Bajnoki Mérkőzések
Most is azt mondom, hogy el kellett volna halasztani a hétvégi meccseket, nem mintha illúzióim lennének a futballszövetségekkel kapcsolatban.
Ha jól értem a spanyol tévé meteorológusát, ma Katalóniában várható heves esőzés.
A meccs nagy pozitívuma az volt, hogy a pályán most nem látszottak nyomai a két klub közötti történelmi ellentétnek, a korábbi Espanyolra jellemző harcmodornak. Szép kontrákat vittek végig.
Nekünk volt egy gyönyörű támadásunk, természetesen sokkal jobbak voltunk.
Én Lewandowskit és Yamalt is lecseréltem volna, Yamal a második félidőre nagyon visszaesett, Lewandowskinak meg nem nagyon volt honnan visszaesnie. Vannak egészséges és bevetésre váró támadóink a kispadon, nem hiszem, hogy a második félidei beállításukkal rettegni kellett volna a három pontért.
Ha jól értem a spanyol tévé meteorológusát, ma Katalóniában várható heves esőzés.
A meccs nagy pozitívuma az volt, hogy a pályán most nem látszottak nyomai a két klub közötti történelmi ellentétnek, a korábbi Espanyolra jellemző harcmodornak. Szép kontrákat vittek végig.
Nekünk volt egy gyönyörű támadásunk, természetesen sokkal jobbak voltunk.
Én Lewandowskit és Yamalt is lecseréltem volna, Yamal a második félidőre nagyon visszaesett, Lewandowskinak meg nem nagyon volt honnan visszaesnie. Vannak egészséges és bevetésre váró támadóink a kispadon, nem hiszem, hogy a második félidei beállításukkal rettegni kellett volna a három pontért.
Látszik, mekkora tévedés volt ide Dembelé-ket igazolni. Amióta szemben a kapuval tüzelünk, nagyon megy a szekér. A játékosok átlagos elhelyezkedését nézve, gyakorlatilag három középcsatárral rohamoztunk, és ennek meg is van az eredménye. Egy csatár igazolását nagyon fontosnak tartottam tavaly és idén nyáron is, Olmo ha egészséges, zseniális, és Raphinhát is megtettük középcsatárnak.
https://en.as.com/resultados/futbol/pri ... adisticas/
Hat kaput eltaláló lövésből négy azért megint bement, a lestaktikánk legalább olyan mértékben kell a győzelmekhez, mint a kiváló támadójáték, mert ezt is el tudtuk volna veszíteni 3-4-re. A lestaktika és a támadóink viszont remekül működtek. Nem tanulnak az ellenfelek, ez nagyon jó hír.
https://en.as.com/resultados/futbol/pri ... adisticas/
Hat kaput eltaláló lövésből négy azért megint bement, a lestaktikánk legalább olyan mértékben kell a győzelmekhez, mint a kiváló támadójáték, mert ezt is el tudtuk volna veszíteni 3-4-re. A lestaktika és a támadóink viszont remekül működtek. Nem tanulnak az ellenfelek, ez nagyon jó hír.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Szerintem egyértelműen 3-0-nál veszünk mindig vissza, nagyon sokadik eset a 7-0 óta. Oké, kaptunk egy gólt, cserében meg egy iszonyat megterhelő szezonban aranyat érő 30-40 percnyit játszottunk ilyen átmozgató edzés szintjén. Flick ott az Osasuna környékén kicsit átértékelte a gyilkológép mentalitást, visszavett, ezt tinikkel, támadósorban és védők közt nagyon szűk kerettel nem lehet végigcsinálni. A BL-hez mindenképp nagy mázli is kell, de hogy legalább a mázlival el tudjunk jutni messzire, ahhoz nagyon jó állapotban kell lennünk. És azért lehet érezni, amikor főleg a két szélsőnk néhány meccsenként lerak egy elég fáradt teljesítményt az asztalra. Olmo is most szerintem azért emelkedett ki ennyire a mezőnyből (azon túl hogy szimplán zseniális meccse volt), hogy ő gyakorlatilag alig kezdett még nálunk, friss. Yamal és Raphinha mentálisan fáradt volt, sokat hibáztak. Nyilván azt a szintet, amit hoznak, nem