Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.06. 11:44:46

S.Agüero írta:Következő ilyennél 10 rajthelyes büntetést kap. :)
nem az a tipus akit meg szoktak büntetni.

Hihetetlen,hogy tavaly még Hamiltont utáltan,mostanra meg teljesen átfordult ez Vettel irányába. Hamilton már már kedvelem :D
remélem a kis német tökéleteske sose kerül a Ferrarihoz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.06. 11:42:55

Következő ilyennél 10 rajthelyes büntetést kap. :)
piton
Capitá del Barça

2012.10.06. 11:26:02

ab1daL írta:A Japán Nagydíj sportfelügyelő testülete magához rendelte az időmérőt az élen záró Sebastian Vettelt, mert a Ferrari bepanaszolta, hogy feltartotta Fernando Alonsót a kvalifikáció 3. szakaszában.
Szerencsére nem lett belőle büntetés, szép is lett volna, ha egy teljesen tiszta pole-t elvesznek Sebastiantól. Fekszik a pálya az autónak, látszik abból, hogy végre Webber is oda tudott érni az elejére. Reméljük holnap is ott marad, Vettel mögött, de Alonso előtt. Mekik sajnos most pont hátul vannak, jó lenne ha a verseny során a spanyol elé tudnának keveredni.
Koboyashi pedig csak nem csinál butaságot a rajtnál, bár ő nem az a tipikus japán kamikaze.

http://www.nemzetisport.hu/f1/f1-vettel ... on-2180045
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.06. 11:21:22

Végül nem kapott büntetést.
ab1daL
Director del Fútbol

2012.10.06. 09:33:05

A Japán Nagydíj sportfelügyelő testülete magához rendelte az időmérőt az élen záró Sebastian Vettelt, mert a Ferrari bepanaszolta, hogy feltartotta Fernando Alonsót a kvalifikáció 3. szakaszában.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.06. 08:52:18

Nekem meg olyan érzésem van sajnos, hogy az lesz....mivel ez a 29 pont nagyon sok, főleg úgy,h kb neki kellene ilyen hátrányban lennie. Ez az egész év neki áll, hiába gyorsabbak a többiek, valami mindig beüt.

NE LEGYEN IGAZAM!!!

Amúgy meg előtte az első sorig, nem igazán van komoly gép, talán csak Button lesz rá veszélyes hátulról (hehe) a dobogóért folytatott harcban. Bár remélem a Sauberek bírni fogják!

Nah holnap majd okosabbak leszünk, technikai hibáktól mentes versenyt remélek, ez esetben pedig minimum egy 10est faragnia kell Vettelnek!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.06. 08:25:42

Mekkora máker már ez az Alonso, kiesik Kimi és így nem tudott egy gyors kört sem menni! :mrgreen:

Azt nyilatkozták, hogy ha nincs Kimi kiesése 4. lett volna, azaz 3. :?

Kamui utolsó körét meg vizsgálják.

Egyébként a 3. helyre várom holnap Alonsot.

Valahogy olyan érzésem van, hogy nem lesz világbajnok. 29 pont az nem sok, és most rendre olyan versenyek jönnek, ahol jó a RB. :?
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.06. 08:25:19

Vettel, Webber első sor! 8)

Alo messze, de nem valami veretes az előtte lévők névsora, szerintem bőven zárkózni fog, viszont elégedett leszek, ha Vettel megnyerni, ő meg 3-4.nél nem lesz jobb. Csak ne legyen semmi technikai zűr a Bikáknál, mert ez most nagyon simának tűnik, akár csak pl Valencia, aztán ott ajándékoztak megint...

