Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Azzal csak az a probléma,hogy a volt játékosaink idénybeli 1-2 góljukat pont ellenünk szokták megszerezni (lsd. Sandro)
Hasonlóan gondolom még azzal együtt is, hogy jelenleg "házi kedvencekkel" van tele a csapat.
Igazán a jóindulat beszél belőled, de enélkül van az 7 is már. Róma tavasszal lesz 7 éve. Azzal kerültünk igazán "irányba". Persze előtte is jelzett már a barométer.
Szerintem semmi türelmi időről nincs szó. Nem tudom ki hogy van vele, de véleményem szerint az, hogy Flicket negatívan kellene értékelni még ötletként sem merülhet fel. Voltak hibái (Osadsuna stb.) de mindent egybevetve több mint elégedettek lehetünk vele az összes eddigi meccs kapcsán. A hétvégén ha mi lőjük az első gólt vagy 40 %-os a helyzetkihasználásunk (nem tudom mennyi volt az Xg, de szerintem az 1,8- 2 felé tendált) szerintem most arról beszélünk, hogy hoztunk egy magabiztos 3-4 gólos győzelmet és kezdjük kilábalni a hullámvölgyből. Nyilván nagyon bosszantó, engem is felidegesített, de csupán a végeredmény miatt tudom negatívan elkönyvelni. Megkockáztatom kb. Valverdéig kell visszamenni, hogy egy ilyen 10 emberrel bekkelő csapat ellen ennyi ziccert/helyzetet tudunk felmutatni. És nem ez volt az egyetlen hasonló. A pontvesztések során talán a Socira és az Osasunára tudom mondani, hogy gyenge játékkal érdemeltük azt az eredményt és az ellenfél valóban jobban játszott. Most az ilyen sorozatosan elmaradt büntetőket (amiből a Leganes ellen is volt), kiállítást, teljesen szabályos elvett gólt stb. nem akarom felhozni, pedig érvként arra is lehetne hivatkozni.jclayton írta: ↑2024.12.17. 12:51:12Én nem nagyon írtam ide az utóbbi hónapokban a szép időkben, szóval írok a rosszakban: Flicktől egy kisebb csoda, hogy össze tudott rakni egy ennyire lecsupaszított, legyengített, szándékosan a végletekig kiüresített keretből egy szép focit játszó csapatot, jórészt a fiatalokra és a rendelkezésére álló emberanyagra támaszkodva. Kifutott eredmény volt az első hónapok menetelése? Lehet. Kiismerhették a csapatot? Valamennyire biztos. Tovább tud lendülni a hullámvölgyből? Hát, igazából most derül ki, mennyire jó edző - mert azoknak az ismérve, hogy valamit kitalálnak a krízisszituációkban is, ez pedig -legalábbis a ligaeredmények terén - egy kisebb krízis.
A körülmények ismeretében eddig teljesen meg vagyok elégedve azzal, amit Flick kihozott a csapatból és ilyen indítás után legalábbis még a legelégedetlenebb drukkerek körében is megérdemelne egy-két további hónap türelmi időt.
Örömmel tölt el, hogy azért páran helyén kezelik az idei idényt. Nagyon bekezdtünk és olyan rendelkezésre álló játékosokkal, akiktől nagyon nem volt alapból elvárható az a szint. Viszont megmutatták a bennük lévő potenciált. Én azt gondolom az idei évben lesz bőven öröm a végén, ha fizikálisan rendben leszünk. Az elmúlt pár meccs jócskán hagy némi kívánnivalót maga után, de annyi, de annyi jó játékot láttunk már az idén, ami sajnos Xavi éra alatt nem volt elmondható (kivéve az első félévet). Én elégedett vagyok, amit látok és higgyétek el, ha fizikálisan bírni fogjuk, akkor lesz csodálkozás a végén.jclayton írta: ↑2024.12.17. 12:51:12Én nem nagyon írtam ide az utóbbi hónapokban a szép időkben, szóval írok a rosszakban: Flicktől egy kisebb csoda, hogy össze tudott rakni egy ennyire lecsupaszított, legyengített, szándékosan a végletekig kiüresített keretből egy szép focit játszó csapatot, jórészt a fiatalokra és a rendelkezésére álló emberanyagra támaszkodva. Kifutott eredmény volt az első hónapok menetelése? Lehet. Kiismerhették a csapatot? Valamennyire biztos. Tovább tud lendülni a hullámvölgyből? Hát, igazából most derül ki, mennyire jó edző - mert azoknak az ismérve, hogy valamit kitalálnak a krízisszituációkban is, ez pedig -legalábbis a ligaeredmények terén - egy kisebb krízis.
