Vito írta:
látom kötöd az ebet a karóhoz és még csak véletlen sem akarod elfogadni, vagy megérteni, hogy mit és mikor lehet a maiF1-ben. de tudod mit, legyen igazad, nem szeretek széllel szemben h.gyozni. Button balfék volt az összes többi top10-es pilótával egyetemben, akik szintén nem tudtak előzni Barcelonaban. a tolóerős cuccot ne nagyon hangoztasd, mert totál marhaság.

Az összes top10-es pilóta nem került olyan szituba hogy egy ennyivel lassabb autót kellet volna megelőzni. Főleg nem egy ennyire előzéshez "előnyös"

kocsival. Én Button támadó képességeit kritizáltam le is írtam a tényeket ill okokat miért kellett volna megoldania, nem igazán cáfolt meg egyszer sem tartósan 9-10 év alatt arra hogy köze lenne ebből a szempontból az élmezőnyhöz gyakoralilag mindenkinek ez a baja vele. Erről volt szó.
Vito írta:
a tolóerős cuccot ne nagyon hangoztasd, mert totál marhaság.
Nem írtam le pontosan, gondoltam némi logikával és F1 ismerettel ki lehet következtetni mire is gondoltam. Nem tényleges tolóerőről van szó hanem arról hogy a szélárnyékban lévő gép ahogy halad a másik mögött gyakorlatilag elvezeti a levegőt , így nem lesz levegő ami visszahasson az elől lévő kocsira csökken a leszorító erő és gyorsul ő is.
Remélem így világos már végre.
Schumacher azért tudott előzni, mert az egész versenyen ő töltötte a legrövidebb időt, 20.104 másodpercet a boxutcában, míg Button kerékcseréje 26.039 másodpercig tartott a behajtással és kihajtással együtt. Ennek oka az volt, hogy az első körök óta nem működött a kijelzője.
"Jenson kiváló versenyt futott, de a kormányán lévő kijelző korai meghibásodása miatt nem tudta a szokásos rajtolási procedúrát követni a boxkiállás során" - árulta el a McLarent irányító Martin Whitmarsh. - "Túlpörögtek a kerekei, így Michael meg tudta előzni. Nem tudta visszavenni a pozíciót, pedig jóval gyorsabb lett volna Michaelnél, ha tiszta előtte a pálya."
"A csapat folyamatosan közölte a rádión, hogy mely gombokat kell megnyomnom, de nem láttam, hogy jól csinálom-e" - tette hozzá Button. - "A fordulatszámot jelző lámpák sem működtek. A legtöbbször így is sikerült jól időzítenem a sebességváltást, de gyakran működésbe lépett a fordulatszám-szabályozó is, főleg amikor szélárnyékban voltam, és máshol kellett váltanom, mint általában."
"Olyan keményen próbáltam magam mögé utasítani, hogy kissé elkoptattam a gumijaimat. Az egyik elsőt kockásra fékeztem, a hátsókra pedig túl nagy terhelést róttam a kigyorsításokon. Az 5. hely nem az az eredmény, amire vágytunk, és nem is az, amit megérdemeltünk volna, hiszen remek tempót diktáltunk. Ezt azonban nem tudtuk kiaknázni, így felemás a mérlegünk."
Mindenesetre erről is megvan a véleményem régen rossz ha a fordulatszám kijelzőt kell bámulnia nem rutinból ill ösztönből vált, múltkor Alonso-nak volt hasonló de jóval komolyabb problémája asszem a váltóval mégsem lassult plussz melóval ill koncentrációval teljesen eltűntethető a különbség. Azon kívül még így is sokkal gyorsabb volt, Hamilton kiesése előtt futotta meg asszem a verseny leggyorsabb körét, szval ha még levonjuk a Hamiltonhoz képest a tudásbeli difit+a kijelzős cuccot, (Schumacher 10. leggyorsabb kört futotta meg a futamon) ez még akkor is nagyon sok.
Vito írta:
FIA-->FOM-->FOTA
az F-csatorna egy 2010-es McLaren innováció. miután kiderült, hogy hatékony a többi csapat is elkezdte másolni, csakhogy korántsem olyan egyszerű a szerkezet, hogy azt 2-3 héten alatt le lehessen másolni és ugyanolyan hatékonyan beépíteni egy kész autóba. a McLaren eleve ezzel együtt tervezte az autót és pont ezért náluk lett a leghatékonyabb. a szabályoknak megfelelően lett kitalálva és megépítve, ugyanúgy, ahogy tavaly a DD. (amit szerinted azért kellett volna betiltani, mert az egyik csapat kumma gyors lett tőle

)
mivel ezzel 1-1 csapat előnyt szerzett a többiekhez képest, elkezdődött a rinya és betiltották mindkettőt, mégegyszer mondom: teljesen szabályos újításokról van szó. olvasni tudok, tiszta, hogy a FOTA szavazta le a Mekit, de a szabályokat nem a FOTA szabja, a kereteket nem ők adják.
ha ésszerű, átlátható és egyértelmű szabályok lennének a Forma 1ben, akkor nem lenne ez a cirkusz minden egyes okosságnál, ami egyébként a lényege kellene hogy legyen az F1nek.
Ez nagyon szép és jó tisztában is vagyok vele de semmi köze nincs ahhoz amire reagáltam. Konkrétan egy mondatot ragadtam ki leginkább mikor Börni-t szidtad erre írtam hogy ezt a csapatok döntötték el.
Amugy most tényleg mi nem tiszta? A FOTA szűkítette azt a bizonyos keretet nem más.
Jövőre ténylegesen nem lenne nagy előny az F-csatorna erre az idényre meg már megvan a Mclaren előnye ebből a szempontból.
A dupla diffúzoros dologgal meg vicc összehasonlítani ott a Brawn meg a társai máshogy értelmezték a szabályokat a szerencsétlenek meg szabályosnak ítélték. Meg ugye a legfontosabb hogy a kettő nem egyforma előnyt hozott az F-Duct meg a D.diffúzor a tavalyi Brawn arra lett építve alvázastól mindenestől , az alvázat nem lehet módosítani évközben akkora hendikeppel indultak tavaly mint egy ház. Behozhatatlan volt az előny, alvázmódosítás nélkül . Tudtommal nem kaptak külön engedélyt a csapatok módosításra.
Ezzel tisztában kellet volna lenni az FIA-nak és megfelőlen reagálni nem elbaxni egy egész idényt.[/quote]