Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.11. 18:23:35

socio66 írta:tehát akkor mindkettőtök legerősebb érve a 'minden sorozat megszakad egyszer' elv. :)
meggyőző.
:)
az, hogy 6ból 1 nyertunk a madrid ellen ugyanugy nem meggyőző, hiszen nincs viszonyitási alap. a dortmunddal sajnos nem játszottunk 6x idén, pedig lehet h őket még 1x szem vertük volna meg, ki tudja.

amugy neked milyen érveid vannak a dortmund mellet? :D várom :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.04.11. 18:04:21

Számomra teljesen egyértelmű, hogy a legnehezebb ellenfél a Real lenne. Hajtanak a 10-re, Mourinho amúgy is mindent bevet ennek elérésére és egy végletekig kiélezett párharc lenne, ahol ott fojtanák meg a játékunkat, ahol tudnák. Ez pedig nagyon nem ízlik nekünk.

A két német csapat játéka viszont annál inkább. A Bayern ugyan ténlyeg bivalyerőssé nőtte ki magát, szinte mindenhol azt olvasom, hogy Európa legjobbjai, de ez erős túlzás azért. A bajorok játéka tökéletesen fekszik nekünk, ők nem lennének képesek 90 percen keresztül nyomozni a labdát és alárendelt szerepben játszani. Sokkal kezdeményezőbb játékot játszanának és ezzel jelentősen megkönnyítenék a játékunkat. Én nem tartok tőlük annyira, mint ahogy beharangozzák őket.
A Dortmundra valami hasonló igaz, őket is szívesen látnám ellenfélként.

De a Realt semmiképp. A klasszikus az klasszikus, de egy kicsit unnám ezt a párharcot(ha lehet egy El Clásicóval kapcsolatban az unalmat említeni...) Jöjjön egy Barca-Bayern, Dortmund-Real!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
tossademar
Barça B

2013.04.11. 17:56:46

Elolvastam szinte minden hozzászólást ebben a témában, és azt kell mondja (írjam), hogy mindenkivel egyetértek. Azzal is akinek csalódás volt a tegnapi meccs, azzal is akinek kevésbé. Kicsi kettősség van bennem.

Valóban siralmas volt a tegnap mutatott játék, viszont továbbjutottunk. Az egy kicsit már zavar, hogy "Messi nélkül ez a csapat kevés".

Kérdezem én, hogy CR nélkül a Real működik? Nem nagyon. Falcao nélkül a másik Madrid működik? Nem. És talán még sorolhatnám.

Fentieket tetézhetjük azzal, hogy a Barca játéka Messire épül, legalábbis ez az a játék, amely működik.
Ezt kinek köszönhetjük???? Pep Guardiolának. Lehet, hogy hiba volt???? Miért Ő a leginkább gólerős egy Villa, Fabregas, Sanchez mellett??? Mert ez a Mi játékunk. Lassan kiderül, hogy kevésbé hatékony ez a fajta stílus.
Jómagam kedvelem Guardiola mestert, de véleményem szerint nagy bátorság 1 emberre építeni egy egész csapatot.

Visszatérve a BL-re. Jöhet bárki innentől kezdve. Ha 100%-osan tudunk koncentrálni mindegy, ha meg nem, akkor is mindegy.
Vagyis, vagy nagyon jók leszünk, vagy nagyon gyengék, nem beszélve arról, hogy a 3 lehetséges ellenfél tényleg minőségi csapat.

Ha választani lehetne, jómagam biztosan a két német csapat közül választanék. Na nem azért mert rinyálok a Madridtól, NEM NEM!!

Mentálisan féltem Tőlük EZT a Barcelonát. Egy El Classicon rajtunk lenne nagyobb a nyomás, bár a riválisunk mellénye most igen nagy, ami lehet hogy jól is elsülhet számunkra.

Sajnálom, hogy kimaradt a tegnapi kezdőből Tello és Sanchez, szerintem Ők igen hatékonyan szét tudják húzni az ellenfél védelmét a gyorsaságukkal, több területet teremtve ezzel középen. Egy kicsit kifeszültem attól, hogy Tello még a keretben sem volt. Villanova is szimpi Nekem, de tegnap haragudtam ezért a döntéséért.

A másik hibás lépés szerintem az volt, hogy Fabregas kezdő volt. A felesége, vagy párja, vagy nője (ki hogy szeretné) szülőszobán, Ő meg a kezdőben a PSG ellen.
Szerintetek koncentráció terén hogyan állt?????? Sehogy. Ami egyébként érthető is, hiszen emberből van, nem tud kikapcsolni és teljesen elvonatkoztatni azon ténytől, hogy azokban a percekben született a lánya.
HIBA VOLT!!!!!

