Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Fernando
Llegenda del Barça

2011.03.28. 23:29:43

Igen ez igaz. Technikai sport és nem mindig a legjobb győz. Bár tavaly láthattuk, hogy az autó nem minden, még így is majdnem sikerült a bravúr Alonak, mert ez bizony az lett volna. De számtalan ilyen volt már a F1 történetében. Ha nem így lenne most jópáran nem lennének világbajnokok és jópáran kevesebbszer. :)
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
samy85
Capitá del Barça

2011.03.28. 22:53:31

L.Messi 10 írta: Aki jobb autót épít, és jobb pilótával rendelkezik az VB győztes lesz.....
azért ez a forma 1 technikai sport... és láttuk hogy nem mindig a legjobb nyer....igaz?
remélem Malajziában sokkal erősebb lesz a Fernando-Ferrari kettős....
Forza Ferrari
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.28. 22:18:47

Vito írta: a többi csapatnál szabálytalan, a red bullnál viszont newey zsenialitása.. :roll:
Nem csak erre írtam, tavaly is változtatniuk kellett valamit, még is nyertek, szóval ezek nélkül is az Ő általa létrehozott gép a legjobb.

Nem tudom miért pont te "siránkozol", amikor Button tulképp az ilyen kiskapunak köszönhette a 2009es VBjét, mivel akkor húzott el amikor még a többiek nem kezdték kiépíteni a saját kis cuccukat. Utána korántsem ment úgy, mint pl tavaly a RedBullok a szintén hasonló "átépítés" után.

de mondom, az egy jó jel, amíg siránkoztok, addig tuti RedBull lesz az élen :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.03.28. 21:41:39

ozsimiki írta:Schumi feléledhetne még a Mercivel együtt,és akkor még jobban örülnék, remélem láthatom Schumit Vettellel a dobogón az idényben.

előttem az utódom :P remélem Vettel sem áll meg 7ig :wink:
Webbert el kell küldeni a rákba és összehozni egy Vettel-Schumi RBR-t. 8)
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.03.28. 21:41:35

ozsimiki írta:Newey egy zseni,ahogy a csapat is egyre jobban összeérik, ne felejtsétek el,hogy 2 éve,amikor a Brawn-ok diffúzorai körül ment a vita már akkor is ott voltak nagyon az elejében a bikák,pedig nekik nem duplafedeles volt a cucc. szóval 3.éve nagyon jó kocsit csinálnak,és egy nagyon szép időszakban vannak benne.
a Honda mozgó ballasztjának betiltása, dupla diffúzor, f-duct, renault ellensúlyos lengéscsillapító ...etc
igyekeztem különböző csapatok és tervezők brainstorm-ját felsorolni.
ezek az innovációk mind mind az emberi találékonyságnak köszönhetőek, ráadásul ezek mindegyike megfelelt az akkori szabályzásnak.
a többi csapatnál szabálytalan, a red bullnál viszont newey zsenialitása.. :roll:
L.Messi 10 írta:Webbert el kell küldeni a rákba és összehozni egy Vettel-Schumi RBR-t. 8)
ez lenne nekem az igazi rémálom :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vito 2011.03.28. 21:43:18-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.28. 21:12:10

Tocyval értek egyet természetesen :)

tényleg szánalmas aki arra hivatkozik,h F1ben csak Ferrari vs Mekiről lehet szó,meg az az izgalmas, persze...gondolom Williamses időkben sem tetszett az F1 :D

Newey egy zseni,ahogy a csapat is egyre jobban összeérik, ne felejtsétek el,hogy 2 éve,amikor a Brawn-ok diffúzorai körül ment a vita már akkor is ott voltak nagyon az elejében a bikák,pedig nekik nem duplafedeles volt a cucc. szóval 3.éve nagyon jó kocsit csinálnak,és egy nagyon szép időszakban vannak benne.

