Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.06. 11:09:49

geridoss írta:
A bíró szerintem nagyon jó volt. Már az elején megfogta a meccset, ennek ellenére besárgult a fél játékosállomány. Mi lett volna, ha az elején hagyja eldurvulni a játékot.
Következetlen volt. Mert pl. vkinek adott sárgát egy szabálytalanságért, ugyanolyan szintű belépőjért egy másik játékosnak meg nem. A leglátványosabb az volt, mikor Torres kiállítása után Busquets egy sokkal inkább sárgát érő belépőt megúszott. És általában inkább ők kapták a lapokat, és mi úsztuk meg. Lehet mondani, ez benne van a taktikájukban, de azért szerintem most igenis segített minket a bíró. Fordított esetben biztos vagyok benne, hogy a fórum most szimbolikusan megkövezné.

Nem azt mondom, hogy nem lehetett Torrest kiállítani, de inkább nem, mint igen.
Egyébként Torrest rég láttam olyan jó formában, mint az utóbbi két meccsén, örülnék, ha láthatnánk tőle egy másodvirágzást, jó tenne a spanyol labdarúgásnak.

A visszavágón kb. hasonló küzdelmes meccsre számitok. Kiváncsi vagyok, LE mennyire próbál az előnyükkel taktikázni, pl. egy kicsit védekezőbb, kontrákkal játszó játékkal, vagy ott is mi akarunk kezdeményezni. Mindkettőnek meg vannak a maga előnyei, hátrányai, majd meglátjuk mi lesz.
kfranky
Jugador del Barça

2016.04.06. 11:04:15

Nem tudja valaki, hogy nem sárgázódott-e ki valami az Atmából? 8-an kaptak sárgát... A furcsa, hogy statisztika szerint 3-mal többször szabálytalankodtunk...[/quote]

Nem. A kommentátor mondta is hogy senkinek nem kell odafigyelnie.[/quote]

Köszi! Furcsa egy ilyen csapatnál, mint az Atma...
Kash
Entrenador del Barça

2016.04.06. 10:58:33

Komolyan, ez az Atleti nem tudott volna zöld vagy fehér idegenbeli mezt csináltatni? Így még nekünk is akik otthon játszottunk, ebben a ronda hugy-sárga mezben kellett toljuk, mert nekik nincs normális idegenbeli mezük.
Persze a mi hibánk is, ha szebb idegenbeli mez lenne nekünk, egy szavam sem lenne.
Kép
mvik
Jugador d'estrella

2016.04.06. 10:53:58

[quote="LG"]Keserű szájízem van tagnap után, Torres kiállítása miatt, amit egyáltalán nem tartok jogosnak. Vagy ennyi erővel akkor nálunk Neymart v. Busquetset is ki lehetett volna állitani, nem volt következetes a bíró.

quote]

üdv. én nem értek egyet veled, szerintem simán sárgát érő belépő volt, mert a labdát már rég elrúgta Sergio amikor odalépett neki. azzal egyet értek h volt a barca játékosoknak is csúnya belépőjük, de meg is kapták érte a lapjukat és utána figyeltek arra h nehogy úgy lépjenek be újra h lapot kapjanak érte és ebben látom a nagy különbséget az esetek között, Torres tök fölöslegesen csinálta azt a belépőt, tudta h van lapja, előnybe voltak, ráadásul a kezdőkörnél történt úgy h semmi komoly támadás nem volt kialakulóban h esetleg azért kelljen szabálytalankodni. egyszerűen a meccs hevében túl hevesen próbált labdát szerezni, elkésett a belépővel ami sárgát ért, ennyi történt. tény h szerintem se nyertünk volna 11 ember ellen, de ez nem jelenti azt h a bíró segít mindig minket mert ez nem igaz, ami olyan szabálytalanság azt büntetni kell itt is ott is, lehet h néha egy két esetet nem lát meg a bíró, de ők is emberek akik ráadásul csak egyszer látják az esetet a másodperc töredéke alatt és úgy kell dönteniük (ez alól kivétel a classicon fújó bíró mert az egy patkány volt és 3 lapot nem osztott ki a Ramosnak).
mvik
geridoss
Director del Fútbol

2016.04.06. 10:40:43

Ez a 2-1 úgy érzem mind a két csapatnak nagyjából jó, lehetett volna több is közte, ők is lőhettek volna (gondoljunk csak Stegen nagy védésére), de ez az eredmény az, ami nagyon csalóka, hiszen ha gólt kapunk a Calderonban 0-0-nál, akkor ott megint egy hasonló hajrára lesz szükség, ami nem tudom mennyire kivitelezhető ilyen terhelés mellett.

