USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
Messithebest
Director del Fútbol

2015.05.25. 13:58:29

Az izgalom tényleg elmarad de cserébe kapunk egy jó döntőt. Kíváncsi leszek hogy a Cavs mit talál ki a Warriors ellen, meg hogy Irvinget sikerül e kikupálni valahogy, mert ha nem, akkor szerintem sok esélyünk sajnos nincs Curryt levédekezni... Hajrá Cavs!
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
kanty
Llegenda del Barça

2015.05.25. 13:11:16

Izgalom szempontjából eddig elég nagy csalódás a két Konferenciadöntő. Atlanta szerintem teljesen kipukkadt, és erre a mai még egy lapáttal rátett, max. a Rockets hozhatja a következő meccsét, de ha így is történik, akkor otthon vélhetően simán behúzza a GSW.

Tavalyi PO-val nem kicsit voltunk elkényeztetve, a mostani azért jóval laposabb, de azért remélem, hogy a Cavs-GSW legalább izgalmas lesz.

Curry meg egészen elképesztően elmebeteg játékot hoz, mintha Ronaldonhót látnám a kosárpályán. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
PCsabi
aka Game90

2015.05.25. 12:53:25

Ha mindkét konferenciadöntőben söprés lesz, akkor több mint egy hetet pihenhetnek majd a csapatok.

Cavs behúzta a harmadikat is OT-ban, LBJ kicsit kivolt már a végén. Ja, ha már James: PO-ban 9/61 triplából.

Eközben Curry a Rockets ellen: 18/31 tripla. 58%. Jeeezus.

Curry shot chart:
https://twitter.com/darenw/status/602467856140349440" target="_blank
Steph Curry is now shooting a ridiculous 91% from the left corner three in the playoffs...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
PCsabi
aka Game90

2015.05.23. 18:13:50

Hawks azért hatalmas csalódás a PO-ban.

LeBron James Mic'd Up During Game 2 vs. Hawks:
https://youtu.be/ppMC0aRFWiM" target="_blank

If I'm Cavs, I'm resting @KyrieIrving in Game 3 & if Cavs win, Game 4 too. Finals don't start till 6/4, so he could b rested & fine by then.

Facts: Steph is 3rd all-time 3 pt FG% at 44%. Kerr no. 1 at 45%, Hubert Davis 2nd. Steph's already attempted 1000 more 3s than each of them.
kanty
Llegenda del Barça

2015.05.22. 16:34:44

Rockets sokkal jobb, mint amire előzetesen számítottam, mindkét meccsen volt esélyük a győzelemre. Harden végig zseniális volt, viszont az a TO kellemetlen volt a végén... :? Beverley pedig nagyon hiányzik, Curry azt csinál, amit akar.
Kép

Remek meccs volt a mai, Harden tényleg nagyot játszott, a végén lett volna egy időkérésük de nem éltek vele.
Másik oldalon Curry mellett most Bogut lépett elő és mindkét oldalon remekül teljesített. Egyet mindenképp elhoz a GSW szerintem Houstonból, s max. 5 meccsen lezárja a szériát.

J.R. Smith: "I'd rather take a contested shot than an open shot any day ... It's kind of boring when you take open shots."
J.R. Smith shooting 48 percent on contested jump shots this postseason compared with 40 percent on open jump shots.
Túl nagy a kép, csak így tudom betenni.
PCsabi
aka Game90

2015.05.22. 15:18:29

Akit érdekel, innen-onnan megvásárolható az Iverson dokumentumfilm:
https://youtu.be/mGq-jEfxxVc" target="_blank

Rockets sokkal jobb, mint amire előzetesen számítottam, mindkét meccsen volt esélyük a győzelemre. Harden végig zseniális volt, viszont az a TO kellemetlen volt a végén... :? Beverley pedig nagyon hiányzik, Curry azt csinál, amit akar.