Schumi feléledhetne még a Mercivel együtt,és akkor még jobban örülnék, remélem láthatom Schumit Vettellel a dobogón az idényben.

előttem az utódom :P remélem Vettel sem áll meg 7ig :wink:
Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.03.28. 20:37:54

Vettel tényleg brilliáns, remélem idén is megnyeri a VB-t, bár erről még korai beszélni. Petrov valamit megmutatott most, remélem belefog még kavarni a futamokba, kicsi izgalom sosem árt. Sokat várok még Schumitól is, és nagy várakozás tölt el a DRS miatt. Remélem jobban fog működni Malajziában.
més que un club
Vito
Llegenda del Barça

2011.03.28. 20:35:46

Tocy írta: Anno a Ferrari nem csalt...előtte a verhetetlen Williams nem csalt...most a kiscsapat jár a mezőny előtt, akkor csal...SZÁNALOM!
a Ferrari mindig csal :D nekik a vérükben van!
egyébként lehetne igazad, de évek óta tendencia, hogy az egyedi fejlesztéseket, ötleteket, eredeti innovációt nem támogatja a forma1.
pár példa: motorok lebutítása, azok fejlesztésének befagyasztása, anno a Honda mozgó ballasztjának tiltása, dupla diffúzor, f-duct...etc
ez alapján bizony a red bull kiskapuját is be kell zárni a FIA-nak, ha következetesek akarnak lenni. mert tény, h használnak kiskaput.

egyébként a red bull ereje az időmérőkben rejlik. az ott mutatott 1sec/kört versenyen nem látni tőlük, valahogy addigra eltűnik az előnyük.. sokak szerint a gyors körökön "lejjebb engedik" az egész autót, amivel egy gyors körön, üres tankkal tudnak ennyit nyerni. mindenesetre én most nem látom annyira reménytelennek a helyzetet a mclaren szempontjából, egy jó rajttal, vagy taktikával akár fogható is a RB. ha nem is a következő futamon........
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.03.28. 20:27:15

barcafan1988 írta:Hát a Williams-t nem tudom, de a Ferrarinál tuti volt vmi! :) De most komolyra fordítva a szót engem az zavar h a Red Bull-t kell mindenkinek figyelni. A legtöbb embert a F1-ben a Mclaren-Ferrari csata érdekli, nem 1 Red Bull vs akárki. A red bull az 1 üdítőital-gyártó, nem F1-es istálló!
Az Inter se nyerjen (ne! :lol: ) Olasz bajnoki címet mert csak 2 Olasz van a keretében? Ne viccelődjünk már! Aki jobb autót épít, és jobb pilótával rendelkezik az VB győztes lesz. Ennyi. Nem olyan bonyolult ez!
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2011.03.28. 20:11:50

Na ez az igazán szánalmas hozzáállás, ami felkufircolja az agyam. Inkább nem is írok semmit, mert örök bannt kapnék...
Van vmi igazság benne. Nem igazán lehet őket komolyan venni.
Volt ez sokáig. :D
Örülök, hogy kiemelkedett egy kis csapat a mezőnyből. Unom már a Ferrarit, a Mclarent. Lassan már olyan volt az F1 mint a La Liga vagy a Baseball liga a tengerentúlon.
Tocy
Director del Fútbol

2011.03.28. 20:08:05

barcafan1988 írta:
Tocy írta:Amúgy rohadt módon szánalmas, amit itt írnak egyesek, miszerint csal a Red Bull...hihetetlen komolyan. Anno a Ferrari nem csalt...előtte a verhetetlen Williams nem csalt...most a kiscsapat jár a mezőny előtt, akkor csal...SZÁNALOM! Mindenki próbálja a maga java szerint értelmezni a szabályokat...és ha azt az FIA elfogadja, akkor szabályos. Semmi inkorrekt dolgot nem csinált Newey, csak gondolkodott és kész. Világverő autót csinálnak két éve. Hozzá megvan a mezőny egyik legjobb pilótája, és kész, ennyi.
Hát a Williams-t nem tudom, de a Ferrarinál tuti volt vmi! :) De most komolyra fordítva a szót engem az zavar h a Red Bull-t kell mindenkinek figyelni. A legtöbb embert a F1-ben a Mclaren-Ferrari csata érdekli, nem 1 Red Bull vs akárki. A red bull az 1 üdítőital-gyártó, nem F1-es istálló!
Na ez az igazán szánalmas hozzáállás, ami felkufircolja az agyam. Inkább nem is írok semmit, mert örök bannt kapnék...
barcafan1988
Barça B