Lényeg a lényeg, minden meccs más és más, lássuk a medvét.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2013.04.11. 17:53:18

Barcaman1993 írta:
visca el barca írta:arról h a margit papíron veri a dortmundot csak annyit h a csoportmeccseken egy döntetlen, egy vereség, ráadásul a döntetlenes meccsen gülüszemű a 90+-ban mentette meg az egyik pontot.

vicces olvasni h mennyire lesajnálja mindenki a dortmundot.
Hát azért ez eléggé árnyalt kép, amit lefestesz. A Realnak Dortmundban esélye sem volt, de azt hozzá kell venni, hogy nagyon hasonló formában voltak, akkor mint mi mondjuk a Milan elleni első meccsen. A madridi meg meccsen tényleg a végén jött a gól, de ott már egyértelműen szétfocizták a Dortmundot. És azóta a Real sokkal jobb formában van, míg a Dortmund most se rossz, de akkor erősebbnek éreztem őket.
:lol:
Láttad azt a meccset? SZÉTFOCIZTÁK??? Örülhettek a döntetlennek.
a Dortmundot nem kéne egy kézlegyintéssel elintézni. Ha kis szerencséjük van, és bemegy a helyzeteik fele, sima hármast gurítottak volna már Malagában.
Rivaldo-A Legnagyobb.
socio66

2013.04.11. 17:50:54

tehát akkor mindkettőtök legerősebb érve a 'minden sorozat megszakad egyszer' elv. :)
meggyőző.
:)
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.11. 17:50:13

Barcaman1993 írta:
Chino írta:Én egyáltalán nem vagyok kétségbeesve. Igaz elég ratyi meccset hoztunk le, de ez van. Akkora Messi-függőséget sem érzek, inkább azt, hogy addig nem pörög rendesen a csapat, ameddig nem muszáj. Amikor ég a ház képesek vagyunk ritmust váltani.
Ha Messi nem áll be, itt a büdös életbe nem jutunk tovább... Pedig aztán láthattuk, hogy még így is bőven visszafogta magát. Nélküle ez a csapat édeskevés, hiába vannak jó játékosaink rajta kívül.
Már tegnap is fogtam a fejem, amikor a kommentátor elkezdte pedzegetni, hogy Messi jelenléte mennyit dobott a csapaton... Lassan már olyan isteni magasságokba jut ő itt a szurkolóknál, hogy az aurájával is továbbrúgja a csapatot, jó hogy nem Pedro labdáját is ő irányította telekinézissel a kapuba
Mert egyébként a pályán baromira nem csinált semmit, a szokásos sétálgatás, volt egy-két jó passza a támadó harmadban, de alapvetően jól jött ki, hogy a kapott gól után akkor kezdett rápörögni a csapat a meccsre, amikor ő beállt.
De lehet, h csak megint szelektív a memória sokaknál, mert nem is olyan régen még játszott irtózatos ergya módon a csapat úgy, h Messi járt élen a nagy semmittevésben, érdekes, hogy a Milan elleni 0-2nél még a jelenléte nem nyerte meg a meccset.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2013.04.11. 17:46:07

Hogy ki lehetne a megfelelő ellenfél? Igazából nehéz kérdés. Ha ez a csapat kihozná magából ami benne van, akkor mindegy, mert nyerünk. Ha a motiváció és az akarat megvan, minden ellenfél ellen minimum 51 % az esélyünk.
Az, hogy a madrid ellen nem jó a mérlegünk mostanában, akár még jó előjel is lehet. A nagy számok törvénye alapján előbb utóbb fordul a kocka. Ahogy a sorozatos győzelmekkor tudtuk, hogy nem fogjuk mindig megverni őket, úgy egyértelmű az is, hogy nem fogjuk állandóan a rövidebbet húzni sem-főleg úgy, hogy alapjában véve sokkal jobb képességű a csapatunk. Egyébként Titoval 50%-os a mérlegünk ellenük, ha összeakadunk, innen folytatjuk. A két német ellen sem lenne egyszerű, mégis azt mondom, jöjjön a Bayern. Nem kontrabetyárok, hanem vállalják a támadófutballt. Élvezetes, nagy derbi lenne. Ha meg kiesünk? Pakliban van, ha bekövetkezik, tragédia úgy sem lesz.
Nem mi nem nyertünk 10 éve béelt.
Rivaldo-A Legnagyobb.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.11. 17:43:46

