Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Tocy
Director del Fútbol

2012.11.03. 21:23:13

Érdekes amúgy, hogy ha Alonsonak kedvez a technika, akkor "ő tehet róla? Ferrarinak miért nem áll meg?" kérdések merülnek fel, ha a Red Bull a jobb, akkor meg "na miszter poleból tudok nyerni, csak végigautózott, csak az autó miatt" hsz-ek érkeznek, nem pedig a " "Ferrari miért nem csinál gyorsabb autót?" kérdések.
ab1daL
Director del Fútbol

2012.11.03. 21:19:50

Továbbra se értem, mi a probléma azzal, hogy Alonso képes egyedül harcolni Vettel-el? Vegyük Valenciát. Alonso 11.helyről, még egyszer mondom, 11. helyről indul, felzárkózik harmadiknak(szerencsével persze, mert az összes pilóta hibázott, ezért tudott csak elmenni mellettük), és onnan generátor hiba miatt kiesik előle Grosjean és Vettel, két Renault motoros autó. Tehet arról Alonso, hogy a Renault-nak sz*r a generátora? Ferrarinak miért nem áll meg és a többieknek? Indiában Webbernek meghal a KERS-e, Alonso így leelőzi. Másnak miért nem hal meg a KERS? Elcsesztek valamit a RedBullnál, a csapat hibája. Technikai sport, benne van, hogy valami behal. Kivéve a megbízható autóknál, mint pl. Ferrari. Nem a folytonos kis kapukat kell keresni a szabály könyvben, hanem megbízható autót kell építeni, hogy ilyenek miatt ne érje hátrány a pilótát.

Holnap egy nagyon jó futamot kéne Alonsonak hoznia, hogy a 13 pontos előny vagy eltűnjön, vagy csökkenjen 2, 3-ra.. De persze ha esetleg Webbernél megint behal a KERS, Maldonado kilök valakit, Buttonnak rosszul teszik fel a kereket, ezért kiesik, az mind Alonso szerencséje lesz, nem a RedBull vagy a McLaren hibája lesz, csak és kizárólag Alonso lesz érte a felelős. Forza Ferrari! Bár Vettelenke ezzel az űrhajóval így is minimum 7-8. helyre illene felérnie.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ab1daL 2012.11.03. 21:23:18-kor.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.11.03. 20:48:50

Azért ilyen hibát az RB-től nem vártam, ilyet a McLaren szokott.
Amúgy teljesen jogos a büntetés, Hamiltontól is ugyanezért vették el a pole-t és sorolták a rajtrács végére.

Még ez a baki "belefér" Vetteléknél, Alonso ha nem történik vele semmi, olyan sokat nem tud majd hozni, kb. az utolsó két futamra csak pár pont különbség lesz, de látva a Ferrari teljesítményét ez kevés.

Vetteltől szerintem most nagy versenyt fut majd, pontszerzés összejöhet "simán", remélem Hamiltonnal nem történik semmi negatív dolog, még ebben az évben kell nyerni, mert ínséges idők következnek a Mercinél (csak azt nem tudom ki veri majd meg Vettelt jövőre az időmérőkön :)).
A pole legalább megvan elég nagy fölénnyel, főleg a Button elleni teljesítménye kiemelkedő, ő maga sem tudta miért volt ennyivel lassabb csapattársánál.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.03. 20:46:26

Alexander Mahone írta:Nagyon nagy szégyen lesz a Ferrarinak, ha ilyen bundával, csalással se tudnak majd nyerni. :lol: 8)
Ezt remélem te sem gondoltad komolyan. :)
Mondd már meg ebben mi a bunda, csalás, hogy van egy szabály, és azt megszegték? 1 liter üzemanyag kell az időmérő után, és nekik csak 8 és fél deci volt.
Micsoda csalás. :roll:
hát igen Matyi, én szégyellném kb, ha ilyen esélyek kellenek ahhoz,h legyen sansza nyerni """"""végre"""""" egy VB-t. Bár fejleszteni,és erőből megverni az ellenfeleket nehezebb a Ferrarinál úgy tűnik, mintsem a mások hibájára, gondjaira várni.
Nehogy már Alonso érezze rosszul magát, mert szegény Vettelt megbüntették jogosan. Nem kell szabályt szegni, és nem lenne ez.