Hamilton tré volt, nem értem mit lepődnek meg Mezeiék, nem lepődnék meg ha most már többször verné el Button, nem hiszem,h halálra dolgozzák a mekinél magukat érte...
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2012.10.05. 23:29:17

Akárhogy is nézzük, a csúcson hagyta abba. Visszatért és megállta a helyét a legfiatalabbak között is. Korántsem versenyképes autót kapott, egész 3 év alatt talán az idei év indult ígéretesnek, de aztán a nulla fejlesztésnek hála, nagyon hátra esett a merci. Sokan ezért őt találták meg, hol az egész autó nyomába se lépett az élmezőnynek. Az igazi fanatikusoknak öröm volt újra látni, újra volt értelme futamokat nézni. 6 esztendeje egy tökéletes monzai futammal jelentette be, hogy távozik, tomboló-örjöngő olasz közönség előtt, idén pedig egy szürke csütörtöki napon, egy átlagos sajtótájékoztatón.. Érdekes az élet. Csodálatos versenyző, igazi bajnok, remélem egy hasonló futammal köszön majd el, mint 6 esztendeje, egy igazi legendához méltóan. Amit letett ebben a sportágban az asztalra, megismételhetetlen, legnagyobb tiszteletem az övé, hihetetlenül fog hiányozni a Mester. :( Sajnálom, hogy nem kapott egy versenyképes autót, jó lett volna újra a legmagasabb fokon látni, így is maradandót alkotott, egy parádés valenciai dobogóval, egy tökéletes monacoi időmérővel.. és ne felejtsük el, azt az elképesztő canadai versenyt.. innentől kezdve, ami a csövön kifér, Legenda! :(
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.10.05. 17:32:29

Én most is azt mondom, hogy Alonso előnye nem fog kitartani Vettellel szemben, a legnagyobb baj számára, hogy nem csak a Red Bull gyorsabb nála, hanem a McLaren is, és gyakran "vehet" majd tőle el pontokat egy-egy Lotus, Sauber, Mercedes, Williams pilóta is. 6 futam még rengeteg, szerintem 3-4 verseny múlva már nem ő vezet.

A szerencse témába inkább nem megyek bele, mert egy oldal is kevés lenne, de legyen elég annyi, hogy nagy szerepe van ebben a sportban (is).

Schumacher visszavonulásához: habár az általam legkevésbé kedvelt két sportoló egyike (a másik Vettel), ennek ellenére örültem volna, ha marad még egy-két szezont, szerintem nagyon jól teljesített, igaz többször hibázott, de ez benne van. Még 6 futama van egy esetleges győzelemre, de ha nem jön össze az se lehet neki nagy gond, így is örülhet, hogy annyi éven keresztül milyen remek versenygépei voltak. A Ferrariban megnéztem volna, Alonsóhoz képest milyen produkcióra képes, de ez már nem derül ki. Azért jó volt úgy is látni, hogy nem egy fél-egy másodperccel gyorsabb autóban ül, mint a többiek. Egy nagy versenyzői karrier utolsó futamait követhetjük végig a következő néhány hétben.
Már csak Massa és Webber helyére kellene valaki, és kész a generációváltás, igaz utóbbiban még lehet pár jó év.

Habár már régebbi hírek, de átment a szigorított első szárny teszten a McLaren és a Red Bull is.
Előbbihez kapcsolódó még, hogy Button autójában is felfedezték ugyanazt a hibát, ami miatt Hamilton kiesett az élről Szingapúrban, így váltócsere plusz öt rajthely.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.05. 16:26:16

Mikaos írta:Írjátok, hogy az F1 technikai sport, és az autó teljesítménye is kell a VB-győzelemhez. Egyértelmű!

Itt szerintem sokaknak azzal van baja (nekem is), hogy a Ferrari messze nem a legjobb autó.
2-3 futamot leszámítva a Ferrari a 6-12.hely között kóricáló autó. Az mindig nagyon furcsa látvány, ha olyan autóval vezetik a bajnoki tabellát, ami a középmezőnyben kullog az esetek jó részében.
Azon túl, hogy Alonso előzni szokott (vagy "konkrétan", vagy taktikával) versenyenként 2-3 autót, legalább ugyanennyi ki is esik előle az adott futamon. Az már csak egy plusz tényező, hogy állandóan a VB-cím esélyesek pottyannak ki előle.

