Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
istyke6
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.03.14. 18:21:27

Nagyon is unalas lett az elso futam szvsz. En jobbnak gondoltam, nem tudom, hogy a notankolas miatt vagy miert, de ugy a 15 kor kornyeken, ereztem, hogy na mindjart elalszok.... vegulis kibirtam , de .....
I <3 FCB
gergo9
Director del Fútbol

2010.03.14. 18:19:58

Már tegnap megvolt az az érzés bennem hogy vonatozás lesz az egész verseny előzés nélkül, kb be is jött. Tavaly 2 dolog "okozta" a legtöbb előzést a KERS és ugye a súlykülönbség, sikerült a srácoknak mindet kiszűrni. :evil: A balszerencsés Vettelt tudták megelőzni akinek elszállt a kocsija anélkül akció nélkül maradtunk volna. Nem túl biztatóak az előjelek a szezonra nézve.
Igazából 3versenyzőt emelnék ki a hétvégéről.
Vettelt ill Hamiltont akik zseniálisat mentek,(csapattársból kiindulva) , Vettel érdemelte volna meg leginkább a győzelmet de ugye a technika meg ugye a jól ismert Alonso féle vudutechnika működött mint mindig :twisted: .
Hamilton bucira verte a regnáló világbajnokot(reméljük ez így is marad :D ), remélem hogy a fordul a kocka és Mclaren és Mercedes GP fog harcolni a győzelmekért.
És ugye Schumacher aki szerintem is jót ment a 3 év kihagyáshoz képest. Kiegyensúlyozott, hiba nélküli verseny közvetlenül a csapatárs mögött.
De ennél csak jobb lesz illetve jobbnak kell lennie ha komolyan bele akar szólni a vébébe, bár ehhez egy megfelelő kocsi is kell ez még sajnos nem az.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gergo9 2010.03.14. 18:22:29-kor.
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.03.14. 18:15:45

breywol írta:Most olvasom az NSO-n: "A Bahreini Nagydíjat Fernando Alonso nyerte meg, csapattársa, Felipe Massa mögött." Ezt hogy kell érteni? Most akkor ki nyert?
:roll:
Tipikus NSO... :roll: Maskulonben Alonso nyert.
breywol
Jugador del Barça

2010.03.14. 18:13:29

Most olvasom az NSO-n: "A Bahreini Nagydíjat Fernando Alonso nyerte meg, csapattársa, Felipe Massa mögött." Ezt hogy kell érteni? Most akkor ki nyert?
:roll:
Ronaldo, Kluivert, Rivaldo, Puyol, Cocu, Xavi, Ronaldinho, Iniesta, Messi :)
„Már nagyon sokszor mondtam, hogy ha rajtam múlik, egész életemben itt maradok, és a Barcelonánál fogok játszani. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet pénzzel megvenni” Lionel Messi
Ercsike
Barça B

2010.03.14. 17:02:44

Ferrari kettős győzelem :D yeeeep :D

GO FERRARI :P
"Katalán a szív, kék a lélek, BARCELONA FAN maradok,amíg élek!"
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.03.14. 16:28:41

Érdekes kis futam volt. Hogy ez a no tankolás beválik-e, ahhoz még kell várni 2-3 futamot, de én elég pesszimista vagyok. Tavalyi és eddigi nagy taktikázás sincs, dög unalom, körözgetés, pár körig valaki brutál gyors, de mit se ér ez, mivel a gumik felmelegednek. Érdekes lesz, de ma igen csak óvatosak voltak a srácok. Az új csapatok meg gyalázatosak. Ez szégyen, ha egy istálló nem készül el, egy versenyzőbe 0 kör van, az mi a lótúrót keres a legnagyobb kategóriában? Vicc. Továbbá ez hogy pl. Lotusnak 0 köze van ahhoz a Lotushoz, amiről az embernek egy régi múltra visszatekintő neves autómárka jutna eszébe, egy maláj cégmilliós tulaj helyett.