socio66 írta:
visca el barca írta: kérdésedre válaszolva pedig a madridot.
és ennek van ésszerű magyarázata is, vagy csak jólesik ellentmondani a többségnek? :)
mert nem tudom figyeltél-e idén, de a hat egymás elleni meccsünkből mindössze egyet nyertünk meg.
ebből pedig nekem nem az következik, hogy ők lennének a megfelelő ellenfelek szemben egy ugyan jól, és hatékonyan játszó, de igazi klasszisokat, és bl-tapasztalatot nélkülöző német csapattal.
annyira nem jok h két ujabb meccsen diadalmaskodjanak.

mind1, hiába gyozkodjuk egymast én őket szeretném. :)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.04.11. 17:26:52

Chino írta:Én egyáltalán nem vagyok kétségbeesve. Igaz elég ratyi meccset hoztunk le, de ez van. Akkora Messi-függőséget sem érzek, inkább azt, hogy addig nem pörög rendesen a csapat, ameddig nem muszáj. Amikor ég a ház képesek vagyunk ritmust váltani.
Ha Messi nem áll be, itt a büdös életbe nem jutunk tovább... Pedig aztán láthattuk, hogy még így is bőven visszafogta magát. Nélküle ez a csapat édeskevés, hiába vannak jó játékosaink rajta kívül.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
socio66

2013.04.11. 17:13:09

visca el barca írta: kérdésedre válaszolva pedig a madridot.
és ennek van ésszerű magyarázata is, vagy csak jólesik ellentmondani a többségnek? :)
mert nem tudom figyeltél-e idén, de a hat egymás elleni meccsünkből mindössze egyet nyertünk meg.
ebből pedig nekem nem az következik, hogy ők lennének a megfelelő ellenfelek szemben egy ugyan jól, és hatékonyan játszó, de igazi klasszisokat, és bl-tapasztalatot nélkülöző német csapattal.
Chino
Llegenda del Barça

2013.04.11. 17:07:44

Én egyáltalán nem vagyok kétségbeesve. Igaz elég ratyi meccset hoztunk le, de ez van. Akkora Messi-függőséget sem érzek, inkább azt, hogy addig nem pörög rendesen a csapat, ameddig nem muszáj. Amikor ég a ház képesek vagyunk ritmust váltani. Persze ha Messi a pályán van, még akkor is nagyobb esélyünk van, ha labdához se ér. Észrevehető volt, hogy nagyobb önbizalma lett a csapatnak, nem is feltétlenül a teljesítménye járult hozzá az egyenlítéshez és a pörgéshez.
Pont emiatt örülnék ha otthon kezdenénk, bármennyire is előny az idegenbeli start. Az első meccsen biztos, hogy nagyobb elszántsággal támadunk és nem az 1 gólos győzelemre törekszünk.
A tegnapi teljesítményhez Tito is vaskosaan hozzájárult. Egy ilyen támadótrióval nehéz gólt rúgni. Nem volt elől egy gyors emberünk. Túl statikus volt az egész, nem volt mozgás. QAz első félidőben is Ini megindulásai voltak veszélyesek, de nem tudta kinek játszani.
egy Alexis-szel vagy akár Telloval (pedig utóbbit nagyon ritkán hiányolom) több esélyünk lett volna.

Na mindegy, remélem Tito és a fiúk is tanultak ebből.
Nem is tudom kinek örülnék legjobban az elődöntőben. Ha motiváltak a fiúk és gólratörően játszanak mindhármat képesek vagyunk elverni. A Bayern bikaerős, de a stílusunk szerintem nem nagyon feküdne nekik, a Dortmund elég fekete ló, papíron a leggyengébbek de hiba lenne lebecsülni őket. A Malaga meccsből nem indulnék ki. Láttuk mi volt Isztanbulban.
Egy újabb Clasicóhoz semmi kedvem nincs, de jó lenne végre helyretenni az "úriembereket" és Mou pofájáról letörölni azt a fensőbbséges vigyort. Hiába mondják, hogy ismerik a játékunkat, Jo5é zseni ellenünk, még mindig minket tartom esélyesebbnek.
Én úgy vagyok vele bárkit kapunk verni kell és kész, reméljük Messivel a fedélzeten.
Forca Barca!!!!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.04.11. 17:00:08

azért jobban átgondolva és mindent összevetve csak a madridtól tartok legjobban.

