Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.04.05. 23:08:43

Cseri írta:Azt mondjuk nem értem,hogy,ha a csapat úgy tud játszani,mint tette azt a másodikban,akkor ahhoz előtte miért kell gólt kapni? Nagyon kemény visszavágó lesz,mindenképpen gólt/gólokat kell szerezni.
Szerintem óvatoskodtak.Aztán ráfáztunk, mert első kapuramenésükből gólt lőttek, ez így szokott menni, szóval vigyázni kell.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.05. 23:07:21

Balinho írta:
Feldobom újra, hogy túl azon, hogy elfogadom, hogy az Atleti helyében ezt kellett tenni, tördelni a játékot, időt húzni, folyamatos szabálytalanságokkal elfojtani a másik játékát, túl azon, hogy nyilván a kiállítás miatt fokozottabban kellett ezekhez az eszközökhöz nyúlnia a Ticonak, de kérdem, tényleg élvezet nézni az ATM játékát?

Nyilván izgultam ugyan, de az ilyen meccsek, sablonosak, ötlettelenek, legkevésbé sem inspiráltak, és legvégül végtelenül repetitívek. Még egyszer legvégsőkig elismerem a hatékonyságukat, de élvezni nem tudom, amit művelnek...
Vegyük ketté, mert az elsőben olyan magas szintet toltak, amire kevés csapat képes. És mindig kell ellenfél is, mi is más intenzitást diktáltunk, de minden labdát kihoztak, szokásos három emberes területszűkítést parádésan megoldották, ezek mind olyan dolgok hogy láthatóan begyakorolt, tudatos elemek. Erről szól a foci, ezt mindig élvezet nézni, nekem legalábbis mindig. Mi is pont ebbe vagyunk jók, csapatként működik a dolog, mozgások. Nyilván hogy nálunk azért van egy-két látványosabb ember is, de egy Ticoban is ott egy Griezmann, aki képes akár nagy szólóra. Vagy pl most Carrasco csinált egyéni megmozdulásokat is. Szóval, amit írsz hogy tördelik a játékot az is benne van, de a focinak ez a része.

Gondolom te is régebb óta nézed a dolgokat, az Atletico a klasszikus spanyol focit játssza. Ma már sokkal inkább elmosódnak ezek, s váltanak is, de a spanyolok mindig egy fegyelmezett, erőszakos, játékot játszottak, kis passzokkal.Régi válogatott, régi spanyol csapatok, Zaragoza, Valencia, Depor, de egy RM is akár odalépett ha arról volt szó. És taktikai fault nélkül nem lehet. Én ezért nem tudom hibáztatni őket, s emellett pedig olyan szervezettek, s annyira együtt dunak mozogni hogy hihetetlen. Ellenük még a kapu elé is nehéz odakerülni, s ezeket a statokat hogy mennyit kapnak nem a szél fújja össze.

De megértem ha valaki máshogy látja, de a foci alapvetően erről szól. 11 ember együtt, együttes mozgással hogy tudja legyűrni a másikat. Mis is ebben vagyunk jók, mert hiába Messi vagy más mikor nem ment, pont a gyenge csapatvédekezés miatt nem ment pl.
Barcelona UnityIsStrenght »
Te akartál elküldeni. :D De alapból nincs különbség szurkoló és szurkoló között, egyik se ér többet mint a másik. Ez a divatszurkoló kifejezés ez a legnagyobb bullshit számomra, mert kb akkor csak a párttoló tagok szurkolók.
Kép
Kép
Kép
Balinho
Entrenador del Barça

2016.04.05. 23:07:08

Stalkyard írta:A csapat fizikálisan és mentálisan is ki van fáradva. Illetve taktikailag Simeone az első félidőben csúnyán megverte Enriquét, a piros most jól jött, anélkül nem tudom hogy alakult volna tovább... .
Tudom, hogy divat Simeonet taktikai félistennek ábrázolni, de minden komolyabb meccsére úgy küldi fel az övéit, hogy bennük van a piros. A fizikai dominanciából eredő mentális hadviselés rengeteg előnnyel jár, párharc-párharc hátán, keménység és alattomosság határmezsgyéjén lavírozva sok ellenfélen sikerül felülkerekedni, de a taktika része a potenciális piros lap vállalt rizikója.

Torresnek a sárga lapja után is volt két teljesen szükségtelen, ütemeket késett belépője, labda meg a közelben sem. Lehet azt mondani, hogy megúszhatta volna, de egyfelől akkor a fél fórum a pirosat követelte volna (jogosan) számon a bírón, másfelől hogy egyértelműen jogtalannak milyen univerzumban számít, azt nem értem.