Örülnék, ha kicsit "helyrebillenne" a mérleg: ennyire "ne vezesse" már egy közepes autó a bajnokságot. Tehát azért a szerencsének is vannak szintjei, és ez egy elég magas szint :)
(természetesen Alonso tudása felett - de ahhoz elég kevés köze van az ő tudásának, hogy kiesnek előtte mindig)
Húú...6-12. hely...ez azért elég erős :D Az, hogy Massa tényleg ott vergődik, az még nem azt jelenti, hogy a Ferrari oda való. Hanem azt, hogy Massa a Ferrari-val oda való. Érdekes módon Alonso az időmérőkön mindig a top 6ban van, de inkább top 4-5, Massa meg küszködik a Q3ba jutással. És ha megnézed, akkor a 6-12. hely környékéről nem szokott annyi ember kiesni, hogy Alonso futamot nyerjen, vagy dobogón álljon. Általában 1, max különleges esetekben 2 ember esett ki előle. Monzában se Vettel, se Webber nem volt előtte, mikor kiestek. Egyedül Button volt az, akivel pozíciót nyert. Tehát ha a 6. helyen "kóriszálna", akkor egy, vagy még max két ember kiesésével még mindig csak a 4. helyre lenne jó. Márpedig idén 8x állt dobogón, a 14 futamból. Az meg hogy jobb a taktikájuk mint a többieknek, megint csak nem a szerencse kérdése :D :D
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.10.05. 16:06:29

Ilyen szempontból akkor az mekkora mák, hogy Vettel tavaly verhetetlen autóban ült?
Ha azt nézzük, akkor az is mák, mert nem nagyon függött tőle az, hogy annyival gyorsabb gépet raktak alá...
Mikaos
Director del Fútbol

2012.10.05. 11:47:14

Írjátok, hogy az F1 technikai sport, és az autó teljesítménye is kell a VB-győzelemhez. Egyértelmű!

Itt szerintem sokaknak azzal van baja (nekem is), hogy a Ferrari messze nem a legjobb autó.
2-3 futamot leszámítva a Ferrari a 6-12.hely között kóricáló autó. Az mindig nagyon furcsa látvány, ha olyan autóval vezetik a bajnoki tabellát, ami a középmezőnyben kullog az esetek jó részében.
Azon túl, hogy Alonso előzni szokott (vagy "konkrétan", vagy taktikával) versenyenként 2-3 autót, legalább ugyanennyi ki is esik előle az adott futamon. Az már csak egy plusz tényező, hogy állandóan a VB-cím esélyesek pottyannak ki előle.

Örülnék, ha kicsit "helyrebillenne" a mérleg: ennyire "ne vezesse" már egy közepes autó a bajnokságot. Tehát azért a szerencsének is vannak szintjei, és ez egy elég magas szint :)
(természetesen Alonso tudása felett - de ahhoz elég kevés köze van az ő tudásának, hogy kiesnek előtte mindig)
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.10.04. 23:48:08

Mihu írta:Engem az zavar, hogy bármi történik a többiekkel, az mindig Alonso szerencséje. Főleg az amikor Ozsi ki van akadva azon, hogy Alonso autója mióta nem állt meg, bezzeg Vettelnek, meg Hamiltonnak már hányszor, és emiatt milyen malaca van állandóan, és most már igazán levehetné róla a kezét Fortuna, és megállhatna alatta is egyszer a kocsi. Erre szinte szó szerint emlékszem, hogy leírta. Technikai sport. Egy bajnok Forma1-es autó úgy néz ki, hogy gyors, és megbízható, de nem feltétlenül a leggyorsabb. Lásd McLaren Kimi alatt. Arról nem Alonso és a Ferrari tehet, hogy a többieknek nem sikerült olyan megbízható autót összerakni, mint az olaszoknak. Az nem mázli, malac, mák, szerencse, stb. hanem mérnöki teljesítmény. Egész egyszerűen könnyebb a malacra, a szerencsére fogni a dolgokat, mint elismerni, hogy a spanyol kocsija megbízhatóbb mint a többieké, és emellé még Alonso is kellően konstans jó teljesítményre képes.
Én mindig ezt mondtam, hogy egy olyan sportban vagyunk, ahol pakkban kell nézni a dolgokat. Autó-pilóta. Itt egy komplett csapatról van szó. Biztosan a csillagok állása miatt melegedik túl néha a generátor az RB-ben, és nem a Ferrariban. :D
REMY
Madridista

