Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.21. 20:07:26

Azt hittem, Ferrán simán kezdeni fog a jobb (vagy Raphátó függően a bal) szélen. Szerintem rászolgált a hetekben. Nagyon durva továbbra is, hogy darabszámra nem állunk ki szélsővel, ha nincs Yamal. Gondolom amúgy Gavi lesz a bal"szélső", Fermín a 10-es, Rapha jobb"szélső", talán így lehet kihozni ebből a hármasból a maxot.

Reménykedjünk a legjobbakban, full kiszámíthatatlan meccs.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.12.21. 20:06:06

Hát igen, ez a legjobb kezdő, Ferran szarra sem jó. De valami csoda kell. Flickben bízom, a bayern és a real ellen is elég levés esélyt láttam. Csak nehogy már az elején fussunk az eredmény után, mert szétkontráznak.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.12.21. 19:57:28

Iñaki Peña; Kounde, Cubarsi, Iñigo, Balde; Casadó, Pedri; Raphinha, Fermín, Gavi; Lewandowski
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.21. 19:02:37

Én is nagyon fontosnak látom a mai meccset. Az utóbbi hetekben rosszul futunk a bajnokságban, ők pedig a legjobb formában lévő spanyol csapat. A másik oldalon viszont hosszú ideje jól szereplünk ellenük a bajnokságban, a rangadókat pedig hoztuk eddig idén is. Szóval ez mérföldkő nekik is, nekünk is.

Yamal-lal jobbnak látnám az esélyeinket. Így az az esély, hogy Raphinha extrát hoz, és még néhányan felnőnek hozzá. Meg abban lehet bízni, hogy az ellenfél fejében benne vannak az előző évek zakói.
Sonoma
Capitá del Barça

2024.12.21. 18:54:06

Peter írta:
2024.12.21. 17:47:17
Hát a közelmúlt teljesítménye alapján Atleti siker az, ami inkább várható, ugyanakkor a rangadókból eddig szépen sikerült kijönnünk az ősz folyamán. (Bayern-Real-Dortmund).
A mai meccsen választ kapunk, hogy a sorozatterhelés miatt teljesítettünk mostanában gyengén otthon, vagy ténylegesen gödörben vagyunk. Meg arra is, hogy Yamal nélkül mire képes a csapat.
Nem is tippelnék, annyira háromesélyesnek néz ki előzetesen ez a rangadó.
Alcantara
Director del Fútbol

2024.12.21. 18:48:02

Deluigi írta:
2024.12.21. 16:43:40
Remélem, Lenglet kezdeni fog...
Sokat ne remélj ettől. 2 hónapja magabiztosan és jól játszik, teljesen beilleszkedett.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.12.21. 17:51:52

Nálam a mai a fél évi nagy vizsga és az eddig meccsek legfontosabbika. Legjobb formában lévő spanyol csapat, hiába vagyunk otthon, és a Tico szerencsére nem győzni jár hozzánk abszolút 50-50 meccs. Bízom a fiúkban,egy győzelem begyogyitana pár sebet és felfelé kerekitene az átlagot,egy negyesre. Ha elbukunk akkor viszont ez nálam csak hármas, az első fél évre az osztályzat sajnos. Így biztosan csak harmadikként fordulnánk és a matracosok mögött is egy meccs hátrányban,vesztett pontokat tekintve. De erre gondolni sem szabad,fel kell kötni amit fel kell,és kimenni . Csak a győzelem elfogadható ma este. Hajrá
Kép
Kép
Kép
Peter
Director del Fútbol

2024.12.21. 17:47:17

Hát a közelmúlt teljesítménye alapján Atleti siker az, ami inkább várható, ugyanakkor a rangadókból eddig szépen sikerült kijönnünk az ősz folyamán. (Bayern-Real-Dortmund)
Mindenesetre érdekes és jó összecsapásnak ígérkezik ez a mai párosítás.
Mindenképpen megnyugtatóbb lenne győzelemmel lejönni majd a pályáról.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.12.21. 16:57:12

Deluigi írta:
Azzal csak az a probléma,hogy a volt játékosaink idénybeli 1-2 góljukat pont ellenünk szokták megszerezni (lsd. Sandro) :)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Deluigi
Entrenador del Barça