Nos a futamról, a Ferrari idén elég erősnek tűnik, a meki biztos ott lesz Hamiltonnal, a Mercit még nem tudom hová tenni, de az biztos hogy ők alkotják az élmezőnyt. Red Bullt a fejlesztések eldöntik majd, és a balszerencse Vettelt idén is, hogy mennyire tudnak stabilan az első 4ben lenni. Örülök Alonso győzelmének, Felipe visszatérésének és nem utolsó sorban Schumiénak is. Nagyon jó volt újra látni az "Öreget". :) Akin ez a kihagyás korántsem látszik annyira mint gondoltam. Remekül teljesített, de kell még jó sztem 2-3 futam, hogy igazán belerázódjon. 41 évesen, nem a legjobb autóval, nálam ma ő győzött fölényesen. Jó lesz ez. ;)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Saviola
Júdás 2, az áruló

2010.03.14. 15:58:37

12.Adrian Sutil

Nincs több kérdésem. 8)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Eazzy
Entrenador del Barça

2010.03.14. 15:57:44

ozsimiki írta:
gekkodan írta:
Vettelnek talán jobb lett így, mert azért megette volna a végére Alonso szerintem. Beszédes, hogy Webber és Vettel között mekkora különbség volt, ez azért tanulságos, mert komoly sansz van arra, hogy a Red Bull bár pokoli gyors volt az első felében, azért kicsit szét lett hajtva és nem biztos ám, hogy versenytávon bírják ezt a fajta terhelést. És Webber teljesítménye ezt igazolja.
szerintem nem ette volna meg, Vettelnek semmiféle gumigondja nem volt, amikor Alonso próbált keményebben odaérni,és esetleg előzni, felmelegedett a gumi,és vissza is esett 1-2 körre,ez lett volna az utolsó 5 körig,aztán feladatja vele a csapat,és behozzák 2-3ba.

nem érdemes Webberből kiindulnod, ennyi erővel Hami-Button? Webber gépének amúgy se volt baja,csak a gumijaival,ami egyértelmű,h mi miatt ment szét a végére.

Vettelnél fordítva, nagyon jó tempót ment végig, és még a gumijai is bírták, "egyszerű" technikai probléma,ami sajnos tavaly is kísértette őt sokszor. ezen részben egyetértünk, hiszen nagyon gyorsak,csak megbízhatatlanabbak mint a Ferrari egyelőre.

de amiért írtam az ez: technikai gond nélkül nem HISZEM,h Vettelt leelőzi Alonso, láthattuk,h hamar döglődni kezd a gumi ha kicsit is agresszorba megy át vki...(jó hülye szabály)
Nem tudom. Nekem a végén úgy tűnt, csak átmeneti volt a gumiprobléma Alonál, meg is futotta még a leggyorsabb kört is, nem melllesleg Massát is nagyon nagyon otthagyta (persze itt jöhet a kérdés, hogy nem e szóltak Massának, hogy nyugi van, ne csesszük el az 1-2-t...), szóval ki tudja, akár be is foghatta volna Vettelt, de mindenképpen veszítettünk egy lehetőséget arra, hogy lássunk kettejük között egy brutál párbajt :(
MR. TROMORT777

2010.03.14. 15:45:48

Vicc, vicc, vicc.
Egy olyan szabályt nem tud bevezetni a FIA, ami előrébb vinné az F1-et.
Ez a mai futam is kész katasztrófa volt. Semmi nem történt.
Ahogy azt várni lehetett az újoncok hozták a szintjüket. De még jó, hogy a legtöbbje hamar kiesett. Így nem okoztak komolyabb galibát. Chandlock vagy ki(:oops:) 4 kört ment összesen az autójával eddig, 4-et. Az semmi. Nem tudom minek kelettek akkor ezek az újoncok. Így semmi értelmük sincsen. Nekik se jó, meg a mezőnynek se. Vagy legalább nekik újoncoknak adna az FIA plussz tesztlehetőséget, hogy legalább körönként ne 10mp-et kapjanak.

Vettel érdemelte volna a győzelmet. Kár. Végig nagyon magabiztosan vezetett. Lesz ő még VB úgy érzem.