Egész évről beszélem Mátyás, Ferrari szinten is, egész évük arról szól,h vagy becsődölnek az amúgy gyorsabb ellenfelek, vagy nem. Ha igen, akkor Alo vezeti a VB-t és van esélye, ha nem, akkor igazi sansza nincs. Mind1, majd megérted. Ozsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2012.11.03. 20:55:03-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.03. 20:44:56

18Barca99 írta:Ozsi amúgy az a lényeg, hogy Alonso tehet róla, hogy kifogyott a benzin a Vettelke kocsijából, sőt szerintem ő szívta le belőle, mert már máshogy nem lehet megállítani miszter poleból tudok nyerni-t. A többi esetnél is mind mind ALonso és a Ferrari tett keresztbe a csapatoknak. Az már nem is fontos, hogy idén a legmegbízhatóbb a Ferrari mind csapatmunkába mind technikailag. Csak az autó nem olyan gyors.
ozsimiki írta:
Elképesztő ez az ember :D persze nem tehet róla,h ilyen Istentelen nagy mákja van,
kérlek legközelebb olvasd el még1x.

attól,h nem ő tehet róla, még feltűnő, ha valakinek ennyire kedveznek bizonyos dolgok, huzamosabb ideig, ellenpéldára is írtam, mielőtt felemlegetnéd, de azt is kiemelem, ha úgy jobb.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
18Barca99
Capitá del Barça

2012.11.03. 20:40:08

Ozsi amúgy az a lényeg, hogy Alonso tehet róla, hogy kifogyott a benzin a Vettelke kocsijából, sőt szerintem ő szívta le belőle, mert már máshogy nem lehet megállítani miszter poleból tudok nyerni-t. A többi esetnél is mind mind ALonso és a Ferrari tett keresztbe a csapatoknak. Az már nem is fontos, hogy idén a legmegbízhatóbb a Ferrari mind csapatmunkába mind technikailag. Csak az autó nem olyan gyors.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.03. 20:34:12

Nah, megint a saját erejének köszönheti Alonso,h sansza van.

Elképesztő ez az ember :D persze nem tehet róla,h ilyen Istentelen nagy mákja van, egyetlen egy eset volt amikor nem tehetett róla, és 0ázott, Spa. Másik rajtbaleseténél ő volt inkább a hibás, aztán ott a mérleg másik oldala, amikor neki nem volt gondja, többieknek meg igen, azt nem is sorolom inkább...csak az elmúlt hetet nézve: Webber Kers, Vettel eset most...

de megszokhattuk, remélem most jön Hamilton és lenyilatkozza,h Alonso óriási bravúrral a 7.ről a 6.helyre jött előre az időmérő után 6 órával :D

pontszerzés meglehet Vettelnek, de ez a pálya nem épp az előzéseiről híres (lásd 2010 Petrov-Alonso, jáájjj de szép verseny volt). Alonso elől kiesik kb 2 versenyző, és átveszi a vezetést a VB-n.

Persze csak is a tudásának köszönhetően.

szerk: hát igen Matyi, én szégyellném kb, ha ilyen esélyek kellenek ahhoz,h legyen sansza nyerni """"""végre"""""" egy VB-t. Bár fejleszteni,és erőből megverni az ellenfeleket nehezebb a Ferrarinál úgy tűnik, mintsem a mások hibájára, gondjaira várni.

szerk2: az meg felháborító szerintem,hogy mind Hamilton, mind Alonso, folyamatosan kicsinyíti Vettel érdemeit, és beszólogatnak neki, Vettel mikor beszélt így róluk? Szánalmas,hogy nem inkább azzal törődnek,hogy a saját csapatukkal mi a szitu.
Kép
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.11.03. 20:24:26

Nagyon nagy szégyen lesz a Ferrarinak, ha ilyen bundával, csalással se tudnak majd nyerni. :lol: 8)
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.03. 20:22:39

Vettel simán pontot fog szerezni. Annyira jó az RB, hogy átgázoljon, és a német is tisztában van vele mi a tét.