is lehet meccsről meccsre hozni, és még így is elég jók voltak, és hoztak 1-1 gólpontot, de nagyon sok egyenesen gagyi megoldásuk volt mellé. Flicknél szerintem ők vannak a legjobban megterhelve a játékstílusból adódóan, ők végig sprintelnek kb, ráadásul nekik ugye élesnek is kell lenniük a nehezebb megoldásokhoz, nem csak jól bírni fizikálisan. Ez hamarabb zuhan meg, mint hogy láthatóan fáradtak legyenek. Egy Reál-BM hét után ez érthető, sokat vett ki úgy en bloc a csapatból, de talán belőlük a legtöbbet, nem csak a nagy agresszivitást követelő poszt, hanem Yamalnál a kor faktor, Raphinhánál meg a Liga legnagyobb sprintmennyisége miatt.LG írta: ↑2024.11.03. 21:26:46Az is lehet, hogy Flick próbál tanulni az elődök hibájából. Nem egy szezonunk volt, ahol nagyon jó őszi szezon után leeresztettünk tavasszal. LE, Valverde, Xavi is belefutottak ebbe. Szerintem okosan csináljuk most ezt. Van olyan ellenfél, akinél 3 gólos előnynél sem szabad visszavenni, de az nem az Espanol.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Az is lehet, hogy Flick próbál tanulni az elődök hibájából. Nem egy szezonunk volt, ahol nagyon jó őszi szezon után leeresztettünk tavasszal. LE, Valverde, Xavi is belefutottak ebbe. Szerintem okosan csináljuk most ezt. Van olyan ellenfél, akinél 3 gólos előnynél sem szabad visszavenni, de az nem az Espanol.
- Barcaforever
- Director del Fútbol
Casadótól nagyon féltem, de nagyon jó, pressingel végig, a mélységi labdái is ülnek. Nem hinném, hogy ki fogja bárki is szorítani idén a kezdőből.
Fortot egyelőre nem tudom hova tenni egyelőre a sakk táblán, lehet én maradtam le, de ő nem bal hátvéd alapvetően?
3-1re nyertünk, mondhatni simán, pár éve könyörögtünk volna egy ilyen meccsért, kicsit a 2015-ös feeling kezd lenni, könnyű meccseken hengerlés az első fél órában, utána lightos 1 gólos 2. félidő, sok ilyen tucat meccsünk volt anno a gála csapattal. Maxon a BL-re kell koncentrálunk, szerintem realitás lenne eljutni a legjobb 4be.
Fortot egyelőre nem tudom hova tenni egyelőre a sakk táblán, lehet én maradtam le, de ő nem bal hátvéd alapvetően?
3-1re nyertünk, mondhatni simán, pár éve könyörögtünk volna egy ilyen meccsért, kicsit a 2015-ös feeling kezd lenni, könnyű meccseken hengerlés az első fél órában, utána lightos 1 gólos 2. félidő, sok ilyen tucat meccsünk volt anno a gála csapattal. Maxon a BL-re kell koncentrálunk, szerintem realitás lenne eljutni a legjobb 4be.

- Chino
- Llegenda del Barça
Lehet, hogy kár volt a félidei háromgólos előny. Legalábbis szurkolói szemszögből. Bár támadásban talán túlságosan is visszavettünk, ugyanakkor nem nagyon aggódtam, hogy ebből pontvesztés lehet. A góljuk után nagyon eldugtuk a labdát, csak sajnos ez annak a kárára ment, hogy a negyediket nem nagyon erőltettük. Nyilván feltételes mód, de szerintem, ha muszáj lett volna simán képesek lettünk volna sebességet váltani.bence0330 írta: ↑2024.11.03. 18:22:06Jók voltunk, persze nagyon ki is engedtünk, szerintem szándékosan, még ha azért ennyire nem is akartunk nyilván. A stabil kezdő támadók jók és aktívak voltak, de mind elég sok hibával. Olmo persze remekelt, nagyon remélem, hogy valahogy egészséges tud maradni, mert hihetetlen jó játékos. Casadó hatalmas volt megint, a védelmünk is nagyon jó volt, Fort is bizonyította, hogy van helye. Fermín viszont jelenleg kb Gerard Martin módon lóg ki lefelé a csapatból, nem először, remélem ő csak egy olyan játékos, akinek több idő kell sérülés után a belerázódáshoz, vannak ilyenek.
