mess2009 írta:
csak a lényeget nem akarod elismerni abból amit én mondok:
1./ nem pihenteheti azokat akiket szeretne, mert be kell állítani őket játszani! ez az amit az élet igazolt!
2./ha ezt nem tette volna az alap verzió kikap és a csapat kiesik!
3./csak abban van közöttünk vita, hogy miért nem egy kellően erős összeállítással kezd és amikor az eredmény engedi jöhetnek a cserék akár pihentető szándékkal is.
4./ semmi nem támasztja alá hogy a kulcs emberek forma hanyatlását fáradtság okozná! (már csak azért sem mert ez öngól az elméletednek, hiszen rotáció pedig van!)
5./ amit nem cáfolhatok, igazad van: nem kell pályára küldeni a sztárokat és akkor nem sérülnek meg.
Különben nincs harag...
Bocs, de én még mindig nem tudlak követni.
1. Honnan veszed pl. hogy nem ugyanezeket a játékosokat cserélte volna be akkor is Pep, ha történetesen 2-0-ra vezetünk? Xavi 5 percet töltött a pályán, tehát gyakorlatilag végigpihente a meccset. Messi az utolsó fél órára jött be, mint ahogy már nem először ebben a szezonban. Szerintem abszolút jó taktikai húzás, ami már kifizetődött párszor. Szvsz ugyanis ha Messi kezdőként játszik, a friss Mallorca-i védők között örlődött volna 60 percen keresztül, az ő helyére érkező játékos pedig kétlem, hogy akkorát dobott volna a támadásainkon. Igy viszont 1 órányi játék után már egy lényegesen fáradtabb védelemre "eresztette rá" Messit Pep. Meg is lett az eredménye, még ha kellett mák is hozzá. De mint tudjuk szerencséje annak van, aki tesz is érte. Másrészt pedig szerinted hol a garancia abban, hogy ha alapcsapattal állunk ki, nem ugyanez a végeredmény? A Mallorca egy szerencsés lökettel szerzett vezetést, kapott már ilyen gólt az A csapatunk is. Ilyen lövés esetén tökmindegy, hogy ki van a pályán, ill. a kapuban, 10-ből 10-szer bement volna a legbetonbiztosabb védelem ellen is.
2. Ebben lehet, hogy igazad van, de ez a lehetőség akkor is benne volt a kalapban, ha az alapcsapatunk kezd, ráadásul ott még a frisseség hiánya is közrejátszott volna. Mint az előbb is leírtam a Mallorca góljánál teljesen mindegy volt a csapat összetétele.
3. Már erre is lényegében reagáltam. Semmi nem garantálta, hogy egy erős kezdővel előnyösebb helyzetbe kerültünk volna és kétlem, hogy bármelyik tartalékunk új lendületet vihetett volna a csapat játékába, ha gáz van. Egy ilyen taktika esetén pedig óriási a rizikó, hogy már nincs időd és megfelelő embered a fordításra.
4. Bocs, de én sehol nem érzékelem az öngólt a mondandómban. Természetesen semmi garancia nincs arra, hogy a fáradtság okozná a csapat hullámvölgyét. Viszont az is tény, hogy a Real 8 pontot faragott a hátrányából a bajnokságban. Az a Real, amely már tavaly kiesett a kupából, ergo 1 héten csak 1 meccset játszanak. Felvetődhet persze, hogy a kupában nálunk is a tartalékok játszanak. Ez igaz is, meg nem is. Általában 3-4 alapjátékosunk mindig kezdő volt és azért azt sem kell elfelejteni, hogy egy kupameccsre is ugyanúgy készül a teljes kijelölt keret, ráadásul nem elhanyagolandó dolog az utazással járó felhajtás is. Ezek mind apró dolgok, de egy hosszú szezonban minden játékosnál összeadódnak ezek az apró idő- és energiaveszteségek. 3 alapjátékosunk ráadásul még 1 válogatott meccset is végigjátszott, míg a Real-tól pl. csak egyetlen mezőnyjátékos játszott. Ezt is be lehet kalkulálni. Lehet, hogy nem a fáradtság a "bűnös", de hogy mindenképpen figyelembe kell venni, az tény. Rotáció pedig (mint már korábban leírtam) többnyire szükségszerűségből van. Ez ősszel nem tűnt fel, mert kevés sérültünk ill. eltiltottunk volt, most szinte minden héten van több-kevesebb hiányzónk. Másrészt pedig a kupameccset nem sorolnám a "rotáció" kategóriába. Ebben a sorozatban alapesetben szinte mindenki a B csapatát játszatja (és nem csak Spanyolországban). Természetesen a tét növekedésével és az eredmény alakulásával párhuzamosan erősödhet a csapat összetétele is, de ettől még az alapcél (a bajnoki cím) élvezi a prioritást.
5. OK, vettem. Érzem az iróniát:)