Az nálam nem érv, hogy ilyen téttel bíró meccset nem kell "eldönteni", mert ilyen téttel bíró meccsen a vaddisznócsörtetést sem kell engedni, abszolút adható piros volt, ha nincs előtte előnyszabály az előző narancssárgás belépőjénél, akkor ott tuti megkapta volna az utolsó figyelmeztetését, de már akár ott is mehetett volna.

Szóval ha elismerjük Simeonét, hogy milyen küzdős-hajtós "csupaszív" taktikát alakított ki, akkor azért azt se hallgassuk el, hogy a potenciális piros a taktikájának a gyenge pontja. Ez kicsit olyan, ha valaki öt csatárral küldi fel az övéit és a csapat rúgdossa a gólokat, akkor az a taktika erőssége, de ha a fellazult védelem miatt gólokat kap, akkor az meg a taktika hiányossága. Simeone gond nélkül vállalja fel, hogy a rengetegszer megénekelt előnyökkel szemben a másik serpenyőbe bekerül a piros. Aztán másnap lehet méltatlankodni, csinálni a fesztivált, láthattuk is a 2. félidőben minden kétes helyzetet oda is fújt a rigó, ettől még a második félidő Simeone taktikájának a bukása, ne istenítsük érte...
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.04.05. 23:07:00

Ha nehezen is, de csak sikerült! Szép volt fiúk!
A második félidőre egy másik Barca jött ki, sikerült több helyzetet kialakítanunk. Kicsit sajnálom, hogy nem sikerült egy harmadik gólt is szereznünk, de így is jó esélyeink vannak a továbbjutásra.

Visca El BARCA!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ZBarca 2016.04.05. 23:07:25-kor.
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.04.05. 23:06:27

Pavel írta:Azzal, hogy Torres nem lesz jövőhéten, sokkal több esélyt látok a továbbjutásra. Csak tőle tartok az Atleticoban.
Egyet biztos, hogy lövünk. És bizom benne, hogy nem lesznek tizenegyesek.
Egyet ők is lőhetnek bár mikor, szóval nincs ez lefutva, bár hétvégén tovább lehetne javulni, mert azért ma többek voltunk, mint hétvégén. De kemény az biztos.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.04.05. 23:05:00

Bob_Marley írta:2-1 mindig talán a legveszélyesebb eredmény, ennyit számít az a hátrány hogy otthon kezdesz. De összességében csak kihoztuk a mai estéből, amit lehetett és van előny. Sporival nem foglalkoznék, mert lehetetlen most is, fújt amerre állt. :D
Örülök a győzelemnek, ez jó kiindulás lehet, csak a fránya bekapott gól...

Ráadásul twitteren terjed egy elég érdekes Suarez után rúgós videó, szóval ma tényleg vakon volt a spori, mert Torres kiállítása is érdekes volt, több szabálytalanság is érdekes volt, tizi eset stb.
Jobb, mint a 0-0, ami miatt nem bosszankodtál volna.

Rúgni kell egyet idegenben, aztán csókolom.

Megint megnyomtak minket, meg makkunk is volt!!!NÉGY!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.04.05. 23:03:33

roby122 írta:Időben jött az a bekapott gól, ezért volt nekünk ilyen 2. Félidőnk.
Fáradtak és tompak a srácok, Messi főleg.
Szerencsénkre pontrúgások nagyon nem voltak.
Gratula a srácoknak, 2. Felidoben mindent beleadtak, viszont a továbbjutás az nyitott még.
+1

Hiába az első félidő, BÜSZKE vagyok a srácokra...Optimista vagyok, kivételesen, de nem gondoltam volna hogy 0-1-ről fordítunk. De ahogy kijöttek és beszorították az Atletit, és VÉÉÉÉGRE NEM ÖTLETTELEN JÁTÉKKAL, hanem veszélyeztetve, na az volt a nagybetűs Barcelona!