2011.03.28. 20:03:12

Tocy írta:Amúgy rohadt módon szánalmas, amit itt írnak egyesek, miszerint csal a Red Bull...hihetetlen komolyan. Anno a Ferrari nem csalt...előtte a verhetetlen Williams nem csalt...most a kiscsapat jár a mezőny előtt, akkor csal...SZÁNALOM! Mindenki próbálja a maga java szerint értelmezni a szabályokat...és ha azt az FIA elfogadja, akkor szabályos. Semmi inkorrekt dolgot nem csinált Newey, csak gondolkodott és kész. Világverő autót csinálnak két éve. Hozzá megvan a mezőny egyik legjobb pilótája, és kész, ennyi.
Hát a Williams-t nem tudom, de a Ferrarinál tuti volt vmi! :) De most komolyra fordítva a szót engem az zavar h a Red Bull-t kell mindenkinek figyelni. A legtöbb embert a F1-ben a Mclaren-Ferrari csata érdekli, nem 1 Red Bull vs akárki. A red bull az 1 üdítőital-gyártó, nem F1-es istálló!
Tocy
Director del Fútbol

2011.03.28. 19:49:07

Amúgy rohadt módon szánalmas, amit itt írnak egyesek, miszerint csal a Red Bull...hihetetlen komolyan. Anno a Ferrari nem csalt...előtte a verhetetlen Williams nem csalt...most a kiscsapat jár a mezőny előtt, akkor csal...SZÁNALOM! Mindenki próbálja a maga java szerint értelmezni a szabályokat...és ha azt az FIA elfogadja, akkor szabályos. Semmi inkorrekt dolgot nem csinált Newey, csak gondolkodott és kész. Világverő autót csinálnak két éve. Hozzá megvan a mezőny egyik legjobb pilótája, és kész, ennyi.
Tocy
Director del Fútbol

2011.03.28. 19:43:14

Mihu írta:Asszem ez a kép sokmindent elmond...

http://www.kephost.com/images4/2011/3/2 ... 3rr47s.jpg
Sokkal alacsonyabb a Red Bull...
Mihu
Director del Fútbol

2011.03.28. 19:18:29

Asszem ez a kép sokmindent elmond...

http://www.kephost.com/images4/2011/3/2 ... 3rr47s.jpg
piton
Capitá del Barça

2011.03.28. 19:18:10

barcafan1988 írta:
Fernando írta:Nem volt KERS a Red Bullba? Akkor lehet hülyeséget olvastam tegnap, de mintha Vettel azt hajtogatta volna hiába nyomta nem működött. Folyamatosan keresem a cikket, de nem találom. Webber panaszkodott a kocsira, hogy az övé fos. Lesz még a Red Bullnál botrány hohójjajj.
A botrány remélem meg is kezdődik ezzel a cikkel! : http://www.f1hirek.hu/f1/20110328-gyanu ... arnya.html Meg azt is h a következő futamra át kell építeniük a fostalicskáikat! Vhogy sejtettem h idén is csalnak.
Nem csak nekik hajlik...
http://www.f1arab.com/2011/03/27/teams- ... ings-2011/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piton 2011.03.28. 19:18:54-kor.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
barcafan1988
Barça B

2011.03.28. 19:05:37

Fernando írta:Nem volt KERS a Red Bullba? Akkor lehet hülyeséget olvastam tegnap, de mintha Vettel azt hajtogatta volna hiába nyomta nem működött. Folyamatosan keresem a cikket, de nem találom. Webber panaszkodott a kocsira, hogy az övé fos. Lesz még a Red Bullnál botrány hohójjajj.
A botrány remélem meg is kezdődik ezzel a cikkel! : http://www.f1hirek.hu/f1/20110328-gyanu ... arnya.html Meg azt is h a következő futamra át kell építeniük a fostalicskáikat! Vhogy sejtettem h idén is csalnak.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.28. 17:30:55

Horner maga nyilatkozta,h pénteki nap után kiszedték a Kerst belőlük :wink: Mert nem működött megfelelően, és nagy volt a rizikó, hogy tönkremegy,és ezáltal hátrányt okozna ,mintsem előnyt.