A bíró szerintem nagyon jó volt. Már az elején megfogta a meccset, ennek ellenére besárgult a fél játékosállomány. Mi lett volna, ha az elején hagyja eldurvulni a játékot.

Torres esete meg..Ép ésszel nem tudom felfogni, hogy egy ennyi csatát megélt veterán hogy lehet ilyen ostoba, hogy sárga lappal így beleszáll az előtte állóba, ráadásul nem is gólveszélyben, hanem az ellenfél térfelén. Már az előtte lévő szabálytalanság is sárgát érdemelt volna (igaz, csak első sárgás volt, nem második), de még egyszer elkövetni ugyanazt.. Komolyan nem értem.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Varatrix
Director del Fútbol

2016.04.06. 10:39:34

kfranky írta:
hedora írta:
Szóval ha elismerjük Simeonét, hogy milyen küzdős-hajtós "csupaszív" taktikát alakított ki, akkor azért azt se hallgassuk el, hogy a potenciális piros a taktikájának a gyenge pontja.
Valóban elismerésre méltó a küzdős-hajtós játékuk, de sokszor átmegy "metál durvába" alattomosba és bunkerfociba ami nem a 10 ember eredménye mert 11 emberrel is ugyan így volt.

Lehet hogy eredményes, de számomra az ilyen csapatok ölik meg a futballt, ráadásul tudnának Ők sokkal másabb focit is játszani mert a játékosok nem csak ezt tudják.
Nem tudja valaki, hogy nem sárgázódott-e ki valami az Atmából? 8-an kaptak sárgát... A furcsa, hogy statisztika szerint 3-mal többször szabálytalankodtunk...
Nem. A kommentátor mondta is hogy senkinek nem kell odafigyelnie.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
splinter
Jugador del Barça

2016.04.06. 10:38:54

Bocsánat, de ez lehet hogy OFF lesz:
Végre sikerült egy olyan Barca-Atleti meccset végignézni, ahol nem kevertem össze a két csapat játékosait, illetve a sporit a remek színválasztás miatt.

Ez csak külön CL előírás volt vajon?
kfranky
Jugador del Barça

2016.04.06. 10:30:34

hedora írta:
Szóval ha elismerjük Simeonét, hogy milyen küzdős-hajtós "csupaszív" taktikát alakított ki, akkor azért azt se hallgassuk el, hogy a potenciális piros a taktikájának a gyenge pontja.
Valóban elismerésre méltó a küzdős-hajtós játékuk, de sokszor átmegy "metál durvába" alattomosba és bunkerfociba ami nem a 10 ember eredménye mert 11 emberrel is ugyan így volt.

Lehet hogy eredményes, de számomra az ilyen csapatok ölik meg a futballt, ráadásul tudnának Ők sokkal másabb focit is játszani mert a játékosok nem csak ezt tudják.
Nem tudja valaki, hogy nem sárgázódott-e ki valami az Atmából? 8-an kaptak sárgát... A furcsa, hogy statisztika szerint 3-mal többször szabálytalankodtunk...
hedora
Jugador del Barça

2016.04.06. 10:14:30

Varatrix
Director del Fútbol

2016.04.06. 10:10:12

Nekem semmi más nem járt a fejemben tegnap csak hogy vissza kéne pattintani Ardat, Simeone bácsi úgyis visszafogadja a tékozló fiúkat, és lecsapni a Koke, Saúl, Carrasco hármas bármelyikére. :mrgreen:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.04.06. 09:38:42

Balinho írta:
Stalkyard írta:A csapat fizikálisan és mentálisan is ki van fáradva. Illetve taktikailag Simeone az első félidőben csúnyán megverte Enriquét, a piros most jól jött, anélkül nem tudom hogy alakult volna tovább... .
Tudom, hogy divat Simeonet taktikai félistennek ábrázolni, de minden komolyabb meccsére úgy küldi fel az övéit, hogy bennük van a piros. A fizikai dominanciából eredő mentális hadviselés rengeteg előnnyel jár, párharc-párharc hátán, keménység és alattomosság határmezsgyéjén lavírozva sok ellenfélen sikerül felülkerekedni, de a taktika része a potenciális piros lap vállalt rizikója.