A nagy mákja, hogy a Meki beelőzte a Ferkát, így Alo ezúttal nem tud majd nyerni.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.03. 20:19:06

Mikaos írta: Ami érdekes, hogy a Ferrari nem kapott büntetést, amiért e hétvégén kétszer is felhasználták a "túlórázást", amit elvileg nem szabadna. Vajon milyen indokkal győzhették meg az FIA-t a meghallgatáson?
Azt a szabályt négyszer lehet megszegni, és csak akkor van bünti. :wink:
De jól mondod, biztos a FIA a Ferrarival van. Úgy mint az UEFA a Barcelonával. :D
Itt az esély Alonsonál, holnap oda kell csapni, dobogóra minimum oda kell érni! Remélhetőleg Vettel nem szerez pontot. A baj ott van, hogy ha még ez be is következik, akkor is "csak" pontegyenlőség körül állunk...
Utolsó két versenyen meg nem hiszem, hogy jobb lenne Alonso Vettelnél. :roll:
Talán ez az utolsó esély, hogy felzárkózzunk! :twisted:
Vamos!
Mikaos
Director del Fútbol

2012.11.03. 20:04:58

Nyilván alaposan kivizsgálták az esetet, így ez esetben következetes Vettel büntetése (mivel ez évben már alkalmazták ezt Hamilton-nál).

Ami érdekes, hogy a Ferrari nem kapott büntetést, amiért e hétvégén kétszer is felhasználták a "túlórázást", amit elvileg nem szabadna. Vajon milyen indokkal győzhették meg az FIA-t a meghallgatáson?
ab1daL
Director del Fútbol

2012.11.03. 19:55:57

Vettel a rajtrács végéről rajtol, mert nem volt elég üzemanyag az autójában! Mocskos makker Alonso, hát ilyen nincs, hogy a szabály szerint megbüntetik Vettelt..... Most meg mutathatja a német mit tud.. :wink: :twisted:

http://www.nemzetisport.hu/f1/f1-2188053
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.03. 19:30:12

Nah akkor Eazzy postjából kiindulva, Hamilton autója egyszerűen ennyivel előrébb van mindenkiénél. :twisted:

nem tudom mióta nyalják fényesre egymást Hami,meg Alo, de elég egyértelmű,h kínjukban ezt a megoldást választják inkább, mintsem,h gratuláljanak.

szerk: jah Alonso bízhat a bírákban még azért, érdekes lesz ha Vettelt megbüntetik, Mekiktől nem egyszer lehetett látni,h megálltak az időmérő után, meg más csapattól is, hátrasorolás nem lett belőle, rem itt sem lesz.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.03. 15:13:29

miihii írta:Muhaha, még jó, h mennyire mondtam, h egyértelmű lesz a Vettel pole :lol:

Igen gyors volt Lewis, nagyon odatette magát, de mivel tudhatjuk, h bármikor előkerülhet 3-4 tized a RB-ból, így nem izgultam egy kicsit sem. De a végére csak meglett az első hely, ami váratlan fordulat, de ez már tetszik 8)

Holnap baromira el kell kapni a rajtot és tartani Vettelt, aztán ha rá odaérnek a többiek, akkor egy kis lélegzethez kellene jutni, amíg viaskodnak.
Így van Lewis odapörkölt :D S Button is előrébb tudott jönni, nagyon örülök neki.
Holnapra meg szép a terved, de bele kell kalkulálni, hogy valahol kapunk egy defektet, vagy a boxban állunk egy félórát mert szépen süt a nap, esetleg a pályán adja meg magát a vas :mrgreen:
Ja és nem siránkozok, de ez az év ilyen, ha leesne egy galamb az égből az is nagy százalékban Hamilton kocsijára zuhanna, s tönkretenné az elektronikát.
De legalább első helyről várjuk az izgalmas futamot.
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2012.11.03. 15:06:06

