Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.13. 14:07:21

Messa írta:
2025.01.13. 13:56:04
legalább ilyenkor ne fikázzuk már.
Szerintem az nem fikázás, hogy a kiállítás után őt kellett volna lehozni. A legtöbb meccsünkön a 65-70. perc körül le lehetne hozni. Azokat, amiket felsoroltál, az első félidőben és a második félidő elején csinálta, és azokat tényleg jól csinálta. De én a kiállítás utáni, megváltozott szituációról beszéltem.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.01.13. 13:56:04

brazilfan írta:
2025.01.13. 13:37:48
Én olyan esetre emlékszem, amikor Rüdiger elnyomta, de olyan nem maradt meg bennem, hogy Lewandowski nyert volna. És az ilyen Rüdiger-típusú, nehézkes, tankszerű védőkkel szemben szerintem nem fizikálisan érdemes felvenni a harcot, hanem gyorsasággal, fordulékonysággal, technikával.
6/4 párharcot nyert a földön, és 3/2-t a levegőben a Sofascore szerint.
Raphinha fejesgólja is azért születhetett meg ilyen könnyen, mert Rüdigert kihúzta Lewy 20-22 méterre a kapujától. Csakúgy, mint az ötödik gól előtt, ahol Rüdiger szintén rá volt tapadva a felezővonalnál, így Raphinha kapuig tudott szaladni vele.

brazilfan írta:
Még az első félidőben a lábához ment egy passz, de úgy vette át, hogy a labda fölperdült vagy három méterre, és mire leesett, és visszapasszolta, addigra a védők visszazártak.
Persze lehet, hogy bennem a rossz megoldásai maradnak meg jobban, másokban meg a jók.
Az első gólunk előtt meg gyönyörűen fordulásból pörgette le Yamalnak, amivel be is gyalogolt a kapuba.

Lőtt egy gólt, adott egy gólpasszt, a Real legjobb védőjét többször is kimozgatta a tengelyből, amiből gólt is tudtunk szerezni, legalább ilyenkor ne fikázzuk már.
Sokszor rászolgál, most szerintem pont nem.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
brazilfan
Entrenador del Barça

Messa írta:
2025.01.13. 13:04:56
Annyiban meg kell védenem, hogy az egész csapatból egyedül ő az, aki Rüdigerrel fel tudja venni a test-test elleni harcot.
Én olyan esetre emlékszem, amikor Rüdiger elnyomta, de olyan nem maradt meg bennem, hogy Lewandowski nyert volna. És az ilyen Rüdiger-típusú, nehézkes, tankszerű védőkkel szemben szerintem nem fizikálisan érdemes felvenni a harcot, hanem gyorsasággal, fordulékonysággal, technikával.
Messa írta:
Szerintem épp, hogy fontos volt az előny megtartása szempontjából az ő pályán hagyása. Több jelenetre is emlékszem a második félidőből, amikor felrúgtuk rá a labdát és meg tudta tartani, le tudta készíteni, amiből tudtunk indulni.
Még az első félidőben a lábához ment egy passz, de úgy vette át, hogy a labda fölperdült vagy három méterre, és mire leesett, és visszapasszolta, addigra a védők visszazártak.
Persze lehet, hogy bennem a rossz megoldásai maradnak meg jobban, másokban meg a jók.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.13. 13:25:42

sansz írta:
2025.01.13. 11:37:48
De én akkoris Lewát hoztam volna le
De én akkoris a góllövőlistáknak és Flicknek hiszek, ha nem a szívem csücske a lengyel.

Nézheted majd még 10 évig Ferrant akkoris, mert innen fog visszavonulni....persze az is lehet, hogy a kapuban remek arcát mutatta volna.....talán Pena is elbújhatna mellette.....talán azt a szabadrúgást is kivédte volna Ferran.... :D

Viccet félretéve, ma még élvezzük a sikert, hiszen mostanában ebből jut a legkevesebb.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.13. 13:18:46

sansz írta:
Szerintem a valóságban nagyon kicsin múlt az összeomlásunk. És nem hibáztatom a pályán levőket, a kiállítás tényleg a legrosszabb pillanat volt. Ténylegesen megtörhető volt a Real, ők is pontosan arra gondoltak, hogy te jó ég, nyolc alatt megússzuk?
És ez volt az a pillanat, amikor a játékosaink elfáradtak testben és fejben is, de még viszonylag sok volt vissza. Meg is voltunk zavarodva, szerintem 20 perc alatt több pontatlan passzunk volt, mint az egész meccsen, látványosan nem tudtunk mit kezdeni a letámadással stb.

Abban lehet valami, hogy morálisan erre lehet építeni, mert utólag a szenvedésre már senki nem gondol, de azért fizikailag most a srácok szerintem kikészültek. Raphinha konkrétan szerintem éveket öregedik egy-egy ilyen meccsen.