Cseri
Entrenador del Barça

2024.12.21. 16:34:00

Tartok tőle,hogy a mai meccs is vérnyomás emelő lesz. A bajnokságban ahogy mi esünk szét,ők úgy állnak össze.Ma tuti nem lesz 20 kapuralővésünk,meg 30 támadásunk,amiből mostanában jó eséllyel tudunk szerezni 2-3 gólt,viszont gólt/gólokat biztosan kapunk majd. Mivel talán augusztus óta nem fordítottunk vert helyzetből,így nekünk kellene szerezni az első gólt.Ami melletünk szólhat,hogy Simeone se nyerni jár Barcelonába.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Peter
Director del Fútbol

2024.12.17. 16:35:28

gránit írta:
2024.12.17. 01:14:36
Flick-kel sokkal kevésbé lesznek türelmesek
Hasonlóan gondolom még azzal együtt is, hogy jelenleg "házi kedvencekkel" van tele a csapat.
Onnantól lehet ez majd "izgalmasabb", amikor beilleszkedik a csapat az őt megillető helyére és eljön a valódi igazolási lehetőség.
Kedvencek mellé avagy helyett?
Mi lesz vagy éppen ki lesz vajon a prioritás?
Troym írta:
2024.12.17. 12:21:25
5 éve középcsapatként működünk 1-2 eredménnyel.
Igazán a jóindulat beszél belőled, de enélkül van az 7 is már. Róma tavasszal lesz 7 éve. Azzal kerültünk igazán "irányba". Persze előtte is jelzett már a barométer.

Amúgy a foci nekem (is) a szórakoztatásról szól és szurkolóként szégyen avagy nem, de a Lucho korszak után google nélkül megbuknék, hány bármilyen címet is nyertünk.
Konkrétan egy bajnoki cím van a fejemben, de az is csak azért, mert kihagytuk a veretlen bajnoki cím megszerzését.
Nálam az mentális bukta és jelzésértékű volt, bajnoki cím ide vagy oda.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.12.17. 16:24:45

Szerintem itt sokan nem Xavit védik, nekem pl. szavam nem volt, hogy elküldték, sőt. A tavalyi szezon vállalhatatlan volt, sok szempontból.

Nekem Flick-el sincsen bajom, szimpatikus figura, vannak élvezhető meccseink, sokan megtáltosodtak, vannak elemek, amik eddig hiányoztak a játékunkból stb.

Nekem egyetlen dologgal van bajom, az pedig a hatalmas "weareback" -ezés, meg a BL győzelem víziói, Flick zsenialitása, holott még semmit nem nyertünk, miközben Las Palmasoktól meg Leganesektől kapunk ki otthon, 6 pont előnyből lett -3 meg 3. hely.

S akkor jön a kifogás generátor, hogy épp miért kaptunk ki. Csak itt nem Flick sorolja, mint anno Xavi (az nagyon kellemetlen volt), hanem a fórum nagy része. Az xy idegenben nagyon nehéz, de volt 300-as xgnk, de Pedrinek volt két jó csele.

Igen, de kikaptunk egy Leganestől, gyerekek, ezt ne magyarázzuk már. Ezt még a játékvezetővel sem lehet, pedig azt a kártyát én is szívesen kijátszom, mert, amit a sporik spanyolhonban játékvezetés címen művelnek, az valami tragédia.

Egy kezemen meg tudom számolni, hány embert írta le a nagy pofáraesések után idén, hogy ez egy trágya volt és Herr Hans benézte.

Aláírom, hogy fiatal a keret, kell a rutin, sok a sérülés, védelem a lelkét kihajtotta már, mert nem tudja őket pihentetni, csak akkor mindkét szélsőséget jó lenne a helyén kezelni. Azt is, ha hozunk extrákat, mint a BL-ben, meg azt is, amikor kiesőjelölt, noname csapatok égetnek minket otthon.

Btw. azért a szerencsefaktor segített Flicken is, mint anno Xavin az első szezonjában, minden nagy skalpunkhoz szükség volt rá.

100 szónak is egy a vége, hagyjuk dolgozni a németet, mert van előrelépés, de ne akarjunk már BL győztes csapatot csinálni a brigádból, amikor még rengeteg a hiányosság.

