Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
samy85
Capitá del Barça

2012.03.17. 12:39:02

Ugy van Domenicalli vezetése alatt gyakorlatilag 1 kezemen meg tudom számolni, mennyi futamot nyert a Ferrari. és talán 3 ujj is elég ahhoz hogy megállapítsam mennyiszer jelentett veszélyt az élen haladóra. Alonso 1edül aki üti a Ferrari szintet. többiek sehol. Nem véletlen h Alo ilyen frusztrált volt a kicsúszását követően... dolgoznia kell folyamatosan hogy tudjon valamit alkotni. ez vezetett a hibájához is. Őt sajnálom.
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Tocy
Director del Fútbol

2012.03.17. 12:36:14

Ozsival egyetértek, főleg a Vettelt fikázók ügyében. Annyit tennék hozzá, hogy a Merci F-csatornáját, ha jól tudom csak a DRS-sel együtt lehet használni, tehát időmérőn többet jelent nekik, mint versenyen. Viszont Schumi versenytempója mindig jobb, mint az időmérője, valamint baromi jól is rajtol...

Hm-hm :D Mekkora pillanat lenne, ha az a bizonyos dobogó már hnap befigyelne...
K900
Jugador d'estrella

2012.03.17. 12:31:08

samy85 írta:Hát én ugye ferrari szurker vok a formula 1 világában, de ennyi erővel ki is szálhatna az olasz istálló... évek óta 1 nagy 0 a eljesítményük
Főleg amióta Domenicalli a csapatfőnök. :D
samy85
Capitá del Barça

2012.03.17. 12:28:20

Hát én ugye ferrari szurker vok a formula 1 világában, de ennyi erővel ki is szálhatna az olasz istálló... évek óta 1 nagy 0 a eljesítményük... Montezemolo úr ezt meddig tűri???? nem lehet tudni. Szégyen. Viszont a Mclaren az Amg a Lotus és a RB ott lesznek... de kb ezt lehetett sejteni a már az előszezonból... ha Kubi is visszatér elég erős kis pilóta kavalkád néz ki majd.
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.17. 12:16:47

Én is megnéztem élőben, csak utána visszaaludtam még pár órát:)

Szóval:

Először is Grt Hamiltonnak, nagyot ment, és jelenleg -legalábbis időmérőn- akkora előnye volt már-már a Red Bullokkal szemben, mint tavaly fordítva. Azért 7 tized rengeteg, és max még 2 volt benne Bika részről, így fél másodperc. De ezt ki is kell tudni autózni,így grt mindkét Mekisnek.

Persze versenyen más lehet majd a szitu, főleg a gumik miatt, viszont nem hiszem, hogy ez a különbség csak úgy el tudna tűnni, Mercinek és Lotusnak jelenleg több esélye lesz elkapni. De főleg Buttonnak.

Semmi rossz szándék nélkül, de azért megjegyezném, hogy számomra mindig érdekes mennyit tud változni egyes emberek felfogása,és "szubjektivitása", ha épp olyan végez elől akit szeret. Egyből rámondják, hogy ez egy izgalmas időmérő volt, meg minden. Holott ha megnézitek, csak a csapattársa tudott viszonylag közel lenni hozzá, ugyanazzal a kocsival. Ilyenre azért tavaly is volt példa a Vettel pole-k során, mégse használtátok az izgalmas, meg a jó időmérő szót. (tisztelet a kivételeknek, pl Bob, Scooby) Többiek legalább 4 tizedre.
Következetességet sokszor nem vélem felfedezni :) de ez apró kis észrevétel.

Én ugyanúgy grtatulálok Hamiltonnak, mint tettem Vettelnek, mert hiába tűnt úgy mindkettő esetben,h nekik volt a legkönnyebb dolguk a legstabilabb kocsi miatt, ettől még ezt az előnyt ki is kell tudni autózni. Hami megtette, ahogy Button is, ha megteszik ezt sorozatban akár 10szer is, nem fogok emiatt köpködni rájuk,mint tették jó páran Vettelre,hogy így könnyű...

SCHUMI!!!! Nagyon biztató volt, végre a Merci is előrelépett egyértelműen, a biztató teszt időszak után (tavaly ez nem volt elmondható,sőt...) Kb kijelenthető,hogy idén tutira dobogóra fog állni valamikor, ami óriási pillanat lesz. De ha a versenytempójuk ne adj Isten még jobb mint az egykörös, akkor még lehet fényesebb is az állás :)

Ferrari:

ha nem lenne ott az, aki, akkor komolyan sajnálnám őket, így meg legyintek egyet,és kicsit se fog zavarni ha megküzdenek a pontszerző helyekért. (bár azért ez nem lesz így, stabil 5-6.ot fogja tudni hozni Alo szntem majd, ahogy tavaly is.)

