Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerintem az nem fikázás, hogy a kiállítás után őt kellett volna lehozni. A legtöbb meccsünkön a 65-70. perc körül le lehetne hozni. Azokat, amiket felsoroltál, az első félidőben és a második félidő elején csinálta, és azokat tényleg jól csinálta. De én a kiállítás utáni, megváltozott szituációról beszéltem.
6/4 párharcot nyert a földön, és 3/2-t a levegőben a Sofascore szerint.brazilfan írta: ↑2025.01.13. 13:37:48Én olyan esetre emlékszem, amikor Rüdiger elnyomta, de olyan nem maradt meg bennem, hogy Lewandowski nyert volna. És az ilyen Rüdiger-típusú, nehézkes, tankszerű védőkkel szemben szerintem nem fizikálisan érdemes felvenni a harcot, hanem gyorsasággal, fordulékonysággal, technikával.
Az első gólunk előtt meg gyönyörűen fordulásból pörgette le Yamalnak, amivel be is gyalogolt a kapuba.
Én olyan esetre emlékszem, amikor Rüdiger elnyomta, de olyan nem maradt meg bennem, hogy Lewandowski nyert volna. És az ilyen Rüdiger-típusú, nehézkes, tankszerű védőkkel szemben szerintem nem fizikálisan érdemes felvenni a harcot, hanem gyorsasággal, fordulékonysággal, technikával.
Még az első félidőben a lábához ment egy passz, de úgy vette át, hogy a labda fölperdült vagy három méterre, és mire leesett, és visszapasszolta, addigra a védők visszazártak.
De én akkoris a góllövőlistáknak és Flicknek hiszek, ha nem a szívem csücske a lengyel.
Hűt, úgy mondanám, hogy kicsin múlt volna, ha nem 5-2 lett volna hanem mondjuk 3-2. Így felértékelődött a 3.-4.-5. gól is. De akárhogy is, kicsin múlt, de nem omlottunk össze. Én kicsit jobbnak láttam a helyzetet, a Madrid kb a Pena bravúrig nem tudott helyzetet kialakítani, az meg eleve a 94. perc körül volt. Hogy hátraszorultunk, és kevésszer tartottunk meg labdát, az nyilvánvaló, de nem voltunk satuba fogva, nem voltunk a kapunk elé szögezve, hogy majd valahogy kibekkeljük, és néha még labdát is tartottunk.sansz írta: ↑2025.01.13. 11:37:48Szerintem a valóságban nagyon kicsin múlt az összeomlásunk. És nem hibáztatom a pályán levőket, a kiállítás tényleg a legrosszabb pillanat volt. Ténylegesen megtörhető volt a Real, ők is pontosan arra gondoltak, hogy te jó ég, nyolc alatt megússzuk?
És ez volt az a pillanat, amikor a játékosaink elfáradtak testben és fejben is, de még viszonylag sok volt vissza. Meg is voltunk zavarodva, szerintem 20 perc alatt több pontatlan passzunk volt, mint az egész meccsen, látványosan nem tudtunk mit kezdeni a letámadással stb.
Abban lehet valami, hogy morálisan erre lehet építeni, mert utólag a szenvedésre már senki nem gondol, de azért fizikailag most a srácok szerintem kikészültek. Raphinha konkrétan szerintem éveket öregedik egy-egy ilyen meccsen.
Én most azt várom, hogy lesz megint egy lejtmenetünk, de ne legyen igazam.
Annyiban meg kell védenem, hogy az egész csapatból egyedül ő az, aki Rüdigerrel fel tudja venni a test-test elleni harcot. Szerintem épp, hogy fontos volt az előny megtartása szempontjából az ő pályán hagyása. Több jelenetre is emlékszem a második félidőből, amikor felrúgtuk rá a labdát és meg tudta tartani, le tudta készíteni, amiből tudtunk indulni. Ha nincs ilyen támadód, az összes magasan előrevágott labda, mint egy gumifalról fog visszajönni azonnal, ezáltal pedig folyamatosan nyomás alatt lesz a saját középpályád és védelmed.brazilfan írta: ↑2025.01.13. 12:19:19Én sem értem, hogy miért nem őt cserélték le. A tévészakértők és az újságírók közhelye szerint Lewandowskiban mindig benne van a gól, lehet, hogy az edzők is abban bíznak, hogy ő bármikor képes gólt lőni. De pont hogy nem tud bármikor, főleg nem akkor, amikor a kiállítás miatt és a háromgólos előny birtokában folyamatosan védekezünk. Egy előrevágott labdával ki lehetne ugratni egy gyors csatárt, de az garantáltan nem Lewandowski lesz, aki meg tud lódulni, vagy legalább megtartaná a labdát, vagy kiharcolna egy szabadrúgást.
