Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
NBA-ben hátra írják a hazai csapatot, ezért 83-86. Persze nem ez a lényeg, majd este megnézem a meccset, főként Marion védekezésére vagyok kíváncsi, mert ez az LBJ 8 pont elég szégyenletes. Elkiabáltam a Boston és Chicago sorozatok után, hogy végre férfivá érett?Messithebest írta:Szerintem, ha behúzzák, akkor Game 6ban nyerni fogunk, utána Game 7ben pedig akármi lehet.... De igen, 1et nem elég behúzni a 3 dallasi meccsből, 2 kell minimum, ebből ugye 1 már megvan! De ez könnyen lehet fordítva is, de az szólhat mellettünk hogy otthon vagyunk. Szerintem nem az edző miatt veszítettünk, hanem azért, mert James ma egy hulladék volt, és a 2ik félidőben már Bosh sem csinált sokat, és Wade egyedül nem tud meccset nyerni sajnos.ozsimiki írta: Meredek lesz amit írok, de ha az utolsó Dallasi meccset nem nyeri meg a Miami, szerintem elvesztették a bajnokságot.
3-2 után
Mert ez a Dallas, ettől a hibáiból SEMMIT sem tanuló Heat-től, egyet elhoz még idegenből.
Egyébként meg 86-83 nem 83-86
Szerintem, ha behúzzák, akkor Game 6ban nyerni fogunk, utána Game 7ben pedig akármi lehet.... De igen, 1et nem elég behúzni a 3 dallasi meccsből, 2 kell minimum, ebből ugye 1 már megvan! De ez könnyen lehet fordítva is, de az szólhat mellettünk hogy otthon vagyunk. Szerintem nem az edző miatt veszítettünk, hanem azért, mert James ma egy hulladék volt, és a 2ik félidőben már Bosh sem csinált sokat, és Wade egyedül nem tud meccset nyerni sajnos.ozsimiki írta: Meredek lesz amit írok, de ha az utolsó Dallasi meccset nem nyeri meg a Miami, szerintem elvesztették a bajnokságot.
3-2 után
Mert ez a Dallas, ettől a hibáiból SEMMIT sem tanuló Heat-től, egyet elhoz még idegenből.
Nagyon véleményes. Én akárhányszor nézem, nem igazán látom azt a komoly emelkedést, ráadásul mi lassítást nézünk..... Az elsőt meg azért nem ítélném meg, mert nincs komoly lassítás és nem lehet számolni rendesen, hogy 3 vagy 4 vagy több step van. Szerintem csak 3.Eazzy írta:Nem igazán értem miért nem olvasod el amit írtam, ott van hogy NBA hivatalos szabályzatból idézve, két lépés engedélyezett.neobarca írta:Elnézés, hogy belekotnyeleskedem, de én úgy tudom, ha jól értesültem róla, hogy Európában 2 lépés, de Amerikában 3 lépés is engedélyezett.
De hogy mi is számít két lépésnek akkor pontosítom:
Az első lépésnek számít:
- A labda megkapásakor valamelyik lábbal érinti a padlót, miközben kapja a labdát
- Ha az egyik lába, vagy egyszerre mind a kettő érinti a padlót a labda megkapása után, abban az esetben, ha mindkét lába a levegőben volt előtte.
Második lépés:
- A játékos az első lépés után megállhat, és sarkazhat, a hátsó lábát használva.
- A játékes a második lépés után áll meg, akkor is sarkazhat szintén a hátső lábát használva
- Ha a második lépés után egyik láb sincs előrébb, akkor mindegy melyikkel sarkazik.
- A labdának az előtt el kell hagynia a kezét, mielőtt a sarkazó láb elhagyná a padlót
- Ha a labdát birtokló sarkazó lába elemelkedik, még azelőtt el kell dobnia a labdát mielőtt újra földet érne a lába.
A lényeg az, hogy kettőt lehet lépni az NBA-ben is.
Most megint megnéztem, és James szerintem akkor is ellépte ezt, mert nem veszed bele, hogy pattintás után a hátsó lába is elemelkedik.
Nem fennakadunk, csak beszélgetünk róla, hogy akkor most mi is minősül annak elvileg. Ebből is lehet tanulniSlither írta:LOL, lépéshibákon ne akadjatok fent, mert NBA-ben még 4 lépést is elnéznek néha.![]()
Nem igazán értem miért nem olvasod el amit írtam, ott van hogy NBA hivatalos szabályzatból idézve, két lépés engedélyezett.neobarca írta:Elnézés, hogy belekotnyeleskedem, de én úgy tudom, ha jól értesültem róla, hogy Európában 2 lépés, de Amerikában 3 lépés is engedélyezett.
