Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
davi10
Llegenda del Barça

2025.03.27. 23:27:29

Ennél én is nyögvenyelősebbre számítottam, szerencsére hamar vége volt a meccsnek, és lehetett a kezdőből is pihentetni. Kounde mondjuk továbbra se tudom miből van, vasárnap 120 perc ma is végig, nagyon kemény.

Torre-t nagyon bírom, szerintem is több lehetőséget érdemel. Ha játszik, a pontrúgásokat szinte mindig megkapja, a szezon elején majdnem mindig be is talált, csatárok mögé ezerszer inkább Őt raknám be, mint Gavi-t. Aki amúgy a meccs vége fele hátrébb húzva megint tetszett, pedig összességében nem fut jó szezont. De Casado kidőlésével nem is baj, ha ott is próbálgatja Flick.
Mindenkit lehet dicsérni, de nekem EG a szezon egyik legnagyobb pozitív csalódása. Ha valaki, Ő aztán nagyon mélyről jött vissza, szerintem felülteljesíti mindenki elvárásait. A kezdőpáros nálam továbbra is az Araujo - Inigo duó lenne, de ilyen meccseken védőnek, a szezon végén Casado kiválásával pedig néha vkp-nak egész nyugodtan be merném állítani.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
hapci
Barça B

2025.03.27. 23:15:34

Tebas arcarol lefagyhat a mosoly mert meg ez a nonszensz hetkozi meccs is jol sult el. Raadasul sok peremember onbizalmat szerezhetett. Flick ma is befuzte az oktato filmet
Milyen jó lenne végre egy olyan meccs, amikor nem erről szól az egész... korrek meccs, korrekt bíráskodás, legitim eredmény.... lessz ilyen valaha?
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.03.27. 23:03:25

Elég korrekt meccs volt, kicsit kár a félidő utáni visszaállásért, a cserékig eléggé bealudtunk a meccsbe. A szokásos zsonglőrökön felül nagyon jó volt látni Ferránnak a magabiztos beindulásait, Torrénak a szemetgyönyörködtető ütempasszait, valamint Pau Víctort, aki bár kihagyott két nagy helyzetet, több igen szép kombinatív játékban is részt vett. Elnézve a lengyel számait és Ferran fellendülését, nem lep meg, hogy kevés percet kap, de mindig azt érzem, hogy megérdemelhetne többet, ehhez hasonló meccseken simán kaphatna 20-30 perceket. Torre szintén, oké, hogy sok aspektusban egyértelműen nem kezdő szint, de ő adja a legnagyobb arányban a forintos labdákat a védelem mögé, tudjátok, azokat, amiknél egy fél lépést nem kell máshogy tennie a csatárnak, hogy pont a jó lábára érkezzen a laszti, mint Fermín gólpassza előtt.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.03.27. 22:58:27

10-15 perc kivételével leuraltuk a meccset, olyan megoldások voltak, csak tátottam a szám.

Le a kalappal, csak így tovább!

Visca!
,,Azt hitted, hogy mi történt."
dingdong
Capitá del Barça

2025.03.27. 22:57:58

Deluigi írta:
2025.03.27. 22:56:38
Pedri MVP
Amen!

Tebas arcarol lefagyhat a mosoly mert meg ez a nonszensz hetkozi meccs is jol sult el. Raadasul sok peremember onbizalmat szerezhetett. Flick ma is befuzte az oktato filmet
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.03.27. 22:56:38

Pedri MVP
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.27. 22:53:05

Hát, így utólag tökéletesen jött ki ez a közbeiktatott forduló, pihentetni is muszáj volt, és az eredmény is jött, és rakjuk szépen a nyomást a Madridra, bár most van pont az egyik legkönnyebb meccsük.

Nagyon jók voltunk, Olmóért kár, de igazából már a szemöldökünket is alig vonhatjuk erre fel, teljesen hozzá lehetett már szokni.

Tetszett a 2-0-ás visszaállás, utána a friss/nem alapkezdő emberek még azért akartak focizni, gólhoz az is elég volt. Rossz teljesítmény szerintem nem is volt, szerencsére a válogatott szünet után tompaság is idénre úgy tűnik, megoldódott. Persze jól jött, hogy az idegenben egyik leggyengébb csapatot kaptuk pont.

