Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A Betis sose volt tul nehez ellenfelunk, verni kellett volna oket. Mi tortent, nem lattam a meccset, csak a statisztikakat. Azok alapjan le lettunk focizva rendesen.
Az idei Gironáról valahogy nem tudom elképzelni, hogy megfogja a Realt. Lehet, hogy volt zsinórban pár győzelmük, de Leganes, Getafe, Espanol ellen. Lehet, hogy nem könnyen, de ahogy a Getafe, Soci stb. ellen úgy most is be fogját húzni. Ha pedig necces, akkor jön egy büntető. (a topligákat figyelembe a Brestet leszámítva magasan ők kapták a legtöbbet)MessiNeymarSuarez írta: ↑2024.12.07. 11:05:56A Betis otthon mindig kemény ellenfél, a Realt sem ritka hogy megviccelik, de most szerencsére nincsenek túl jó formában.
Nagyon kéne a 3 pont, különösen mert a RM meg a Gironával játszik, ami szintén kemény dió. Egy esetleges mai győzelem és RM ponthullajtás esetén 3-4(jelenleg 6-7) pontos előnyt szereznénk, ami elég demotiválóan hathatna rájuk azok után hogy most megvolt a lehetőségük az előzésre.
Betisben most épült fel Isco.MessiNeymarSuarez írta: ↑2024.12.07. 11:05:56A Betis otthon mindig kemény ellenfél, a Realt sem ritka hogy megviccelik, de most szerencsére nincsenek túl jó formában.
Nagyon kéne a 3 pont, különösen mert a RM meg a Gironával játszik, ami szintén kemény dió. Egy esetleges mai győzelem és RM ponthullajtás esetén 3-4(jelenleg 6-7) pontos előnyt szereznénk, ami elég demotiválóan hathatna rájuk azok után hogy most megvolt a lehetőségük az előzésre.
Most fordult veled először ez? Én ilyenkor beállitom felvételre a TV-t, vagy ha türelmesebb vagyok akkor a TV2 Play-n visszanézem az eseményt.Mascherano14 írta: ↑2024.12.06. 09:48:52A holnapi meccset nem tudom élőben nézni. Telekomnál lehet felvételről? Máshogyan?
TV-m nincs, szóval ehhez nem tudok hozzászólni, de ha nem tudod máshogy megoldani, van pár oldal, amin 1-2 órán belül felkerül a teljes meccs angolul, spoiler alá raktam, mert itt tán picit off:Mascherano14 írta: ↑2024.12.06. 09:48:52A holnapi meccset nem tudom élőben nézni. Telekomnál lehet felvételről? Máshogyan?
És pluszban Ara és Chris. Az Uru is akkor volt majdnem végig egészséges, kimagasló formában. Azért azzal a játékkal és gólterméssel egy Inigóval és Penával/Cubarsival pótolva ezt a kettőt lehet, hogy nem lett volna kb BL hely annyi rúgott góllal. Ettől még azt szépen összetette defenzív értelemben Xavi, de kellett hozzá rettenetesen a 3 klasszis hátra, akiből Flick kapott 0-t, TS-t egy rövid ideig. De az akkor is egy full Mourinhos felfogás volt, még ha nem is azzal a játékképpel.Chino írta: ↑2024.12.05. 16:03:26Arra is kitérhetünk, hogy a bajnoki szezonban egy olyan ter Stegenünk volt, akinél szinte izgulni sem kellett, ha egyedül vezették rá a labdát. Hatalmas szerepe volt abban a minimális kapott gólban, amivel az aranyat nyertük. Tavaly már láttuk milyen az ha nem teljesen egészséges vagy éppen huzamosabb ideig kell Penával pótolni.
Nem hiszem, hogy kevesebb lenne a passz. Legalábbis számottevően biztosan nem. Például Pedrinek is rendszeresen 100 fölött van a labdaérintése és nem tutujgatja, ahogy a passzhatékonyság sem hiszem, hogy annyit romlott volna, de ha így is van törvényszerű, mivel nagyságrendekkel több a progresszív passz. Korábban főleg hátrafelé mentek, rendszeresen vissza a saját térfélre, és nem folytak rendesen. Legalább 3-4 labdaérintés kellett, mielőtt eljutott a következő emberhez. Korábban volt egy stat a kulcspasszok számának összehasonlításáról a tavalyi és idei szezon között. Már nem emlékszem pontosan, de ha számszerűsíteni kell Pedri már 1 assisttal van lemaradva attól a számtól, amit az előző két szezonban összesen összehozott, Casadó már 5-nél tart, pedig sokkal hátrébb játszanak. A labdabirtoklás sem nagyon változott és már nem is meddő.Bob_Marley írta: ↑2024.12.04. 20:03:44Elfogadom, a statisztika olyan mint a bikini, sok mindent megmutat de a lenyeget eltakarja.
Elemzések vannak,mennyire más amit játszunk, ami megszokott. Én is írtam múltkor hogy jóval kevesebb passz,rosszabb hatékonyság. Ez is egy statisztika,ez pedig nem a német mellett szól.
Év végén kiderül, fogadjatok el,nem mindenki örül ennek ami van. Csak mi nem kiabaljuk egesznap ezt. Én is pl higgadtan figyelem az eseményeket,s szurkolok a csapatnak. Végén kiderül mire elég a játékunk, akkor le lehet vonni konzekvenciákat.
Megelőztél 2 perccelTobias88 írta: ↑2024.12.05. 10:25:43Nem semmi azért hogy Rodrygo esetére kihívták a bírót hogy 11es szerintük, ezt már tényleg nehéz magyarázni VAR szinten. Szerencsére a bíró azért észnél volt.
A Sociedad elleni elcsalt VAR lesre jött már valami válasz azóta? Vagy letudták annyival hogy a VAR így döntött és nem kell róla beszélni. Legalább a grafikán lenne más színe a cipőknek, nem kerülne semmibe.
Teljes mértékben egyetértek.gránit írta: ↑2024.12.04. 20:57:09Már olyannyira belesüppedtünk a nézhetetlen Luis Enrique-Valverde-Setien-Koeman-Xavi-korszakba, hogy el is felejtettük, mi a Barca-stílus, és sokan már a fent említettet vélik annak.
Ma sokkal barcásabban játszunk, mint az elmúlt években. Amikor a leghátsó mezőnyjátékosunk a felezővonalnál áll, akkor nem kontrázunk, hanem kiugratunk. A Barca-stílus egyik alapja. Amit az utóbbi években mintha elfelejtettük volna. A kiugratások jelentik a játékunk egyik alapját, csak sokáig nem alkalmaztuk, ehelyett, tanácstalanul tötymörögtünk, és ez olyan sokáig ment, hogy mára már elhittük, hogy a tötymörgés a Barca-stílus.
Nem a tötymörgés a Barca-stílus, legfeljebb a paródiája. Ahogy a lassú, komótos passzolgatás sem Barca-stílus, csak már ezt szokta meg a szemünk. A legeredményesebb szezonokban úgy kentünk-vágtuk az egyérintőket, villámgyors cikk-cakk passzokat, hogy az ellenfél csak kapkodta a fejét. Ha az ellenfél mögé játszuk be a labdát, lyukra futtatunk, az nagyon is Barca-játék, és ilyenből én most többet látok, mint 9 év óta bármikor.