Muhaha, még jó, h mennyire mondtam, h egyértelmű lesz a Vettel pole :lol:

Igen gyors volt Lewis, nagyon odatette magát, de mivel tudhatjuk, h bármikor előkerülhet 3-4 tized a RB-ból, így nem izgultam egy kicsit sem. De a végére csak meglett az első hely, ami váratlan fordulat, de ez már tetszik 8)

Holnap baromira el kell kapni a rajtot és tartani Vettelt, aztán ha rá odaérnek a többiek, akkor egy kis lélegzethez kellene jutni, amíg viaskodnak.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.11.03. 13:38:52

ozsimiki írta:...
Erre a legjobban a gazdaságból lehet példát hozni. A nagy cégek nem tudnak fejlődni olyan ütemben, mint a kicsik , mert nincs meg az innováció nem tudnak már újat kitalálni. Ez van az F-1ben is egy külső kis csapat sokkal gyorsabban tud fejlődni és sikereket elérni, ha meg van a biztos anyagi háttér, mint az aki már évtizedek óta nyomja az ipart és olyan túlságosan nagy különbséget nem lát. Szóval ez egy alap szisztéma, majd a nagyok vissza fognak térni a helyükre, ha elkezdik alkalmazni azt, amit a kisebb innovatívabb csapat összerakott.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.03. 13:03:21

Hamilton véleménye Vettel és a RedBull előnyéről:

„Szerintem nagyon sok ember azt kívánja a paddockban, hogy bárcsak rendelkeznének Adrian autójával, és így megmutathatnák, hogy ők is épp olyan versenyképesek, mint Sebastian”- mondta a brit versenyző a Telegraph-nak.

„Ami engem illet, szerintem Fernando pontosabb. Minden csúcspontot eltalál a kanyarokban”- érvelt a korábbi csapattársa mellett.

„Sebastian elvét négy csúcspontot egy körben, és még mindig a leggyorsabb. Elvéti, szélesen megy, és még mindig a leggyorsabb. Én meg azt gondolom, hogy ’Szent [auto_cenzúra], én még akkor sem tudom összehozni azt a kört, ha a határon megyek’. Az ő autója egyszerűen csak ennyivel előrébb van mindenkié előtt.”
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.02. 20:39:39

Wéber Gábor FB-jéről:

"Az F1 egyik legélesebb szemű tech-bloggere, Scarb (David Scarborough) elemzése a Red Bull dupla-DRS-éről.

Ha így működik, ha nem, a Red Bull ezzel pont azt az előnyt szerezte meg, amivel újra dominálhatnak az időmérőn, és ezért a legkevés
bé sem szidalmat, mintsem tapsot érdemelnek. Alonso is ilyenekért dühöng - amit persze csakis gonosz olasz újságírók találhattak ki Domenicali befeketítésére.

És persze, hogy utálják őket a többiek, amikor jön egy csapat a semmiből, és tíz éven belül technológiai aranycsapatot rak össze, ami a saját játszóterén csinál bolondot a Ferrariból, McLarenből, Mercedesből, miközben ennél is több pénzt költve már fülét farkát behúzva távozott a BMW, a Honda és a Toyota.

Pont az mutatja ennek a csapatnak az erejét és hatékonyságát, ahonnan az idén felálltak, szinte vert helyzetből. Nekem ez az F1 igazi sava-borsa, amikor a tervezői zsenialitás túltesz a status quo-n - ahogy annak idején a Williiams, a McLaren és még sok más új csapat megalapozta a hírnevét.

Egyszóval nem sírni kell, hanem utánuk csinálni."