a két német csapat is nagyon erős, sőt, a bayern talán erősebb is, mint a real, viszont igen nagy kérdőjel, hogy mennyire fog feküdni nekik az, ha nem ők dominálják a meccset, és a megszokottnál kevesebbet van náluk a laszti.
számomra mind a két csapat valamilyen szinten fekete ló, bármi kisülhet azt ellenük folytatott párharcokból.

ezzel szemben a real mostanában igen hatékony ellenünk, és mindannyian tudjuk már előre, mi lesz majd a meccs képe, és min fogjuk magunkat felidegesíteni. (szinte csak azt nem, hogy hanyadik percben)
tökéletesen tudnak kontrázni, ami (főleg, hogy most is több sebből vérző védelem lesz) azért számomra félelemre ad okot, meg hát olyan érzésem van, hogy a mentális gát ebben a párharcban már nem a madridiak ellen szól, mint korábban, mikor mindig vertük őket, hanem jelenleg az egymás elleni meccseken ők vannak lelki fölényben.

azt meg gondolom nem kell ecsetelni, hogy egy real elleni kiesés sokkal jobban fájna, mintha a másik két csapat közül az egyik ejtene ki minket.

persze lehet mondani, hogy ha 100%-on pörög a csapat, mint a milan ellen, akkor nincs mitől félni, és nincs ellenfél, és valóban én is úgy érzem, hogy olyan teljesítménnyel, olyan motivált játékkal bárki ellen mi lennénk az esélyesek, viszont egyrészt hatalmas kérdés, hogy mikor fogunk újra egy olyan szenzációs 90 percet lehozni, másrészt pedig az ellenfél is bármikor kifoghat egy tökéletes napot, ami valljuk meg, a milan esetében a visszavágón finoman szólva sem volt meg.

szóval ha egy csapatot meg kellene nevezni, akiket mindenképp elkerülnék a 4 között, azok ők.
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.04.11. 16:28:24

visca el barca írta:arról h a margit papíron veri a dortmundot csak annyit h a csoportmeccseken egy döntetlen, egy vereség, ráadásul a döntetlenes meccsen gülüszemű a 90+-ban mentette meg az egyik pontot.

Aztán alig jutottak át egy Malagán. A Dortmundi védelemnek a 3 másik csapatból mindegyik legalább két gólt rúg meccsenként.
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.04.11. 16:21:56

Hát azért ez eléggé árnyalt kép, amit lefestesz. A Realnak Dortmundban esélye sem volt, de azt hozzá kell venni, hogy nagyon hasonló formában voltak, akkor mint mi mondjuk a Milan elleni első meccsen. A madridi meg meccsen tényleg a végén jött a gól, de ott már egyértelműen szétfocizták a Dortmundot. És azóta a Real sokkal jobb formában van, míg a Dortmund most se rossz, de akkor erősebbnek éreztem őket.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.11. 16:07:59

socio66 írta:
visca el barca írta: vicces olvasni h mennyire lesajnálja mindenki a dortmundot.
ebben a mezőnyben van csak 'lesajnálva'.
vagy akkor a dortmund most már egy potenciális bl-győztes csapat, egy szinten a világ három legjobbjával?
ha választani lehet, akkor a csúcsformában lévő, minden akadályt simán átlépő bayern-t, vagy a mostanra fejünkre növő madridot választod a dortmund helyett?
idén még senki nem verte meg őket a bl-ben. ennyit a lesajnálásról.

kérdésedre válaszolva pedig a madridot.
Kép
socio66

2013.04.11. 15:53:10

visca el barca írta: vicces olvasni h mennyire lesajnálja mindenki a dortmundot.
ebben a mezőnyben van csak 'lesajnálva'.
vagy akkor a dortmund most már egy potenciális bl-győztes csapat, egy szinten a világ három legjobbjával?
ha választani lehet, akkor a csúcsformában lévő, minden akadályt simán átlépő bayern-t, vagy a mostanra fejünkre növő madridot választod a dortmund helyett?
Léfe
Entrenador del Barça

2013.04.11. 15:49:34

Mást vetnék fel, mivel nem emliti senki. Igazi Messi uj dimenziót hozott, de vajon miért kellett az első félidőt -talán tulzás - átaludni. Nem volt üteme, sebessége a játéknak. Amikor hátrányba kerültünk felpörgött a csapat, majd 1-1 után megint leültek. Messi nélkül, persze nem olyan hatékony a játék, de gyorsan és sokat futva hajtani lehet. Ezt nagyon hiányoltam. Sokadszor bizonyosodik be, hogy minimum két középső védő és két gólerős támadó kell. Röhely, hogy Messzin kivül alig szerez golt más. Semmire sincsen garancia a továbbiakban a gyenge és hiányos védelem miatt, gólhelyzetet is alig dolgozunk ki. Bár a Milán elleni 4-0 mást mutat.
Fecó
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.11. 15:44:00

arról h a margit papíron veri a dortmundot csak annyit h a csoportmeccseken egy döntetlen, egy vereség, ráadásul a döntetlenes meccsen gülüszemű a 90+-ban mentette meg az egyik pontot.