2012.10.04. 23:42:08

Azért ez vicces :D általában aki vezeti a VB-t az nem hiába van ott elől. Aki mögötte botlik az az első malmára hajtja a vizet. Ez mindig így volt és így is lesz.

Az más kérdés, hogy idegesítő, amikor nem a kedvenc pilóta van az első helyen.. :wink:
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.04. 23:18:45

Engem az zavar, hogy bármi történik a többiekkel, az mindig Alonso szerencséje. Főleg az amikor Ozsi ki van akadva azon, hogy Alonso autója mióta nem állt meg, bezzeg Vettelnek, meg Hamiltonnak már hányszor, és emiatt milyen malaca van állandóan, és most már igazán levehetné róla a kezét Fortuna, és megállhatna alatta is egyszer a kocsi. Erre szinte szó szerint emlékszem, hogy leírta. Technikai sport. Egy bajnok Forma1-es autó úgy néz ki, hogy gyors, és megbízható, de nem feltétlenül a leggyorsabb. Lásd McLaren Kimi alatt. Arról nem Alonso és a Ferrari tehet, hogy a többieknek nem sikerült olyan megbízható autót összerakni, mint az olaszoknak. Az nem mázli, malac, mák, szerencse, stb. hanem mérnöki teljesítmény. Egész egyszerűen könnyebb a malacra, a szerencsére fogni a dolgokat, mint elismerni, hogy a spanyol kocsija megbízhatóbb mint a többieké, és emellé még Alonso is kellően konstans jó teljesítményre képes.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.04. 22:46:20

S.Agüero írta:
s ha nagyon lesarkítom még ez is Alonsonak kedvez Lewis most pár évig valószínűleg kiesik a Vb esélyesek klubjából.
Igen, egyértelműen csakis neki kedvez ez. Minden kedvez neki. Istenem... mindenre ezt mondjátok már. Ugyanúgy kedvez ez Vettelnek vagy Karthikayannak, mint Alonsonak. :roll:
Csak mert szépen sikerült a lényeget kiszűrnöd, így először is Karthikeyan másodszor volt ott egy smiley harmadszor azt gondolom nem sikerült megtalálni mikor ezt írtam:
Bob_Marley írta:
S nem a makker Alonso meg ilyeneket akarom ebből leszűrni, év végén ez is fontos hogy az nyer akinek a kocsija megbízható is volt.
Igazából abszolút az ő malmára hajtja a vizet, hogy kicsit hasonlattal élve olyan a szitu, hogy Alonso áll a hegy tetején jön 3-4 hegymászó felfelé, de egymással marakodva 1nek mindig elszakad a kötele s lezuhan, Alonso meg vígan teázik fent a hegycsúcson.
Arra nem térek ki, hogy volt ott egy ha nagyon lesarkítom kijelentés.Ami az én szöveg értelmezésemben egy roppant leegyszerűsített akár ironikus kifejezést takar.
De ha ez számodra meg Mihunak azt jelentette, hogy kifogás akkor jelzem nem az volt.
Lewisról írtam hogy legalább új kihívás stb, s ez a lépés akkor javítom magam a riválisoknak kedvez (így legalább le is szűrődik hogy Alonso nem rivális :mrgreen: ) mert egy ideig nem tud a győzelemért hajtani, de ne legyen így, s akkor a RIVÁLISOK is örülhetnek :lol:

Schumachert meg soha nem szerettem, de nagy versenyző távozott a cirkusztól sok sikert most már tudok neki kívánni hogy nincs a pályán. :D Szóval sok sikert neki az életben. :wink:
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2012.10.04. 20:20:22

