Verseny és edzés szimuláció pl ment 10-60liter benzinnel a Ferrari a Mercedes pedig ment pl 80-130liter benzinnel. Ált egy ilyen teszt alatt csak az egyiket "szimulálják" hogy teljes képet kapjanak a kocsi viselkedéséről versenyen ill edzésen.
Alo is azt mondta hogy fogalma sincs hol vannak a többiekhez képest ez nálam viszonylag könnyű kocsit sejtett mivel ha komoly súllyal mentek ma akkor talán magabiztosabb lett volna. Arról nem is beszélve hogy nem biztos hogy minden fejlesztés be lett e vetve Jerez-ben. Meg nem tudni szabályosak e egyáltalán a diffúzorok stb stb hallottunk erről is pletykákat. Feltételezés az egész.
Nem szabad ebből a tesztből semilyen komoly következtetést levonni sztem.
Oké oké, csak vannak bizonyos tények, amik mellett nem szabad elsuhanni.
Amellett, hogy ez egy bejáratós, tanuló teszt volt mindenkinek, a 3 nap alatt biztos h mindenki kipróbálta, hogy mit tud az autó, vagyis porzó benzintankkal is futottak. Mivel teszt, nem adtak bele mindent, de a 3napos összesített eredményből, azért le lehet vonni ezt-azt
Alonso a hét legyorsabb körét egy 21 körös etap közepén futotta. Gurigázott 11 kör, átment a boxutcán(nem állt meg, csak keresztülhajtott) és lezavart még 10 kört. Vagyis MINIMUM 23 körre meg volt tankolva, de szerintem ennél többre is. az barátok között is szólva kb 70 liter benya. Bizonyítékkal alátámasztani nem tudom, viszont a nyakamat rátenném, hogy az összes többi csapat is megnézte mit tudnak alacsony üzemanyaszinttel. Muszáj, hogy legyen viszonyítás alap, a nehéz autóval szemben. Hozzátartozik a vizsgálatokhoz. Sokan legyintenek a tesztekre, de ha valaki jobban beleássa magát az infókba és nem csak felületesen tájékozódik azt nem nagyon érik meglepetések a szezonnyitón.
Ellenérvnek számít viszont az a tény, hogy Valencia vonalvezetése nem a tipikus forma1es pályákat idézi. Sok a lassú kanyar. Kevés(1-2) hasonló karakterisztikájú verseny van a naptárban, emiatt sokkal tisztább képet kapunk majd a jövő heti jerezi tesztről.
Jerezben jönnek az új csomagok, aerodinamikai elemek, stb stb, jönni fog hamarosan a ferrari B autója is, mindenki fejlesz gőzerővel, sokminden fog még változni Bahrainig, de a tesztek, az aktuális helyzetet jól tükrözik.
a diffuzorok pedig(legalábbis az eddig megjelentek) zöld utat kaptak. Mondták is Brawnék, hogy a szabály egyértelművé tétele után már nem volt túl sok tér a fickándozásra.