Versenyt már nagyon várom, érdekel,h a Mercik és a Bikák milyen versenytempót tudnak, és VÉÉÉGRE olyan kocsik vannak a Mekik mögött akik talán náluk is gyorsabbak az egyenesben, köszönhető sok dolognak. YES! Remélem ki is használják.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
barca99
Llegenda del Barça

2012.03.17. 10:15:28

ab1daL írta:Mondjuk ha Mezei Dani nem mondta el ma 26x, hogy jajj de nagyon gyenge ez a Ferrari akkor egyszer se... Remélem összekapja magát a csapat mert ez így kínkeserves lesz.
Mezei Danitól már rosszul vagyok, nekem teljesen antipatikus az ember. Hülyeségeket is beszél (107%-os szabály Webber ráfutásos balesete miatt, félrefordított rádióüzenet), plusz még a leggyorsabb kör visszajátszásába is belepofázott. Szerintem Wébernek van már annyi rutinja, hogy elment volna kommentátornak, szakkommentátornak pedig jöhetett volna Walter Csaba.

Remélem, hogy a mezőny tényleg kiegyensúlyozott lesz, mondjuk én McLarent fölényt vártam, erre hozzák az első két helyet... bár ez még holnapra sem garancia semmire, az idényre meg főleg nem, szóval remélem nem jön az általam várt forgatókönyv.
piton
Capitá del Barça

2012.03.17. 10:12:22

Én kicsit csalódott vagyok a RB teljesítménye miatt, végig abban hitben voltam, hogy Vettel a legvégén behúzza, ahogy eddig sokszor tette. Csak hát ez egy új évad.
A Red Bullok végsebessége nagyon alacsony a Mercisekhez képest, ezért is kapnak tizedeket az 1. és a 3. szektorban, középsőben pedig partiban vannak.
http://www.f1hirek.hu/f1/20120317-f1-re ... omero.html

Az viszont pozitív, hogy a Mercik végre ott vannak az élmezőnyben, holnap Schuminak jó esetben össze is jöhet egy győzelem,de egy dobogó mindenképp, csak egy jó rajt kell, amit tavaly megszoktunk tőle.
Ferrarinak pedig van miért szégyenkeznie, ők voltak az elsők akik tavaly elkezdték építeni az új autót, de úgy néz ki eszetlenül, mert a középmezőnyben találták magukat. Innen visszajönni nehéz lesz, mert a többiek is fejleszteni fognak, csak ők már egy biztos alapra.
Remélem a RB is gyorsan felzárkózik a Mekire.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2012.03.17. 09:34:12

Végre, elkezdődött az őrület ténylegesen. :) Ennél jobb időmérőt tervezni nem lehetett volna. Így elsőre ami lejött, az az, hogy a Ferrari nagyon melléfogott ezzel az autóval, Alonso szenved vele, Massa pedig egyszerűen képtelen vele egy jó időt futni, idejében kéne javítani a problémákon, vagy ez az év elég hamar elmehet nekik. meki elég stabil konstrukciót hozott össze, ők lehetnek az egyik talán nagy esélyesei ennek az évnek. Lotus erős, meg van a gyorsasága, kérdés, hogy az évközi fejlesztésekkel fent tudják-e tartani ezt a tempót, illetve a két pilótájuk mennyire tud stabilan teljesíteni, nem tudom melyik a nagyobb kérdőjel. rb pedig szenved, látni Vettelen is, hogy kínlódik a kocsival sokszor, nem úgy muzsikál ahogy ő akarná, de két ilyen év után, kövezzetek meg, de én örülök, végre kiegyenlített csata ígérkezik, 3-4 csapat küzd mindig a dobogóért, kell ennél több? :)

Számomra a legkellemesebb meglepetés a merci ereje. Schumi hihetetlen jól ment 30 ezreddel maradt le a dobogóról, de előbb utóbb meg lesz az, én biztos vagyok benne. Kíváncsi vagyok mire lesznek képesek versenyben, mert nagyon ígéretesnek mutatkozik ez az idei év. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ab1daL
Director del Fútbol

2012.03.17. 08:45:53

Mondjuk emlékeim szerint tavaly is jól kezdett a Lotus Heidfelddel, kérdés most tovább tudják e fenntartani a formát.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.03.17. 08:42:33

Így elsőre egy elég izgalmas időmérő született, többen is ténylegesen esélyesek voltak a pole-ra.
Az első kisebb negatívum Kimi korai búcsúja volt, de a következő futamra már várja a frissített kormányművet, talán majd azzal.
A Ferraritól ennyire gyenge kezdetet nem vártam.
Az első tíz az RB-ken kívül elégedett lehet, de őket sem szabad leírni, lesznek ott az élen még.
Rosberg sajnos hibázott, így nem tudni mire lett volna képes Schumacherhez viszonyítva, aki viszont nagyon jól ment.
Grosjean a meglepetésember (talán nem is annyira), azért ő tehetséges pilóta, ezt bizonyította az alsóbb kategóriákban, Kiminek meggyűlik majd vele a baja.
Button 2. nem sokkal lemaradva, ami pedig a legjobb: Hamilton a pole-ban. :)