Teljesen egyetértek, persze az "ellenzéknek" könnyebb köpködni, mintsem elismerni,hogy a nagyobb múltú csapatok, bizony kevésbé leleményesek, és ügyesek, pedig nehogy azt higgyük már, hogy ők nem akarnák kihasználni, amit kilehet. Ha vagyunk olyan naivak, hogy mégis ezt hisszük, max 2010ig hihetjük, utána látták,h a bikák kihasználják, és nincs gond, azóta ők is megpróbálnának mindent, de nem elég okosak az adott emberek. De az idézet rész a lényeg, meg kellene emészteni mindenkinek, hogy ez van. Persze még így se biztos az idei bajnoki cím, már ami az egyénit illeti.

FOREVER SCHUMI!
GO SEB!
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.28. 15:25:17

Szerintem a versenytempóval semmi gond. Alonso hozza azt a versenytempót amit Vettel. A gond az időmérőnél van. Folyamatos 5-6. helyek nem elegek. Mire átküzdi magát Alo azon a 3-4 pilótán, addigra Vettel kiautózik egy kényelmes 10 mp-s előnyt, onnantól meg vége a dalnak. Meg lehet nézni, hogy Vettel mikor nyert hányadik helyről indult. :)
Azért Alonso Malajziában is, azt hiszem a 8. hely környékéről indult, persze kellett hozzá az eső is meg minden, de onnan győzött. Valenciában a 11. helyről. Ott is kellett Vettel kiesése, de akkor is végigment a fél mezőnyön. Aztán németben ha jól tudom a 2. helyről.
Vettel meg rendre csak akkor nyer, ha poleból indul. Kicsit unalmas már.

Nagyot ment ma Alo, időmérőn kellene javítani, ha az első sorból tudna indulna, szerintem megszorítaná Vettelt, de ez majdnem hogy lehetetlen. Egyébként az is érdekes, hogy Szingapúr óta valami olyat fejlődött az RB, hogy hihetetlen. Előtte meg rendre a többiek szintjén voltak. Nehezen tudom elhinni, hogy ez annak köszönhető, hogy fekszenek nekik ezek a pályák.

Vicces volt ma is. Vettel ment egyedül, mögötte meg ment a verseny, de ezt már gondolom megszoktátok.
Nem tudom elhinni, hogy egy Vettel 3x-os világbajnok lesz. :roll:
Merthogy ez ne történjen meg, valami csoda kell. Abu Dhabi is fekszik neki, Brazília is, Amerika nagy talány, ebben még tudok bízni. Főleg hogyha poleból indul, mögötte Webber, onnan lehetetlen őt megverni. Webber tartja a többieket, addig ő meg elhúz és vége.
Ki is eshet akár. 13 pont van most. Vegyük azt, hogy kiesik hétvégén és Alo nyer. Akkor Alonso megy 12 ponttal. Következő két versenyen megvan a pole, azzal együtt a győzelem is valószínűleg, és akkor csinálhat bármit a Ferrari.
Nagyon remélem, hogy ez az amerikai pálya feküdni fog Alonsonak, és még 25-ön belül lesz az utolsó verseny előtt. Legalább akkor maradna egy kis izgalom.

Amúgy nehogy már azt hozzátok ki a végén, hogy Alonso örüljön, hogy még van esélye a VB-re, merthogy ez is a mák miatt van. :)

El sem tudom képzelni, mi lett volna ha múltkor nem esik ki. Most kb pontegyenlőség lenne. :?

Mi lesz itt még... Ha sem Vettel, sem az RB nem fog visszafejlődni... Remélem azért nem lesznek unalmas VB-k, nem akarok ezt nézni még 5 évig. :)

Úgyhogy én bízok egy Vettel hibában, kiesésben, esőben, SC-ben, bármiben. Jövőhéten jó lenne, ha nem ő indulna poleból, vagy legalább úgy, hogy Alonso ott van közvetlen mellette. Jó lenne elé kerülni és faragni a hátrányból. Nagyon kíváncsi vagyok, tud e még fejleszteni valamit a Ferrari. Érdekes lesz ez az amerikai futam egyébként. :)

Ha már VB nem lesz, legalább legyen 2. a konstruktőriben a Ferrari, jövőre 3. számú pilóta lehetne Alonso. :D Most 8 ponttal megyünk a Mekik előtt.

