Troym írta: ↑2025.05.10. 19:41:34
Félidőben már 0-2 volt és GM talán legtragikusabb félidejét hozta, de a többiek sem voltak sokkal jobbak. Pedig akkor a meccs előtt még rendben voltak fejben és nem volt 120 perc, plusz egy BL elődöntő kudarc a fejekben és lábakban...
Most van.
GM a két gólpassza ellenére szerintem gyenge volt 60 percig (120 percet nyomott)
Cubarsi rossz döntést hozott többet (játszott 105 percet)
Inigo valamilyen sérülés miatt lett leszedve (75 percet játszott)
Araujo szintén rémgyenge volt
EG 100 percet játszott és sérülés/fáradtság miatt cserélték
4-ből 3 cserélve lett, közel mind gyenge volt és ki vannak facsarva testben és lélekben, plusz jön egy sokkal gyorsabb Vini+Mbappe, mint az Inter támadói 3 nappal később...
Úgyhogy fenntartom a véleményem, hiba ugyanazt a 4 embert a kezdőbe tenni a védelemből.
Chris pihentebb és gyorsabb, Balde ha bírja akár csak egy félidőt, akkor is kezdetni kellene, Araujo a rémgyenge teljesítménye ellenére inkább bírja a futóversenyt Vinivel.
Amit most írtál az valid, és más mint amit ezelőtt.
Ha edzéseken az látszik hogy Baldé bírja és ritmusban van, akkor nem is kérdés, én is betenném Martin helyére. Martin nem rég még harmadosztályban játszott, egy héten két meccset se bír, nem hogy 120 percre egy klasszikust. Ha Baldé tud kezdeni, akkor kezdjen.
Christensenre ugyanez igaz, ha edzésen jó akkor játszhatna is akár, csak nála olyan hosszú volt a kihagyás, és ugye kihagyás előtt se volt éppen jól terhelhető és stabil, szóval én őt 0 km-esen akkor se dobnám be a szezon legfontosabb meccsére ha edzésen isten. Max akkor ha párhuzamosan Inigo-n vagy Cubarsin az látszik hogy nem tud lépni. Más különben nem bontanám meg őket Christensen kedvéért.
Araujo jhv-ben azért nem tetszik mert a támadásépítést megöli. Ha nálunk a labda és stabilak vagyunk akkor lescsapdával lehet nyerni, de ehhez feltétel hogy jó legyen labdával a JHV.
Könnyen el tudom képzelni hogy ha Araujo kezd EG helyett akkor nem tudjuk úgy kihozni a labdát, és gyakrabban beszorítana minket a Real, ilyenkor pedig Araujo sebessége már kevésbé előny.
Az a poén hogy Araujo akkor lenne előnyösebb ha nálunk lenne a labda és stablian magasan védekeznénk és beszorítanánk a Realt, ekkor Araujo sebessége nagy előny, viszont ennek játékképnek az előállításában pont Araujo jelenléte a legnagyobb gát, mivel ő vele se a 3. emberes figurák nem mennek, cselezni se tud, hosszú labdákat se tud, megáll vele a játékunk. Vele valószínűbb hogy beszorulunk, ami kiöli az előnyét ami miatt feltennénk...
Szóval igazat adok, hogy az ő sebessége Vini ellen kell, és hogy EG-t valszeg megeszi Vini. A kérdés hogy szervezettség és jobb támadás kombója jobb helyzetbe hoz-e minket, vagy a nyers erő és sebesség védekezésben nagyobb előnyt jelent-e. Nem tudom.
Araujo középhátvédként inkább szimpi mint JHV-ben, szóval ha Christensent nem is, de őt el tudom képzelni ha fejben ott van és ha Inigo/Cubarsi nagyon off fizikailag.
Amit most leírtál az úgy van, a következtetés amit le akarunk vonni már más, de egyetértek sok pontoddal.
Szerintem a futó sebesség nem fő szempont idén nálunk, az összeszokottság és a lescsapda a fontos. Hogy ez jó-e vagy sem, és visszaüt-e holnap azt nem tudom, ez a sejtésem.