Én sem értem, hogy miért nem őt cserélték le. A tévészakértők és az újságírók közhelye szerint Lewandowskiban mindig benne van a gól, lehet, hogy az edzők is abban bíznak, hogy ő bármikor képes gólt lőni. De pont hogy nem tud bármikor, főleg nem akkor, amikor a kiállítás miatt és a háromgólos előny birtokában folyamatosan védekezünk. Egy előrevágott labdával ki lehetne ugratni egy gyors csatárt, de az garantáltan nem Lewandowski lesz, aki meg tud lódulni, vagy legalább megtartaná a labdát, vagy kiharcolna egy szabadrúgást.
Senki nem érti, szoktam madridos médiumokat követni valamennyire. Állítom, hogy Endrick a szezon elején A legjobbjuk volt, nem az egyik legjobbjuk. Nem csak a góljaival, hülyét csinált a védelemből, nagyon brazil Ronaldós volt. Ott nagyon féltem, hogy te atyaég, mi lesz itt... de Carlo megoldotta. Persze mivel Carlo más dolgokban meg jó, lehet megússza. Bármit megadnék kb Endrickért, hogy legalább 30 perces csere lehessen nálunk.Troym írta: ↑2025.01.13. 11:40:25A Madridnál miért haragudnak Endrickre?
Kb olyan mint nálunk tavaly Roque...
Holott mind a két kölyök azokban a marginális játékpercekben csak lőtt gólokat, még ha gyatra a "pozíciós játékuk", edzésmunkájuk, egyéb rendkívül fontos aspektus alapján elmaradhatnak, de akkor is érthetetlen, mert láthatóan mind a kettő képes gólt lőni, nekem egy 9es esetén az a mértékadó.
Hmm, hát nem tudom. Yamal esetében alighanem igazad van. De én akkoris Lewát hoztam volna le a kapus kiállítás után és Yamalnak még adtam volna 5-15 perc időt, hogy egy kicsit segítsen lenyugtatni a csapatot. Nyilván ilyen esetben ki is ugranék az ablakból, ha pont abban a mondjuk 10 percben sérülne Yamal. De bármelyik tíz percben megsérülhetett volna... Szerintem a legveszélyesebb játékosunk és egy emberhátrány egyszerre azért nagy pofon. Lewa meg a másik emberhátrány volt. Elismerem, hogy az első félidőben még a jobb arcát mutatta, de ez a minimum amit bármilyen támadótól elvárnék. Azért az a gólpassz nem volt ám egy űrmegmozdulás. A Real védők hagytak egy bő hat-nyolc méteres folyosót, sikerült egyenesen elgurítania a labdát, örülünk, de na!bence0330 írta: ↑2025.01.12. 23:55:43
A többivel egyetértek.
Az első: nézzük máshogy: szerintem annyira nem szenvedtünk. Igen, ahhot képest, hogy a magmában találták volna magukat, igen, de alig voltunk egyáltalán alárendeltek, és állítom, ha még akarunk is menni előre, még az a minimális sem lett volna meg. Gyakorlatilag maga a játék kiegyenlítődött emberhátrányban. Ezt szenvedésnek meg lehetett élni, mert előtte egy BL győztes szintű csapat focizott egy LL kiesés ellen menekülővel, akkora volt a különbség.
Ez szerintem óriási fegyvertény. Nálam spec. nagyobb ez az 5-2 így, mint egy 9-1 lett volna, vagy 11-1, ha Camát jogosan kiszórják. Ebben több mentális erőt, több karaktert látok, ami hosszabb távon kamatozhat. Megmutattuk más oldalról magunkat, és amit a Flick topikban is írtam, a német szerintem hatalmasat javított a szervezettségünkön védekezésben eleve, sőt, tippre speciálisan a 10 emberes játékra is felkészült, mindenki csukott szemmel tudta így is, hol legyen. Utólag, hogy tudjuk, nem lett belőle baj, azt mondom, hogy szinte örülök, hogy megtörtént a kiállítás, és még így is teljesen higgadtan, stabilan végigfociztuk a meccset. Ez volt az igazi erődemonstráció, 3 ballondor jelölt támadót tartottunk nullán 10 emberrel.
