Bob_Marley írta:Vegyük ketté, mert az elsőben olyan magas szintet toltak, amire kevés csapat képes. És mindig kell ellenfél is, mi is más intenzitást diktáltunk, de minden labdát kihoztak, szokásos három emberes területszűkítést parádésan megoldották, ezek mind olyan dolgok hogy láthatóan begyakorolt, tudatos elemek. Erről szól a foci, ezt mindig élvezet nézni, nekem legalábbis mindig. Mi is pont ebbe vagyunk jók, csapatként működik a dolog, mozgások. Nyilván hogy nálunk azért van egy-két látványosabb ember is, de egy Ticoban is ott egy Griezmann, aki képes akár nagy szólóra. Vagy pl most Carrasco csinált egyéni megmozdulásokat is. Szóval, amit írsz hogy tördelik a játékot az is benne van, de a focinak ez a része.
Gondolom te is régebb óta nézed a dolgokat, az Atletico a klasszikus spanyol focit játssza. Ma már sokkal inkább elmosódnak ezek, s váltanak is, de a spanyolok mindig egy fegyelmezett, erőszakos, játékot játszottak, kis passzokkal.Régi válogatott, régi spanyol csapatok, Zaragoza, Valencia, Depor, de egy RM is akár odalépett ha arról volt szó. És taktikai fault nélkül nem lehet. Én ezért nem tudom hibáztatni őket, s emellett pedig olyan szervezettek, s annyira együtt dunak mozogni hogy hihetetlen. Ellenük még a kapu elé is nehéz odakerülni, s ezeket a statokat hogy mennyit kapnak nem a szél fújja össze.
De megértem ha valaki máshogy látja, de a foci alapvetően erről szól. 11 ember együtt, együttes mozgással hogy tudja legyűrni a másikat. Mis is ebben vagyunk jók, mert hiába Messi vagy más mikor nem ment, pont a gyenge csapatvédekezés miatt nem ment pl.
Akkor lehet nem világos amit mondani akarok. Az odalépés, falt, területszűkítés a foci része, elfogadom, nem vinnyogok, ha valaki meg mer húzni egy taktikai szabálytalanságot (hozzáteszem akkor sem vinnyognék, ha a kőkemény stílus sárgákkal, adott esetben pirosakkal járna), az is benne van, ha valaki időt húz, a védekezést is elfogadom, mint a játék részét, nem hibáztatok senkit, aki ezekkel él, azt se hibáztatom, aki ezekkel fokozottan él. Azt se vitatom, hogy aki a foci ezen aspektusaiból teljesen vakon van, az nem lehet sikeres, de széles a foci palettája, mindenki eldönti hol akar elhelyezkedni rajta, az Atleti pedig abszolút efelé tolta el a játékát, és én itt arról beszélek, hogy ezt nem élvezet nézni.
Lehet, hogy téged szórakoztat egy jó ütemű taktikai szabálytalanság (a 'la Lucas Hernandez sárga lapos faltja 2-1-nél), én elfogadom, hogy a játék része, örülök neki, ha mi akasztunk meg támadást vele, bosszankodok, ha a mi támadásunkat akasztják meg, de hogy semmi szórakoztatót nem látok benne az fix. Ellenpéldaként tudom hozni a bő egy évtizeddel ezelőtti Valenciát, ahol ott játszott Ayala, a valaha volt egyik legkeményebb és legjobb védő, Marchena a valaha volt egyik legalattomosabb, voltak kőkemény idolok a középpályán (Albelda,Baraja), mégis élvezetes, gördülékeny focit játszottak, szerettem is őket nagyon és hiányzik is egy ilyen Vale a Ligának.
És mondod, hogy 11 ember együttes mozgása jelenti a foci lényegét, amivel részben egyet is értek, de a Pep-éra elején és végén is tökéletesen volt begyakorolva a tiki-taka vagy a végén a tiki-taka-paródia, mégis az egyik a valaha volt legélvezetesebb futball volt, a másik meg a legdurvább altatóval ért fel. Engem a játék gördülékenysége, intenzitása, az egyéni és csapatszintű ötletesség szórakoztat, kapcsol ki, az ATMA meg ezeket akarja tudatosan, taktikusan kivenni a játékból. Többnyire tökéletes célfutballt csinálnak, hajtanak-harcolnak-csörtetnek, a cél szentesíti az eszközeiket, és őrült módon erőn felül teljesítenek, de számomra a futballjuk élvezeti faktora konvergál a nulla felé.
Azt pedig ugyan elismerem, hogy van egy-két világi zsugásuk Griezmann, Carrasco, Oliver mind remek, és Correában is mocorog valami, viszont bennük pont az szerethető, élvezhető, ami tipikusan nem Atletico-erény, arról nem is beszélve, hogy az értékelhető egyedi megmozdulásaik pont nem illenek bele a tökéletesen működő gépezet okfejtésbe.
Na mindegy, Isten ment, hogy meg akarjalak győzni, meg amúgy se kötelez senki, hogy őket nézzem

,csak egyszerűen nem tudom élvezni amit tolnak (ahogy például objektíven el tudom ismerni, hogy a Real tud szórakoztató futballt csinálni, csak az ATMÁ-val valahogy nem tudok együtt rezonálni)