Olyat tettünk, amit 2 éve nem sikerült. Innentől az Atletinek kell sietnie a gólért, minnél hamarabb ki kell ezt használnunk és gólt lőni, és akkor jóval jobb helyzetben vagyunk!
Pavel
Entrenador del Barça

2016.04.05. 23:01:47

Azzal, hogy Torres nem lesz jövőhéten, sokkal több esélyt látok a továbbjutásra. Csak tőle tartok az Atleticoban.
Egyet biztos, hogy lövünk. És bizom benne, hogy nem lesznek tizenegyesek.
mess2009
Director del Fútbol

2016.04.05. 23:00:15

egy elhivatott csapat úgy kezdett volna, ahogy a másodikban folytattuk. nekem úgy tűnik látva LE. és Pique nyilatkozatait is hogy kissé elbizakodottak lettek a fiúk.
nem tudom mi lesz a visszavágón, de egy félidős játék nem lesz elég az biztos. azt azonban továbbra is tartom, hogy a matracosokat le tudjuk és le is kell győzni ha kupákról álmodozunk.
az MSN. sajna továbbra sem éles igazán, erre talán az a legérdekesebb példa, hogy a leggyengébb játékot mutató Suarez hozza a gólokat mert nekem pl.Neymar sokkal jobban tetszett, pl. volt három szép lövése amelyikből nem lett ugyan gól, de lehetett volna.
az valószínű hogy, otthon nekünk esnek majd de talán ez ad új lehetőségeket és mi is megrúgjuk az idegenbélit a többit pedig ki kell izzadni.
Cseri
Entrenador del Barça

2016.04.05. 22:59:37

Azt mondjuk nem értem,hogy,ha a csapat úgy tud játszani,mint tette azt a másodikban,akkor ahhoz előtte miért kell gólt kapni? Nagyon kemény visszavágó lesz,mindenképpen gólt/gólokat kell szerezni.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.04.05. 22:59:02

Ma Neymarban maradt egy mesterhármas, mit kihagyott ez az ember atya ég.. Suarez pedig ennyi, lesipuskás, ez a dolga, ott legyen és bevágja.. ahogy gondoltam 2-3 momentum volt, megmozdulás ami döntött. Ezt a párharcot ki kell szenvedni, aki itt a szépséget keresi, az lapozzon fel egy hölgyekről szóló magazint!
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Tobias88
Entrenador del Barça

2016.04.05. 22:58:45

Olyan hulladékok az m1-es kommentátorok. Hogy lenne már kisebb az Atletico pályája? Még pont hogy nagyobb (bár bl-re lehet leveszik azt a +2 métert szélességben)
94:39 6 - 1
roby122
Entrenador del Barça

2016.04.05. 22:57:23

Időben jött az a bekapott gól, ezért volt nekünk ilyen 2. Félidőnk.
Fáradtak és tompak a srácok, Messi főleg.
Szerencsénkre pontrúgások nagyon nem voltak.
Gratula a srácoknak, 2. Felidoben mindent beleadtak, viszont a továbbjutás az nyitott még.
Balinho
Entrenador del Barça

2016.04.05. 22:54:35

Bob_Marley írta:
Balinho írta:Utálom az olyan meccseket, amiben semmi szórakoztató nincs, egyedül az eredményért lehet/kell szorítani, túl azon, hogy nagyra tartom, amit az Atleti elért, ahonnan ahova eljutott, de valahol sajnálom is a szurkolóikat, bajban lennék, ha egy átdolgozott nap/hét után az ő meccseiken kellene kikapcsolódnom.

Közben az MSN lassan másfél félidőt lehoz értékelhető megoldás nélkül.
Ezzel nagyon nem értek egyet, mert ez pont az, amiről beszéltetek (lehet nem te konkrétan) a hétvégi meccs kapcsán. A futball egy észjáték, az hogy esetleg van benne látvány is az nem egy elvárás és ebből a szempontból torz lehet 1-1 csapat megítélése, mert abból indulunk ki hogy 5-6 gólt a Barca rúg valakinek. És észjátékban, szervezettségben az Atletico olyan szintet képvisel, hogy élvezet nézni a játékukat. .
Feldobom újra, hogy túl azon, hogy elfogadom, hogy az Atleti helyében ezt kellett tenni, tördelni a játékot, időt húzni, folyamatos szabálytalanságokkal elfojtani a másik játékát, túl azon, hogy nyilván a kiállítás miatt fokozottabban kellett ezekhez az eszközökhöz nyúlnia a Ticonak, de kérdem, tényleg élvezet nézni az ATM játékát?