Fatinál kár, hogy nem volt érvényes a gól, de ettől függetlenül ez most jól nézett ki, ezt várjuk tőle.
Ez meg az elmúlt nem is tudom hány év legszimpatikusabb Espanolja volt, játékra és viselkedésre is.
Raphinha ma borzasztóan gyenge volt. Kb. a gólja mentette meg a csapat leggyengébb játékosa "címtől". Az a labdalevétel és a gól, ami kb. pozitívan megmaradt belőle. Félidőben vagy a 60. perc körül simán jönnie kellett volna Fatinak, ha már Flick szerint is 100 %-os.
Olmo megint nagyot ment, nagyon durva a srác és nem csak a góljai miatt. Ha nem kell pihentetni és hozza a 90. perceket nagyon könnyen meccseket dönthet el.
Fermin remélem, hogy még csak kicsit rozsdás, mert a tavalyi és az olimpiai teljesítményétől nagyon messze van.
Volt egy szórakoztató és egy pihentető félidő rotációval, a BL előtt ez így rendben van.
Nem tudom, hogy ez így pozitív vagy negatív, de legalább nagyobb nyomás van a Realon.
Forca Barca!!!!
Jó tanulság ez Flicknek. Három nullnál sem viheted le a két legjobb játékosodat.
-
- Entrenador del Barça
Az utóbbi időben el lettünk kényeztetve.
Olmo nálam a meccs embere, a többiek azon versenyeztek, hogyan tudják alulmúlni egymást félgőzzel.
Raphinha szép gólt lőtt, Yamal és Casado szép gólpasszt adott. Ezen kívül Yamal nagyon pontatlan volt, Raphinha és Lewy pedig eltűnt percekre.
Inigo sokszor javította a többiek hibáját. Fati jól szállt be, kaphatna majd több időt, ahogy Pau Victor is ilyen teljesítmények mellett. Szerintem Flick nem mert belenyúlni, mert a második félidőben nagyon gyengék voltunk, nagyobb szerencsével X-re is hozhatta volna az Espanol, akik jól játszottak.
Ez van. Pedig reménykedtem benne, hogy rúgunk nekik is 7-et
Olmo nálam a meccs embere, a többiek azon versenyeztek, hogyan tudják alulmúlni egymást félgőzzel.
Raphinha szép gólt lőtt, Yamal és Casado szép gólpasszt adott. Ezen kívül Yamal nagyon pontatlan volt, Raphinha és Lewy pedig eltűnt percekre.
Inigo sokszor javította a többiek hibáját. Fati jól szállt be, kaphatna majd több időt, ahogy Pau Victor is ilyen teljesítmények mellett. Szerintem Flick nem mert belenyúlni, mert a második félidőben nagyon gyengék voltunk, nagyobb szerencsével X-re is hozhatta volna az Espanol, akik jól játszottak.
Ez van. Pedig reménykedtem benne, hogy rúgunk nekik is 7-et

- bence0330
Jók voltunk, persze nagyon ki is engedtünk, szerintem szándékosan, még ha azért ennyire nem is akartunk nyilván. A stabil kezdő támadók jók és aktívak voltak, de mind elég sok hibával. Olmo persze remekelt, nagyon remélem, hogy valahogy egészséges tud maradni, mert hihetetlen jó játékos. Casadó hatalmas volt megint, a védelmünk is nagyon jó volt, Fort is bizonyította, hogy van helye. Fermín viszont jelenleg kb Gerard Martin módon lóg ki lefelé a csapatból, nem először, remélem ő csak egy olyan játékos, akinek több idő kell sérülés után a belerázódáshoz, vannak ilyenek.
Fatinál kár, hogy nem volt érvényes a gól, de ettől függetlenül ez most jól nézett ki, ezt várjuk tőle.