Vamos ALO!!!

Szerk.: Amúgy nektek melyik volt eddig a legjobb, legizgalmasabb futam?
Nekem egyértelműen a valenciai. Alonso 11. helyről nyert, volt ott minden, sok előzés. Nálam egyértelműen az a BEST ebben az évben. :)
miihii
KHAL

2012.10.28. 15:06:31

ozsimiki írta: Valamint amikor a Meki nyert nem oly rég zsinórban 3 versenyt, akkor nem láttam Miihiitől sem a rémunalmas részt
Azért nem írtam akkoriban a rémunalmat, mert egyrészt az egy igen váratlan sorozat volt, de még fontosabb, h azzal is csak elvileg szorosabb lett a tabella ;)
És bizony az elmúlt futamok -ugyan a korábbiak miatt még számszerűleg nem is- amit előrevetítenek (illetve nyakig benne vagyunk) az már az unalom kategória (lesz), mivel sejtetik a tavalyi szezont (amit a Mekinél nem).Vettel pole, sétálva nyer és ledolgozta, növelte, növeli az előnyét és megöli azt, amit írtam, h a szezon közben úgy tűnt, ez az idény rég látott izgalmakat tartogathat a végelszámolásnál. Márpedig ahogy az elmúlt néhány futam kinéz, valszeg ez már lefő(tt).
Bob_Marley írta:Én ebbe nem folyok bele túlzottan, Hamilton 4ik helyezésének örülök, bízom benne azért még dobogó is lesz idén.Miihiivel nem értek egyet hogy unalmas lenne a dolog, ma is remek futam volt sok izgalommal defektekkel előzésekkel gumitaktikával kormánycserével :D , s a VB álláson is 13 pont az semmi (akármilyen képet mutatnak is a mostani versenyek) és a 3ik helyért is öldöklő a csata.És összességét nézve is remek kis idény ez szerintem.
Nemtom te milyen izgalmakat láttál ma, de ha a kormánycsere is annak számít, akkor igazad van, a kis dolgoknak is örülni kell :D Oké, Alo megette Webbert, de kb mintha álló autó mellett ment volna el. A végén még Hami is veszélyeztette, de mivel oda nem ért, így ebben meg csak a csata lehetősége volt meg. Jah, meg ugye sorozatos defektek a futottak még kategória verdáin. Hát azzal együtt sem volt vmi akciódús futam.

Az összetett 3. helyért még valóban lehet öldöklő csata, de ahhoz meg az kell, h találkozzanak is a pályán, h lehessen öldökölni :D Vagy legalább a futamokon tényleg legyenek akciók, h előrejutva a tabellán is faragjanak egymáson. Remélem ebből nem annyi lesz majd a hátralevő futamokon, h aki Alo előtt van, az megszívja :P

Szal összegezve, nekem nagyon tetszett az idény közbeni összevisszaság, h kicsit olyan körbeverésszerűen teltek a futamok és szoros volt a tabella, ami plusz izgalomra adott okot. Most az elmúlt pár futamon megint egyoldalú dominancia van és ugyan a RB-októl független volt, h a Mekik már korábban kiszálltak a végső harcból, de így meg aztán tökre el lett lehetetlenítve a komolyabb előrelépés, mivel a 25 pontok borítékolva vannak és Webber is esélyes, h elvigye a 2-3. hely egyikét. Sztem Webber behúzza a dobogó 3. fokát, így még azt sem hiszem, h különösebb öldöklésre kerül sor.
Bár ne legyen igazam ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Castiel
Capitá del Barça