Gyula meg attól elélvezett, hogy Kobajasival Szujó készített riportot. Vicc,
Kralo
Entrenador del Barça

2010.03.14. 15:36:34

Bemelegítő futamnak tűnt ez. Azt hiszem most nem rohantak fejjel a falnak, mint tavaly az első futamon, amikor elhitték, hogy előzni fognak, ha akarnak, ha nem. A taktikázáshoz most még nagyobb szükség van a pilóták vezetői képességére.
Sok jó versenyzőnk van az élen. Gyorsak, taktikusak, ravaszak, ki fog ez kerekedni szépen. Jelenleg még mindenki udvarias, és becsókol a másiknak, de ha itt elszabadulnak az indulatok, olyan láncreakció indulhat el, mint 07ben, és ebben a láncban több a csomópont, mint abban a szezonban.

Örülök Alonso győzelmének. Szép előzés volt az első kanyarban, és azt hiszem Vettelnél is bepróbálkozott volna az utolsó 10 körben, ha nincs problémája a németnek. Kár érte, hogy ez elmaradt.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.03.14. 15:31:44

gekkodan írta:
Vettelnek talán jobb lett így, mert azért megette volna a végére Alonso szerintem. Beszédes, hogy Webber és Vettel között mekkora különbség volt, ez azért tanulságos, mert komoly sansz van arra, hogy a Red Bull bár pokoli gyors volt az első felében, azért kicsit szét lett hajtva és nem biztos ám, hogy versenytávon bírják ezt a fajta terhelést. És Webber teljesítménye ezt igazolja.
szerintem nem ette volna meg, Vettelnek semmiféle gumigondja nem volt, amikor Alonso próbált keményebben odaérni,és esetleg előzni, felmelegedett a gumi,és vissza is esett 1-2 körre,ez lett volna az utolsó 5 körig,aztán feladatja vele a csapat,és behozzák 2-3ba.

nem érdemes Webberből kiindulnod, ennyi erővel Hami-Button? Webber gépének amúgy se volt baja,csak a gumijaival,ami egyértelmű,h mi miatt ment szét a végére.

Vettelnél fordítva, nagyon jó tempót ment végig, és még a gumijai is bírták, "egyszerű" technikai probléma,ami sajnos tavaly is kísértette őt sokszor. ezen részben egyetértünk, hiszen nagyon gyorsak,csak megbízhatatlanabbak mint a Ferrari egyelőre.

de amiért írtam az ez: technikai gond nélkül nem HISZEM,h Vettelt leelőzi Alonso, láthattuk,h hamar döglődni kezd a gumi ha kicsit is agresszorba megy át vki...(jó hülye szabály)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Vito
Llegenda del Barça

2010.03.14. 15:19:10

miihii írta:
FtcSikiHun írta:
Nézzük pozitívan: Ennél nem lehet rosszabb :wink:
Nana,azért az ilyen kijelentésekkel óvatosan.Ebben az ütemben eddig évről évre egyre gyérebb a Forma1.Változatnak,mint az őrült mindenen,de ahogy elnézem egymás után rúgdossák az öngólokat.Ez a futam elég silány szezont vetít elő.Ha ilyen versenyek lesznek idén,akkor nemhogy nézőcsalógatóvá teszik,hanem ...
ha a tendenciát nézzük, totál unalomba fulladt az F1. a főbaromnak hosszan tartó munkával sikerült tökéletesen homogenizálnia az autósportok királyát.
mitől Forma1 a jelenkori F1? a motorokat nem lehet fejleszteni, a kasztniszabályok szintén feszes keretek közt vannak, a tankolás betiltásával pedig -nagyon úgy tűnik!- szinte teljesen eltűnt a különbség és az előzés lehetősége. mindezt azért, hogy komolytalan, háttér nélküli kiscsapatok is csatlakozni tudjanak az F1-hez. :evil:
és akkor ehhez adjuk hozzá a szuper izgalmas tegnapi időmérőt, ahol mindenki ment egy gyors kört.. váo
a mai verseny sza.rt sem ért, azért bízom a jobb folytatásban..
..Button részéről is
socio66

2010.03.14. 15:16:37

Alonso-nak örülök,két év szenvedés után megérdemli a sikert,bár ha itt Vettelnek nincs problémája,akkor nem tudott volna első lenni.
Schumacher egészen jó volt,Buttonnak nem kis fricska,hogy három év kihagyás után is lazán elveri az 'öreg'.
Összességében nem volt valami nagy verseny,bár volt már rosszabb is, remélem jobb is lesz.
gekkodan
Director del Fútbol

2010.03.14. 15:15:34

ALONSO VISSZATÉRT!!!!!!!!! ÓRIÁSI GRATULA!!!! A Ferrari 1-2-nek is.