Torresnek a sárga lapja után is volt két teljesen szükségtelen, ütemeket késett belépője, labda meg a közelben sem. Lehet azt mondani, hogy megúszhatta volna, de egyfelől akkor a fél fórum a pirosat követelte volna (jogosan) számon a bírón, másfelől hogy egyértelműen jogtalannak milyen univerzumban számít, azt nem értem.

Az nálam nem érv, hogy ilyen téttel bíró meccset nem kell "eldönteni", mert ilyen téttel bíró meccsen a vaddisznócsörtetést sem kell engedni, abszolút adható piros volt, ha nincs előtte előnyszabály az előző narancssárgás belépőjénél, akkor ott tuti megkapta volna az utolsó figyelmeztetését, de már akár ott is mehetett volna.

Szóval ha elismerjük Simeonét, hogy milyen küzdős-hajtós "csupaszív" taktikát alakított ki, akkor azért azt se hallgassuk el, hogy a potenciális piros a taktikájának a gyenge pontja. Ez kicsit olyan, ha valaki öt csatárral küldi fel az övéit és a csapat rúgdossa a gólokat, akkor az a taktika erőssége, de ha a fellazult védelem miatt gólokat kap, akkor az meg a taktika hiányossága. Simeone gond nélkül vállalja fel, hogy a rengetegszer megénekelt előnyökkel szemben a másik serpenyőbe bekerül a piros. Aztán másnap lehet méltatlankodni, csinálni a fesztivált, láthattuk is a 2. félidőben minden kétes helyzetet oda is fújt a rigó, ettől még a második félidő Simeone taktikájának a bukása, ne istenítsük érte...
ezzel nagyon egyet tudok érteni, bennem is hasonló fogalmazódott meg tegnap. annyiszor megkaptuk már, hogy minket tolnak a bírók, folyamatosan 10 ember ellen játszunk stb, hogy olyan esetnél, mint a tegnapi, már aktiválódhat nálunk a bűntudat, hogy na tessék, megint, belenyúlt a bíró, pedig amúgy tök gyengék vagyunk, 11 ember ellen nem ment volna.

de objektíven rátekintve a dologra én is azt érzem, hogy Simeone taktikájának ez egy létező gyenge pontja, ami szükségszerűen visszaüt náluk képzettebb játékosokat felvonultató csapatok ellen, mert a jobb játékos képes lesz pont a jó ütemben eltolni, pont elhúzni előlük a labdát (és ugye nálunk ebben Neymar, Messi, Busquets vagy Iniesta világelsők), és a fizikai dominanciára építő, testi kontaktokat favorizáló ellenfél ebből törvényszerűen gyűjteni fogja a lapokat, különösen, ha egyébként 1 gólos előnyben a támadás mindenféle fajtáját feladják és beállnak 10 emberrel bekkelni, amikor folyamatosan csak a labda után futnak. ez történt tegnap is, és hiába mutatja rögtön 10 kamera Simeone hisztijét, az a helyzet, hogy tendenciaszerűen szórja ki ellenünk minden bíró az embereiket, talán nem véletlen. gyakorlatilag ugyan úgy, ahogy mondjuk Pep tikitaikája ellen konkrét taktikát lehetett kidolgozni, az Atleti ellen a napnál világosabb, hogy ha megvannak a képzett emberek, akkor nekik be kell vállalni a cseleket, megindulásokat, mert jönni fognak nekik a lapok és előbb utóbb emberhátrányba kerülnek. tegnap is, mi szükség volt arra, hogy Torres egy sárgával a zsebében, a kezdőkörnél ilyen vehemenciával megérkezzen? semmi, de ők ezt a mentalitást vallják, hát jó, csak ennek vannak következményei, pl. az, hogy a kétes szitukat nem ússzák meg mindig.