Ez meg az elmúlt nem is tudom hány év legszimpatikusabb Espanolja volt, játékra és viselkedésre is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Igazi városi derbi,hiányzott. Mindig nagy csaták vannak az Espanollal,most is kemény meccset várok,de hozni kell a 3 pontot,hajrá.

- PorSiempre
- Jugador d'estrella
Jó kis kezdő, Fortnak örülök és annak is, hogy Kounde pihenhet.
Lassan elől is ideje lesz rotálni.
Olmo is várható volt, hogy ismét kezdő lesz.
Remélem a városi riválist is a helyére tesszük.
Kell a 3 pont!
Forca !
Lassan elől is ideje lesz rotálni.
Olmo is várható volt, hogy ismét kezdő lesz.
Remélem a városi riválist is a helyére tesszük.
Kell a 3 pont!
Forca !
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
Iñaki Peña - Fort, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde - Casadó, Pedri, Olmo - Raphinha, Lamine Yamal, Lewandowski

- bence0330
Ja, én még csak a BM-est láttam, az is jó volt Müllerrel. 
Mindenhol azt olvasom, hogy elhalasztják a meccseket, de eddig a LL hivatalos oldalán még csak két első osztályú meccs van bejelentve, a Valencia-Madrid, és a Villarreal-Rayo, ezek mondjuk evidensek is voltak. A többiről még nem látok hasonló infót.
Szerk: az első meccset lejátszották, szóval akkor gondolom a két érintett területen játszott meccset halasztják csak el, és vasárnap összecsapunk a mészárosokkal.

Mindenhol azt olvasom, hogy elhalasztják a meccseket, de eddig a LL hivatalos oldalán még csak két első osztályú meccs van bejelentve, a Valencia-Madrid, és a Villarreal-Rayo, ezek mondjuk evidensek is voltak. A többiről még nem látok hasonló infót.
Szerk: az első meccset lejátszották, szóval akkor gondolom a két érintett területen játszott meccset halasztják csak el, és vasárnap összecsapunk a mészárosokkal.
- Chino
- Llegenda del Barça
Peter írta: ↑2024.10.28. 16:22:38Szerintem ez a lestaktika kimondottan a tökös húzásokhoz tartozik.
Rizikós, de maga az alapgondolat nem a dupla vagy semmire "épül" illetve nem a 19-re lapot húzok kategória, hanem olyan kidolgozott taktika, ami ugyan nem feltétlen képes a folyamatos hibátlan működésre, de van mögötte logika és tartalom, meló, felkészültség.
Az is a része, hogy bezavarható, megzavarható, bizonytalanná tehető, de erre vannak a védők, hogy ilyenkor megfelelően reagáljanak rá, gyorsan képesek legyenek választ adni, rendeződni és nem tele gatyával, megremegő lábakkal asszisztálni.
Kicsit rabló pandúr játék, amiben most a pandúrnál van jelenleg az előny, a rabló csatároknak lesz szüksége most valamit erre kitalálni, alkalmazkodni....![]()
Szerintem annyira nem volt kockázatos, itt látszik is miért.
https://www.youtube.com/watch?v=g3oku3-4-2A
Forca Barca!!!!
Jól bírod ezt a van kalapja, nincs kalapja játékot, de van még mit fejleszteni, hogy eljussunk a statisztikai 100% labdabirtoklásig vagy amíg be nem vezetik az ellenfél nélküli bajnokságot a labdarúgásban.
Így az is teljesen mindegy, hogy van vkp vagy nincs, kicsit a fizetéseken is lehet spórolni és a sérülések kockázatát is lehetne minimalizálni.
Nem utolsósorban pedig a totális kontroll mellett maximális dominanciával győznénk és az edzőkérdés sem lehetne probléma.