Nyilván izgultam ugyan, de az ilyen meccsek, sablonosak, ötlettelenek, legkevésbé sem inspiráltak, és legvégül végtelenül repetitívek. Még egyszer legvégsőkig elismerem a hatékonyságukat, de élvezni nem tudom, amit művelnek...
Barcelona UnityIsStrenght
Jugador del Barça

2016.04.05. 22:53:36

Bob_Marley írta:
Barcelona Unity is Strenght!
Én tudom mit jelent és amúgy helyesen le is tudom írni, de ez más tészta. Nem hiszem hogy az egységben az erő kifejezésbe az tartozik, hogy te elküldöd innen az embereket. Kicsit magas lónak érzem ezt. Pont hogy az egységhez mindenki beletartozik.

Egy a lényeg hogy nyertünk,d e ezektől a kis kedvenceket nem lehet kritizálni dolgokat soha nem rétem. Suarez az egyik legjobb befejező mindenki tudja, de ha gyenge volt hétvégén akkor gyenge volt, nem én vagy más tehet erről hogy leírja hanem ő hogy gyenge volt. :D
Én csak a divatszurkolókat küldöm el és azt bármikor. Unom már azt, hogy egyszer a Suarez vagy a Messi nem rúg gólt, vagy nincs élete formájában, hangsúlyozom 1, max 2 meccsen és egyből mindenki olyanokat írt (láttam), hogy adjuk el, szarok, kula Barca... stb... Ha Te nem tartozol ebbe a táborba akkor meg ne vedd magadra, de az ilyenekből már elegem van! Guardiolára is mondtak itt mindenfélét az okosok, aztán meglehet nézni, hogy Guardiola meg Tito nélkül mire mentünk Martinoval... Sorolhatnám még!
Jugador del Barça

2016.04.05. 22:50:37

Kash írta:A második félidei Barcelona volt az igazi, akik a Real ellen mentek szombaton, meg ma az első félidőban akik pályán voltak, csak dublőrök voltak. :D
Az elején nem volt gondom a bíráskodással, de ez a bíró olyan szinten tördelte a játékot, hogy az már hihetetlen volt...Mi az, hogy "rossz bedobás"? Basszus ilyen évente 1-2x történik a futballvilágban, ma meg 2x is megtörténik...De akkor legalább isméltetesse meg, mint a szabadokat, ne adja már oda az ellenfélnek...Legközelebb ha egy tizit rosszul rúg az egyik csapat rúgassa meg a másikkal, tiszta szégyen az egész.
Ezzel egyet kell hogy értsek. Olyan hülyeségeket fújt be mind a két oldalon a bíró. Bár igaz, hogy távolról ezek másként hatnak mint közelről.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.05. 22:49:14

Én tudom mit jelent és amúgy helyesen le is tudom írni, de ez más tészta. Nem hiszem hogy az egységben az erő kifejezésbe az tartozik, hogy te elküldöd innen az embereket. Kicsit magas lónak érzem ezt. Pont hogy az egységhez mindenki beletartozik.

Egy a lényeg hogy nyertünk, de ezektől a kis kedvenceket nem lehet kritizálni dolgokat soha nem értem. Suarez az egyik legjobb befejező mindenki tudja, de ha gyenge volt hétvégén akkor gyenge volt, nem én vagy más tehet erről hogy leírja hanem ő hogy gyenge volt. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2016.04.05. 22:51:51-kor.
Kép
Kép
Kép
Jugador del Barça

2016.04.05. 22:49:06

herlius írta:
Tobias88 írta:Maradt hiányérzet, nem kevés. Kizárólag a kiállításnak köszönhetjük hogy van esélyünk továbbjutni. A 2. félidőben nagyon nyomtunk, de ilyen helyzetkihasználással a BL-ben nagyon nehéz lesz, főleg a visszavágón.
A logikádat továbbgondolva az Atleti meg annak köszönheti a továbbjutási esélyeit, hogy egy vak bíró segítette ki őket a teljes második félidőben. A kiállítás teljesen jogos volt, kár vitatkozni rajta. A második félidő rengeteg minket súlytó ítélete viszont életben tartotta őket.
Szerintem is jogos volt a kiállítás, nemzetközi meccsen nem fogják engedi azt amit a Real + Ramos csinált! A támadó focit védeni kell. Ramost kb. a 3. állította ki csak a játékvezető, már kettővel előtte ki kellett volna állítani. Arról nem beszélve, hogy ennek az Athleticonak nem sokan rúgtak volna gólt, mondjuk a Bayernen kívül senki.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.04.05. 22:48:50

Stalkyard írta:A csapat fizikálisan és mentálisan is ki van fáradva. Illetve taktikailag Simeone az első félidőben csúnyán megverte Enriquét, a piros most jól jött, anélkül nem tudom hogy alakult volna tovább...