szóval minden elismerésem az övék, hogy a Madridi kisebbik csapatból ennyi tőkével ilyen szintre felküzdötték magukat, az edzőjük a világ egyik legjobbja, de tegyük hozzá azt is, hogy ezt a szintet, amit elértek, évek óta nem képesek meghaladni. ha Guardiola mindig megkapja, hogy nem volt B terve, akkor ezt nyugodtan megkaphatja szerintem Simeone is (más kérdés, hogy nem feltétlen fair a két edző alapanyagát összehasonlítani). magukévá tették a ketrecharcos mentalitást, ők azok, akik soha nem adják fel, ez messzire is juttatta/juttatja őket, de a stratégiájuk és ennek az egész szellemiségnek az Achilles sarka (a sárga/piros lapok, a támadás feladásának a következményei) rendre visszaüt nekik, és nagyobb csapatok ellen többnyire a nagyot küzdő kisebb csapat szerepében szépen elbúcsúznak. reméljük, most is így lesz.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.04.06. 09:29:46

Nagyon brutális volt az a 20 perc, hogy egyszerűen 30 métert nem jutottak előre, mert már 1 másodpercel később újra a kapu előtt volt a laszti, nyilván ezt túl sokáig a játékosok sem bírják (a támadó fél), de hirtelen olyan volt, mintha a kupában valami másod vagy harmad osztályú csapat ellen egykapuzna a csapat.
Samper
Director del Fútbol

2016.04.06. 08:59:18

Res írta:
LG írta:Keserű szájízem van tagnap után, Torres kiállítása miatt, amit egyáltalán nem tartok jogosnak.
Ha megpróbáljuk objektíven nézni, akkor szerintem nem kell álmatlanul forgolódnod a kiállítás miatt. Buta szabálytalanságokat csinált nem egyszer. Mindezt úgy, hogy már volt sárgája, szóval szerintem teljesen jogos volt a második sárga, még ha emiatt némi frusztrációt is érez minden Barca szurkoló, mert a játék képe alapján nem biztos, hogy enélkül nyertünk volna, sőt...
A "Kölyök" hülyeséget csinált, de ez legyen az ő gondjuk.
A miénk pedig az, hogy valahogy jobban rápihenjünk a visszavágóra, mert "pokoli" lesz az tuti.
A bíró szerintem is rosszul vezette a találkozót, mivel tördelte a játékot erősen, ami nekünk nem kedvez.
Kérdés, hogy a visszavágón ki rúgja az első gólt, az vízválasztó lehet.
Amennyi sárga lapot a bíró kiosztott és amiért, egyszerűen nem lehetett nem kiállítani Torrest. Valóban kétséges, hogy e nélkül fordítottunk volna-e, de legalább bővült a repertoárunk azzal, hogy hogy kell támadni, ha nem félünk a kontráktól. Ezt az új tudást - ha nem is teljes 90 percekben - remélem máskor is alkalmazni fogják.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.04.06. 08:47:20

Van most is szavazás, hajrá-hajrá.

Én csak a második félidőt láttam, az nagyon jó volt. Ott egyedül a helyzetkihasználásra lehetett panasz, de most így is meglett a győzelem. Náluk is gólt kell lőni, és akkor meglesz ez.
Res
Jugador d'estrella

2016.04.06. 08:44:47

LG írta:Keserű szájízem van tagnap után, Torres kiállítása miatt, amit egyáltalán nem tartok jogosnak.
Ha megpróbáljuk objektíven nézni, akkor szerintem nem kell álmatlanul forgolódnod a kiállítás miatt. Buta szabálytalanságokat csinált nem egyszer. Mindezt úgy, hogy már volt sárgája, szóval szerintem teljesen jogos volt a második sárga, még ha emiatt némi frusztrációt is érez minden Barca szurkoló, mert a játék képe alapján nem biztos, hogy enélkül nyertünk volna, sőt...
A "Kölyök" hülyeséget csinált, de ez legyen az ő gondjuk.
A miénk pedig az, hogy valahogy jobban rápihenjünk a visszavágóra, mert "pokoli" lesz az tuti.
A bíró szerintem is rosszul vezette a találkozót, mivel tördelte a játékot erősen, ami nekünk nem kedvez.
Kérdés, hogy a visszavágón ki rúgja az első gólt, az vízválasztó lehet.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.06. 08:16:15

Keserű szájízem van tagnap után, Torres kiállítása miatt, amit egyáltalán nem tartok jogosnak. Vagy ennyi erővel akkor nálunk Neymart v. Busquetset is ki lehetett volna állitani, nem volt következetes a bíró. Amúgy is néha kicsit kicsúszott a kezéből az irányitás, nem volt méltó egy ilyen fontos meccs vezetéséhez.