Fernando nagyon jól kezdett, jelenleg kimagasló a stabilitása, gyorsasága, nyugodtsága és nagyon kell neki az elmúlt 3 év után, hogy végre a helyére kerüljön!

VAMOS FERNANDO!!!
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
danko94
Entrenador del Barça

2010.03.14. 15:08:25

Cali írta:
danko94 írta:
Cali írta:Olyan izgi volt ez a futam, hogy kb a 25. körnél elaludtam, és pont az utolsó körnél felébredtem.
Valaki leírná, hogy miért lett Vettel 4.?
Belassult a kocsija és körönként kb 2 mp-t kapott mindenkitől, de volt annyi előnye, hogy megtartotta a negyedik helyet!
Gumikopás miatt, vagy valami hiba volt a motorral?
Remélem nem jár úgy mint Raikkönen, mikor még a McLarennél versenyzett. Nagyon gyors volt mindig és jól vezetett, csak a kocsi nem bírta alatta. Valószínú hamarabb is VB lett volna, ha megbízhatóbb alatta a vas.
Kipufogó probléma. Nem a gumi és nemis a motor :D
Mihu
Director del Fútbol

2010.03.14. 15:07:33

Cali írta:
danko94 írta:
Cali írta:Olyan izgi volt ez a futam, hogy kb a 25. körnél elaludtam, és pont az utolsó körnél felébredtem.
Belassult a kocsija és körönként kb 2 mp-t kapott mindenkitől, de volt annyi előnye, hogy megtartotta a negyedik helyet!
Remélem nem jár úgy mint Raikkönen, mikor még a McLarennél versenyzett. Nagyon gyors volt mindig és jól vezetett, csak a kocsi nem bírta alatta. Valószínú hamarabb is VB lett volna, ha megbízhatóbb alatta a vas.
Olyan hangja volt a Red Bull-nak mint egy rossz IFA-nak :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.03.14. 15:05:43

Mihu írta:
ozsimiki írta:Schumi: szépet ment, hiba nélkül, ha még kicsit gyorsulni is tud, akkor simán partiban lesz Rosberg-el,és a Mekikkel is remélem. Red Bull nagyon gyors, viszont könnyen előfordulhat,h megmaradtak olyan megbízhatatlannak mint tavaly,akkor pedig a szintén olyan gyors Ferrari, el fog húzni az idény elején.

nagyon """jó""" futam volt, tulajdonképp kemény előzések voltak,kár,h ehhez egy traktor hangú Red Bull kellett,akit le lehet nyomni. rajton és ezen kívül UNALOM.
Azt hiszem hogy 3 év kihagyás után, 41 évesen nem is lehet többet várni az embertől. Én egyáltalán nem vártam itt futamgyőzelmet Schumi-tól. Aki azt várt, az kicsit vegyen visszább az elvárásaiból :D :D Reálisan szerintem az év vége, de méginkább a jövő év lehet a nagy ugrás a Mercedes-nél. Egyetlen egy baj lehet: Schumi biológiai órája folyamatosan ketyeg...De én természetesen bízom az "öregben" :wink: Remélem hogy idén sok futam lesz amikor Mikivel együtt örülhetünk :D

Hajrá Schumacher&Ferrari:wink:
igazad is van, én is reálisan időmérő után 5-6.helyben bíztam, azt hozta is. és le is nyilatkozta,h nem véletlenül írt alá 3évre, viszont én ezt az évet se temetem még, biztos,hogy közelebb fognak kerülni,és lehet,h lesz olyan időszak,amikor be is előzik a most előttük állókat.

de részemről is a jövő évet tekintem a VÉBÉ szempontjából fontosnak :)

szóval az idézett részekkel mind-mind egyetértek,+remélem,h a 3év alatt örülhetünk egy 100as jubileumnak,és egy szép 8as számnak :wink:

GO SCHUMI!
FORZA FERRARI!
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2010.03.14. 15:04:19

Igen! Igen... Igeeeeeen! Nagyon de nagyon kijárt már Fernando-nak! Az elmúlt évek szenvedése... Istenem, de jó érzés, még ha ehhez kellett a számomra ugyancsak szimpatikus Vettel autójának meghibásodása is.