A futam miatt azonban aggódom, mert a gumik a tavalyinál is gyorsabban kopnak, ami Hamiltonnak kicsit sem kedvez, annál inkább Buttonnak.
A gumik miatt a taktika nagy szerepet játszik majd, amiből szintén Button szokott profitálni.
Schumacher és Vettel jól rajtol, ahogy Wéber mondta Grosjean is finoman bánik a gumikkal, így le is írtam nagyjából mit várok.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.03.17. 08:35:17

Na a Ferrariról ismét ennyit erre az évre. Akárhogy átépíthetik az autót, ennyit nem fognak hozni a McLarenen. Másrészt sztem elég valószínű, hogy a holnapi verseny már most eldőlt. Azt mondták, hogy a Mercedes ezt az új F-csatornát csak a DRS-sel együtt tudják csak használni. Ergo, ha a 2 McLaren elmegy, Nico és Michael kitörölheti vele. És ez ugyanígy lesz, minden hétvégén, mert az időmérőn ezáltal a Mercedes gyorsabb lesz, mint a versenyen. A kár, hogy a Red Bull sem tűnik vmi gyorsnak... A Lotus viszont üde színfolt. Ha a Ferrari belehúzna máris jobb kedvem lenne, de erre semmi realitást nem érzek.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
socio66

2012.03.17. 08:31:04

na kérem. :)
két év böjt után úgy tűnik megint verseny lesz,persze messzemenő következtetéseket nem szabad levonni még,de úgy tűnik van egy nagyon erős mclaren,egy szintén erős mercedes és redbull,és egy igen veszélyesnek tűnő lotus,akik rögtön az elején odapörköltek az élmezőnynek. :)
nagyon finomnak tűnik elsőre,egyedül alonsot sajnálom,hogy megint szenvedhet a technikával,de majd úgyis felzárkózik a ferrari is.
krumplibogár
Barça B

2012.03.17. 08:29:59

S.Agüero írta: Miért, mi volt tavaly? :)

Alo nem hogy a 10-be fért volna be, de sztem még Rosberget is meg tudta volna előzni.

Úgy látszik beigazolódik az amit mondtak, h nem lesz már RedBull hatalom, és ez egy izgalmas szezon lesz. Örülök, h a Mercedes is felzárkózott már. :)

Hami 1. hely! Nagyot ment ma, grat neki, és persze Grosjeannak, el sem hittem, h dobogóra fért! :shock: :D
Ezt úgy értettem hogy tavaly sem volt épp gyors a ferrari(sok sansza futamgyőzelemre nem volt) Massa hozta a szokásos semmi eredményét amit tudott az autó Alonsotól meg néha láttunk valamit próbálkozott csodát tenni és ennyi volt a ferrari most megint ez lett volna ha nem csúszik ki Alo...így most ő is ott van Massa környékén...nem baj holnap megmutatja most felidegesítette magát és holnap 2× olyan gyors lesz :lol:
ab1daL
Director del Fútbol

2012.03.17. 08:27:30

Mondjuk ha Mezei Dani nem mondta el ma 26x, hogy jajj de nagyon gyenge ez a Ferrari akkor egyszer se... Remélem összekapja magát a csapat mert ez így kínkeserves lesz.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
MatyiG
Adminisztrátor

2012.03.17. 08:19:53

krumplibogár írta:Ferrari szempontból ez tragédia volt.Úgy látszik az lesz mint tavaly...Alonsoért kár azért ő a 10-be befért volna...
A Mercedest és Hamiltont viszont öröm elől látni :)
Miért, mi volt tavaly? :)

Alo nem hogy a 10-be fért volna be, de sztem még Rosberget is meg tudta volna előzni.

Úgy látszik beigazolódik az amit mondtak, h nem lesz már RedBull hatalom, és ez egy izgalmas szezon lesz. Örülök, h a Mercedes is felzárkózott már. :)

Hami 1. hely! Nagyot ment ma, grat neki, és persze Grosjeannak, el sem hittem, h dobogóra fért! :shock: :D
krumplibogár
Barça B

2012.03.17. 07:49:35

Ferrari szempontból ez tragédia volt.Úgy látszik az lesz mint tavaly...Alonsoért kár azért ő a 10-be befért volna...
A Mercedest és Hamiltont viszont öröm elől látni :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.03.17. 06:41:59

Show must go on!
Végre megint kezdődik a szezon!
Melbourne-t én nagyon szeretem, jó idő is van, jó időmérőre számítok!
"Offseason"-t nem nagyon követtem, kíváncsi vagyok az erőviszonyokra!
Go LEWIS