Am Kers nélkül is lehet előzni, lásd Vettel vs Button, nem tökölt sokat :)
Kép
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.03.28. 15:32:05

A kis kijelzőn is mutatták a DRS fölött hogy fullon van Webbernek a KERS. Elvileg volt benne csak nem volt jó.
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2011.03.28. 15:12:03

Nem volt KERS a Red Bullba? Akkor lehet hülyeséget olvastam tegnap, de mintha Vettel azt hajtogatta volna hiába nyomta nem működött. Folyamatosan keresem a cikket, de nem találom. Webber panaszkodott a kocsira, hogy az övé fos. Lesz még a Red Bullnál botrány hohójjajj.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
samy85
Capitá del Barça

2011.03.28. 14:48:08

Érdekes lehet azt is megemlíteni, hogy a osztrák cspatnál valahogy más a kers mint a többi autóban. (pletkák szerint)Állítólag olyan a kers hogy csak 10-12 kör után tölt vissza, ám sokkal könnyebb mint a vetélytársaknál...ez a súlyeloszlást is elősegíti. valamint a fékerőbeállítás is kedvezőbb a RB-nál, mivel az előzési pontokon a féktávon sokkal rövidebbeket tudnak fékezni... előnyösebb így Vettel, és Webber pozicíoja...tehát kifékezés: RB- többiek,1-0.... + még alakulnak a dolgok..és pályától függően eltérnek majd az autók aktuális "képességei"...
remélem a Ferrari többet nem hibázik ami a taktikát illeti...de hiányzik Ross...
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
miihii
KHAL

2011.03.28. 14:21:44

Vito írta:
miihii írta:.Amikor mutatták Webber-Alonso párharcát,a grafikán is látszott,h szárnyállítás ide-kers oda,nem volt gyorsabb a Ferrari végsebessége,mint a RB "natúran".Ugye szó volt a súlykülönbségről,h egy ilyen kers kütyü 25 kiló körül van,enélkül már érthető h miért nem volt meg a tempókülönbség.
Szal különcködnek az energiaitalosok és vmi nagyot találtak ki az tuti.De pont a másságuk miatt húzza rájuk a száját az ,aki...
az autók súlyának minimuma meg van határozva előzetesen, ettől eltérni nem lehet. tehát, ha nincs kers a kocsidban, akkor az nem azt jelenti, hogy annyival könnyebb az összsúly.
amivel itt játszani lehet, az a ballaszt! nem mindegy, hogy a kers súlyát (20-25kg) az autó mely részén és milyen osztásban helyezed el. már pár kg miatt megváltozik az autó és a futómű viselkedése. így volt ez 2009-ben is, amikor a kers nélküli autók jobban tudtak teljesíteni a +80LE hiányában is.
csakhogy úgy emlékszem volt egy megállapodás a tavalyi F-duct balhé idején, hogy idén minden nagy használni fogja a kers-t. ezt nem tartotta be a redbull, nyilván azért mert más koncepció alapján építette az autóját (tehát nem a kersnek alárendelve, ezt newey el is ismerte a hétvégén).
a mercedes és a williams elég sokat szívott vele, a redbull pedig elintézte egy huszár vágással, nem építette be.
Igenigen,tényleg elég hülyén fogalmaztam meg a hsz-t :oops: Tudom h van mérlegelés is és nem könnyebb ettől a gép,cs máshogy esik a balansz a vason és ettől változnak meg a jellemzői viselkedés és teljesítmény terén is kers esetén v nélküle.És épp ezért nem jött ki a különbség a két verzió között,hiába volt szárnyállítás és kers az üldőzőnél,ha a szerkezet miatt nem feltétlenül ideális mondjuk a súlyelosztás.Kösz a korrekciót :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Vito
Llegenda del Barça