A körülmények ismeretében eddig teljesen meg vagyok elégedve azzal, amit Flick kihozott a csapatból és ilyen indítás után legalábbis még a legelégedetlenebb drukkerek körében is megérdemelne egy-két további hónap türelmi időt.
5 éve középcsapatként működünk 1-2 eredménnyel.Cseri írta: ↑2024.12.17. 05:03:42Senki nem sírja vissza Xavit,ezen a fórumon szentségtörés is lenne. A kettősmérce működik rendesen,de ez ilyen,aki ezt szóba hozza,az már Xavista. Jelenleg úgy működünk mint egy középcsapat,bárkit megverünk és bárkitől ki is kapunk. A szép játék? Mondjatok olyan csapatot,amelyik szépen játszott nem nyert semmit és jegyzik valahol,emlékszik rá bárki is?
Szerintem örökre. Ő egy olyan népszerű embere a klubnak, hogy bárki lesz mostantól az edző, minden hullámvölgy, minden vereség alkalmával elő fog jönni mostantól, hogy minek kellett Xavit elküldeni. Még a 4:0-ra megnyert meccsek után is ez ment, hogy ez a mélységi kiugratós, rohangászós játék nem barcás. Flick külsős, őt akkor is szidnák, ha jönnének a trófeák. Most megmondom, ha nyerünk is trófeát vele, menni fog a fanyalgás, hogy nem szorítottuk be eléggé az ellenfelet, csak mélységből ugratgattuk ki a támadókat meg csak futkároztunk, ami nem barcás. Nyilván ennek a véleményeknek sincs kevesebb létjogosultsága, mint Flick mellett foglalni állást, de ha az a kérdés, hogy meddig fog ez menni, akkor az a válaszom, hogy örökre.
Belemegyek...ElBartimaeus írta: ↑2024.12.16. 22:28:14Itt se kéne "ha, de"-nek lenni, mégis vannak, ami párunkat zavar. Gündo a friss eb győztes Olmoval volt összevetve. Casado a csúcsteljesítményt nyújtó Romeouval.
De sajnos tényleg parttalan vita, a körülményekre sose emlékszik senki,
Valaki bedobta?ElBartimaeus írta: ↑2024.12.16. 22:28:14Valaki bedobta, hogy tavaly ugyanígy álltunk Xavival is (mostanra lehet jobban a bukott meccs után), de Flick azonnal védve lett, hogy mennnnyivel nehezebb neki. Aztán ez elfajult![]()
Valaki bedobta, hogy tavaly ugyanígy álltunk Xavival is (mostanra lehet jobban a bukott meccs után), de Flick azonnal védve lett, hogy mennnnyivel nehezebb neki. Aztán ez elfajultTroym írta: ↑2024.12.16. 19:31:45Még meddig megy ez a dög unalmas Xavi lemez? A bajnoki címet követően a gyatra eredmények, nézhetetlen játék, öltözői és magatartásbeli problémák miatt kirúgta Laporta. Gondolom Flick sem jár másképpen hasonló helyzetben. Sőt, tippre vele szemben harmad ennyi lesz a türelem.
Nincs ha, de, sérültek, fű hossza, kancsal bíró, semmi
De azzal ne poénkodjunk már, hogy igazából jobban járunk a harmadosztályból érkező Casadoval, mint a BL győztes csapatkapitány Gundogannal.
Flick után is pörögni fog, örökforgó a lemez. Szerintem tudod ezt jól.
Biztos hogy a sorozatterhelés miatti fáradtság a fő oka a visszaesésünknek. Lehet még a mozgásukban nem látni, de a pontosságukban, a helyzetfelismerésükben kijön ez a fáradtság.bence0330 írta: ↑2024.12.16. 10:04:36Én továbbra is fáradtságra, és az ezzel kapcsolatos életlenségre fogom. Pedri világklasszis volt hónapokig, forintos passzokkal, most meg fejben lelassult, amúgy sem olyan éles, nem jönnek tőle a forintos lasztik. Casadó hasonló. Raphinha is egy picit életlenebb, Yamal is, Lewy meg sokkal. Olmónál inkább csak beleszürkülést érzek. Baldé eleve nem a régi formájában tért vissza, de meccsek óta full homály. Az első félidő alapján ez egy kicsit élesebb napon 5-1-es henger lett volna.