Vamos Fernando! Forza Ferrari!
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Cali
Entrenador del Barça

2010.03.14. 15:02:58

danko94 írta:
Mihu
Director del Fútbol

2010.03.14. 15:01:10

ozsimiki írta:Schumi: szépet ment, hiba nélkül, ha még kicsit gyorsulni is tud, akkor simán partiban lesz Rosberg-el,és a Mekikkel is remélem. Red Bull nagyon gyors, viszont könnyen előfordulhat,h megmaradtak olyan megbízhatatlannak mint tavaly,akkor pedig a szintén olyan gyors Ferrari, el fog húzni az idény elején.

nagyon """jó""" futam volt, tulajdonképp kemény előzések voltak,kár,h ehhez egy traktor hangú Red Bull kellett,akit le lehet nyomni. rajton és ezen kívül UNALOM.
Azt hiszem hogy 3 év kihagyás után, 41 évesen nem is lehet többet várni az embertől. Én egyáltalán nem vártam itt futamgyőzelmet Schumi-tól. Aki azt várt, az kicsit vegyen visszább az elvárásaiból :D :D Reálisan szerintem az év vége, de méginkább a jövő év lehet a nagy ugrás a Mercedes-nél. Egyetlen egy baj lehet: Schumi biológiai órája folyamatosan ketyeg...De én természetesen bízom az "öregben" :wink: Remélem hogy idén sok futam lesz amikor Mikivel együtt örülhetünk :D

Alonso: Én ezt tavaly megmondtam mikor kiderült hogy a Ferrarihoz igazol :D Tavaly és tavalyelőtt elég sokat nőtt a szememben a spanyol. Előtte ne csíptem, mert hatalmas arca volt. De az utóbbi 2 évben eléggé megváltozott. Én már tavaly is megmondtam, hogy Alonso az egyetlen olyan kvalitású pilóta a mai mezőnyben, mint amilyen Schumi volt fénykorában. Jól fejleszti a kocsit, és pokoli gyors. Emellett még amikor kell, akkor aggresszív. Meglátjuk hogy a Red Bull-McLaren-Merci hármasból ki tudja felvenni a harcot a Ferrari-val. Mert a téli tesztek alapján a Scuderia most előnyben van. De így látatlanban most Alonso-nak adnám oda a világbajnoki címet :wink:

Hajrá Schumacher&Ferrari&Alonso! :wink:
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.03.14. 14:59:53

danko94 írta:
pontosabban: volt annyi előnye,hogy csak a 4.helyig csúszott vissza az elsőről. Rosberg nagyon megközelítette,de akkor kicsit rá tudott kapcsolni még Vettel,így már előzni nem volt lehetősége a másik németnek.
Kép
danko94
Entrenador del Barça

2010.03.14. 14:56:59

Cali
Entrenador del Barça

2010.03.14. 14:52:57

Olyan izgi volt ez a futam, hogy kb a 25. körnél elaludtam, és pont az utolsó körnél felébredtem.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.03.14. 14:48:14

Schumi: szépet ment, hiba nélkül, ha még kicsit gyorsulni is tud, akkor simán partiban lesz Rosberg-el,és a Mekikkel is remélem. Red Bull nagyon gyors, viszont könnyen előfordulhat,h megmaradtak olyan megbízhatatlannak mint tavaly,akkor pedig a szintén olyan gyors Ferrari, el fog húzni az idény elején.

Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.03.14. 14:18:44

Vettel-nek az autó nyomásával volt gond,nem a mentálissal :?

sajnálom a gyereket, peches, tavaly is volt kismillió gondja, idén is lesz úgy néz ki,ha egyszer csinálnak egy megbízható gépet neki,vagy ami kibírja,akkor nem állítják meg.

szerk: tankolás nélkül még durvábban lehet látni a különbségeket...ebből nem tudom milyen fejlesztéssel lehet beérni a Ferrarit és a Redbullt,legalábbis Mercedes részről, igaz pálya karakterisztikától is függ sok...
Kép
Válasz küldése