Ez meg mi? :D Bár ha jól emlékszem, PP-nél is volt hasonló stat.

J.R. Smith: "I'd rather take a contested shot than an open shot any day ... It's kind of boring when you take open shots."
J.R. Smith shooting 48 percent on contested jump shots this postseason compared with 40 percent on open jump shots.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.21. 13:23:35

Carroll lesérült, innentől max kettőt vihet szerintem a Hawks. Viszont ez a Cavs meg nem látom hogyan verné meg a GSW-t. Nincs meg hozzá a kellő csapatjáték, a Warriors meg védekezésben is nagyon jó. Nem tudom elképzelni, hogy ne Cavs-GSW döntő legyen és ott hat meccsen ne a Warriors nyerjen. Sima egy szezon. :D

Amúgy milyen fura, hogy előzetesen arról beszéltünk, hogy mennyire gyilkolni fogják egymást a csapatok Nyugaton, ami igaz is volt, mert pl a Clippersnek ez volt többek között a veszte, hogy kipukkadt a lufi. Viszont Keleten meg végigsöpör a pestis és esnek ki a játékosok. Irving-Carroll-Wall-Gasol-Love stb.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.05.19. 09:16:42

The Best Player Since Jordan:
KATT

No team in NBA's Final Four got out of first round last season. Elias says that's just third time that's happened in this league since 1951.
kanty
Llegenda del Barça

2015.05.18. 10:08:06

Ebben a szériában benne volt kb. a teljes Clippers-történelem. Már azt hinnéd, hogy képesek átlépni a saját árnyékükön, hagyják a rinyálását és elkezdenek kosárlabdázni, erre képesek így kiesni. Paul lehet akármilyen zseniális irányító, de 15-20 év múlva szinte csak arra fognak emlékezni, hogy képtelen volt legalább a Kon.-döntőig elvinni a csapatait.

Cavs-Antlanta

Továbbra sem tudok hinni az Atlantában. Remek a rendszer, amiben játszanak, de egyszerűen szerintem minőségileg nem elég jók ahhoz, hogy döntőzzenek. Remek játékosokkal van tele a kezdő, de egyik sem a klasszis, szupersztár kategória, itt pedig már ilyen játékosok nélkül eléggé nehéz. (Tudom a Detroitnak összejött.)
A Cavs sem sokkal meggyőzőbb, de egy a magához képes gyenge (összességében még mindig brutál) James-szel jobbak szerintem az Atlantánál. Itt nyilván Irving egészsége kulcskérdés lehet, de ez a pár nap pihenő biztos segít valamit.
Tipp: 4-2

GSW-Houston

Itt sem érzem, hogy igazán szoros lesz. A Warriors-nak volt egy hullámvölgye a Memphis ellen, de abból kijöttek, most pedig újra magabiztosan játszanak.
A Houston pedig hullafáradtan érkezik a párharcba, ráadásul a pályaelőny sincs náluk. A szívük biztos vinni fogja őket, de a Warriors nem hinném, hogy olyan szívességet fog tenni, mint a Clippers.
Curry pedig továbbra is zseniális. :D
Tipp: 4-1
Cumbee
Entrenador del Barça

2015.05.18. 02:01:56

Ezt a choker munkát, amit összehozott a clips.. Szégyen.
Viszont ezt imádom:
Phil Jackson @PhilJackson11 · máj. 10.
NBA analysts give me some diagnostics on how 3pt oriented teams are faring this playoffs...seriously, how's it goink?
Éreztem én, hogy vannak már gondok az öreggel, ő is már csak beszél, hogy beszéljen kb. De a végeredmény tényleg zseniális lett.:D
KL Chouinard Hawks ‏@AnaheimAmigos 2 ó2 órával ezelőtt
In case Phil Jackson wants to know how things are goink, the four teams remaining are 1st, 2nd, 3rd, and 4th in 3FGA/g in the playoffs.
PCsabi
aka Game90

2015.05.18. 00:37:18

1-3-ról sikerült felállni! :shock: =D>

Párszor visszajött a Clippers, de a Rockets szinte végig kézben tartotta a meccset. Howard 16/15, Harden-nek több büntetője volt, mint a teljes Clippers-nek, Ariza 6 tripla, Brewer hozta a szokásosat a padról és Prigioni is nagyon hasznos volt.