Én most azt várom, hogy lesz megint egy lejtmenetünk, de ne legyen igazam.
Hűt, úgy mondanám, hogy kicsin múlt volna, ha nem 5-2 lett volna hanem mondjuk 3-2. Így felértékelődött a 3.-4.-5. gól is. De akárhogy is, kicsin múlt, de nem omlottunk össze. Én kicsit jobbnak láttam a helyzetet, a Madrid kb a Pena bravúrig nem tudott helyzetet kialakítani, az meg eleve a 94. perc körül volt. Hogy hátraszorultunk, és kevésszer tartottunk meg labdát, az nyilvánvaló, de nem voltunk satuba fogva, nem voltunk a kapunk elé szögezve, hogy majd valahogy kibekkeljük, és néha még labdát is tartottunk.

No igen, a fáradtság tényleg gond ilyenkor. Így, hogy a két lehetséges mikiegér kupából egy már megvan (még ha a kisebb is), én a Betis elleni meccset legalább félig B sorral próbálnám, azzal sem lennénk épp esélytelenek. Az tuti, hogy fáradtak leszünk, ez tényleg rossz következménye lehet a dolognak, jogos.

Én valami Pena; GM-Ara-Garcia-Koundé; DJ-Casadó/Gavi; Fati-Olmo-Torres; Lewy/Pau témával mennék neki a szerdának, és az kb egy ki-ki meccs lenne így.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

brazilfan írta:
2025.01.13. 12:19:19
sansz írta:
Lewa meg a másik emberhátrány volt. Elismerem, hogy az első félidőben még a jobb arcát mutatta, de ez a minimum amit bármilyen támadótól elvárnék.
Én sem értem, hogy miért nem őt cserélték le. A tévészakértők és az újságírók közhelye szerint Lewandowskiban mindig benne van a gól, lehet, hogy az edzők is abban bíznak, hogy ő bármikor képes gólt lőni. De pont hogy nem tud bármikor, főleg nem akkor, amikor a kiállítás miatt és a háromgólos előny birtokában folyamatosan védekezünk. Egy előrevágott labdával ki lehetne ugratni egy gyors csatárt, de az garantáltan nem Lewandowski lesz, aki meg tud lódulni, vagy legalább megtartaná a labdát, vagy kiharcolna egy szabadrúgást.
Annyiban meg kell védenem, hogy az egész csapatból egyedül ő az, aki Rüdigerrel fel tudja venni a test-test elleni harcot. Szerintem épp, hogy fontos volt az előny megtartása szempontjából az ő pályán hagyása. Több jelenetre is emlékszem a második félidőből, amikor felrúgtuk rá a labdát és meg tudta tartani, le tudta készíteni, amiből tudtunk indulni. Ha nincs ilyen támadód, az összes magasan előrevágott labda, mint egy gumifalról fog visszajönni azonnal, ezáltal pedig folyamatosan nyomás alatt lesz a saját középpályád és védelmed.
Nyilván játékban meg gyorsaságban nb2 lassan a lengyel, de én tegnap pl kifejezetten hasznosnak találtam.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
soadroli
Llegenda del Barça

2025.01.13. 12:56:56

Barcelona earned €9M by winning The Spanish Super Cup. @mundodeportivo
Kép
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.13. 12:19:19

sansz írta:
Lewa meg a másik emberhátrány volt. Elismerem, hogy az első félidőben még a jobb arcát mutatta, de ez a minimum amit bármilyen támadótól elvárnék.
Én sem értem, hogy miért nem őt cserélték le. A tévészakértők és az újságírók közhelye szerint Lewandowskiban mindig benne van a gól, lehet, hogy az edzők is abban bíznak, hogy ő bármikor képes gólt lőni. De pont hogy nem tud bármikor, főleg nem akkor, amikor a kiállítás miatt és a háromgólos előny birtokában folyamatosan védekezünk. Egy előrevágott labdával ki lehetne ugratni egy gyors csatárt, de az garantáltan nem Lewandowski lesz, aki meg tud lódulni, vagy legalább megtartaná a labdát, vagy kiharcolna egy szabadrúgást.

A kiállítás után szerintem három kulcsmozzanat volt, az egyik Rodrygo kapufája, a másik Inaki bravúrja, a harmadik meg az, hogy szerintem a Real rosszult cserélt, a lomha Ceballos meg a jellegtelen Brahim Diaz helyett a ficánkolóbb, kevésbé tartható Endrick és Güler nagyobb gondot jelentett volna.
bence0330

2025.01.13. 12:04:15

Troym írta:
2025.01.13. 11:40:25
A Madridnál miért haragudnak Endrickre?
Kb olyan mint nálunk tavaly Roque...
Holott mind a két kölyök azokban a marginális játékpercekben csak lőtt gólokat, még ha gyatra a "pozíciós játékuk", edzésmunkájuk, egyéb rendkívül fontos aspektus alapján elmaradhatnak, de akkor is érthetetlen, mert láthatóan mind a kettő képes gólt lőni, nekem egy 9es esetén az a mértékadó.
Senki nem érti, szoktam madridos médiumokat követni valamennyire. Állítom, hogy Endrick a szezon elején A legjobbjuk volt, nem az egyik legjobbjuk. Nem csak a góljaival, hülyét csinált a védelemből, nagyon brazil Ronaldós volt. Ott nagyon féltem, hogy te atyaég, mi lesz itt... de Carlo megoldotta. Persze mivel Carlo más dolgokban meg jó, lehet megússza. Bármit megadnék kb Endrickért, hogy legalább 30 perces csere lehessen nálunk.