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Áhh, igazad van, tulajdonképpen a "középpálya" is megjátszható volt, noha itt a szélre már kikényszerítettük őket, ami stimmel egy ilyen mid-blocknál és az is stimmel, hogy ennyiszer ennyire tisztán kapják azok a szélsők a labdát. Csak még rosszabb volt, mint amire emlékeztem. 3-4 ütemük volt a legtöbb támadásuknál megtalálni a passzt, ez életveszély. (És annak is tűnt.) Annyiban megvédeném Casadot, hogy nem tud jobbra és balra is fixen kirohangászni, ezt szerintem soha nem csinálta senki abban a szerepkörben, inkább a szélsők feladata lehetne oda visszazárni, vagy a két támadóbb középpályásnak.gránit írta: ↑2024.10.28. 17:38:11Hááááát, az indításokat magunk mögé nem a Madrid hátsó alakzatából kaptuk, hanem szinte kivétel nélkül az ellenfél támadóközéppályájáról. Pontosan onnan, ahonnan egy vkp hiányzik.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.28. 15:51:59a hátsó 4-5 játékosukra semmi nyomást nem tettünk, ezért szabadon tudták kialakítani a támadásaikat. Pontosan a fenti nagyon laza presszió és a középpálya nehezebb megjátszhatósága miatt volt annyira sok elfutásuk, amiből annyira sok les lett. Ezúttal bevált a mostani Madrid ellen, de arra nem lehet apellálni, hogy majd úgyis elrontják mindig. (Őszintén, védhető a taktika, de kockázatos, mert nem te irányítasz.)
https://www.youtube.com/watch?v=VJ5vmGws8J0
Én is úgy látom, hogy ezt a taktikát az adottságaink miatt választotta Flick. Azzal kezdte a nyáron, hogy vkp-n szükség van emberre, majd megmondták neki, hogy azt nem kap. Így máshogy oldja meg a problémát, és eddig kiválóan működik.
Hááááát, az indításokat magunk mögé nem a Madrid hátsó alakzatából kaptuk, hanem szinte kivétel nélkül az ellenfél támadóközéppályájáról. Pontosan onnan, ahonnan egy vkp hiányzik.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.28. 15:51:59a hátsó 4-5 játékosukra semmi nyomást nem tettünk, ezért szabadon tudták kialakítani a támadásaikat. Pontosan a fenti nagyon laza presszió és a középpálya nehezebb megjátszhatósága miatt volt annyira sok elfutásuk, amiből annyira sok les lett. Ezúttal bevált a mostani Madrid ellen, de arra nem lehet apellálni, hogy majd úgyis elrontják mindig. (Őszintén, védhető a taktika, de kockázatos, mert nem te irányítasz.)
https://www.youtube.com/watch?v=VJ5vmGws8J0
Most tényleg minden szép és jó, mert működött a lestaktika. Abban a pillanatban, ahogy felkészülnek erre, azt fogjuk átkozni, hogy hogyan kaphattunk ennyi labdát a hátunk mögé. Ezeket szerintem hatékonyabb elfojtani. Azok a triggeres csapdák pont hogy nem működtek, nem is csináltuk. Hagytuk, hogy beadják a labdákat, a lestaktikára ügyeltünk. Ez most működött, ami nem biztos, hogy a jövőben működni fog, így az utolsó két mondatoddal egyetértek.
Az persze nagyban megkönnyíti a helyzetet, hogy meccsenként 3.0 gól felett lövünk. Emellett azért nehéz kikapni. Mindkét oldalon nagyokat húz Flick, ráadásul szinte ugyanazokkal a támadókkal, csak éppen sokkal többet hoz ki belőlük. Lewandowski már temetve volt, és kiderül, hogy semmivel nem kevésbé termékeny, mint a müncheni fénykorában. Most újra kapja a minőségi labdákat, indításokat.
Lehet, hogy korai volt Vinícius JR hencegése Gavi irányába?! 
https://www.origo.hu/sport/sport-futbal ... cius-rodri

https://www.origo.hu/sport/sport-futbal ... cius-rodri
Valamivel kénytelen-kelletlen meg kell próbálni ellensúlyozni a jelenlegi adottságainkat.
Óvatos vagy nevezzük biztonságos tilitolival semmit sem lép senki előre, max egyhelyben totyog.
Ritka az a komfortos, kényelmes állapot, amikor kockázat nélkül sikereket lehet elérni.
Meglátjuk majd, ha a sérültjeink illetve a korábban markánsabbnak gondolt játékosok visszatérnek, akkor az milyen egyéb változásokkal járhat majd.
Szerintem ez a lestaktika kimondottan a tökös húzásokhoz tartozik.
