Flick-kel sokkal kevésbé lesznek türelmesek, mint Xavival. Ő nem klublegenda, és ahogy megmondtam a legelején, amint jönnek a vereségek, eleinte finomabban, később egyre keményebben rá fognak szállni, és őt nem fogják úgy babusgatni, mint Xavit. Ő kívülről jött.
Xavit szerintem felesleges emlegetni, mert a meccseink nagy része dögunalom volt, néha el is szunyókáltam a meccsek közben. Flick-kel már most több élvezetes meccset játszottunk szerintem. Emellett Xavinak egyértelműen volt egy határa, az erősebb csapatok vertek minket. Ha választanom kell két csapat közül, amely ugyanannyi pontot szerez a bajnokságban, de az egyik többször játszik élvezetesebb meccseket, és a nagyokat is el tudja verni, akkor ezt választom, mert a BL-ben nem az egyenletes, egész évi forma számít, mint a bajnokságban, hanem az fog számítani, kinek hol vannak a határai. Valverde nagyon kiegyensúlyozottan teljesített a bajnokságban, verte a kisebb csapatokat, de neki is voltak határai, a BL-ben pedig ez számít, nem pedig az, hogy 12 kiscsapatot oda-vissza vertél 1-0-ra. A BL-ben az fog számítani, hol vannak a határaid, hol van a legfelső határad. Ezért inkább választok egy olyan csapatot, amelynek a határai fentebb vannak, és meg tudja verni a Real Madridot és a Bayern Münchent, mint egy olyat, ami hozza az 1-0-s győzelmeket, majd a Bayerntől meg a Liverpooltól kikap 4-0-ra.
Flick-et lehet kritizálni, már kritizálják is, és ez csak rosszabb lesz a számára. Xavit viszont kivenném ebből a történetből, mert véleményem szerint nézhetetlen játékot játszottunk vele, és olyan határai voltak, amiben kódolva volt, hogy a legmagasabb szintet nem éri el. Flick-ben én azt gondolom, nagyobb a potenciál, hogy a legmagasabb szinteket megmássza, amit a múltban bizonyított is.
De ha nem jönnek az eredmények, szét fogják szedni. Külsősként nem számíthat olyan babusgatásra, amit Xavi megkapott, és amit minden bénázása ellenére a mai napig megkap.
Troym írta: ↑2024.12.16. 19:31:45
Még meddig megy ez a dög unalmas Xavi lemez?
Szerintem örökre. Ő egy olyan népszerű embere a klubnak, hogy bárki lesz mostantól az edző, minden hullámvölgy, minden vereség alkalmával elő fog jönni mostantól, hogy minek kellett Xavit elküldeni. Még a 4:0-ra megnyert meccsek után is ez ment, hogy ez a mélységi kiugratós, rohangászós játék nem barcás. Flick külsős, őt akkor is szidnák, ha jönnének a trófeák. Most megmondom, ha nyerünk is trófeát vele, menni fog a fanyalgás, hogy nem szorítottuk be eléggé az ellenfelet, csak mélységből ugratgattuk ki a támadókat meg csak futkároztunk, ami nem barcás. Nyilván ennek a véleményeknek sincs kevesebb létjogosultsága, mint Flick mellett foglalni állást, de ha az a kérdés, hogy meddig fog ez menni, akkor az a válaszom, hogy örökre.
Én leginkább amiatt kritizálom, mert erőlteti Penát. Nem biztos, hogy a hosszú hónapok óta egy meccset sem játszó Szczesny-vel beljebb leszünk, de legalább próbálnánk már ki, mert Pena bizonyítottan nem jó, és kb nem tudunk kapott gól nélkül lehozni egy meccset sem, amiben kódolva vannak a pontvesztések.