Kép
corol
Entrenador del Barça

2013.04.11. 15:42:39

Bestbarca - gratula jól összefoglaltad, teljes mértékben egyetértek a leírtakkal. :)
Alcantara
Director del Fútbol

2013.04.11. 15:40:59

Na most komolyan: Mi ez a pesszimista hozzáállás a továbbjutás után?

:?

Lesz még két meccs minimum számunkra. Tavaly egy olyan csapat nyerte, aki csak bukdácsolt meccsről meccsre. Nincs az előírva, hogy topformában levő csapatot illeti kizárólagosan a BL serleg.

Az utóbbi évek legkiegyensúlyozottabb elődöntői következnek. Semmivel nincs kevesebb (több sem) esélyünk, mint a másik 3 csapatnak. Én abban sem vagyok biztos, hogy a másik 3 csapatnál nagyon lelkesednének és "álomellenfélnek" várnának minket! :wink:
Bestbarca
Entrenador del Barça

2013.04.11. 15:30:57

Igazából jó kérdés hogy mi lesz a továbbiakban...Igen nincs akkora fölényünk játékban,mint az utóbbi években...Pl tavaly a későbbi győztes Chelseat oda vissza lefociztuk,azt se tudták hol a labda...A Chelsea szurkolók is elismerték,ennyire őket a saját stadionjukba még nem focizták le...Azt sokra mentünk vele,mert 32 helyezetből csak 2 ment be...Nekik 4ből 3...No ez a foci...Persze alapvetően ha jobbak vagyunk sokkal,nagyobb eséllyel nyerünk,de nem biztos...Lásd Madrid...Hozzánk képest játékban még idén is sehol se voltak,azt simán megvertek minket...Sértő lenne focinak hívni amit rendre alakítanak,de nyernek...

Hogy hogyan tovább...Hát sztem össze akarják hozni a Real-Barca álom döntőt,abban van a pénz...Ezért egészen véletlen mi fogjuk kapni a Bayernt,a Real meg a Dortmundot...Ugyanis a Bayernt tuti ütné ezt a hentes madridot,mi meg azért ha összeszedjük magunkat,és azon kapja magát a Bayern,hogy nincs nálunk a labda,akkor meg tudjuk ütni őket...Pláne ők nem annyira kontrajátékra vannak berendezkedve,amint eldugjuk a labdát,bajban lehetnek...A Dortmundot meg papíron vernie kellene a Realnak,hasonlóan dominálni akarnak minden meccsen mint mi,a Real meg kb csak ezt érti,hogy a semmiből rugjank pár kontragólt azt amúgy nem kell focizni...

Igazából bárhogy lesz,erősen rajtunk múlik...Az irányítás még mindíg nálunk van,ugyanis a legjobb,legrutinosabb,legösszeszokottabb keret nálnuk van...No meg a valaha volt legjobb játékos is...Innetől csak az a kérdés mit tudunk kihozni magunkból...

Igen a mostani kép nem túl fényes...De nem biztos hogy a PSG elleni meccsekből kell kiindulnunk...Persze nem rohantuk le őket,ami jó is volt,ugyanis hátul gyakorlatilag nem volt védelmünk...Ha mindenáron meg akartuk volna őket verni a visszavágón,sztem kontra gólokkal kikapunk...Pláne hogy elől most nem az volt hogy jó mind1,Messi majd ver 3mat egymaga...Amúgy az első meccsen jól kezdett a PSG,de aztán nagyon nagy bajban voltak egészen addig míg le nem sérült Messi...Simán kaptak volna 3-4et,ha ő a pályán marad végig ez tuti...Bejött helyette Cesc,és még úgyis szenvedtek,csak keresték a labdát...