2012.10.28. 14:39:57

Azért Mezei úr aranyköpése a 49.körben: "Karthykejan támadja Alonsot"
WTF? :D
Istenem. Czollner után azt hittem ettől roszabb nem lehet! Tévedtem. Hol van a jó öreg Palik. :D
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.28. 14:28:59

piton írta:Azért ez a Ferrari sem olyan gyenge mint ahogyan sokan mondják. Csak ezzel is Alonso érdemeit akarják egyesek nagyobbítani. (azt se mondom, h nem jó versenyző)
Az év közepén Valencia, Montreal, Silverstone, Hockenheim majd Monza, Spa és most Korea óta egyáltalán nem olyan rossz az autó, a Mekiket könnyen verik, és a Red Bull főleg Webber is alig jár előttük.
Év elejéhez képest ők is rengeteget fejlődtek, nincsenek ott egyáltalán rossz mérnökök.
Szerintem sem rosszak. Szoros lesz ez, főleg,h elfogytak a tavalyi generátorok a bikáknál. (az ideiek trék voltak, lett is két kiesés a következménye, betették a tavalyiakat, azokkal no problemo, de elfogynak...reménykedek,h nem úgy dől el a VB,h Vettel vezet, aztán kiesik, Alo meg pattanózik megint...)

Versenytempó a lényeg, abban Vettel kiemelkedik az utóbbi futamokon, de Alonso közel van, és a Mekiknél szntem teljesen pályafüggő, ők is beleszólhatnak még. Következő versenytől "csak" azt várom,hogy Alonso előtt végezzen Vettel! Mind1,h hanyadik helyen.
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2012.10.28. 14:10:51

piton írta:Azért ez a Ferrari sem olyan gyenge mint ahogyan sokan mondják. Csak ezzel is Alonso érdemeit akarják egyesek nagyobbítani. (azt se mondom, h nem jó versenyző)
Az év közepén Valencia, Montreal, Silverstone, Hockenheim majd Monza, Spa és most Korea óta egyáltalán nem olyan rossz az autó, a Mekiket könnyen verik, és a Red Bull főleg Webber is alig jár előttük.
Év elejéhez képest ők is rengeteget fejlődtek, nincsenek ott egyáltalán rossz mérnökök.
Inkább megbízhatóak mint gyorsak. Bár a szezon közepe óta, most vannak a Meki elött, egyrtelműen az év közepén 3. helyre szorultak. Igazából most itt Indiában villantottak, de itt is csak a versenytempót kell kiemelni. Az egykörös sebességgel, a kanyarokban a stabilitással még gondok vannak. Ott még mindig 3. a csapat.
Azért nagyon örülök ennek a 2, helynek, de azt hiszem hogy Vettel címét nem veszélyezteti semmi. Abu-Dhabiban ha nyer, mindegy Alonso hányadik lesz, megvan a vb neki. Utána már az Austin pálya karakteriszikája, "ismeretlensége" sem hozhat semmit a Ferrari, Alo, és a Mekik javára. Én azért bízom valami feltámadásban a Ferrari részéről. :D
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Mikaos
Director del Fútbol

2012.10.28. 14:09:08

Nem volt rossz futam, mégsem tudom megmagyarázni, hogy az utóbbi években mit hiányolok egyre jobban az F1-ből.

Természetesen egyetlen autónak romlik el a KERS-e: az Alonso előtti autónak. Egyszerűen meg sem lepődöm már ezen. Ha Alonso azt mondta, hogy neki tulajdonképpen Newey-val kell harcolnia, akkor azt mondom, hogy Vettelnek/Hamiltonnak meg egyenesen Fortunával.
És most már el lehet mondani, hogy a Ferrari-nak már jó is a kocsija, ellentétben a szezon első felével. Gyakorlatilag, ha az időmérőt nem szúrja el Alonso, akkor Vettel közelében lett volna végig a versenyen. És ez vélhetően a következő versenyeken is így lesz.
Nem lesz egyszerű, de azért: hajrá Vettel (ha már Hamilton nem).
gianni
Entrenador del Barça

2012.10.28. 13:59:25

Az nyer a végén aki jobb,ezért lesz Alonso a világbajnok!!! :lol: :D :lol:
Válasz küldése