Lewyt IS le lehetett volna vinni, de szerintem 100%-ban csak Yamal lehetett a jogos. 17 éves széthajtott gyerek, sérülésből visszatérve, és amúgy a meccs előtt is fájt a bokája, 5-6 környékén még olyan cikkek jöttek, hogy nem is tudja vállalni a meccset. És 100-szor pótolhatatlanabb, mint a lengyel, sokkal jobban kell rá vigyázni.
Amúgy 2 hónapja tragédia már Lewy, de ma pont jó volt. Tizit leveszem, bár nyilván 1-1-nél azt be is kell tudni lőni, de az a gólpassz is zseniális volt, meg úgy általában most kivételesen ha már helyzetbe rég nem tud keveredni, jól tartotta meg a labdákat, hasznos bójacenterként dolgozott. Ettől még őt is le lehetett volna vinni, tényleg full felesleges volt a pályára, de mindenképp csak Yamal után.
Hat en nagyon nem!ocsike83 írta: ↑2025.01.13. 10:33:43Ahogy kinéz, a tavasz sem lesz rózsásabb.bence0330 írta: ↑2025.01.13. 10:08:26Olmo kiesett
Pedri-Casado elfáradt csere nélkül, akkoriban nagyon legyengültek, Casadó már hülyeségeket is elkezdett csinálni, kiállítása pl.
Yamal kiesett, Lewy megzuhant, Rapha egyedül tartotta (próbálta tartani) a frontot kicsit, de nyilván egyedül még Messinek is sok lenne egy 10 meccses etap, nemhogy neki, plusz a LL legintenzívebben dolgozó játékosaként ő is elfáradt kicsit.
A két belső védőnk csere nélkül elfáradt, a lescsapda emiatt is kezdett besülni, amellett, hogy eleve elkezdtek érthető módon belehibázni (amellett hogy amúgy biztos kicsit kitanulták az ellengelek)
Olmo meddig van beregisztrálva?
Pedri-Casado - talán Gavi a rotálás. FDJ kevés. Torre kérdőjel, hogy miért van jegelve.
Yamal - Raphinha szélső csere nélkül totálra lesz hajtva.
Lewy megzuhant....és így is maradt sajnos.
Inigo sérülése + Araujo kétes szándékai után továbbra sincs rotálási lehetőség a belső védő posztokon.
Én látatlanban aláírnék egy bajnoki 3. helyet, egy Király kupa győzelmet és egy BL elődöntőt ezzel a kerettel.
Ahogy kinéz, a tavasz sem lesz rózsásabb.bence0330 írta: ↑2025.01.13. 10:08:26Olmo kiesett
Pedri-Casado elfáradt csere nélkül, akkoriban nagyon legyengültek, Casadó már hülyeségeket is elkezdett csinálni, kiállítása pl.
Yamal kiesett, Lewy megzuhant, Rapha egyedül tartotta (próbálta tartani) a frontot kicsit, de nyilván egyedül még Messinek is sok lenne egy 10 meccses etap, nemhogy neki, plusz a LL legintenzívebben dolgozó játékosaként ő is elfáradt kicsit.
A két belső védőnk csere nélkül elfáradt, a lescsapda emiatt is kezdett besülni, amellett, hogy eleve elkezdtek érthető módon belehibázni (amellett hogy amúgy biztos kicsit kitanulták az ellengelek)
Igen, szűkítették belül a területeket, de szerintem ettől még mészároltunk volna. Viszont:Zozzy 5 írta: ↑2025.01.13. 07:59:28Hát meg sztem ami nagyon fontos tényező volt még a novemberi lejtmenetben, hogy akkorra videóztak ki minket totál és készült ránk profin pl egy las palmas is. Azon a meccsen nekem látványos volt, ahogy tudatosan szűkítik a teret a centrális zónákban, ahogy készültek erre a specko presszingunkre, hogy nem Lewy indítja meg, hanem Yamal meg Raphinha szélről, és ha megvolt nekik a labda, azonnal rugdosták be a fent lévő szélső védőink mögé. A lescsapdat is sokkal kevesebbszer cumiztak be ők is, meg mások is már novemberben. Szóval az a játékunk, ami arcul csapott mindenki szeptemberben, már sokkal kevésbé volt új az ellenfeleknek novemberben.