Gotta give credit to Morey. Passed on paying Chandler Parsons ($14.7M); got Ariza, Brewer, Josh Smith & Prigioni for $15.2M instead.

CP3 meg már 30 éves és még nem volt konferenciadöntőben. Mondjuk a nap jelenete az övé :mrgreen: :
KATT

Tipp:
Warriors - Rockets 4-0
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2015.05.17. 22:36:16

PCsabi írta:Jó érzés, hogy csak én szurkolok a Rockets-nak... :mrgreen:

Harden-ék bekezdtek, +7 az első negyed után.
Nana! [-X
Eddig elég jól mennek a dolgok.
PCsabi
aka Game90

2015.05.17. 22:03:53

Jó érzés, hogy csak én szurkolok a Rockets-nak... :mrgreen:

Harden-ék bekezdtek, +7 az első negyed után.

Volt +15 is, félidőben 56-46. Howard dupla-dupla, Harden a második negyedben nem dobott pontot, CP3 csak 1 assist.
Messithebest
Director del Fútbol

2015.05.17. 21:45:18

PCsabi írta:Na, a mai nap zárásaként jöhet a Rockets - Clippers 7. meccs 8)
Hajra Clippers! Remelem valahogy lerendezik a tortenetet, nekem unszimpatikus ez a Rockets.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
PCsabi
aka Game90

2015.05.17. 21:39:35

Na, a mai nap zárásaként jöhet a Rockets - Clippers 7. meccs 8)
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.17. 14:57:10

PCsabi írta:Azt hittem, hogy az LBJ utálat lejjebb ment a Heat-es összeállás után, de tévedtem :D

GSW bajnoki címe már-már túl szép lenne, de nálam egyértelmű, hogy ők a legnagyobb esélyesek. Szerintem a Spurs tudta volna őket a legjobban megizzasztani, de ők meg ugye kiestek.
nzxtpo írta:És könyvet tudtok ajánlani? Talán abból nagyobb lesz a választék, csak elsőre elfelejtettem odaírni.
Itt is a korszakok érdekelnének? Mert ha nem, akkor Bill Simmons könyve (én még nem olvastam, de Bazskáék például áradoznak róla).
Én speciel nem utálom LBJ-t, elég sok dologban kivételes, de nem lesz ő sohasem No.1, még akkor sem, ha többet nyerne, mint MJ.
Igen, amúgy pont emiatt gondoltam, hogy vizsgaidőszak után belekezdek abba a könyvbe, de szigorúan csak utána! :D
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
PCsabi
aka Game90

2015.05.17. 14:18:03

Azt hittem, hogy az LBJ utálat lejjebb ment a Heat-es összeállás után, de tévedtem :D

GSW bajnoki címe már-már túl szép lenne, de nálam egyértelmű, hogy ők a legnagyobb esélyesek. Szerintem a Spurs tudta volna őket a legjobban megizzasztani, de ők meg ugye kiestek.
nzxtpo írta:És könyvet tudtok ajánlani? Talán abból nagyobb lesz a választék, csak elsőre elfelejtettem odaírni.
Itt is a korszakok érdekelnének? Mert ha nem, akkor Bill Simmons könyve (én még nem olvastam, de Bazskáék például áradoznak róla).
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.17. 13:24:19