Persze Gülert sem érti senki, fordítva meg Vasquezt, na ő garancia a kapott gólokra, szerintem Gerard Martin szint kb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.01.13. 11:40:25

A Madridnál miért haragudnak Endrickre?
Kb olyan mint nálunk tavaly Roque...
Holott mind a két kölyök azokban a marginális játékpercekben csak lőtt gólokat, még ha gyatra a "pozíciós játékuk", edzésmunkájuk, egyéb rendkívül fontos aspektus alapján elmaradhatnak, de akkor is érthetetlen, mert láthatóan mind a kettő képes gólt lőni, nekem egy 9es esetén az a mértékadó.
vg99
Capitá del Barça

2025.01.13. 11:38:38

Nézzük már meg a Realnak milyen cseréi vannak..
Oké, hogy nálunk is a kezdő durván összeállt, és nem ugyanaz a 2. vonal,
de szerintem igenis a cél nem lehet kisebb, mint a bajnoki címért végig versenyben lenni.
A BL mindig lutri, egy meccsen is elmehet, de lehet döntő is.
Viszont remélem nem követjük el a szokásos hülyeséget, hogy igazolunk vkit 40-50 millióért,
csak azért mert valahogy összekuporgattunk annyit, csak épp nem elég jó.
Nyáron van jó pár ingyen (oké aláíráspénz) hozható játékos.
Ha 2 év alatt tudnánk a kritikus posztokra hozni 4-5 minőségi embert, akkor az tök oké, fenntartható.
Amellett, hogy a szerződéshosszabbítások hoznak majd magasabb béreket.
sansz
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
2025.01.12. 23:55:43

A többivel egyetértek.

Az első: nézzük máshogy: szerintem annyira nem szenvedtünk. Igen, ahhot képest, hogy a magmában találták volna magukat, igen, de alig voltunk egyáltalán alárendeltek, és állítom, ha még akarunk is menni előre, még az a minimális sem lett volna meg. Gyakorlatilag maga a játék kiegyenlítődött emberhátrányban. Ezt szenvedésnek meg lehetett élni, mert előtte egy BL győztes szintű csapat focizott egy LL kiesés ellen menekülővel, akkora volt a különbség. :)
Ez szerintem óriási fegyvertény. Nálam spec. nagyobb ez az 5-2 így, mint egy 9-1 lett volna, vagy 11-1, ha Camát jogosan kiszórják. Ebben több mentális erőt, több karaktert látok, ami hosszabb távon kamatozhat. Megmutattuk más oldalról magunkat, és amit a Flick topikban is írtam, a német szerintem hatalmasat javított a szervezettségünkön védekezésben eleve, sőt, tippre speciálisan a 10 emberes játékra is felkészült, mindenki csukott szemmel tudta így is, hol legyen. Utólag, hogy tudjuk, nem lett belőle baj, azt mondom, hogy szinte örülök, hogy megtörtént a kiállítás, és még így is teljesen higgadtan, stabilan végigfociztuk a meccset. Ez volt az igazi erődemonstráció, 3 ballondor jelölt támadót tartottunk nullán 10 emberrel.

Lewyt IS le lehetett volna vinni, de szerintem 100%-ban csak Yamal lehetett a jogos. 17 éves széthajtott gyerek, sérülésből visszatérve, és amúgy a meccs előtt is fájt a bokája, 5-6 környékén még olyan cikkek jöttek, hogy nem is tudja vállalni a meccset. És 100-szor pótolhatatlanabb, mint a lengyel, sokkal jobban kell rá vigyázni.

Amúgy 2 hónapja tragédia már Lewy, de ma pont jó volt. Tizit leveszem, bár nyilván 1-1-nél azt be is kell tudni lőni, de az a gólpassz is zseniális volt, meg úgy általában most kivételesen ha már helyzetbe rég nem tud keveredni, jól tartotta meg a labdákat, hasznos bójacenterként dolgozott. Ettől még őt is le lehetett volna vinni, tényleg full felesleges volt a pályára, de mindenképp csak Yamal után.
Hmm, hát nem tudom. Yamal esetében alighanem igazad van. De én akkoris Lewát hoztam volna le a kapus kiállítás után és Yamalnak még adtam volna 5-15 perc időt, hogy egy kicsit segítsen lenyugtatni a csapatot. Nyilván ilyen esetben ki is ugranék az ablakból, ha pont abban a mondjuk 10 percben sérülne Yamal. De bármelyik tíz percben megsérülhetett volna... Szerintem a legveszélyesebb játékosunk és egy emberhátrány egyszerre azért nagy pofon. Lewa meg a másik emberhátrány volt. Elismerem, hogy az első félidőben még a jobb arcát mutatta, de ez a minimum amit bármilyen támadótól elvárnék. Azért az a gólpassz nem volt ám egy űrmegmozdulás. A Real védők hagytak egy bő hat-nyolc méteres folyosót, sikerült egyenesen elgurítania a labdát, örülünk, de na!