Rizikós, de maga az alapgondolat nem a dupla vagy semmire "épül" illetve nem a 19-re lapot húzok kategória, hanem olyan kidolgozott taktika, ami ugyan nem feltétlen képes a folyamatos hibátlan működésre, de van mögötte logika és tartalom, meló, felkészültség.
Az is a része, hogy bezavarható, megzavarható, bizonytalanná tehető, de erre vannak a védők, hogy ilyenkor megfelelően reagáljanak rá, gyorsan képesek legyenek választ adni, rendeződni és nem tele gatyával, megremegő lábakkal asszisztálni.
Kicsit rabló pandúr játék, amiben most a pandúrnál van jelenleg az előny, a rabló csatároknak lesz szüksége most valamit erre kitalálni, alkalmazkodni....

-
- Capitá del Barça
Kontroll hiánya? Mit akarunk pontosan kontrollálni? A Madrid átívelte a középpályánkat, nem akart ott labdát veszíteni és bízott a gyors támadókban. Mindegy ilyen esetben hogy ki van vdk poszton, nem ő találkozik a labdával a Madrid támadásánál, hanem a védőink. Akik megoldották tökéletesen a feladatukat. Kb 4 kapura lövése volt a fehéreknek a meccsen (ami nem les), ennyi férjen bele egy Bernabeuban.
Ami kontrolt hiányolsz a játékunkból, az csak a mi támadásainkat lassítja, a veszélyességet csökkenti. Amúgy megvan, csak ezen a meccsen vitte a szíve a fiúkat, de korábban vagy 3 meccsen is a 60. perctől csak tartottuk az előnyt.
Szűrő kérdés pedig szerintem megszünt, ott van Cassado, majd jön Bernal, addig pedig De Jongot, Ericet vagy a dánt is lehet ott játszatni. Tegnap már Eric is edzett, ő is hamarosan elérhető lesz, lehet majd pihentetni akár a védelemben is.
Ami kontrolt hiányolsz a játékunkból, az csak a mi támadásainkat lassítja, a veszélyességet csökkenti. Amúgy megvan, csak ezen a meccsen vitte a szíve a fiúkat, de korábban vagy 3 meccsen is a 60. perctől csak tartottuk az előnyt.
Szűrő kérdés pedig szerintem megszünt, ott van Cassado, majd jön Bernal, addig pedig De Jongot, Ericet vagy a dánt is lehet ott játszatni. Tegnap már Eric is edzett, ő is hamarosan elérhető lesz, lehet majd pihentetni akár a védelemben is.
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Szerintem nem oldaná meg egy vkp ezt a gondot, főleg, hogy Casado és Cubarsi (főleg utóbbi) nagyon jó ütemben lép közbe az indításokba, Pedri is elég jól olvassa a játékot. Nem is magában a feltolt védelem miatt érzem pengeélnek a dolgot, hanem tényleg, más szóval nem tudom mondani, a kontroll hiánya miatt.gránit írta: ↑2024.10.28. 01:36:48Pengeélen táncol a lestaktikánk, ez igaz. Éppen ezért tartok tőle, hogy most hátra dőlünk, és lemondunk a vkp-projektről. Középhátvéd, vkp, kapus, ezekre szerintem szükségünk van. Eljöhet az az idő, amikor felkészülnek a lestaktikánkból, és nyeljük majd a gólokat, mint kacsa a nokedlit, mert ElBartimaeus-nak abban teljesen igaza van, hogy ez a pengeélen táncolás nagyon könnyen átfordulhat, most viszont lehet, hogy úgy érzi a vezetőség, hogy nincs szükség igazolásokra, és hátra dőlhetünk.
