FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.01. 13:17:04
Sajnos tegnap ezt vártam. Nem rossz ez az 1 pont, a Vallecas nehéz terep, a Rayo nagyon jó kis küzdő csapat
Szerintem a büntető fújható volt, nem kell itt provokálni.
A csapat viszont csapatként és egyénenként is nagyon gyenge volt. A meccs embere nálam Joan Garcia. Remélem ezt várhatjuk majd tőle egész szezonban, akkor nagyon jó igazolás volt.
A többiekre max ilyen nem volt rossz, akart de sokat hibázott és láthatatlan kategóriába sorolnám

Christensen, De Jong, Yamal és Pedri nem volt rossz.
Eric, Olmo, Balde, Kounde, Raphinha akart, de rengeteget hibázott.
Ferran és Fermin labdába is alig értek.
Rashford legalább 1-2* elfutott, GM mentett egy nagyot
A Rayo megérdemelte volna a győzelmet.
Kicsit aggasztó, hogy elég gyengén játszottunk a 3 meccsen, de remélem ettől csak jobb lehet.
Az eredményt alapból nem tartom kritikusnak, a Rayo ellen mindig nagyon megszenvedünk, idegenben főleg (a körülmények szintén nem kedveztek). Érdemes számba venni az utóbbi 10 meccset. 4 gy -3dönt. - 3 ver..És a győzelmek is, egy kivételével, szenvedős egygólosak voltak elég csak a tavalyi szezont megnézni. Szóval egy X benne van. Ha az őszi szezont tekintem, az Atma és Real után talán ez az egyik, ha nem a legkellemetlenebb mérkőzés. Előzetesen arra számítottam, hogy ha behúzzuk, az csak erőből lesz. A vasárnapi hogyan viszont más kérdés.
Nem tudom mikor láttam, hogy a csapatból egyszerre ilyen sokan, ennyire maguk alatt teljesítenének. Az alapból érthetetlen, hogy az első félidőben miért erőltettük azt az ívelgetéseket, teljesen hamvába volt mindegyik. A Rayo persze agresszívan letámadott, de ezt így is röhögve ki szoktuk passzolni és kihozzuk a labdát.
Ami ugyanakkor a legszembetűnőbb volt, az a szélső védőink játéka. Azt sem lehet mondani, hogy fáradtak, rövid a keret és nem a kezdők a játszanak vagy sérülésből jönnek vissza. Az, hogy két ilyen miinőségű szélsőt folyamatosan röhögve átjátszanak azt nem lehet megmagyarázni. Szinte az összes helyzetük centerezésből történt, leginkább Baldé oldaláról, aki vagy lemaradt az emberéről vagy simán megverték. Látványosan erre épített a Rayo és rendre összejött nekik. A másik a millió elszórt labda a saját térfélen, amiben EG kimagaslott. Voltak szép mentései, meg egy gyönyörű lindítása amit szokás szerint sikerült elbénázni elől. de hátul ennyire nem szabad pontatlannak lenni. Én simán hoztam volna Cubarsit már félidőben, ő ebben legalább nagyon jó.
Ami felteszi az I-re a pontot, az újra a helyzetkihasználás. Ha ennyi tiszta ziccert és nagy helyzetet kihagyunk úgy nem megy. Ha a másodikat beszenvedjük, főleg az első félidő hajrájában, szerintem megvan a meccs, még ílyen teljesítményekkel is.
Ebben sajnos a Real köröket ver ránk és ha bukjuk a bajnokságot jó eséllyel ezen csúszunk el.
Ami pozitívum számomra az Chris és hogy végre láthattam Garciát munkában. Nem akarok túl hamar következtetéseket levonni, de ha képes közel ezt a szintet hozni nagyon nagy lépést tehetünk előre.
A másik, hogy a játékosok és Flick nem kifigásokat kerestek, hanem önkritikusak voltak, főleg előbbi. Remélem tanulópénznek ez jó volt.