Torre jegelése továbbra is érthetetlen, megint úgy szállt be teljesen nullkilométeresen, mint kb egy kezdő.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
dingdong
Capitá del Barça

2025.03.27. 20:14:53

Gavinak most juthatna szerep de sem bal szelsoben sem 10esben nem mukodik. Remélem Olmo lesz szelen es Pedri 10esben. Valoszinuleg nem ez lesz. Egy dontetlent alairnek siman
dingdong
Capitá del Barça

2025.03.27. 20:14:49

Gavinak most juthatna szerep de sem bal szelsoben sem 10esben nem mukodik. Remélem Olmo lesz szelen es Pedri 10esben. Valoszinuleg nem ez lesz. Egy dontetlent alairnek siman
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.27. 19:59:46

bence0330 írta:
2025.03.27. 19:49:20
Érdekelne, Gavit dobjuk-e ki, vagy Olmót, utóbbira még nem volt példa, de szerintem pont jó lehetne ott ebben a félterületes témában, jobb, mint Gavi.
Én akár egy 4-4-2-s felállást sem tartok kizártnak Olmo 10-esként, de akár az is lehet hogy Olmo hamis 9-es lesz középen, Ferran-Yamal szélen.

Hajrá, húzzuk be ezt a 3 pontot és menjen el az RFEF jókedve =D>
bence0330

2025.03.27. 19:49:20

Érdekelne, Gavit dobjuk-e ki, vagy Olmót, utóbbira még nem volt példa, de szerintem pont jó lehetne ott ebben a félterületes témában, jobb, mint Gavi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.27. 19:46:39

Szczęsny; Kounde, Eric, Iñigo, Balde; Frenkie, Pedri; Lamine Yamal, Dani Olmo, Gavi; Ferran

Azt hittem Fermin kezdeni fog.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára soadroli 2025.03.27. 19:49:26-kor.
Kép
bence0330

2025.03.27. 12:05:42

Részemről itt nem lesz semmi galiba, ha nem húzzuk be. Nyilván mi vagyunk az esélyesek, de szerintem így azért becsúszhat a pontvesztés. Ha ezért cserébe 2 támadónk kicsit kipihentebb lesz, bőven megéri, iszonyat mennyiségű meccs jön, most ugye 4 10 nap alatt.

Azért jó lenne, ha Yamal és Ferrán villognának Pedri előtt, és behúznánk már az első félidőben, áprilisban minden ilyen lityi-lötyi félidőnek-harminc percnek nagyon komoly jelentősége lesz.

Inigo nagyon gyorsan helyrejött szerencsére.

Érdekelne, lesz-e formációváltás, mert eddig az nem jött be, amikor konkrét támadó posztokra toltunk be Fermíneket. Vagy marad az a féloldalas/képlékeny 4-2-3-1, amitől nüanszokon kívül Flick szerintem egyetlen egyszer sem tért el a szezonban.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.27. 11:12:33

Expected lineup to face Osasuna tonight:
Szczesny, Kounde, Eric García, Iñigo Martinez, Balde, De Jong, Pedri, Gavi, Fermín, Lamine Yamal, Ferran.

@mundodeportivo

Nem rossz így sem. Hozni kell a 3 pontot.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.26. 12:34:31

Due to circumstances, Hansi Flick is obliged to play this XI against Osasuna: Szczęsny, Kounde, Éric García, Iñigo Martínez, Balde, Pedri, Fermín López, Gavi, Ferran Tores, Lewandowski and Lamine Yamal.— @Alfremartinezz
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.25. 18:28:35

Flick will play with two different formations in the matches against Osasuna and Girona due to the schedule. @sport
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.21. 15:42:11

Chino írta:
2025.03.21. 15:38:02
Amúgy érdekes, hogy az U21-esek is játszanak kedden. Ez Torrét és/vagy Fermint nem érinti? Mert akkor azzal sem számolhatunk, hogy ők megoldják.
Elvileg (talán Sporton olvastam vagy MD-n) kérték az RFEF-et, hogy engedjék el Fermint, Torret és Gerard Martint a válogatottból, de gondolom annyi foganatja lesz, mint a Cubarsi topicban írt kommentemben Cubarsi hazatérésének :)
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.21. 15:38:02

Amúgy érdekes, hogy az U21-esek is játszanak kedden. Ez Torrét és/vagy Fermint nem érinti? Mert akkor azzal sem számolhatunk, hogy ők megoldják.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.03.21. 14:49:19

brazilfan írta:
2025.03.20. 17:10:43
szerintem túl magabiztos volt Flick kijelentése, hogy igazolások híján majd megoldjuk házilag.

az idei csodaedző
Az a kijelentése, hogy megoldjuk házilag, egyáltalán nem azt jelentette, hogy túl magabiztos volt. Ez egyáltalán nem a túl magabiztosságot jelentette, hanem pusztán annyit jelentett, ahogyan a nyilatkozataiban is többször hangsúlyozta, nagyon jó az utánpótlás képzése Barcelonában és bátran lehet számítani az onnan felkerülő játékosokra, mert bízik bennük.
Elégedett a lehetőségeivel.

Nem keresett kifogásokat, hogy nincsenek a keretben Zubimendik, Bernardo Silvak vagy egyéb világválogatottak, hanem alkalmazkodott a klub lehetőségeihez, tudomásul vette kikkell dolgozhat és elfogadta azt a helyzetet ami a jelenlegi állapot.