2011.03.28. 14:10:49

miihii írta:.Amikor mutatták Webber-Alonso párharcát,a grafikán is látszott,h szárnyállítás ide-kers oda,nem volt gyorsabb a Ferrari végsebessége,mint a RB "natúran".Ugye szó volt a súlykülönbségről,h egy ilyen kers kütyü 25 kiló körül van,enélkül már érthető h miért nem volt meg a tempókülönbség.
Szal különcködnek az energiaitalosok és vmi nagyot találtak ki az tuti.De pont a másságuk miatt húzza rájuk a száját az ,aki...
az autók súlyának minimuma meg van határozva előzetesen, ettől eltérni nem lehet. tehát, ha nincs kers a kocsidban, akkor az nem azt jelenti, hogy annyival könnyebb az összsúly.
amivel itt játszani lehet, az a ballaszt! nem mindegy, hogy a kers súlyát (20-25kg) az autó mely részén és milyen osztásban helyezed el. már pár kg miatt megváltozik az autó és a futómű viselkedése. így volt ez 2009-ben is, amikor a kers nélküli autók jobban tudtak teljesíteni a +80LE hiányában is.
csakhogy úgy emlékszem volt egy megállapodás a tavalyi F-duct balhé idején, hogy idén minden nagy használni fogja a kers-t. ezt nem tartotta be a redbull, nyilván azért mert más koncepció alapján építette az autóját (tehát nem a kersnek alárendelve, ezt newey el is ismerte a hétvégén).
a mercedes és a williams elég sokat szívott vele, a redbull pedig elintézte egy huszár vágással, nem építette be.
miihii
KHAL

2011.03.28. 13:37:40

Természetesen nekem is jöhet a privi a jelszóról,de én is abszolút megbízom benned a háttérmunkát illetően.De ha ettől kicsit megnyugszik a lelkiismereted,akkor persze h segítünk :wink:

A futamról.
Elég unalmas lett a dolog így elsőre,reggel másfél kör után bealudtam rajta,az ismétlésen meg nem kerülgetett az infarktus veszélye.Örömteli volt Hami második helye,egyelőre úgy tűnik előzetesen sokan lekezeltük a Mekit.Legalábbis remélem h ott tudunk lenni a tűz közelében végig.

Ozsi!

A Mekin leszakadt lemez a Gergő által linkelt kép alapján is valószínűsíthető,h nem a hasmagasság miatt kívánkozott le,mivel nincs alacsonyabban mint a RB-okon.Egy rázókövön akadhatott fent,de nem azért mert olyan brutál alacsonyan lenne sztem.
Még ehhez az összes kocsi meg lett vizsgálva dologhoz annyit,h ugye a Mekit is átvizsgálták tavaly rutinból is nem egyszer,külön kérték is az első futam előtt h nézzenek át mindent,ne legyen gubanc az F csatorna miatt.Átment az elem,szabályosnak minősítették,aztán az első futam után már kezdték is vizsgálni a dolgot,később ugye be is tiltották.Szóval az egy dolog h elfogadták és az egy másik h meddig :wink: Nem kicsit tér el a RB a többi géptől a konstrukciót tekintve,ezért is furcsa h engedik a dolgot.Főleg h épp az egységesítés felé akarnak tendálni Börniék.Ami mondjuk más kérdés h miért is lenne jó,de ha már ez a csapásirány,akkor fura h engedik a képlékeny meg a durván alacsonyabb gépet.Ebből is látszik a szabályok elég érdekesen értelmezhetők és lehet trükközni velük.Korábban is sokszor írtam már a Meki és Hami kapcsán a szabályzatról.Most szintén nem a csapatot hibáztatom,mert ők építettek vmit,amit elfogadtak az okosok.Annak ellenére,h nyilván vmi repedtsarkúság van a dologban,de mégis egyelőre megengedett a dolog.V annyira ravasz a csel,h még az ítészek sem tudtak rájönni mi is az,így nem tudják egyelőre mit tiltsanak be v írjanak át :lol:

Biztos én nem olvastam utána eléggé,de úgy tudtam,h minden autóba visszatér a kers,ezért is volt érdekes ez a RB-os kérdőjel ezügyben,pláne miután kiderült a magyarázat.Amikor mutatták Webber-Alonso párharcát,a grafikán is látszott,h szárnyállítás ide-kers oda,nem volt gyorsabb a Ferrari végsebessége,mint a RB "natúran".Ugye szó volt a súlykülönbségről,h egy ilyen kers kütyü 25 kiló körül van,enélkül már érthető h miért nem volt meg a tempókülönbség.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Messithebest
Director del Fútbol

2011.03.28. 06:58:13

A Red Bull szimplán rohadtul bele talált még 2009ben a szabályváltozásoknál az aero csomagjába,ezért ilyen jók. És már 2. éve ezt fejlesztik.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Válasz küldése