Nem hiszem, mert Eazzy az NBA official rules-ból másolta ide. Mindenesetre a vita parttalan, mert 2 lépés volt LBJ második zsákja ( az tuti, mert lassítják) az első annyira gyors, hogy nehezen tudom kivenni, de az is 3 stepnek tűnik, ami két darab lépés ( ha három lenne, akkor a sarkazás is lépésnek számítana....)neobarca írta:Elnézés, hogy belekotnyeleskedem, de én úgy tudom, ha jól értesültem róla, hogy Európában 2 lépés, de Amerikában 3 lépés is engedélyezett.
Bocsánat, igazad van a konkrét szabályt illetően, mégpedig azért, mert egy lépés akkor lépés, ha mindkét lábad elmozdítod az eredeti helyéről. Igen, így igaz, de nálam ugye berögzülve van a ziccer előtti lépés koordináció és az 3 mozzanatból áll és azért írtam le rosszul a dolgot. Ugye az utolsó lepattintás után előrelépek bal lábbal, jobb lábbal és bal lábbal arról pedig ugrok ziccerbe. Ez két lépés valóban, csak a 3 mozzanat miatt nálam mindig 3-ként ugrik be. Viszont James a két szituációnál ( a másodiknál ki is vehető) ugyanezt csinálja. Leütés, 3 topogás és zsák. Ez pedig két lépés..... Tehát rosszul írtam le, de ettől még a szabály ez. Jó nagy hülye vagyokEazzy írta:Hát ez igen érdekes, én eddig egész életemben úgy kosaraztam, hogy csak kettőt lehet lépni, valamit akkor nagyon rosszul tanítottak nekem...
Egyébként:
"A kosárlabda lepattintása (labdavezetés) nélkül a labdával nem lehet két lépésnél többet haladni. Ha ezt a játékos nem tartja be, akkor lépéshibát ítélnek ellene, és az ellenfél folytathatja a játékot."
Sőt, megtaláltam neked az NBA official rules között is:
"A player who receives the ball while he is progressing or upon completion of a dribble, may use a two-count rhythm in coming to a stop, passing or shooting the ball."
Az a baj, hogy sajnos így van. Boshy csak keresi magát, 1-2 meccse van csak jó, míg SuperMario tríket szór, irányít, osztogat, egyszóval jól játszik mikor benn van. csak itt is jön egy sajnos, hogy Spo Bibby-t erőlteti, aki finoman szólva is tré.Kalap1988 írta: ütött Bazska azon gondolata, hogy Chalmers a Heat harmadik legjobb játékosa a sorozatban...).
Én csak hobbiszinten kosarazgattam (utálta is az edzőm), s a telepen egy 3as lépésnél kiheréltekKalap1988 írta:Nézd én 2004 óta kosarazom és akkor tanítottak először szabály szerint, játszottam olyan meccsen, ahol bíró is volt. Már akkor is 3-at lehetett lépni. Ez a része tuti. A Kidd-esben nem vagyok biztos.
Hát ez igen érdekes, én eddig egész életemben úgy kosaraztam, hogy csak kettőt lehet lépni, valamit akkor nagyon rosszul tanítottak nekem...Kalap1988 írta:Sajnos sok a lépéshiba, de ez a két akció pont nem az. Hármat még pont lehet lépni, minden szabálykönyv szerint.Eazzy írta:Nézem az összefoglalót, van benne az elején két LBJ zsák...csak szerintem lépi el kummára mind a kettőt? Nézzétek már meg, hogy az én szemem csal, vagy nem veszek észre valamit, de szerintem 3-at lép mindkétszer...
Nézd én 2004 óta kosarazom és akkor tanítottak először szabály szerint, játszottam olyan meccsen, ahol bíró is volt. Már akkor is 3-at lehetett lépni. Ez a része tuti. A Kidd-esben nem vagyok biztos.Bob_Marley írta:Ez nagyon fontos volt amit írtál, hogy össze vissza változnak a dolgokDe én ezek szerint lemaradtam valamiről, mert úgy tudom 2őt lehet lépni!Mióta lehet 3at lépni a labdával????De igazából annyira dinamikus a játék, hogy csak a nagyon kirívó eseteket lehet észrevenni, meg a lassítások árulkodnak, olykor a sarkazások se a nagykönyv szerint mennek!
Sajnos sok a lépéshiba, de ez a két akció pont nem az. Hármat még pont lehet lépni, minden szabálykönyv szerint.Eazzy írta:Nézem az összefoglalót, van benne az elején két LBJ zsák...csak szerintem lépi el kummára mind a kettőt? Nézzétek már meg, hogy az én szemem csal, vagy nem veszek észre valamit, de szerintem 3-at lép mindkétszer...
Sajnos nem a te szemed csal, gyakorlatilag minden játék lépéshibás….Eazzy írta:Nézem az összefoglalót, van benne az elején két LBJ zsák...csak szerintem lépi el kummára mind a kettőt? Nézzétek már meg, hogy az én szemem csal, vagy nem veszek észre valamit, de szerintem 3-at lép mindkétszer...