mess2009 írta:tudom, sokan felhördülnek: nem értek egyet a kemény,taktikus védőjáték minősítésével,amit itt néhányan használnak! A helyzet az,hogy a Barcának meg kell találni az ilyen taktika ellenszerét, különben egyre többen "el fogják kapni"éppen ilyen módon.
én nagyon remélem, hogy az edzők rájönnek az ellenszerre, hiszen ha nem tévedk Ibra játékstílusa éppen erre lehetne orvosság, és amit én nagyon hiányolok:nem szabadna lemondani nekünk sem a gyors kontra játékról! néha úgy tűnik nekem (persze lehet hogy tévedek) hogy a legendás "sok-passz"oltárán feláldozzuk a gólratörőbb gyors kontra-játékot.
még csak annyit: előttem nem vitás Igaz,hogy Messi a világ legjobbja, de ugyanígy vitán felül az az Iniesta_Xavi kettős is! az hogy ők mennyire hiányoznak nem csak a tegnapi meccsen jött elő, hanem mindég ha nem játsznak, (vagy uram bocsá' nem jól játszanak)
Szia!
Teljesen egyetértek veled, csak egyvalamiben nem biztos, a gyors kontrajátékot illetően. A csapat arculatából és a játékosok képességeiből adódóan játszik a Barca látványos, sokpasszos támadófocit, ami néha akár 70%-os labdabirtoklást is magával hoz.(ha nálad van a labda nem kaphatsz gólt) Amikor védekezel és nyomozod a labdát, hamarabb elfáradsz, mint amikor nálad van és járatod körbe, akár többször is. Labda után futni a legszarabb dolog és [auto_cenzúra] fárasztó agyilag is. Viszont, amikor még van ereje a védekező csapatnak és nagyjából mindenhova odaérnek, akkor van szerepe a nagyon labdabiztos középpályának és egyébként az egész csapatnak. Xaviék szinte nem tudnak hibázni a labdajáratáskor és szinte mindig náluk van, ezért a Barca nem tud klasszikus védekező, kontrajátékos meccseket játszani, mint a többi erős, de szerényebb improvizációs képességgel megáldott csapat. Ettől függetlenül labdavesztéskor is megvan a feladat és ritka hatékony a csapat labdaszerző képessége, csak ezt legtöbbször már az ellenfél térfelén megcsinálják és nem úgy néz ki, mint a klasszikus kontrajáték, ami általában a saját térfélről indul sprintelő játékosokkal.
Viszont, amit az írásod elején olvastam a taktikus, szigorú védőjátékkal kapcsolatban, hát igen ez mindig emberpróbáló feladat lesz, de ezt csak olyan csapatok tudják játszani, ahol kivételes fizikumú játékosok vannak, pl a Chelsea, ahol szinte gladiátorok játszanak. Azért egyvalamit nem szabad elfelejteni: a fociban egy "viszonylag" gyengébb képességű csapat 10-ből egyszer, szerencsével, átlagosnál nagyobb fanatizmussal megverheti a jobb ellenfelet és az egyenes kieséses szakaszban "bármi" megtörténhet EGYSZER! Lehet, hogy a mostani Barcelona jobb lesz, mint a tavalyi, de a szerencsének is - akár a bíró képében - a csapat mellé kell állnia! A tavalyi barcelona - saját vélemény - minden idők legszebb legnézhetőbb fociját produkálta a világon, és lehet, hogy túl szirupos vagyok, de örülök, még, ha tv-ben is de részese lehettem és lehetek ennek a csodának 2008-tól napjainkig. Ha takarékoskodni tudok annyira, hogy kimehessek egyszer megnézni Őket élőben, az életem egyik legboldogabb napja lesz!
Hajrá Barca!