Maga a játék a kiállítás után szerintem nagyon kilátástalan volt. Mbappet leszámítva mindenki gyenge volt a Real részéről, de azért forró volt a talaj nekünk. Volt olyan 15 perc, amikor örültünk, ha sikerült bedobásokra menteni. Ott nagyon rogyadozott a vár, nagyon benne volt még egy Real gól (ők mindig ilyenek, nem extra sok ólhelyzet kell nekik a gólokhoz, csak nyomás alatt tartják a másikat és akkor jönnek a hibák). És 5:3-nál aztán teljesen kétesélyes lett volna a meccs, nekünk onnantól már nem volt semmi ütőkártyánk.
Szerintem a valóságban nagyon kicsin múlt az összeomlásunk. És nem hibáztatom a pályán levőket, a kiállítás tényleg a legrosszabb pillanat volt. Ténylegesen megtörhető volt a Real, ők is pontosan arra gondoltak, hogy te jó ég, nyolc alatt megússzuk?
És ez volt az a pillanat, amikor a játékosaink elfáradtak testben és fejben is, de még viszonylag sok volt vissza. Meg is voltunk zavarodva, szerintem 20 perc alatt több pontatlan passzunk volt, mint az egész meccsen, látványosan nem tudtunk mit kezdeni a letámadással stb.

Abban lehet valami, hogy morálisan erre lehet építeni, mert utólag a szenvedésre már senki nem gondol, de azért fizikailag most a srácok szerintem kikészültek. Raphinha konkrétan szerintem éveket öregedik egy-egy ilyen meccsen.

Én most azt várom, hogy lesz megint egy lejtmenetünk, de ne legyen igazam.
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2025.01.13. 11:13:58

ocsike83 írta:
2025.01.13. 10:33:43
bence0330 írta:
2025.01.13. 10:08:26
Olmo kiesett
Pedri-Casado elfáradt csere nélkül, akkoriban nagyon legyengültek, Casadó már hülyeségeket is elkezdett csinálni, kiállítása pl.
Yamal kiesett, Lewy megzuhant, Rapha egyedül tartotta (próbálta tartani) a frontot kicsit, de nyilván egyedül még Messinek is sok lenne egy 10 meccses etap, nemhogy neki, plusz a LL legintenzívebben dolgozó játékosaként ő is elfáradt kicsit.
A két belső védőnk csere nélkül elfáradt, a lescsapda emiatt is kezdett besülni, amellett, hogy eleve elkezdtek érthető módon belehibázni (amellett hogy amúgy biztos kicsit kitanulták az ellengelek)
Ahogy kinéz, a tavasz sem lesz rózsásabb.

Olmo meddig van beregisztrálva?
Pedri-Casado - talán Gavi a rotálás. FDJ kevés. Torre kérdőjel, hogy miért van jegelve.
Yamal - Raphinha szélső csere nélkül totálra lesz hajtva.
Lewy megzuhant....és így is maradt sajnos.
Inigo sérülése + Araujo kétes szándékai után továbbra sincs rotálási lehetőség a belső védő posztokon.

Én látatlanban aláírnék egy bajnoki 3. helyet, egy Király kupa győzelmet és egy BL elődöntőt ezzel a kerettel.
Hat en nagyon nem!
Kupaba kapjanak lehetoseget a gyerekek es minden puskaport a bl-re es a bajnoksagra kell tartogatni.
ocsike83
Capitá del Barça

2025.01.13. 10:33:43

bence0330 írta:
Olmo kiesett
Pedri-Casado elfáradt csere nélkül, akkoriban nagyon legyengültek, Casadó már hülyeségeket is elkezdett csinálni, kiállítása pl.
Yamal kiesett, Lewy megzuhant, Rapha egyedül tartotta (próbálta tartani) a frontot kicsit, de nyilván egyedül még Messinek is sok lenne egy 10 meccses etap, nemhogy neki, plusz a LL legintenzívebben dolgozó játékosaként ő is elfáradt kicsit.
A két belső védőnk csere nélkül elfáradt, a lescsapda emiatt is kezdett besülni, amellett, hogy eleve elkezdtek érthető módon belehibázni (amellett hogy amúgy biztos kicsit kitanulták az ellengelek)
Ahogy kinéz, a tavasz sem lesz rózsásabb.

Olmo meddig van beregisztrálva?
Pedri-Casado - talán Gavi a rotálás. FDJ kevés. Torre kérdőjel, hogy miért van jegelve.
Yamal - Raphinha szélső csere nélkül totálra lesz hajtva.
Lewy megzuhant....és így is maradt sajnos.
Inigo sérülése + Araujo kétes szándékai után továbbra sincs rotálási lehetőség a belső védő posztokon.

