Szerintem a versenytempóval semmi gond. Alonso hozza azt a versenytempót amit Vettel. A gond az időmérőnél van. Folyamatos 5-6. helyek nem elegek. Mire átküzdi magát Alo azon a 3-4 pilótán, addigra Vettel kiautózik egy kényelmes 10 mp-s előnyt, onnantól meg vége a dalnak. Meg lehet nézni, hogy Vettel mikor nyert hányadik helyről indult.

Azért Alonso Malajziában is, azt hiszem a 8. hely környékéről indult, persze kellett hozzá az eső is meg minden, de onnan győzött. Valenciában a 11. helyről. Ott is kellett Vettel kiesése, de akkor is végigment a fél mezőnyön. Aztán németben ha jól tudom a 2. helyről.
Vettel meg rendre csak akkor nyer, ha poleból indul. Kicsit unalmas már.
Nagyot ment ma Alo, időmérőn kellene javítani, ha az első sorból tudna indulna, szerintem megszorítaná Vettelt, de ez majdnem hogy lehetetlen. Egyébként az is érdekes, hogy Szingapúr óta valami olyat fejlődött az RB, hogy hihetetlen. Előtte meg rendre a többiek szintjén voltak. Nehezen tudom elhinni, hogy ez annak köszönhető, hogy fekszenek nekik ezek a pályák.
Vicces volt ma is. Vettel ment egyedül, mögötte meg ment a verseny, de ezt már gondolom megszoktátok.
Nem tudom elhinni, hogy egy Vettel 3x-os világbajnok lesz.

Merthogy ez ne történjen meg, valami csoda kell. Abu Dhabi is fekszik neki, Brazília is, Amerika nagy talány, ebben még tudok bízni. Főleg hogyha poleból indul, mögötte Webber, onnan lehetetlen őt megverni. Webber tartja a többieket, addig ő meg elhúz és vége.
Ki is eshet akár. 13 pont van most. Vegyük azt, hogy kiesik hétvégén és Alo nyer. Akkor Alonso megy 12 ponttal. Következő két versenyen megvan a pole, azzal együtt a győzelem is valószínűleg, és akkor csinálhat bármit a Ferrari.
Nagyon remélem, hogy ez az amerikai pálya feküdni fog Alonsonak, és még 25-ön belül lesz az utolsó verseny előtt. Legalább akkor maradna egy kis izgalom.
Amúgy nehogy már azt hozzátok ki a végén, hogy Alonso örüljön, hogy még van esélye a VB-re, merthogy ez is a mák miatt van.
El sem tudom képzelni, mi lett volna ha múltkor nem esik ki. Most kb pontegyenlőség lenne.
Mi lesz itt még... Ha sem Vettel, sem az RB nem fog visszafejlődni... Remélem azért nem lesznek unalmas VB-k, nem akarok ezt nézni még 5 évig.
Úgyhogy én bízok egy Vettel hibában, kiesésben, esőben, SC-ben, bármiben. Jövőhéten jó lenne, ha nem ő indulna poleból, vagy legalább úgy, hogy Alonso ott van közvetlen mellette. Jó lenne elé kerülni és faragni a hátrányból. Nagyon kíváncsi vagyok, tud e még fejleszteni valamit a Ferrari. Érdekes lesz ez az amerikai futam egyébként.
Ha már VB nem lesz, legalább legyen 2. a konstruktőriben a Ferrari, jövőre 3. számú pilóta lehetne Alonso.

Most 8 ponttal megyünk a Mekik előtt.
Vamos ALO!!!
Szerk.: Amúgy nektek melyik volt eddig a legjobb, legizgalmasabb futam?
Nekem egyértelműen a valenciai. Alonso 11. helyről nyert, volt ott minden, sok előzés. Nálam egyértelműen az a BEST ebben az évben.