Egy feltolt védelemmel kontrollt tud adni, hogyha rendesen vannak forszírozva az ellenfél hátsó játékosai, vagy középpályásai abba, hogy oda kerüljön a labda, ahova azt te szeretnéd. Egyszerű esete ennek az agresszív 1-1-es letámadás, amiből a leggyakoribb kilépés a hosszú felívelt labdák a középpályára/csatárhoz, ahol ha védekező csapatként nyered a párharcaidat, akkor célravezető, mert a legtöbbször megfojtod a támadás lehetőségét. (Nagyon sokáig ez volt Xavi első számú taktikája védekezésnél, Flick is hasonlóan kezdett.) Komolyabb csapatok ellen ez elég veszélyes a jelenlegi kerettel egy Busquets, illetve Gavi szintű játékos hiányában (részint ezért is aggódtam a nagyobb meccsek előtt), de néha még velük is, mert egy elvesztett párharcból nagyon nagy területre tud indulni az ellenfél. (Ezért sem ez a legdominánsabb letámadás sok esetben, csak bizonyos helyzetekben, amit Xavi is nagyon jól felismert és Flick is elkezdett ésszerűbb taktikával próbálkozni, csak még nem tart ott, hogy ez kiforrott legyen.)
Hogy a fenti hibákat elkerüljék pressing triggerek szoktak lenni, illetve bizonyos emberekhez próbálják kényszeríteni a labdát, hogy utána egyértelműbb legyen, hogyan fog a támadás tovább épülni. Elég sokszor marad nyíltan 1-1 szélső védő ilyen esetben, hogy utána arra az oldalra eltolódva legyen csapdázva a labda, de ha hosszú labda is érkezne a túloldalra, akkor sokkal könnyebben fogható. Ha pedig valami olyan helyzet alakul, ahol lehet rendesen fogni a passzsávokat és fogy a védők ütemelőnye, akkor lehet felfejlődni a fenti 1-1-es nyomásra, ahol már egy kikényszerített felívelésed van, ami pontatlanabb lesz.
A Madrid ellen egy feltolt mid-block-ban védekeztünk a játék legnagyobb részében, aminek során a hátsó 4-5 játékosukra semmi nyomást nem tettünk, ezért szabadon tudták kialakítani a támadásaikat. Pontosan a fenti nagyon laza presszió és a középpálya nehezebb megjátszhatósága miatt volt annyira sok elfutásuk, amiből annyira sok les lett. Ezúttal bevált a mostani Madrid ellen, de arra nem lehet apellálni, hogy majd úgyis elrontják mindig. (Őszintén, védhető a taktika, de kockázatos, mert nem te irányítasz.)
Mindemellett viszont a mi labdakihozatalaink nagyon magas aránya volt kikényszerített hosszú labda és mint ahogy már írtam is, egyszer-egyszer sikerült úgy megfutni őket, hogy lett belőle helyzetünk. Néha próbáltuk nyugtatni a játékot visszajátszásokkal, de relatíve kevés ideig tudtuk ezt tartani. Írom ezeket az első 50 percről, mert azt követően javult a helyzet (amihez De Jong biztosan hozzátett). Azt követően lőttünk 2 gólt, Ancelotti meg elkezdte lekapdosni a középpályásait, szóval várhatóan fordult át az irányítás a kezünkbe, amivel utána pompásan élni is tudtunk és a második félidő jelentős részében már mi tartottuk inkább kezünkben a meccset.
Lufi....rendben....végülis csak egy jött-ment Real Madrid volt az ellenfél, előtte még volt egy (nem is jutott hirtelen eszembe a nevük, de meglett a google.ben) szedett-vetett Bayern München is, igaz, három napon belül, amit a látottak alapján azért némi szerencsével is, meg még talán okosba is, de valahogy csak túléltünk.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.27. 23:17:18A Madrid ellen pl az első félidőben egyértelműen nekik volt több kapura törésük, a dominálás hiánya meg egyértelmű volt
Ha valami, akkor ez egy lufi,
Igen, jut eszembe erről (és még google sem kellett hozzá)....tényleg....és nem is olyan régen volt....de ettől még igaz volt....a folyamatos kontroll és a totális dominancia korszakában a kőkemény Frankfurt és a félelmetes MU ellen a játékot mintaszerű kontroll alatt tartottuk, ráadásul a kezdő sípszótól a hármas sípszóig totálisan domináltunk.
Hát, igen, azok a boldog szép napok, amikor még oktattuk letámadásból europa fociját.
Az valóban nem volt lufi, zongoráztuk is a focit, az ellenfeleink csak nyomozták a labdát és leginkább akkor látták azt, amikor meccs után visszanézték a mérkőzést felvételről.