Én látatlanban aláírnék egy bajnoki 3. helyet, egy Király kupa győzelmet és egy BL elődöntőt ezzel a kerettel.
Més que un club :P
bence0330

Zozzy 5 írta:
2025.01.13. 07:59:28
Hát meg sztem ami nagyon fontos tényező volt még a novemberi lejtmenetben, hogy akkorra videóztak ki minket totál és készült ránk profin pl egy las palmas is. Azon a meccsen nekem látványos volt, ahogy tudatosan szűkítik a teret a centrális zónákban, ahogy készültek erre a specko presszingunkre, hogy nem Lewy indítja meg, hanem Yamal meg Raphinha szélről, és ha megvolt nekik a labda, azonnal rugdosták be a fent lévő szélső védőink mögé. A lescsapdat is sokkal kevesebbszer cumiztak be ők is, meg mások is már novemberben. Szóval az a játékunk, ami arcul csapott mindenki szeptemberben, már sokkal kevésbé volt új az ellenfeleknek novemberben.

És hogy ne legyek total off, habár tegnap csak fél szemmel néztem a meccset, de úgy tűnt, mintha a Real mégis ugyanazokat a hibákat követné el, mint amikor feltoroltuk velük a padlót a bajnokin, pl több olyan szitu volt, hogy hagyták Raphinhat magukra rohanni, vagy az egyik védő szépen kiment Lewyvel emberig, aztán lehetett is bepasszolni Yamalnak üres területbe, mindkét helyzetből gól lett.

Na de összességében én kíváncsi vagyok, hogy a 2-3 hetes szünetben Flicknek sikerült e valamit updatelni a taktikan, mert a november a faradas mellett arról is erős jelzés volt nekem, hogy változtatni kell, mert kivideoztak kb az összes gyenge pontunkat. Persze nem gyökeres változtatást várok, az alap koncepció biztos ugyanez a nagyon direkt rock'n'roll foci lesz tőle, de sztem egy beparkolt busz feltörése nem csak azon fog múlni, hogy kipihentek vagyunk e.
Igen, szűkítették belül a területeket, de szerintem ettől még mészároltunk volna. Viszont:

Olmo kiesett
És úgy összességében csere nélkül kellett végigtolnunk a szezont (thanks, Tebas), amit lehetetlen volt bírni. Szerintem rengeteg-rengeteg ok volt.

Most meg kipihenten mészároltunk megint (Bilbao ellen is csak azért nem volt mészárlás, mert Rapha zsinórban hagyta ki a ziccereket)
A Real meg hátul tehetetlen volt ellenünk, Ancelotti eleve nem egy taktikai zseni. Viszont a lecsapda nem is került szóba, teljesen máshogy védekeztünk, nem azon múlt a meccs, hogy épp Mbappé meg Vini lesen van-e, sokkal, de sokkal jobban egyensúlyban voltunk, nem volt kamikaze jellegűen feltolt a védelmünk. A Bilbao ellen ugyanez, 2 meccs alatt jó ha 1-1 esélyük volt megfutni minket.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.01.13. 09:20:29

Huh azért ezt álmomban sem gondoltam volna, gratula :lol: =D>

Mikor kapott döntőben a RM utoljára 5-öt? Találós kérdés.
Most meg arról van szó mindenhol hogy ha nincs kiállítás akkor mégtöbbet kaptak volna, just Barca things :mrgreen: :mrgreen:
Szép munka volt, már az 1 gólos hátránynál való fordítás egy RM ellen is elismerendő hogy nem összezuhantunk hanem hajtottunk tovább, a kiállításnál meg azt mondtam magamban hogy "most akkor megnézhetjük hogy ugyanabba-e a pocsolyába lépünk mint a PSG ellen", de szerencsére teljesen jól lehoztuk, még azt sem lehet mondani hogy percek alatt jöttek a ziccerek a RM-nak.
(BL-ben hányszor átéltük már hogy 11 emberrel is úgy átgázolnak rajtunk hogy percenként kaphatnánk gólt)

Jó látni a srácokat az ünnepléskor hogy mennyire örülnek, remélem ad egy plusz löketet a csapatnak hogy még ha vannak is hibák, jó úton haladnak.
Tény hogy sosem lehet elvárás egy BL döntő, de egyetértek, végre az látszik a csapaton hogy ha olyan napjuk van akkor szinte minden tekintetben meg tudják ugorni a szintet, ami igazi üdefolt ha azt nézzük hogy Lucho utolsó évében, de utána szinte végig max lassított felvételnek tűntünk 1-1 BL meccsen, végre nem attól kell reszketnünk hogy mennyire darálnak be minket, hanem úgy lehet leülni hogy ha jó napot fognak ki a srácok akkor van esélyünk =D>

RM-Barca 0-4, Barca-Bayern 4-1, Dortmund-Barca 2-3, RM-Barca 2-5, ilyen eredményeket ilyen ellenfelek ellen utoljára Lucho első évében hoztunk. 8)
Faramuci69
Jugador del Barça