Nem csodaedző, pusztán egy megfelelő szakmai tudással rendlkező edző, aki teszi a dolgát.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.21. 09:25:31

Troym írta:
2025.03.20. 19:59:37
gránit írta:
2025.03.20. 19:21:13
A keretet nem tegnap, hanem nyáron kellett kialakítani.

- Utólag könnyű okosnak lenni, de Chris végigcsinálta a felkészülést, pályára lépett az első fordulóban és sérülésekor 1-2 hónapot mondtak. Utólag látjuk, hogy nem képes felépülni, de jósgömbje gondolom nincs Flicknek.

- A tartalékcsapatból GM, Sergi Dominguez, Fort, Bernal kapott szerepet, bemutatkozott jónéhány fiatal, szerintem kimaxoltuk.

- Casado kellett Flicknek, én sem értek ezzel egyet, de a lehetőségek alapján nem gondolom irracionális döntésnek a részéről.

Ha van 6 khv, de Flick 4-el számol, akkor persze vehetünk legközelebb, de 2024 aug 31-én a keretnek tagja volt 6 khv, szerintem ezzel sokan kiegyeznének.

Nem gondolom, hogy Flick nagyon mellégondolta a keretet, illetve nem ott, ami most a téma, mindig jhv,bhv, csatár poszton érzem szűkösnek a dolgokat, de az eredmények eddig őt igazolják,
Belső védőkben bőven megvoltunk szezon előtt, ahogy hatosban is, Flicknek Casádó is második számú megoldása volt, Bernallal számolt elsődlegesen. Ott volt Olmo, Gavi, Fermin, Torre sőt Pedri is támadóbb szerepkörben (őszintén nem hiszem, hogy sokan gondolták, hogy Pedri a jelenlegi posztján fog játszani). Elől voltunk nagyon gyéren, Yamalt sem tudom mennyire hitte, hogy ennyit és így fog játszani. Egy épp, hogy 17 éves játékosról beszélünk. Mellettük volt FT és Fati, utóbbival valamiért nem számol, ezt nyáron mundjuk valamiért nem tudta előre. Én vele elég komoly kockázatot érzek. Nem hiszem hogy egyszerűen annyi lenne, hogy fizikailag nincs jó állapotban, nagyon sokat jelentene ha csak néhány száz perccel is tehhermentesíteni tudná Raphinhát. Illetve balhátvéd poszt, ami re nem volt csak egy szem emberünk.

A Real például nekiment gyakorlatilag 2 védővel. Alabára még kevésbé lehetett számítani mint Christensenre, cb kérdésben legalább kétszer jobban álltunk. Előttük is csupán Camavinga és Tchouameni volt, utóbbit vissza is kellett rendelnie . Szerintem ők nagyobbat kockáztattak mint mi.
És nekik volt lehetőségük keretet mélyíteni, míg mi ingyenes játékosokkal sem tudtunk. Nem kellett volna igazolni védőt sem, ott volt Lenglet, egyszerűen megtartjuk 4.-5. számúnak, de még az sem fért bele. 6 embernek két posztra elégnek kell lennie, még csak az Atleticből sem kellene felhozni senkit. Egy Pool, Arsenal, Bayern kerülne ilyen helyzetbe mint mi védő poszton még rosszabbul állnának. De akár egy City is, aki 6 top védővel vágott neki a szezonnak.
Nem lehet számolni előre azzal, hogy majd egy meccset halasztani kell, amire nem találnak normális időpontot , pont a válogatott mérkőzések után, ahol le is sérül valaki. Ha minden poszton erre is felkészülnénk, kb. egy 35 fős kerettel kéne nekikezdeni, ahol aztán káosz lenne a játéklehetőségek miatt, sértődnének, igazolnának el az emberek.
Ha elől is majdnem úgy állnánk számban és minőségben ahogy hátul még igazolásokban sem kellene annyira gondolkodni.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.20. 22:02:37

Troym írta:
2025.03.20. 17:54:16
Mit mondjon amúgy az edzó, ha darabra megvan a keret és "üres a kassza"? Amit Xavi, hogy a keret versenyképtelen? Attól jobb lenne?
Igen. Ha elég tökös, és megkockáztatja az átmeneti népszerűtlenséget, akkor mondja azt, hogy ilyen kerettel nem, vagy csak nagy erőfeszítésekkel tudunk versenyképesek lenni.
Rendben, hogy ezeket a fiúkat viszi előre a szívük, Bernalt is, Casadót is, de a testük nem bírja a terhelést. Yamal mondta pár napja, hogy a lefújás után alig várja, hogy három nap múlva újra játszhasson. Miért nem szól neki az edző, hogy a karrierjét nem májusig kellene terveznie, hanem 15 évre, ahhoz meg muszáj lenne kicsit lassítania? Szerintem ebben az idényben olyan mértékben zsigerelődnek ki a fiúk, mint más csapatoknál évek alatt.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.20. 19:59:37

gránit írta:
A keretet nem tegnap, hanem nyáron kellett kialakítani.