A csapatnak viszont a második félidőjért jár a gratuláció. Volt olyan időszak, mikor teljesen beszorítottuk őket, egymás után jöttek a helyzetek.

A 2-1-es előny papíron nem a legjobb a visszavágóra, de az Atletico ellen kifejezetten jó szerintem. Hisz elsősorban a védekezésük jó, és kontrákkal támadnak. Ezekre most nem lesz lehetőségük, nekik kell támadni, is mi kontrázhatunk. Torres elvesztésével pedig, (ahogy alattam már írta vki) a legveszélyesebb emberüket veszítettek el. (hagyjuk a túlsztárolt francia gyereket, ellenünk kb. egy egyeneset nem tudott még belerúgni a labdába, a spanyol viszont rendre be talál nekünk, még akkor is, ha nincs formában, pl. 2012 Chelsea elleni elődöntő)
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.04.06. 08:00:21

nagyon megnehezítettük a dolgunkat, aztán szerencsére Torres valamelyest megkönnyítette azzal, hogy az első sárgájánál még folyamatosan pofázott is hozzá, ha ott elfogadja és békén hagyja a bírót, akkor sztem a másodikat nem kapta volna meg arra a szabálytalanságra. na mind1, aztán sikerült erőt demonstrálni, de ez 10 ember ellen, hátrányban elvárató is volt. kellett volna még egy gól, de nem volt szerencsénk. valódi előnyről akkor beszélhetnénk, ez így az otthon kezdő csapat klasszikus, nyugtalanságra okot adó eredménye. ezzel együtt rég nem kaptunk ki a Calderonban-ban sem. kíváncsi vagyok, hogy hétvégén milyen teljesítményt hozunk.
Kash
Entrenador del Barça

2016.04.06. 01:24:42

S.Agüero írta:
Samper írta:Az első félidő Simeoneé, a második LE-é volt. Meglátjuk, mi lesz a visszavágón.
A jövőt nem sejthetjük.
Az ég kék, a fű zöld. 8)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.06. 00:24:12

Atleticot sem egy meccs alapján vagy a Barca elleni meccsek alapján kell megítélni. Nem jellemző rájuk, de azért most pl rúgtak ötöt a hétvégén. :D Lehet mondani, hogy célfutball és én meg ezt fogadom el, de hát könyörgöm ezt a játékot eredményekben lehet lemérni ki hogy tudja végrehajtani, amit elképzel. És ebben a Tico évek óta nagyon jó. És pár Cruyff idézetet be is lehetne másolni, hogy összességében ez is a lényege a játéknak, hogy győzz. És ők nem csak taktikai faultokkal operálnak, nagyon gyors játékra képesek és meg is fogják ezzel a mezőny nagy részét. Nyilván hogy olyan technikai erejük nincsen mint az igazi sztárcsapatoknak, de ha az lenne az etalon akkor kb három csapat lenne a világon......

Késő van már, hosszút is írtál, bevallom őszintén kevésbé olvastam el részletesen, de amit az Atletico művel évek óta az is valahol egy csoda, mert ilyen egységes csapat nagyon kevés volt a történelemben. Szóval lehet nem is arra reagáltam, amire kellett volna, szóval mea culpa (a'la recrea :D ).

És még annyit, hogy tényleg összességében kell ezt nézni szerintem, mert rajtunk kívül ők is tolnak 50-60 meccset és nem rugdosódnak folyamat. Kemények ez teljesen egyértelmű, de ez nem is kisasszony sport. És ez hogy ellenünk mit csinálnak meg azért torz, mert hát mi se vagyunk szentek, ezen a szinten ilyen kiélezett meccsen, mindent be kell vetni. És itt nem Suarez dolgaira gondolok most, hanem ez is en bloc, odamegyünk reklamálunk mindenért, Albaék esnek kelnek, stb stb. Ez a játék nem a jó és a rossz küzdelme, a bíró azért van hogy megfogja a feleket, de a "rafkó" minden oldalon ott van, kinél hogyan jelentkezik ez. Egy Rakitic is olyan gyönyörűen odalép ha veszélyes támadás bontakozik ki, mint annak a rendje.
Kép
Kép
Kép
Balinho
Entrenador del Barça