2025.01.13. 09:07:29

Szerintem az alapcsapatunk egész jó. Nem kellene ide 30 fős keret. Elég lenne, ha nem jönne több sérülés egy-két igazolassal. Pedri zseniálisan játszik, hónapok óta magas szinten van. Gavi visszanyerte formáját, így a Pedri, Gavi, Casadi kozeppalya már nagyon ütős. Kreatív, jó labdaszerzesben és labdatartasban is. Olmoval és De Jonggal (tőle meg kell formajavulas) ez nagyon biztató. Hátul Araujo megmutatta, hogy klasszis, szerintem lesz alkalma meg bőven kezdeni, talán ezután meggondoltak magukat a felek és egyezsegre jutnak. Szczesny a hibája ellenére szintén alapember lehet a tavasszal. A legnagyobb hiány a széleken van. Balde, Kounde, Yamal és Raphinha csere nélkül játszik. Lewa esetében ott van legalabb Ferrean, mint csereopció. Elsősorban erre a 4 posztra kellene igazolni. Cancelo nagyon hiányzik. Ő tudna játszani a 4-bol 3 poszton is. Nekem meg Luuk DJ hiányzik, mint típus. Valaki, aki kevés jatekperccel is hatékonyan tud gazdálkodni, és boviti a variáció lehetőségeket. Kellene igazolni, és az urut meg kell tartani. Frenkie bealdozhato lenne, míg Fati, Eric gyakorlatilag nem oszt nem szoroz. Gondolom Chris hiányát sem érezzük most, de a dán mentálisan erős, szerintem ha felépül, hasznos kiegészítő eleme lenne a csapatnak. A hab a tortán még egy veszélyes, gyors szélső lenne. Rashford nagy lutri, de ki más jöhetne szóba? Nico nekünk már nem pálya. Flicknek továbbra is totálni kellene, de a korábban írt négy játékost nem igazán lehet kivel.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.01.13. 07:59:28

bence0330 írta:
2025.01.13. 01:42:24
Zozzy 5 írta:
2025.01.13. 00:57:32
De csak azt akartam kihozni, hogy én eddig azt láttam, hogy a legtöbb vért akkor izzadtuk, amikor a védővonalat a csatárral legfelül meghúzták 30 méteren, ennél talán az összes BL csapat agresszívabb lenne.
Ezzel annyiban vitáznék, hogy akkor kezdett csak gondunk lenni a buszozással, mikor elfáradtunk novemberben. Akkor gondunk volt mindenkivel, nem csak a buszosokkal. Előtte 4-7 gólokat rúgtunk minden arra járó buszozó kis-közép-nagycsapatnak. Szerintem sima ügy az nekünk HA jó állapotban vagyunk. Ami egy ilyen keretnél hétről-hétre kétséges. Szóval az alapkijelentéseddel (kicsit más okból, de) egyetértek, a heti kettes bajnokizás nem erre a keretre van szabva. De én nem a buszozással látom a gondot, hanem a sorozatterheléssel. Egy szuperkupameccsre karácsonyi szünet után teljesen más rákészülni. Vagy egy BM féle BL meccsre.
Hát meg sztem ami nagyon fontos tényező volt még a novemberi lejtmenetben, hogy akkorra videóztak ki minket totál és készült ránk profin pl egy las palmas is. Azon a meccsen nekem látványos volt, ahogy tudatosan szűkítik a teret a centrális zónákban, ahogy készültek erre a specko presszingunkre, hogy nem Lewy indítja meg, hanem Yamal meg Raphinha szélről, és ha megvolt nekik a labda, azonnal rugdosták be a fent lévő szélső védőink mögé. A lescsapdat is sokkal kevesebbszer cumiztak be ők is, meg mások is már novemberben. Szóval az a játékunk, ami arcul csapott mindenki szeptemberben, már sokkal kevésbé volt új az ellenfeleknek novemberben.

És hogy ne legyek total off, habár tegnap csak fél szemmel néztem a meccset, de úgy tűnt, mintha a Real mégis ugyanazokat a hibákat követné el, mint amikor feltoroltuk velük a padlót a bajnokin, pl több olyan szitu volt, hogy hagyták Raphinhat magukra rohanni, vagy az egyik védő szépen kiment Lewyvel emberig, aztán lehetett is bepasszolni Yamalnak üres területbe, mindkét helyzetből gól lett.

