én nem örülnék neki. így is az a legerősebb bajnokság, most ha jön még két szupercsapat, akkor majd senki nem akar a "gyenge", 1-2 csapatos bajnokságokba igazolni. amúgy azért ott sem fenékig tejföl az élet, lásd a becsődölt hamburgot.
veb szerintem a tendencián nem változtat ez, így mi a gyenge bajnokságunk semmit nem vesz észre ebből! nekem az a véleményem, hogy a bundásban szereplők lesznek jobban elosztva, a spanyol, szlovén, északi országok egy egy játékosaival kiegészítve! Pl egy Magdeburg nem fog tudni megtartani egy Damgaardot, vagy a jelenleg légióskodók közül sokan hazatérnek majd! Ez inkább a Kielnek lehet érvágás, hiszen most azt a csapatot hagyják ott a legkönnyebben, illetve a Kielce, Vardar, szintű csapatoknak akik nem tudnak majd elhozni a bundásból jó fiatal tehetségeket!
A Hamburg sorsa valóban sajnálatos, és még jobban idegesítő! A futball csapatuk kieső helyen volt vagy a közelben2013-ban, és a kézi csapat meg bl-t nyert, erre csak nem kaptak nagyobb büdzsét, mert meg kellett menteni a focicsapatot a szégyentől!
A Ciudad reál később Atletico Madrid is így járt! az a klub is csak úgy volt, lógott a levegőben! senki nem érezte magáénak a névvátás után... stb... meg is szűntek!
Viszont egy BM-BVB szintű klubok simán tudnak fenntartani egy kézi szakosztályt! Németországban most tényleg hatalmas kézilabda láz van, noha még mindig a foci a toronymagasan első a sportban!
A válogatottjuk eb sikere sok szurkolót, és sok szponzort állított a kézi mögé(nem mintha eddig nem lett volna) de ez még németországban is hatalmas sikernek számít!
Kéne kötnünk a németekkel egy utánpótlást elősegítő megállapodást! hátha minél több Magyar fiatal kerülne oda a bundásba is, hogy aztán a válogatottunk hasznos tagjai legyenek!