- Utólag könnyű okosnak lenni, de Chris végigcsinálta a felkészülést, pályára lépett az első fordulóban és sérülésekor 1-2 hónapot mondtak. Utólag látjuk, hogy nem képes felépülni, de jósgömbje gondolom nincs Flicknek.

- A tartalékcsapatból GM, Sergi Dominguez, Fort, Bernal kapott szerepet, bemutatkozott jónéhány fiatal, szerintem kimaxoltuk.

- Casado kellett Flicknek, én sem értek ezzel egyet, de a lehetőségek alapján nem gondolom irracionális döntésnek a részéről.

Ha van 6 khv, de Flick 4-el számol, akkor persze vehetünk legközelebb, de 2024 aug 31-én a keretnek tagja volt 6 khv, szerintem ezzel sokan kiegyeznének.

Nem gondolom, hogy Flick nagyon mellégondolta a keretet, illetve nem ott, ami most a téma, én még mindig jhv,bhv, csatár poszton érzem szűkösnek a dolgokat, de az eredmények eddig őt igazolják,
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
Van a keretben 5db 6-os poszton játszani tudó játékos. (Frenkie, Casado, Christensen, EG, Bernal) és 6 db középhátvéd poszton játszani tudó játékos (Araujo, Cubarsi, Inigo, Christensen, EG, Kounde)
Christensent miért számoljuk mindig, amikor ezer éve nem játszott egy percet sem?

A 25 fős maximált keretet úgy kell nézni, hogy kiegészíthetjük hivatalosan a tartalékcsapathoz tartozó emberekkel.

Casadó számomra a szezon talán legpozitívabb meglepetése, nagyon összeszedetten játszik. De azért egy fizikálisabb játékost megnéznék a poszton. Szerintem a mezőnyjátékosok között ez az a pont, ahol még tudunk előre lépni, mert szinte minden más poszton csúcsjátékosaink vannak. Nálam a mennyiség másodlagos, ha a posztra egy világklasszist le tudunk igazolni. Emellett nem szalasztanék el leigazolni egy klasszist csak azért, mert most per pillanat kilóra megvagyunk ott, ahol egy játékosunk jövőre száz éves lesz. Ha elérhető egy nagyágyú, aki hosszú távon hasznára lehet majd a csapatnak, nem szalasztom el, csak mert egy ma 34 éves játékosunk jövőre szódával elmegy még.

A középhátvédek között meg Flick 4 embert vesz számításba. Cubarsí, Martinez, Araújo, Garcia, ez a felhozatal. Amikor kidőlt két ember, akkor tényleg sokáig tartalék nélkül játszottunk. Valószínűleg ezért gondolhatják úgy, hogy elfér oda még egy ember, főleg, ha világklasszis.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.20. 18:02:28

Csak úgy mondom, a március 3-án elmaradt Villarreal-Espanol meccset április 27-én pótolják.
Article 8 of the regulations for men’s first division football:

"[...] in cases where, due to a regulatory cause, the referee suspends a match before it begins or before its completion, [...]. If the situation preventing the game persists, the match will take place on the first available date when both teams are able to materially play it."
Ennyit a döntőbíró által hivatkozott 8-as cikkelyről :)
Troym
Director del Fútbol

brazilfan írta:
2025.03.20. 17:10:43
szerintem túl magabiztos volt Flick kijelentése, hogy igazolások híján majd megoldjuk házilag. A cserelehetőség nélküli védelmet hónapokon át csak az imádság tartotta össze, a 6-osokat pedig már az se, már nincs Casadó, Christensen sehol nincs, a hátralévő két hónap összes meccsére csak Frenkie és Eric maradt, ami nem sok.
Van a keretben 5db 6-os poszton játszani tudó játékos. (Frenkie, Casado, Christensen, EG, Bernal) és 6 db középhátvéd poszton játszani tudó játékos (Araujo, Cubarsi, Inigo, Christensen, EG, Kounde) Egy Laliga által 25 főben maximalizált keretben hány db középhátvéd, vagy 6-os kellene? Ha nem megfelelőek a korábbi sérülések miatt fizikailag (Chris), minőségre, vagy túl nagy az átfedés és ugyanaz a játékos túl sok poszton van számításba véve, az meg nem az edző, hanem a sportigazgató feladata, hogy valamilyen megoldást keressen.

Mit mondjon amúgy az edzó, ha darabra megvan a keret és "üres a kassza"? Amit Xavi, hogy a keret versenyképtelen? Attól jobb lenne?
Válasz küldése