Na de összességében én kíváncsi vagyok, hogy a 2-3 hetes szünetben Flicknek sikerült e valamit updatelni a taktikan, mert a november a faradas mellett arról is erős jelzés volt nekem, hogy változtatni kell, mert kivideoztak kb az összes gyenge pontunkat. Persze nem gyökeres változtatást várok, az alap koncepció biztos ugyanez a nagyon direkt rock'n'roll foci lesz tőle, de sztem egy beparkolt busz feltörése nem csak azon fog múlni, hogy kipihentek vagyunk e.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.01.13. 06:47:30

vidra írta:
2025.01.13. 01:54:10
Összefoglaló, meg kis belenézés alapján jó meccsnek tűnt, de én is félek a védekezni tudó és akaró csapatoktól. Egy Inter ellen, ami itt felmerült, hát, huh, teljesen más lenne a meccskép.
Az mondjuk komoly, hogy erőből le tudunk nyomni olyan ellenfeleket, akik támadnak is. Nagyon sok ideje nem volt ez jellemző a csapatra.
Egy vèdekezni tudó csapatellen nemhogy a mostani csapatnak nem megy, de a korábbi Barca sem tudott nagyon mit kezdeni az ilyen csapatokkal( még a csúcs Barca sem) mindig is az ilyen buszos csapatok ellen szenvedtünk. Igazából én úgy gondolom ez nem feltétlenül csak a mi hibánk ugyanis más csapat is szenved az ilyen csapatok ellen ami kiöli a szépen focizó csapatok taktikáját, ha erre is találna valamit Flick na az már tényleg csoda lenne..
gránit
Director del Fútbol

2025.01.13. 02:03:22

Hát ez nagyon kemény volt. Gratulálok a csapatnak. Nagyon magasan van ennek a csapatnak a plafonja. Én Yamalt Raphinha mellett játszatnám. Nagyon komoly gólérzékenység van benne. Elképesztő tartalékok lehetnek még benne, ami a kapuhoz közelebb még inkább kijönne.

Ebben a csapatban inkább benne van a trófea lehetősége, mert bárkit meg tud verni. Bárki ellen tud veszíteni is az első osztályban, de a kupákban inkább az a fontos, hogy a legerősebbeket is meg tudja verni a csapat, nem pedig az egész szezon során nyújtott kiegyensúlyozottság.

Lewandowskit ismét védeném, a gólpassza pazar volt, a büntetőt belőtte. Persze, hogy a büntetőt általában csatárok lövik, mert ők céloznak a legpontosabban, ezért ők a csatárok. A büntetőt pedig ugyanúgy be kell lőni, mint a lövést a mezőnyből. Vezeti a góllövőlistát a bajnokságban és a BL-ben is, nem értem, mit várunk még tőle.

Nagy meccs volt.
vidra
Entrenador del Barça

2025.01.13. 01:54:10

Összefoglaló, meg kis belenézés alapján jó meccsnek tűnt, de én is félek a védekezni tudó és akaró csapatoktól. Egy Inter ellen, ami itt felmerült, hát, huh, teljesen más lenne a meccskép.
Az mondjuk komoly, hogy erőből le tudunk nyomni olyan ellenfeleket, akik támadnak is. Nagyon sok ideje nem volt ez jellemző a csapatra.
bence0330

2025.01.13. 01:42:24

Zozzy 5 írta:
De csak azt akartam kihozni, hogy én eddig azt láttam, hogy a legtöbb vért akkor izzadtuk, amikor a védővonalat a csatárral legfelül meghúzták 30 méteren, ennél talán az összes BL csapat agresszívabb lenne.
Ezzel annyiban vitáznék, hogy akkor kezdett csak gondunk lenni a buszozással, mikor elfáradtunk novemberben. Akkor gondunk volt mindenkivel, nem csak a buszosokkal. Előtte 4-7 gólokat rúgtunk minden arra járó buszozó kis-közép-nagycsapatnak. Szerintem sima ügy az nekünk HA jó állapotban vagyunk. Ami egy ilyen keretnél hétről-hétre kétséges. Szóval az alapkijelentéseddel (kicsit más okból, de) egyetértek, a heti kettes bajnokizás nem erre a keretre van szabva. De én nem a buszozással látom a gondot, hanem a sorozatterheléssel. Egy szuperkupameccsre karácsonyi szünet után teljesen más rákészülni. Vagy egy BM féle BL meccsre.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.01.13. 00:46:26
30 fős hengerelők: City, Pool, Arsenal, BM (PSG?)...
Kontrázósak, vagy legalábbis abban IS jók, vagy épp eleve védekezősek: Dortmund, Lever, Villa, Inter, Atalanta, Juve.
hmm, hát azért ezt olvasva sztem összecsinálni nem kell magunkat. City erősen kérdőjeles, hol tart most. Arsenalt nézem mostanában és bőven visszaestek tavalyhoz képest, ez a mai MU elleni produkció is elég sovány volt. BM oké, az nagyon ki-ki meccs, de hát láttuk, hogy kis szerencsével az ő orrukat már egyszer ki tudtuk fújni. Pool sztem most a világ legjobb formában lévő csapata, na őket sokkal komplexebbnek látom, mint magunkat, ahogyan többféle focit is tudnak játszani, egyszerre technikás és iszonyat fizikális az egész keret.