2016.04.05. 23:59:43

Bob_Marley írta:Vegyük ketté, mert az elsőben olyan magas szintet toltak, amire kevés csapat képes. És mindig kell ellenfél is, mi is más intenzitást diktáltunk, de minden labdát kihoztak, szokásos három emberes területszűkítést parádésan megoldották, ezek mind olyan dolgok hogy láthatóan begyakorolt, tudatos elemek. Erről szól a foci, ezt mindig élvezet nézni, nekem legalábbis mindig. Mi is pont ebbe vagyunk jók, csapatként működik a dolog, mozgások. Nyilván hogy nálunk azért van egy-két látványosabb ember is, de egy Ticoban is ott egy Griezmann, aki képes akár nagy szólóra. Vagy pl most Carrasco csinált egyéni megmozdulásokat is. Szóval, amit írsz hogy tördelik a játékot az is benne van, de a focinak ez a része.

Gondolom te is régebb óta nézed a dolgokat, az Atletico a klasszikus spanyol focit játssza. Ma már sokkal inkább elmosódnak ezek, s váltanak is, de a spanyolok mindig egy fegyelmezett, erőszakos, játékot játszottak, kis passzokkal.Régi válogatott, régi spanyol csapatok, Zaragoza, Valencia, Depor, de egy RM is akár odalépett ha arról volt szó. És taktikai fault nélkül nem lehet. Én ezért nem tudom hibáztatni őket, s emellett pedig olyan szervezettek, s annyira együtt dunak mozogni hogy hihetetlen. Ellenük még a kapu elé is nehéz odakerülni, s ezeket a statokat hogy mennyit kapnak nem a szél fújja össze.

De megértem ha valaki máshogy látja, de a foci alapvetően erről szól. 11 ember együtt, együttes mozgással hogy tudja legyűrni a másikat. Mis is ebben vagyunk jók, mert hiába Messi vagy más mikor nem ment, pont a gyenge csapatvédekezés miatt nem ment pl.
Akkor lehet nem világos amit mondani akarok. Az odalépés, falt, területszűkítés a foci része, elfogadom, nem vinnyogok, ha valaki meg mer húzni egy taktikai szabálytalanságot (hozzáteszem akkor sem vinnyognék, ha a kőkemény stílus sárgákkal, adott esetben pirosakkal járna), az is benne van, ha valaki időt húz, a védekezést is elfogadom, mint a játék részét, nem hibáztatok senkit, aki ezekkel él, azt se hibáztatom, aki ezekkel fokozottan él. Azt se vitatom, hogy aki a foci ezen aspektusaiból teljesen vakon van, az nem lehet sikeres, de széles a foci palettája, mindenki eldönti hol akar elhelyezkedni rajta, az Atleti pedig abszolút efelé tolta el a játékát, és én itt arról beszélek, hogy ezt nem élvezet nézni.
Lehet, hogy téged szórakoztat egy jó ütemű taktikai szabálytalanság (a 'la Lucas Hernandez sárga lapos faltja 2-1-nél), én elfogadom, hogy a játék része, örülök neki, ha mi akasztunk meg támadást vele, bosszankodok, ha a mi támadásunkat akasztják meg, de hogy semmi szórakoztatót nem látok benne az fix. Ellenpéldaként tudom hozni a bő egy évtizeddel ezelőtti Valenciát, ahol ott játszott Ayala, a valaha volt egyik legkeményebb és legjobb védő, Marchena a valaha volt egyik legalattomosabb, voltak kőkemény idolok a középpályán (Albelda,Baraja), mégis élvezetes, gördülékeny focit játszottak, szerettem is őket nagyon és hiányzik is egy ilyen Vale a Ligának.