Stegen/Pena VS Pena/Stegen
Hmm, ha Koundé rossz játéka az edző sara, akkor most De Jongé is ugyanannyira, nem? A mostani kezdőbe tavalyról én egyértelműen Araújot tenném, jó eséllyel Cancelot Baldé helyére (bár a portugál pont a fontosabb meccseken vétett hatalmas hibákat), Cubarsí már szint, támadósor egyértelműen a mostani, kp-ra nálam Olmo-Pedri maradna, vagy talán Gavi-Pedri lenne, ha a tavalyi formáját nézzük Gavinak, vkp meg kérdőjeles, nyilván egy jó De Jong elférne oda Gavival párban mondjuk és akkor Olmo/Pedri játszhatna. A lényeg, hogy nincs egyértelmű visszaesés az elérhető játékosokat tekintve, sőt, én továbbra is úgy látom, hogy idén stabilabban elérhetőek eddig a kulcsjátékosaink. (Ez is lehet az edző érdeme, félreértés ne essék, de alapvetően az elérhető játékosok mennyiségéről és minőségéről volt szó.)Chino írta: ↑2024.12.16. 15:35:17
Ez azért még mindig kicsit részrehajló, mert Xavi "nehézségére/mentségére" írod, hogy:
-Egy hónapja hiányzott tavaly Gavi. - Idén szinte nem is volt Gavink eddig,
-Koundé gyengén játszott. - Na és? Az inkább Xavi sara, nem korlátozta semmi.
-De Jong 2 hónapig nem volt elérhető ekkor már játszhatott. - Flicknek szintén hiányzott 2 hónapig (ami csak a bajnokság idejét illeti) és nemrég jött vissza
-Chris sérülten játszott. - Stabilan bevethető volt, a szezon második felében/vége felé (ha jól emlékszem az Atma meccstől kezdődően) jöttek elő a kellemetlenségek
-Ter Stegen ilyenkor már egy hónapja hiányzott Xavinak. - Flicknek ezen a ponton kb. 3 hónapja hiányzik.
De volt neki végig egy Cancelo, Felix, Gündogan (aki ilyenkor már régen az egyik legjobb volt), Araujo, Christensen sor, ami kb egy kezdőcsapat fele. És akkor csak zárójelben említem Alonso, SR, Romeu stb. játékosokat, akik nyilván perememberek, de nem rosszabbak sokaknál, akiket most padra kell tenni.
Ezzel a részével viszont egyelőre nem értek egyet. Nehéz megítélni, mert Flicknek elég kevés ideje volt a csapattal eddig, de nem érzem, hogy ő bárhol is erősen idomult volna az elérhető játékosokhoz. Neki is van egy saját rendszere, a taktikája is egy kaptafa, nem látom, hogy új pozíciókat hozott volna, hogy játékosokat máshova pakolt volna ezzel megoldva hatalmas hiányosságaikat, esetleg a csapat aktuális hiányosságait. (Xavi ebben pont kifejezetten sokat tett a csapatért, Raphi posztja, Gavi karmesteri szerepköre, Pedri stabilabb összekötő szerepköre, Gündogan több poszton stabil játéka De Jong támadásokat jobban segítő játéka, Raphi kp-ra, Félix szabadabb szerepköre, Baldé mozgásának finomhangolása {zárójel a zárójelben, emlékszem egy meccsre, ahol valaki pont kérdezte itt, mit művelt ő a csapatban akkor és miért jött be, majd az addig egyértelműen tőle szokatlan befele sréhen megfutásából szereztünk gólt}, stb stb.) De Xavi váltott a két pivotos rendszerre is, játszott dupla vonalszélsővel, felfutó jobb bekkel, felfutó bal bekkel, aszimmetrikusan is, szimmetrikusan is. Neki is volt egy alaprendszere, de sokkal többet mozogtak a játékosok benne és sokkal több finomhangolást éreztem ellenfélről-ellenfélre, mint most.Chino írta: ↑2024.12.16. 15:35:17Ráadásul inkább azon van a hangsúly, hogy Flick megoldotta a hiányzók kérdését azzal, hogy felállást/taktikát/pozíciókat változtatott, idomult ehhez. És ez a hatalmas különbség. Xavi ragaszkodott a múlthoz, minimálisat mert/akart (ki tudja...) alakítani.
Nem amiatt változott a játék, gólok eredmények stb., mert Flick rózsát osztogat a játékosoknak meccs előtt. Nem véletlenül javultak fel klasszisokat olyan emberek akik mindkét edző rendelkezésére álltak.