És hogy ne legyek total off, habár tegnap csak fél szemmel néztem a meccset, de úgy tűnt, mintha a Real mégis ugyanazokat a hibákat követné el, mint amikor feltoroltuk velük a padlót a bajnokin, pl több olyan szitu volt, hogy hagyták Raphinhat magukra rohanni, vagy az egyik védő szépen kiment Lewyvel emberig, aztán lehetett is bepasszolni Yamalnak üres területbe, mindkét helyzetből gól lett.
Na de összességében én kíváncsi vagyok, hogy a 2-3 hetes szünetben Flicknek sikerült e valamit updatelni a taktikan, mert a november a faradas mellett arról is erős jelzés volt nekem, hogy változtatni kell, mert kivideoztak kb az összes gyenge pontunkat. Persze nem gyökeres változtatást várok, az alap koncepció biztos ugyanez a nagyon direkt rock'n'roll foci lesz tőle, de sztem egy beparkolt busz feltörése nem csak azon fog múlni, hogy kipihentek vagyunk e.
Hát meg sztem ami nagyon fontos tényező volt még a novemberi lejtmenetben, hogy akkorra videóztak ki minket totál és készült ránk profin pl egy las palmas is. Azon a meccsen nekem látványos volt, ahogy tudatosan szűkítik a teret a centrális zónákban, ahogy készültek erre a specko presszingunkre, hogy nem Lewy indítja meg, hanem Yamal meg Raphinha szélről, és ha megvolt nekik a labda, azonnal rugdosták be a fent lévő szélső védőink mögé. A lescsapdat is sokkal kevesebbszer cumiztak be ők is, meg mások is már novemberben. Szóval az a játékunk, ami arcul csapott mindenki szeptemberben, már sokkal kevésbé volt új az ellenfeleknek novemberben.bence0330 írta: ↑2025.01.13. 01:42:24Ezzel annyiban vitáznék, hogy akkor kezdett csak gondunk lenni a buszozással, mikor elfáradtunk novemberben. Akkor gondunk volt mindenkivel, nem csak a buszosokkal. Előtte 4-7 gólokat rúgtunk minden arra járó buszozó kis-közép-nagycsapatnak. Szerintem sima ügy az nekünk HA jó állapotban vagyunk. Ami egy ilyen keretnél hétről-hétre kétséges. Szóval az alapkijelentéseddel (kicsit más okból, de) egyetértek, a heti kettes bajnokizás nem erre a keretre van szabva. De én nem a buszozással látom a gondot, hanem a sorozatterheléssel. Egy szuperkupameccsre karácsonyi szünet után teljesen más rákészülni. Vagy egy BM féle BL meccsre.
Egy vèdekezni tudó csapatellen nemhogy a mostani csapatnak nem megy, de a korábbi Barca sem tudott nagyon mit kezdeni az ilyen csapatokkal( még a csúcs Barca sem) mindig is az ilyen buszos csapatok ellen szenvedtünk. Igazából én úgy gondolom ez nem feltétlenül csak a mi hibánk ugyanis más csapat is szenved az ilyen csapatok ellen ami kiöli a szépen focizó csapatok taktikáját, ha erre is találna valamit Flick na az már tényleg csoda lenne..vidra írta: ↑2025.01.13. 01:54:10Összefoglaló, meg kis belenézés alapján jó meccsnek tűnt, de én is félek a védekezni tudó és akaró csapatoktól. Egy Inter ellen, ami itt felmerült, hát, huh, teljesen más lenne a meccskép.
Az mondjuk komoly, hogy erőből le tudunk nyomni olyan ellenfeleket, akik támadnak is. Nagyon sok ideje nem volt ez jellemző a csapatra.