Sempre!
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.17. 14:54:37

jclayton írta:
2024.12.17. 12:51:12
Én nem nagyon írtam ide az utóbbi hónapokban a szép időkben, szóval írok a rosszakban: Flicktől egy kisebb csoda, hogy össze tudott rakni egy ennyire lecsupaszított, legyengített, szándékosan a végletekig kiüresített keretből egy szép focit játszó csapatot, jórészt a fiatalokra és a rendelkezésére álló emberanyagra támaszkodva. Kifutott eredmény volt az első hónapok menetelése? Lehet. Kiismerhették a csapatot? Valamennyire biztos. Tovább tud lendülni a hullámvölgyből? Hát, igazából most derül ki, mennyire jó edző - mert azoknak az ismérve, hogy valamit kitalálnak a krízisszituációkban is, ez pedig -legalábbis a ligaeredmények terén - egy kisebb krízis.

A körülmények ismeretében eddig teljesen meg vagyok elégedve azzal, amit Flick kihozott a csapatból és ilyen indítás után legalábbis még a legelégedetlenebb drukkerek körében is megérdemelne egy-két további hónap türelmi időt.
Szerintem semmi türelmi időről nincs szó. Nem tudom ki hogy van vele, de véleményem szerint az, hogy Flicket negatívan kellene értékelni még ötletként sem merülhet fel. Voltak hibái (Osadsuna stb.) de mindent egybevetve több mint elégedettek lehetünk vele az összes eddigi meccs kapcsán. A hétvégén ha mi lőjük az első gólt vagy 40 %-os a helyzetkihasználásunk (nem tudom mennyi volt az Xg, de szerintem az 1,8- 2 felé tendált) szerintem most arról beszélünk, hogy hoztunk egy magabiztos 3-4 gólos győzelmet és kezdjük kilábalni a hullámvölgyből. Nyilván nagyon bosszantó, engem is felidegesített, de csupán a végeredmény miatt tudom negatívan elkönyvelni. Megkockáztatom kb. Valverdéig kell visszamenni, hogy egy ilyen 10 emberrel bekkelő csapat ellen ennyi ziccert/helyzetet tudunk felmutatni. És nem ez volt az egyetlen hasonló. A pontvesztések során talán a Socira és az Osasunára tudom mondani, hogy gyenge játékkal érdemeltük azt az eredményt és az ellenfél valóban jobban játszott. Most az ilyen sorozatosan elmaradt büntetőket (amiből a Leganes ellen is volt), kiállítást, teljesen szabályos elvett gólt stb. nem akarom felhozni, pedig érvként arra is lehetne hivatkozni.

Ugyanakkor van két olyan aspektus bajnokságban elhullajtott pontok ide vagy oda, ami miatt mindenképpen pozitívmnként tudok tekinteni erre a szezonra eddig. Végre nem ad hoc módon játszik a csapat, látszik hogy mit is akarunk, úgy lehet leülni meccset nézni, hogy túlnyomó többségben tényleg szórakozunk, illetve végre erős és nagy csapatokat is meg tudunk verni, ráadásul nem is szenvedve. De még ide vehetem, hogy sok év elteltével végre a Bl-ben is rendesen helyt tudunk állni, a szorult körülmények ellenére.
Vannak negatívumok természetesen, ez törvényszerű. Bizonyos játékosoknál (és ezzel együtt olykor a csapaqtnál is) hullámzó teljesítmények, néha indokolatlan terheltség (mondjuk ezt a keret mélysége is részben indokolja) és lehetne még felhozni egy-két dolgot, de távol vannak attól hogy a pozitívumokat feledtessék

Előfordulhat, hogy kicsit rózsaszín szemüvegen át látom a dolgokat és bele lehet itt-ott kötni, de talán Valverde regnálásának közepe óta ezt a csapatot tudom mindent összevetve a legjobban értékelni
Forca Barca!!!!
hau30
Capitá del Barça

2024.12.17. 13:40:25

jclayton írta:
Én nem nagyon írtam ide az utóbbi hónapokban a szép időkben, szóval írok a rosszakban: Flicktől egy kisebb csoda, hogy össze tudott rakni egy ennyire lecsupaszított, legyengített, szándékosan a végletekig kiüresített keretből egy szép focit játszó csapatot, jórészt a fiatalokra és a rendelkezésére álló emberanyagra támaszkodva. Kifutott eredmény volt az első hónapok menetelése? Lehet. Kiismerhették a csapatot? Valamennyire biztos. Tovább tud lendülni a hullámvölgyből? Hát, igazából most derül ki, mennyire jó edző - mert azoknak az ismérve, hogy valamit kitalálnak a krízisszituációkban is, ez pedig -legalábbis a ligaeredmények terén - egy kisebb krízis.

A körülmények ismeretében eddig teljesen meg vagyok elégedve azzal, amit Flick kihozott a csapatból és ilyen indítás után legalábbis még a legelégedetlenebb drukkerek körében is megérdemelne egy-két további hónap türelmi időt.
Örömmel tölt el, hogy azért páran helyén kezelik az idei idényt. Nagyon bekezdtünk és olyan rendelkezésre álló játékosokkal, akiktől nagyon nem volt alapból elvárható az a szint. Viszont megmutatták a bennük lévő potenciált. Én azt gondolom az idei évben lesz bőven öröm a végén, ha fizikálisan rendben leszünk. Az elmúlt pár meccs jócskán hagy némi kívánnivalót maga után, de annyi, de annyi jó játékot láttunk már az idén, ami sajnos Xavi éra alatt nem volt elmondható (kivéve az első félévet). Én elégedett vagyok, amit látok és higgyétek el, ha fizikálisan bírni fogjuk, akkor lesz csodálkozás a végén.
jclayton
Jugador d'estrella

Troym
Director del Fútbol

2024.12.17. 12:21:25

Cseri írta:
2024.12.17. 05:03:42
Senki nem sírja vissza Xavit,ezen a fórumon szentségtörés is lenne. A kettősmérce működik rendesen,de ez ilyen,aki ezt szóba hozza,az már Xavista. Jelenleg úgy működünk mint egy középcsapat,bárkit megverünk és bárkitől ki is kapunk. A szép játék? Mondjatok olyan csapatot,amelyik szépen játszott nem nyert semmit és jegyzik valahol,emlékszik rá bárki is?
5 éve középcsapatként működünk 1-2 eredménnyel.
Nincs olyan, hogy Xavista...anti-Xavista és egyetértek pontosan van kettős mérce, csak fordítva, mint gondoljátok...
- Xavi hány kritikát kapott munkája első 3-5 hónapja során?
- Vagy olyan szép teljesítmény volt, amikor a német középcsapat hazai pályán kitörölte az orrunkat (Frankfurt)
- Hónapokig csak a szépet és jót látta mindenki és hordta el mindennek Koemant
- A második BL csoportkörös kizúgás után sem az ő fejét követelték és még a Manchester elleni BL kudarc és a Real elleni 0-4 kupaelődöntő után is a többség mellette állt

De nem válaszolt arra senki, hogy tényleg nyugodt szívvel nekifutott volna bárki ennek a bajnokságnak, BL-nek Xavival? Araujo, Lewa, Gundogan is ki volt akadva, ki akart még tenni 3-4 olyan játékost, akiket Flick képes használni, de pénz ugyanígy nem lett volna...

Végül just for fun: csapatok, akikre játékuk alapján emlékszem holott alulmaradtak: 1994 Nigéria, 1996 csehek, 1998 hollandok, horvátok, 2000 hollandok, 2002 spanyolok, portugálok, Bayer Leverkusen BL, Valencia BL, csak néhány példa.
Ezzel szemben abszolút nem emlékszem semennyire a görögök, Juventus, Chelsea tornagyőzelmeire csak annyi rémlik, hogy hányadék játékot játszottak...
bence0330

2024.12.17. 12:12:17

Ótvar a játékvezetés, lehet, hogy idén eddig ellenünk billent a mérleg nyelve, 3-4 tizi szerintem elmaradt összesítve, meg 1-2 piros, de volt azért fordítva is, úsztunk is meg tizit meg kiállítást. Tippre 3-4 ponttal többünk lenne tökéletes játékvezetés mellett, de persze ez nagyon szubjektív.
A Lewy lest nem veszem ide, ott egyértelműen az AI(?) tévedett, ami baromi ritka lehet, de pont beleestünk abba a kis hibaszázalékba a lábak szerencsétlen együttállásával. Más kérdés persze, hogy ezt 3 ember nem vette észre, de az is lehet, hogy a félautomata lesrendszert nem is bírálhatják felül, ezt nem tudom. Teniszben így volt, amíg követtem a sportágat, ha benézte a sólyomszem (néha megtörtént, lassításon, vagy salakpályán nyomot hagyva látszott), akkor is az volt végső döntés.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.17. 12:00:59

Csak én érzem idén katasztrófálisnak a játékvezetést?
-A hétvégi meccsen linkeltem Kounde elleni szabálytalanságot, de ott volt Raphinha elleni, mikor a vonalon, vagy azon túlról? cselezte be magát.
-Flick kiállítása
-Las Palmas elleni Cubarsi letaposás, Pau Victor lerántás
-Sociedad elleni lesgól?
-Osasuna második góljánál beletaposnak Pau lábába a labdaszerzéskor
-valamelyik meccsen (már nem emlékszem) felrúgják Olmot, mikor áthúzta a labdát a másik lábára
Most ennyi jut eszembe.
Arra sem emlékszem, mikor volt olyan év, hogy már 2-3. meccsen Liga újonc bíró vezet nekünk meccset.
Az egyértelmű, hogy sokkal támadóbb szellemben játszunk idén, és így növekedhet a tévedések száma.

Erre ma olvasom, az RFEF élére kinevezett elnökről februárban hoznak ítéletet, hogy eltiltják e 7 évre a sport ügyektől.
Szerintem a La Liga, (RFEF)és a spanyol válogatottak jobb vezetést érdemelne.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.12.17. 05:03:42

Senki nem sírja vissza Xavit,ezen a fórumon szentségtörés is lenne. A kettősmérce működik rendesen,de ez ilyen,aki ezt szóba hozza,az már Xavista. Jelenleg úgy működünk mint egy középcsapat,bárkit megverünk és bárkitől ki is kapunk. A szép játék? Mondjatok olyan csapatot,amelyik szépen játszott nem nyert semmit és jegyzik valahol,emlékszik rá bárki is?
Troym
Director del Fútbol

2024.12.17. 01:50:15

Komolyan kezd olyan érzésem lenni, hogy sokan szinte szurkolnak a saját csapatuk ellen, hogy leírhassák "ugye megmondtam", "semmi nem lett jobb", "Xavi is ilyen jó, vagy jobb"
Csak azt nem értem, hogy jó érzés erre várni?
Másik kérdésem, hogy tényleg komoly arccal bárki megtartotta volna Xavit a megyek-maradok show és a pálya melletti dolgai, játékosai kifakadásai, 10+ pont hátrány ellenére?

Én akkor is a Barca győzelemért szorítottam, amikor Xavi, Koeman, Setien, Valverde volt az edző, pont letojom ki ül ott, ha a csapat jól, de főleg szórakoztatóan játszik.

Simán dobogón leszünk, tavaly is ott voltunk, a bajnoki aranyhoz szerintem közelebb leszünk 10 pontnál a végén, ennél több nem hinném, hogy van a csapatban. Húzzunk be egy spanyol kupát, ahol van több kör, oda-visszavágók stb. Kb ez lehet a realitás, BL-ről inkább nem is nyilatkoznék.
gránit
Director del Fútbol

2024.12.17. 01:14:36

Flick-kel sokkal kevésbé lesznek türelmesek, mint Xavival. Ő nem klublegenda, és ahogy megmondtam a legelején, amint jönnek a vereségek, eleinte finomabban, később egyre keményebben rá fognak szállni, és őt nem fogják úgy babusgatni, mint Xavit. Ő kívülről jött.

Xavit szerintem felesleges emlegetni, mert a meccseink nagy része dögunalom volt, néha el is szunyókáltam a meccsek közben. Flick-kel már most több élvezetes meccset játszottunk szerintem. Emellett Xavinak egyértelműen volt egy határa, az erősebb csapatok vertek minket. Ha választanom kell két csapat közül, amely ugyanannyi pontot szerez a bajnokságban, de az egyik többször játszik élvezetesebb meccseket, és a nagyokat is el tudja verni, akkor ezt választom, mert a BL-ben nem az egyenletes, egész évi forma számít, mint a bajnokságban, hanem az fog számítani, kinek hol vannak a határai. Valverde nagyon kiegyensúlyozottan teljesített a bajnokságban, verte a kisebb csapatokat, de neki is voltak határai, a BL-ben pedig ez számít, nem pedig az, hogy 12 kiscsapatot oda-vissza vertél 1-0-ra. A BL-ben az fog számítani, hol vannak a határaid, hol van a legfelső határad. Ezért inkább választok egy olyan csapatot, amelynek a határai fentebb vannak, és meg tudja verni a Real Madridot és a Bayern Münchent, mint egy olyat, ami hozza az 1-0-s győzelmeket, majd a Bayerntől meg a Liverpooltól kikap 4-0-ra.

Flick-et lehet kritizálni, már kritizálják is, és ez csak rosszabb lesz a számára. Xavit viszont kivenném ebből a történetből, mert véleményem szerint nézhetetlen játékot játszottunk vele, és olyan határai voltak, amiben kódolva volt, hogy a legmagasabb szintet nem éri el. Flick-ben én azt gondolom, nagyobb a potenciál, hogy a legmagasabb szinteket megmássza, amit a múltban bizonyított is.

De ha nem jönnek az eredmények, szét fogják szedni. Külsősként nem számíthat olyan babusgatásra, amit Xavi megkapott, és amit minden bénázása ellenére a mai napig megkap.
Troym írta:
2024.12.16. 19:31:45
Még meddig megy ez a dög unalmas Xavi lemez?
Szerintem örökre. Ő egy olyan népszerű embere a klubnak, hogy bárki lesz mostantól az edző, minden hullámvölgy, minden vereség alkalmával elő fog jönni mostantól, hogy minek kellett Xavit elküldeni. Még a 4:0-ra megnyert meccsek után is ez ment, hogy ez a mélységi kiugratós, rohangászós játék nem barcás. Flick külsős, őt akkor is szidnák, ha jönnének a trófeák. Most megmondom, ha nyerünk is trófeát vele, menni fog a fanyalgás, hogy nem szorítottuk be eléggé az ellenfelet, csak mélységből ugratgattuk ki a támadókat meg csak futkároztunk, ami nem barcás. Nyilván ennek a véleményeknek sincs kevesebb létjogosultsága, mint Flick mellett foglalni állást, de ha az a kérdés, hogy meddig fog ez menni, akkor az a válaszom, hogy örökre.

Én leginkább amiatt kritizálom, mert erőlteti Penát. Nem biztos, hogy a hosszú hónapok óta egy meccset sem játszó Szczesny-vel beljebb leszünk, de legalább próbálnánk már ki, mert Pena bizonyítottan nem jó, és kb nem tudunk kapott gól nélkül lehozni egy meccset sem, amiben kódolva vannak a pontvesztések.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.12.17. 01:51:07-kor.
bence0330

2024.12.17. 00:09:23

Felix-el jóval előrébb voltunk, mint Olmóval. Most is előrébb lennénk. Nem jobb, kb egy szint, de nagyobb hiányposzt, és stabilan bevethető. Nagyon nem mindegy, hogy a sérült Yamalnál mondjuk Raphinhát átvezérelve be lehetne tolni Felixet, szemben egy Fermínnel.
Persze hátha Torres megüti majd a szintet, egy picit lehet bízni benne. Mármint nem Yamalét, hanem a csere szélső szintet.

Szerintem elég a hátsó 3 embert nézni. Inaki-Cubarsi-Inigo vs TS-Ara-(Chris/Cubarsi/Inigo). Ha a tavalyelőtti évet nézem, akkor végig Chris volt, ha a tavalyit, akkor Chris keveset, de azért még így is elég durva a különbség. Úgy fél osztálynyi alsó hangon. Pena egy liga alsóházi kapus. Inigo egy olyan 4-5. csapatban lenne kezdő, Cubarsi is. Ez a védelem nem BL szintű. A korábban felsorolt hármas meg a világ egyik ha legdurvább sora. Előrébb is gyengültünk, de az hagyján. Amikor Xavinak ez a szintű védelme volt, mint most, sőt, még Araujója is volt hozzá, akkor stabilan 3-4-5 gólokat.kaptunk. A sérüléseiket meg Flick örökölte.