Dortmund ellen pont jó meccset játszottunk, egyértelműen focizni akartak ellenünk. na az Inter nagyon kemény dió lenne, sztem a Pool mellett a másik legerősebb ellenfél jelenleg. persze a többi se egyszerű, de csak azt akartam kihozni, hogy én eddig azt láttam, hogy a legtöbb vért akkor izzadtuk, amikor a védővonalat a csatárral legfelül meghúzták 30 méteren, ennél talán az összes BL csapat agresszívabb lenne. de az tényleg túlzó állítás, hogy a BL egyenes kiesésben mindenki ránk támad majd agyatlanul és ki-ki meccsekbe mennek bele, és persze simán lehet, hogy negyeddöntő lesz a vége, nagyon hektikusak vagyunk és valóban könnyen kipukkadunk.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.13. 00:47:46

Zozzy 5 írta:
2025.01.13. 00:38:13
Troym írta:
2025.01.13. 00:29:55
A BL egyenes kiesésben lesznek csak igazán visszazáró, kontrázó csapatok egyik oldalon, meg 30 fős keretű hengerlő csapatok a másikon. Szerintem a negyeddöntő elérése lehet reális célunk nemzetközileg, a 2. hely a bajnokságban és talán egy jó sorsolással a spanyol kupa.
milyen csapatokra gondolsz a BL kieséses szakaszban, akik elsősorban visszazárni és kontrázni akarnak majd ellenünk? lehet igazad van, nem mindenképp megcáfolni akarom, de nem vagyok annyira képben most a tabellával, és első blikkre az volt a fantáziám, hogy a BL-ben azért olyanok fognak szembejönni, akkor nem állnak úgy vissza, mint a spanyol kiscsapatok, akik ellen a legjobban szenvedtünk eddig.
Szerintem az összes olasz csapat beáll védekezni, ha összekerülünk, talán az Atalanta nem annyira, de a Juve, Inter, Milan szerintem simán. Egyenes kiesésnél még a Dortmund, Lille, Benfica, Leverkusen, Aston Villa se menne bele nyílt harcba, azt talán néhány angol top csapat, a Bayern, PSG játszaná meg ellenünk.
Nem hiszem, hogy az ellenfeleink közül nem tudja leolvasni bárki a BL tabelláról, hogy 21 gólt lőttünk 6 meccsen, viszont 7et kaptunk, nálunk 8 csapat is kevesebbet kapott, tehát azzal számolhatnak, hogy gólt kb mindig kapunk, így az ellenfél védekezésén múlik a legtöbb.
bence0330

2025.01.13. 00:46:26

Troym írta:
A BL egyenes kiesésben lesznek csak igazán visszazáró, kontrázó csapatok egyik oldalon, meg 30 fős keretű hengerlő csapatok a másikon. Szerintem a negyeddöntő elérése lehet reális célunk nemzetközileg, a 2. hely a bajnokságban és talán egy jó sorsolással a spanyol kupa.
Szerintem is a negyeddöntő reális, én kifulladást várok. Nem véletlenül toltunk most (Barbastrót leveszem, mert komolytalan) egy 7-1-et a kiállításig 160 perc alatt egy nem gyenge Bilbao-Madridnak. Volt pihenőnk.

De a BL döntő legalább már potenciálisan benne van a csapatban, mert van olyan magas a plafonunk. Nem valószínű, még egy csúcs Liverpoolnak is jól kell kijönnie a lépésnek egy BL-döntőhöz, ezer dologtól függ, szerencse is kell, de legalább már van rá értelmezhető esély, nem elképzelhetetlen semmiképp sem, főleg amit feljebb írtak, 1-1 meccsre alighanem könnyebben szedjük össze magunkat ezzel a szűk, fiatal kerettel, mint végigvinni azt a bajnokságban.

Nyilván ettől még kaphatunk egy addigra összeállt Cityt a nyolcaddöntőben, és kipofozhatnak rögtön, vagy akár egy Sporting is meglephet, de a potenciál legalább megvan. 19 volt az utolsó év, amikor ezt elmondhattuk, akkor még inkább fő esélyesek közé is tartoztunk. Onnantól kezdve végig lehetett érezni, hogy nem vagyunk épp rosszak, de az elit 1 polccal felettünk van minden körülmények közt, és nehéz elképzelni, hogy tudnánk nagyobb meccsekből többet megnyerni, és az sem rajtunk fog múlni, hanem az ellenfélnek kell bénáznia hozzá. Most meg azért elég nagy százalékban a kezünkben lehet bárki ellen a párharc.
Zozzy 5 írta:
2025.01.13. 00:38:13
Troym írta:
milyen csapatokra gondolsz a BL kieséses szakaszban, akik elsősorban visszazárni és kontrázni akarnak majd ellenünk? lehet igazad van, nem mindenképp megcáfolni akarom, de nem vagyok annyira képben most a tabellával, és első blikkre az volt a fantáziám, hogy a BL-ben azért olyanok fognak szembejönni, akkor nem állnak úgy vissza, mint a spanyol kiscsapatok, akik ellen a legjobban szenvedtünk eddig.
30 fős hengerelők: City, Pool, Arsenal, BM (PSG?)...
Kontrázósak, vagy legalábbis abban IS jók, vagy épp eleve védekezősek: Dortmund, Lever, Villa, Inter, Atalanta, Juve.
Válasz küldése