És Messi nélkül igenis nem megy...Ezt el kell fogadni...Beállt a visszavágón,és egyrészről önbizalmat kapott a csapat,ami nem is csoda,gondoljunk már bele,hányszor húzott ki minket a szarból,hány meccset döntött el egymaga...Másrészt ha ő pályán van ELVONJA A VÉDŐK FIGYELMÉT!ÉS ez a lényeges...Rá mindíg kell legalább 2 ember,sőt egy harmadik is félszemmel figyeli...Így több terület jut a többieknek...ÉS leginkább ezért lett jobb a játékunk,amikor beállt...Ha mankóval menne pályára,akkor is tudna segíteni,szépen leparkolva a 16 előterében,és még akkor sem mernék egyedül hagyni,és be lennének tojva a védők...Megjegyzem lehet akkor is rúgna 2t,rátámaszkodna a mankóra,azt eltekerné a jó lábdával a ficakra... :D :D :D De ő mindenképp kell...Elvonja a figyelmet,a támadások jelentős részét ő indítja,úgy hogy elmegy egykét ember mellett,és onnatól tolódik a védekezése az ellenfélnek,lesz szabad terület,és ő a felállt védelem ellene a fegyverünk,azzal hogy nekiáll befelé cselezni,és megbontja azt...No meg nem egyszer nem kell neki segítség,egész egyszerűen egymaga mattolja a védelmet...Egész őszintén most ki tudná prótolni...Nélküle egy nagyon jó csapat vagyunk,vele a legjobb...

Ami kérdéses idén...A védelem...Ki hogy fog játszani mennyi hibával...Ha hátul kicsit összekapjuk magunkat,bármi lehet...Elől hálistennek végre 3 csatárral játszunk,és nem balon van Ini...Így kell továbbra is...Hogy épp ki játszik,kb mind1...Benne van mindenkibe azért a gól,lásd ki hitte volna hogy Pedro lesz a nyerő ember most...Kb egyenlő a teljesítménye a csatárainknak,nem túl fényes,de elegendő lehet azért...Villa egy fokkal talán meggyőzőbb mint Alexis,vagy Pedro,benne jobban benne van a gól...De igazából a lényeg,hogy elmozgásaikkal vigyék el a védőket,mozgassák ki őket a helyükről,és akkor Messi úgyis megoldja...Ez egyszerűnek hangzik,meg persze nem feltétlen csak így van,de igazából ennyi elég lehet,mertha csak 30-40centit oldalra húzzák a védőket,akkor Leo átszalonozik és büntet...Amikor meg úgy jön ki tiszta ziccereket megha megoldják 50%ban már jók lehetünk...És a védelmünk legnagyobb hibája idén Alves volt pl a Real elleni rangadókon,de most azért összekapta magát,és azért az megint más képlet,ha szélen nem tudnak megkontrázni annyira...

Én nem érzem gyengébbnek a mostani Barcát,mint az 5 kupásat...Ott is voltak bajok,nem volt meggyőző a játék azt a végére csak összkaptuk magunkat...Biztos vagyok benne,hogy sokkal jobban fogunk játszani a következő Bl mecsen,bárki ellen is...Egyrészről Tito itt van,addigra már jó ideje fog újra foglalkozni a csapattal,és azért ez nem mind1,másrészt meg Messi végig pályán lesz,ami plusz 30%minimum...Hogy ez mire lesz elég persze ez már szerencse kérdése is,4 marha jó csapat van,igazából ezen a szinten már kicsik a különbeségek,és hogy aktuálisan ki milyen napot fog ki,meg a szerencsén is nagyban múlik...Egy előnyünk viszont biztos van...Van nálunk egy játékos aki megnyerheti nekünk egymaga az egészet,nem kell hozzá parádés csapatjáték semmi...Ha Leo olyan napokat fog ki,akkor képes egymaga hozni nekünk a BL-t...És ebben jobbak vagyunk mint bárki,mert CR sokra nem megy a csapat jó játéka nélkül,Messi ellenben a szarból is képes várat építeni!Reméljük jó formában fog ő focizni a kisebb sérülés után is,és akkor azért esélyesebbek vagyunk bárkinél...
De azért hozzá teszem,én sem magunkat érzem a legnagyobb esélyesnek,de rutinunk,tudásunk a legnagyobb,innentől leírni minket sosem lehet!
És bármi is lesz: Visca el Barca!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.04.11. 15:22:14

Gyerekek erre a meccsre nem sok jót lehet mondani. Bebizonyosodott, ami szinte eddig is a levegőben volt. Messifüggők vagyunk. Akármilyen jó játékosaink vannak (Ini, