a képbe, ami szerinted a játék adta kiskapu, szerintem meg csalás, mivel a játék alapból nem enged ilyet, hanem mi idéztük elő azzal, hogy a waiver listet kiszedtük a játékból.
Aki nem érti, hogy mi ezzel a problémám, annak leírom: teszem azt, úgy cserélgettem, draftoltam, hogy van 12 jó játékosom és 2 full selejt. Ebben az esetben nekem nem fáj, hogy ha a selejtjeimet kiteszem és behúzza valaki, szal simán belefér, hogy minden nap kiteszem az előző nap használt 2 selejtet és húzok helyettük 2 másikat, akik aznap játszanak. Ebben az esetben simán lehet, hogy még az ellenfelem 14 játékossal hozza le a hetet, én 12+2*7 játékost használok, azaz 26 játékost. 14vs26. Azért remélem mindenki érzi, hogy itt mekkora különbséget jelent 12 plusz játékos. NA EZÉRT csalás a dolog.
Ezt szorítaná vissza a waiver list, hiszen nem tudna egy ember naponta cserélni, + minden cserével pozíciót vesztene, ami azért elgondolkodtatná az adott embert.
És akkor még nem beszéltem arról, hogy valaki ugyan ezt csinálja, csak kisebben. Ha kiteszek egy játékost FA listára, mert sérült és nem akarom, hogy foglalja a helyet akkor NINCS jogom később igényt tartani rá, mert nem az enyém. Ha kell, NEM teszem ki. Ha kiteszem, akkor az azt jelenti, hogy nem kell. És nem írom be, hogy az az én játékosom, senki ne húzza fel, mert ezzel azt éred el, hogy 1, a többiek nem akarnak szemetek lenni, nem húzzák fel, ergó ismét jogosulatlan előnyhöz jutottál, 2, felhúzza valaki és akkor ő lesz a szemétláda, hogy benyúlta a játékosod.
Konklúzió: kellene egy szavazást csinálni, hogy az emberek szeretnék-e vissza a waiver listet, vagy teljesen elfogadott lesz a trükközés és a stipistopi, ez az én játékosom féle magatartás. Esetleg marad minden a régiben és annyit tehetek, hogy képzeletben szúrós szemmel nézek arra, aki kihasználja az un. "kiskapukat"