MichaaBee írta:
daffy írta: A GSW pedig szerelem. Nem tudom hogy lehet nem szeretni ezt a sztorit :) Lazák,dobálnak,mosolyognak,élvezik. Mintha Ronaldinho kosárcsapattá nőtte volna ki magát.
Ennyi. :D A GSW-nek ezt be kell húzni, így volt megírva a nagykönyvben is. Mielőtt bárki megvádolna, nem most ültem fel a bandwagonre, mióta az NBA-t követem Warriors szimpatizáns vagyok. :)
Top five teams in 3 pointers made:
1. Rockets
2. Warriors
3. Clippers
4. Cavs
5. Hawks
Ez mondjuk elég sokat mondó. Azok a csapatok vannak ott a végén, akik a legjobban dobálnak távolról. Nyilván a Memphis játékát is lehet szeretni, de tény szerintem, hogy ha egy csapat nem veszélyes a hármas vonalon túlról, akkor nem érhet oda a döntőbe.
Valahogy úgy vagyok vele, hogy nem tudok csapatot szeretni az NBA-ban (mindenhol máshol pont az ellentéte ez nálam), hanem játékosokat, mert itt sokkal jobban meghatározza egy-egy játékos a csapat játékát, mint más sportban. Viszont a Warriors-t jó nézni így európai szemmel, sok mozgásos játékuk tetszetős, míg bármennyire is szeretem Irvinget, sajnos az ő sérulésével, és Love kiesésével a számomra legnézhetetlenebbül játszó esélyes csapattá avanzsáltak.
Viszont ha összejön a nyugati döntőben a GSW-LAC akkor magas poszton nagyon megizzaszthatják Griffinék őket.
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2015.05.17. 13:14:29

daffy írta: A GSW pedig szerelem. Nem tudom hogy lehet nem szeretni ezt a sztorit :) Lazák,dobálnak,mosolyognak,élvezik. Mintha Ronaldinho kosárcsapattá nőtte volna ki magát.
Ennyi. :D A GSW-nek ezt be kell húzni, így volt megírva a nagykönyvben is. Mielőtt bárki megvádolna, nem most ültem fel a bandwagonre, mióta az NBA-t követem Warriors szimpatizáns vagyok. :)
Top five teams in 3 pointers made:
1. Rockets
2. Warriors
3. Clippers
4. Cavs
5. Hawks
Ez mondjuk elég sokat mondó. Azok a csapatok vannak ott a végén, akik a legjobban dobálnak távolról. Nyilván a Memphis játékát is lehet szeretni, de tény szerintem, hogy ha egy csapat nem veszélyes a hármas vonalon túlról, akkor nem érhet oda a döntőbe.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.17. 13:08:18

Én soha nem tudok senki ellen szurkolni, csak valakiért. És James meg az utóbbi pár évben mikor egy tökéletes modern érzelemmentes gladiátorrá nőtte ki magát kifejezetten szimpatikus. Semmi sallang, semmi felesleges mozdulat csak maximális koncentráció és a feladat teljesítése. Hawks nem tudom hogy áll, miután nem láttam régóta őket, de a Cavs ezt szerintem behúzza.

GSW-t én kifejezetten nem szeretem, Rockets és ők nálam egy kaptafa. Nem szeretem a menjünk dobáljunk csapatokat. :D Pedig a GSW védekezése az egyik a legjobb a ligában, de valahogy mégsem tudom őket csípni a felviszem 5 mp múlva ráküldöm a hármast játékukkal. Mondjuk sok csapat ezt a stílust követi, ez a trend, de én valahogy ezeket nem nagyon szeretem. A lassabb megfontoltabb, taktikusabb játék híve vagyok. Palán alatti brusztolással, pozíció harcokkal, középtávoli tempókkal. Ha megnyeri a GSW, akkor kérdés sincsen az idei évre, de amolyan tündérmese lenne az egész, s a mesékben meg nem hiszek. Clipperst most fekete lónak érzem, persze tovább kéne menni a Rox ellen és ez korántsem lesz egyszerű feladat.
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2015.05.17. 12:45:16

csababarca írta:Nekem mindegy csak ne Cavs és James.
Ha a Hawks állítja meg őket,akkor ők, ha majd a nyugatiak a nagydöntőben akkor ők.
Csak ne nyerjen ez a Cavs.