Ha ezt a fásultságot nem sikerül levetkőzni minél előbb, nem is álmodhatunk a címvédésről.
Messi és Neymar bűngyenge, különösen az előbbi. Ezért is imádom, hogy a szezon legfontosabb szakaszában mindkettőnek az adócsalás miatt kell f.sni.

Idegenben nem szabad kikapni, és akkor továbbjutunk. Viszont ha ez meg is történik, a továbbiakban ez kevés lesz.
+1

Őszíntén én B csapatot raknám fel Sociedad ellen. 2007 óta nem nyertünk ott, nem biztos hogy Suarez nélkül(eltiltott) menni fog végre.
Kash
Entrenador del Barça

2016.04.05. 22:47:36

A második félidei Barcelona volt az igazi, akik a Real ellen mentek szombaton, meg ma az első félidőban akik pályán voltak, csak dublőrök voltak. :D
Az elején nem volt gondom a bíráskodással, de ez a bíró olyan szinten tördelte a játékot, hogy az már hihetetlen volt...Mi az, hogy "rossz bedobás"? Basszus ilyen évente 1-2x történik a futballvilágban, ma meg 2x is megtörténik...De akkor legalább isméltetesse meg, mint a szabadokat, ne adja már oda az ellenfélnek...Legközelebb ha egy tizit rosszul rúg az egyik csapat rúgassa meg a másikkal, tiszta szégyen az egész.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.05. 22:47:05

messi amugy tényleg szörnyű volt. vagy belevezette az előtte állóba mint szombaton, vag elpasszolta.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2016.04.05. 22:46:48

Tobias88 írta:Maradt hiányérzet, nem kevés. Kizárólag a kiállításnak köszönhetjük hogy van esélyünk továbbjutni. A 2. félidőben nagyon nyomtunk, de ilyen helyzetkihasználással a BL-ben nagyon nehéz lesz, főleg a visszavágón.
A logikádat továbbgondolva az Atleti meg annak köszönheti a továbbjutási esélyeit, hogy egy vak bíró segítette ki őket a teljes második félidőben. A kiállítás teljesen jogos volt, kár vitatkozni rajta. A második félidő rengeteg minket súlytó ítélete viszont életben tartotta őket.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2016.04.05. 22:46:34

Stalkyard írta:Messi kulcsszituációkban ahelyett hogy gólpasszt adna, elcselezi és oda a helyzet. Rendszeresen hétvégén, meg most is. Csak engem idegesít?
Lehet, hogy kellene egy kicsit pihentetni megint.
Én azt vettem észre, hogy inkább nem tudja mit csináljon, és belevezeti az ellenbe a labdát.

Lajos meg...
Hát bent állt 4 védő között, örlődött, labdát nem kapott, nem is nagyon kért.
Aztán első gólnál rárúgták a labdát. A második gólnál viszont remek volt. Elmozgott üresbe, szép fejes.
Az első félidőt nem értettem. Ugyanaz a szétesett, fásult játék, mint hétvégén.
Jót tett a szünet.

Azért idegenben is kellene egy gól.
TIZIK: elsőben volt egy kezezés, az oké. De itt a másodikban hol volt tizi? SR mikor elesett?
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.04.05. 22:46:05

A csapat fizikálisan és mentálisan is ki van fáradva. Illetve taktikailag Simeone az első félidőben csúnyán megverte Enriquét, a piros most jól jött, anélkül nem tudom hogy alakult volna tovább...

Ha ezt a fásultságot nem sikerül levetkőzni minél előbb, nem is álmodhatunk a címvédésről.
Messi és Neymar bűngyenge, különösen az előbbi. Ezért is imádom, hogy a szezon legfontosabb szakaszában mindkettőnek az adócsalás miatt kell f.sni.

Idegenben nem szabad kikapni, és akkor továbbjutunk. Viszont ha ez meg is történik, a továbbiakban ez kevés lesz.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.04.05. 22:45:43

VÉGRE!
Ezt kell csinálni...Nyilván nem 1 gólos győzelem idegenbeli gól nélkül, DE véégre látszott bennük a tűz, és NYERTÜÜÜNNNK 0-1RŐL!!!!!!!!!!!!

Ezt kell csinálni!
Van egy hetük fejben helyre jönni, de szerintem ez segített nekik.
Visszavágón kell rúgni egy idegenbeli gólt, és okosan tartani a labdát, kész!

Legalább 30 évet öregedtem.
Válasz küldése