Q1:
Nagyon jó volt, folyamatosan cserélődtek a helyek!Massa éppen hogy beevickélt!Raikönnen kiesett, Grosjean viszont a csapattársa megint nagyot ment!Lewis szépen nyugodtam behozta a kocsit az elejére, de ez csak a Q1!Jó volt látni, amikor mutatta a kamera, sisakrostély felhajt, kis kacsintás mindenkinek :D
Q2:
Kiestek a Ferrarik, Mercedesek jól mentek, Lewis 3ik :D
Ez is nagyon parázs volt, Alonso kicsúszása után főleg a végén ment az adok kapok!Hülkenberg zseniális!
Q3:
Lewis 1. hely 8)
Óriási tűzijáték ment a végén, ráadásul McLaren első sor, remek!
Grosjean szintén zseniális 3ik hely!RB "csak" 5-6!

Persze messzemenő következtetés nem kell még levonni, holnap futam, de végre hosszú idő után Hamiltont lehetett látni mosolyogni!Szép volt LEWIS!!!!! :lol:

Remek időmérő volt, így kezdésnek, megadta a szezon alaphangját!Holnap is szoros eredmény várható!
GO LEWIS
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.03.17. 08:11:08-kor.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.03.16. 20:24:54

Alonso első két edzésen 4. helyen végzett!
Az előítéletek miatt ezt a helyezést elfogadnám az időmérőn is, amúgy is jól rajtol. :wink:
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2012.03.16. 15:57:51

Scooby Bent Bwoy írta:2012-es sisak mustra:
http://www.vezess.hu/forma1/bukosisakdi ... yre/35923/

Nálam egyértelműen Kovalainené a favorit, ami csak erre a futamra készült az is, meg a zöld-fehér is. Utána talán Kamui sisakja. Ami legkevésbé tetszik az Buttoné, a négy Red Bullos sisak elég unalmas, egyedül Vettelé tetszik, igaz ő gyakran változtatja.
Kovalainené tényleg ötletes, Kimié picit csalódás számomra, nem vitték túlzásba a dizájnt, de nekem Sennáé tetszik nagyon, bár az övé mindig kedvencem volt, talán Ayrton miatt..
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.03.16. 15:18:28

2012-es sisak mustra:
http://www.vezess.hu/forma1/bukosisakdi ... yre/35923/

Nálam egyértelműen Kovalainené a favorit, ami csak erre a futamra készült az is, meg a zöld-fehér is. Utána talán Kamui sisakja. Ami legkevésbé tetszik az Buttoné, a négy Red Bullos sisak elég unalmas, egyedül Vettelé tetszik, igaz ő gyakran változtatja.

Mindkét szabadedzésen vizes volt a pálya, így messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de a beszámolók szerint Schumacher és a Merci nagy formában van. Az időmérőre és a futamra nem mondanak esőt!
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2012.03.16. 13:57:56

Eddig egész szépen muzsikál a merci Schumival. Remélem a holnapi nap is ott tudnak majd lenni az élbolyban, Ausztráliában egy jó időmérő fél siker lehet, elmúlt évekből kiindulva.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
piton
Capitá del Barça

2012.03.14. 17:56:44

leomessi7 írta:
S.Agüero írta:Most jut eszembe...
A befújt diffúzor most már be lesz tiltva?
Plusz kers és nyitható hátsó szárny továbbra is lesz? :)
Én úgy tudom ( nem 100%) hogy be lesz tiltva és megmarad a kers+nyitható hátsó szárny...
És rem nem lesz csalás mint tavaly a RedBull részéről... :)
Go Alonso
Milyen csalásról beszélsz???
A befújt diffuzor meg be lesz tiltva, hogy nem lehet ezt tudni, minden F1-es médiában ez ment hónapokig. De persze azt tudod, h a Red Bull csalt, mert vki a szádba adta...
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.14. 17:53:34

Csalás fogalmával nem vagy tisztában,de sebaj.

Ennyi erővel a Brawn is csalt, meg minden más csapat,aki előbb fejlesztette tökélyre bizonyos részeit, mint a többiek. Teszteken átmentek, innentől nem téma.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.03.14. 17:53:16

Köszi!

Milyen csalásról beszélsz? :)

Btw, Go Alonso! :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2012.03.14. 17:54:23-kor.
leomessi7
Barça C

2012.03.14. 17:48:31

S.Agüero írta:Most jut eszembe...
A befújt diffúzor most már be lesz tiltva?
Plusz kers és nyitható hátsó szárny továbbra is lesz? :)
Én úgy tudom ( nem 100%) hogy be lesz tiltva és megmarad a kers+nyitható hátsó szárny...
És rem nem lesz csalás mint tavaly a RedBull részéről... :)
Go Alonso
Válasz küldése