Amúgy GSWnek örülnék a leginkább, de túl szép lenne ha megnyernék...Clippersnek is tudnék örülni, Doc miatt, meg Paul is érdemelne gyűrűt már.

Rockets-et nem tudom hova tenni, nekem ők olyan semmilyenek, nem értem hogy lehetne itt.
Nagyjából az egészet így gondolom én is. James ne nyerjen sokat,nem akarom,hogy egy lapon emlegessék MJ-vel,mert számomra ott még kategória különbség van.
A GSW pedig szerelem. Nem tudom hogy lehet nem szeretni ezt a sztorit :) Lazák,dobálnak,mosolyognak,élvezik. Mintha Ronaldinho kosárcsapattá nőtte volna ki magát.
A Clippers nálam semleges,bár Rivers-t nem kedvelem.
A Rockets pedig nálam "nem tényező". El nem tudom képzelni,hogy odaérnek. De szép mély a csapat és olykor hajlamos vagyok azt hinni,hogy a kőbuta játékosaikból ténylegesen kosárlabdázókat csinálnak. Lásd.: JS.
Hawks-nak pedig szívből drukkolok,hogy análisan izgassa a Cavs-t.
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.17. 12:03:31

PCsabi írta:Tipp:
Cavs - Hawks 4-2

Ma pedig Go Rockets!
nzxtpo írta:Valaki nem tud ajánlani olyan dokumentumfilme(ke)t ami bemutatja mondjuk évtizedenként, vagy nagyobb korszakonként(dinasztiák,kiemelkedő játékosok, jellemző nagy párharcok stb) az NBA-t?
Talán:
KATT
Köszi ebből már láttam párat, elég jók is, de egy-egy játékost, esetleg egy rivalizálást emelnek ki, nem pedig korszakokat összefoglal. És könyvet tudtok ajánlani? Talán abból nagyobb lesz a választék, csak elsőre elfelejtettem odaírni.

Amúgy én szívesebben néznék meg egy LAC-GSW párharcot, a döntőben pedig sztem mindkét csapat esélyesebb lenne, mint a keletiek, ahonnan sanszos, hogy a Cavs kerül be.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.17. 11:58:34

Nekem mindegy csak ne Cavs és James.
Ha a Hawks állítja meg őket,akkor ők, ha majd a nyugatiak a nagydöntőben akkor ők.
Csak ne nyerjen ez a Cavs.

Amúgy GSWnek örülnék a leginkább, de túl szép lenne ha megnyernék...Clippersnek is tudnék örülni, Doc miatt, meg Paul is érdemelne gyűrűt már.

Rockets-et nem tudom hova tenni, nekem ők olyan semmilyenek, nem értem hogy lehetne itt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.17. 11:53:33

PCsabi írta:Tipp:
Cavs - Hawks 4-2

Ma pedig Go Rockets!
nzxtpo írta:Valaki nem tud ajánlani olyan dokumentumfilme(ke)t ami bemutatja mondjuk évtizedenként, vagy nagyobb korszakonként(dinasztiák,kiemelkedő játékosok, jellemző nagy párharcok stb) az NBA-t?
Talán:
KATT
2 hete nem láttam NBA-t, s akkor ha jól rémlik a Spurs-Clippers hetedik meccs volt. :D Gyakorlatilag kimaradt a második kör és a PO fantasyban sem tudtam tippelgetni.

Egyértelműen hajrá Clippers, már csak ők maradtak nekem. És lehet hogy idén fogják átlépni az árnyékukat, bízom bennük.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.05.17. 11:42:38

Tipp:
Cavs - Hawks 4-2

Ma pedig Go Rockets!
Talán:
KATT
Válasz küldése