És mondod, hogy 11 ember együttes mozgása jelenti a foci lényegét, amivel részben egyet is értek, de a Pep-éra elején és végén is tökéletesen volt begyakorolva a tiki-taka vagy a végén a tiki-taka-paródia, mégis az egyik a valaha volt legélvezetesebb futball volt, a másik meg a legdurvább altatóval ért fel. Engem a játék gördülékenysége, intenzitása, az egyéni és csapatszintű ötletesség szórakoztat, kapcsol ki, az ATMA meg ezeket akarja tudatosan, taktikusan kivenni a játékból. Többnyire tökéletes célfutballt csinálnak, hajtanak-harcolnak-csörtetnek, a cél szentesíti az eszközeiket, és őrült módon erőn felül teljesítenek, de számomra a futballjuk élvezeti faktora konvergál a nulla felé.

Azt pedig ugyan elismerem, hogy van egy-két világi zsugásuk Griezmann, Carrasco, Oliver mind remek, és Correában is mocorog valami, viszont bennük pont az szerethető, élvezhető, ami tipikusan nem Atletico-erény, arról nem is beszélve, hogy az értékelhető egyedi megmozdulásaik pont nem illenek bele a tökéletesen működő gépezet okfejtésbe.

Na mindegy, Isten ment, hogy meg akarjalak győzni, meg amúgy se kötelez senki, hogy őket nézzem :P ,csak egyszerűen nem tudom élvezni amit tolnak (ahogy például objektíven el tudom ismerni, hogy a Real tud szórakoztató futballt csinálni, csak az ATMÁ-val valahogy nem tudok együtt rezonálni)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.04.05. 23:25:07

Ez egy hatalmas esély... 0-1ről hoztuk 2-1-re...

Van egy hetünk arra, hogy helyre tegyük a fejeket, és fizikailag is a srácokat.

Én büszke vagyok rájuk az miatt, hogy tudtak váltani, és vért piálva jöttek ki a második félidőben, konkrétan megerőszakolva az Atleticot.

Visszavágón kell egy idegenbeli gólt rúgnunk legalább, és rutinosan lehozni higgadtan a meccset, és meg van.

Viszont tartom hogy ez az Atleti bárkit képes megfogni, emlékszünk 2014-ben is 1 percen múlt a BL győzelem.
Normandia
Director del Fútbol

2016.04.05. 23:22:42

Cseri írta:Azt mondjuk nem értem,hogy,ha a csapat úgy tud játszani,mint tette azt a másodikban,akkor ahhoz előtte miért kell gólt kapni? Nagyon kemény visszavágó lesz,mindenképpen gólt/gólokat kell szerezni.
Mert ott már nem volt alternatíva. Menni kellett, darálni.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
MatyiG
Adminisztrátor

2016.04.05. 23:19:30

Samper írta:Az első félidő Simeoneé, a második LE-é volt. Meglátjuk, mi lesz a visszavágón.
A jövőt nem sejthetjük.
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.04.05. 23:15:04

Maradt esélyünk a továbbjutásra. A hétvége meg az első félidő után nekem jelenleg ez is elég. Egyébként én sem értem. Ha a Real ellen fáradtak voltunk, meg itt is az elején, akkor hogy tudtunk annyit futni a 2. félidőben? Ez ezen a szinten, ennyi meccsel nem csak akarat kérdése, legalábbis remélem, mert akkor 3 félidőt végigaludtunk. Mondjuk pont írtam valamelyik topikba, hogy a Real ellen inkább fizikai fáradtság volt, ma inkább mentális, mert azért az elsőben is futkároztak a srácok, csak a megoldások voltak rosszak. De akármilyen fáradtság is van, valamit csinálni kell, mert mostantól (ha a BL-ben továbbmegyünk) szinte végig 3-4 naponta lesznek meccsek. A hétvégi vereség miatt a bajnokságban sem nagyon pihentethetünk. Nehéz lesz, de elég komoly szakemberek vannak a Barcánál, remélem megoldják.

A kinek mi a szép foci vitához. Én elfogadom, hogy a taktikai elemek is lehetnek valakinek gyönyörűek, élvezhetőek. De ha minden csapat ezt játszaná, biztosra menne, beállna, max néha letámadna, akkor a szurkolók 95%-a befejezné a futball nézését.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Samper
Director del Fútbol

2016.04.05. 23:11:10

Az első félidő Simeoneé, a második LE-é volt. Meglátjuk, mi lesz a visszavágón.
Válasz küldése