2009-10-ben volt idényzáró Abu Dhabiban, de tavaly ismét Brazília volt a vége, mint ahogy idén is.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
piton
Capitá del Barça

2012.10.04. 20:18:39

S.Agüero írta:
Eazzy írta: Már nem Abu Dhabi az uccsó futam?
Eddig sem volt utolsó futam szerintem.
2009-ben és 2010-ben is Abu-Dhabiban volt az évadzáró, (Vettel ott nyerte meg a VB-t, ki ne emlékezne erre?). Viszont tavaly óta megint Brazíliában van és lesz. :wink:

Hátralévő futamok:

15. 2012. október 7. Japán Nagydíj Szuzuka
16. 2012. október 14. Koreai Nagydíj Yeongam
17. 2012. október 28. Indiai Nagydíj Új-Delhi
18. 2012. november 4. Abu Dhabi Nagydíj Abu Dhabi
19. 2012. november 18. Amerikai Nagydíj Austin
20. 2012. november 25. Brazil Nagydíj Sao Paulo
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piton 2012.10.04. 20:21:09-kor.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.04. 19:53:37

Eazzy írta:
S.Agüero írta:
Na te most melyikről beszélsz?
Mert amióta van Abu Dhabi, azóta az a szezonzáró, korábban meg általában Brazília volt.
Én úgy emlékszem, mindig is Brazíliában volt, de most tuti hogy ott lesz, megnéztem a hivatalos honlapon.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.10.04. 19:46:34

S.Agüero írta:
Eazzy írta: Már nem Abu Dhabi az uccsó futam?
Na te most melyikről beszélsz?
Mert amióta van Abu Dhabi, azóta az a szezonzáró, korábban meg általában Brazília volt.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.04. 19:35:15

Eazzy írta:
S.Agüero írta:Vajon most is olyan nagy futamot fog menni Brazíliában, mint anno 2006ban? :P
Már nem Abu Dhabi az uccsó futam?
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.10.04. 19:15:55

S.Agüero írta:Vajon most is olyan nagy futamot fog menni Brazíliában, mint anno 2006ban? :P
Már nem Abu Dhabi az uccsó futam?
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.04. 19:06:17

Vajon most is olyan nagy futamot fog menni Brazíliában, mint anno 2006ban? :P
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.04. 17:49:23

Nem kell itt besértődni, volt jó pár cikk,hogy amikor csökken egyik futamon végre véletlenül az előnye, akkor az aktuális 2.al következő futamon mindig történik valami. Persze erről nem tehet Alonso, de ritkán adatik meg ez egy pilótának, folyamatosan egy évben. És ráadásul nagy szüksége is van erre, mert nagyon gyorsan fogyna az előnye, ha nem így lenne. Ezeket összevetve, tényleg örülhet,és nem lehet panasza az idei évre. De ezt ő maga is lenyilatkozta, és utalt rá.

Schumihoz: Köszönöm Mester! Nyögvenyelősen indult, de az elmúlt két évben felvette a kesztyűt simán Rosberggel. Nem érdekel,h több pontot gyűjtött a fiatalabb német, aki látta is, és nem csak nézte a futamokat, tudhatja,hogy egyáltalán nem volt meggyőzőbb Nico idén sem, és tavaly sem. Sajnos nem jött össze olyan csomag,amivel folyamatosan az élmezőnyben lehetett volna vitézkedni, de én örülök,h láthattam még 3 évet Schumitól, akkor is, ha sok ellenlábasa kiörülhette magát 1-1 pechje, vagy rosszabb megoldása után. Ettől még a Legenda, legenda marad, és a mostani mezőny bármelyik élmenője előtt még óriási út áll, ha a nyomába akar érni.

Legjobbakat a magán életben! Azért még szerintem lesz egy Schumacher nevű csapat a jövőben.... :twisted: 8)
Kép
Válasz küldése