Casado sem feltétlen BL szintű játékos, de ebben a rendszerben az. És Xavinak is adott volt a lehetőség. Meg képzeljük el Gündit 10-esben, te atya ég. Kb 3-4 meccse lehetett Olmónak, amikor alighanem megütötte a német-török szintjét, azon túl stabilan felülmúlná. Tény, hogy duplapivotban én sem nagyon használnám, de ő nem is erre való, ott kicsit DJ-szerű hiányosságai vannak, nála persze sokkal jobb még úgy is.

A helyzetkihasználósdi meg olyan, hogy ha egy csapat 1-2 évig stabilan alullövi magát, ott nyilván rendszerszintű gondok vannak. Pár meccs kb semmi, az xG-t egy szezonnál kevesebb időre nem szeretem nézni, de fél szezonnál kevesebbre semmiképp sem érdemes. Nem néztem meg, de tippre bőven felüllőjük még magunk. Volt 1-2 meccs, amikor nem. Na bumm. Nincs egy kezdőnyi felnőtt játékosunk, többeket közülük harmadosztályból szalajtottak, ne csodálkozzunk, hogy életlenedünk.

Flick azért zseni, mert legalább egy darabig húslevest főzött kőből. Most más feladata van, megoldást kell találnia, akármilyen pokoli nehéz helyzetben is van, mert nem nagyon van hová fordulnia, Masiás tinit kellene Masiás tini tartalékkal pótolnia, teljesen nonszensz.

És legalább pokoli magas a plafonunk továbbra is. A BL-ben szerintem kb puszta szerencse lesz meddig megyünk, ha nem sérül le Yamal-Rapha-Casado-Pedri közül 2-3. Kikaphatunk az első körben, mint mindenki, de rúghatunk bárkinek két meccsen 6-7-et. Legalább van esélyünk. Vagyunk annyira esélyesek, mint a jelenlegi Poolon és a rutin miatt a Madridon kívül bárki, és még ellenük is enyhe underdogként mennénk ki. Ez nagyon-nagyon jó dolog, a klub VB miatt óriási előrelépés, felteszem az 1:1-nek is nagyon betett, hogy oda nem jutottunk ki.

És azért bár szerintem sem lesz meg a bajnoki cím - nonszensz is lenne két sokkal erősebb kerettel szemben -, de azért közel féltávnál 2 illetve 3 vesztett ponttal vagyunk lemaradva. A szűk keret miatt nem jók a kilátások, de azért világ vége sincs.
Troym
Director del Fútbol

2024.12.16. 23:42:12

ElBartimaeus írta:
2024.12.16. 22:28:14
Itt se kéne "ha, de"-nek lenni, mégis vannak, ami párunkat zavar. Gündo a friss eb győztes Olmoval volt összevetve. Casado a csúcsteljesítményt nyújtó Romeouval.

De sajnos tényleg parttalan vita, a körülményekre sose emlékszik senki,
Belemegyek...:) szóval szegény Xavinak Romeu volt, Flicknek Casado? Hát nem egészen, de tetszik az alternatív történelem.
Xavinak volt Casado is csak letojta, ott tengődött a B csapatban ugyanez a játékos 0 játék perccel a nagy csapatban és ha rajta múlik kb máshol játszik ma, erről ennyit...

Olmo meg egy Felix 2.0 nem Gundogan, még csak nem is egy kategória...
Peter
Director del Fútbol

2024.12.16. 22:32:09

ElBartimaeus írta:
2024.12.16. 22:28:14
Valaki bedobta, hogy tavaly ugyanígy álltunk Xavival is (mostanra lehet jobban a bukott meccs után), de Flick azonnal védve lett, hogy mennnnyivel nehezebb neki. Aztán ez elfajult :D
Valaki bedobta?
Nekem konkrétan hetek óta nem válaszoltál amikor éppen olyan üzenetedre írtam, amiben bedobtad ezt a témát.
Na nem, mintha vártam volna a választ, jobb az úgy mindenkinek, hogy válasz nélkül maradt, főleg így Karácsony előtt.

A téma a csapat dominanciája volt a Real ellen....érdekes volt azt olvasni az írásodban egy ilyen el clasico után, hogy nem domináltuk eléggé a meccset....miközben felhoztad a tavalyi szezont, hogy akkor bezzeg milyen hatékonyan domináltunk.....
Válasz küldése