Ezzel annyiban vitáznék, hogy akkor kezdett csak gondunk lenni a buszozással, mikor elfáradtunk novemberben. Akkor gondunk volt mindenkivel, nem csak a buszosokkal. Előtte 4-7 gólokat rúgtunk minden arra járó buszozó kis-közép-nagycsapatnak. Szerintem sima ügy az nekünk HA jó állapotban vagyunk. Ami egy ilyen keretnél hétről-hétre kétséges. Szóval az alapkijelentéseddel (kicsit más okból, de) egyetértek, a heti kettes bajnokizás nem erre a keretre van szabva. De én nem a buszozással látom a gondot, hanem a sorozatterheléssel. Egy szuperkupameccsre karácsonyi szünet után teljesen más rákészülni. Vagy egy BM féle BL meccsre.
hmm, hát azért ezt olvasva sztem összecsinálni nem kell magunkat. City erősen kérdőjeles, hol tart most. Arsenalt nézem mostanában és bőven visszaestek tavalyhoz képest, ez a mai MU elleni produkció is elég sovány volt. BM oké, az nagyon ki-ki meccs, de hát láttuk, hogy kis szerencsével az ő orrukat már egyszer ki tudtuk fújni. Pool sztem most a világ legjobb formában lévő csapata, na őket sokkal komplexebbnek látom, mint magunkat, ahogyan többféle focit is tudnak játszani, egyszerre technikás és iszonyat fizikális az egész keret.
Szerintem az összes olasz csapat beáll védekezni, ha összekerülünk, talán az Atalanta nem annyira, de a Juve, Inter, Milan szerintem simán. Egyenes kiesésnél még a Dortmund, Lille, Benfica, Leverkusen, Aston Villa se menne bele nyílt harcba, azt talán néhány angol top csapat, a Bayern, PSG játszaná meg ellenünk.Zozzy 5 írta: ↑2025.01.13. 00:38:13milyen csapatokra gondolsz a BL kieséses szakaszban, akik elsősorban visszazárni és kontrázni akarnak majd ellenünk? lehet igazad van, nem mindenképp megcáfolni akarom, de nem vagyok annyira képben most a tabellával, és első blikkre az volt a fantáziám, hogy a BL-ben azért olyanok fognak szembejönni, akkor nem állnak úgy vissza, mint a spanyol kiscsapatok, akik ellen a legjobban szenvedtünk eddig.Troym írta: ↑2025.01.13. 00:29:55A BL egyenes kiesésben lesznek csak igazán visszazáró, kontrázó csapatok egyik oldalon, meg 30 fős keretű hengerlő csapatok a másikon. Szerintem a negyeddöntő elérése lehet reális célunk nemzetközileg, a 2. hely a bajnokságban és talán egy jó sorsolással a spanyol kupa.
Szerintem is a negyeddöntő reális, én kifulladást várok. Nem véletlenül toltunk most (Barbastrót leveszem, mert komolytalan) egy 7-1-et a kiállításig 160 perc alatt egy nem gyenge Bilbao-Madridnak. Volt pihenőnk.Troym írta: ↑2025.01.13. 00:29:55A BL egyenes kiesésben lesznek csak igazán visszazáró, kontrázó csapatok egyik oldalon, meg 30 fős keretű hengerlő csapatok a másikon. Szerintem a negyeddöntő elérése lehet reális célunk nemzetközileg, a 2. hely a bajnokságban és talán egy jó sorsolással a spanyol kupa.
30 fős hengerelők: City, Pool, Arsenal, BM (PSG?)...Zozzy 5 írta: ↑2025.01.13. 00:38:13milyen csapatokra gondolsz a BL kieséses szakaszban, akik elsősorban visszazárni és kontrázni akarnak majd ellenünk? lehet igazad van, nem mindenképp megcáfolni akarom, de nem vagyok annyira képben most a tabellával, és első blikkre az volt a fantáziám, hogy a BL-ben azért olyanok fognak szembejönni, akkor nem állnak úgy vissza, mint a spanyol kiscsapatok, akik ellen a legjobban szenvedtünk eddig.Troym írta: ↑2025.01.13. 00:29:55A BL egyenes kiesésben lesznek csak igazán visszazáró, kontrázó csapatok egyik oldalon, meg 30 fős keretű hengerlő csapatok a másikon. Szerintem a negyeddöntő elérése lehet reális célunk nemzetközileg, a 2. hely a bajnokságban és talán egy jó sorsolással a spanyol kupa.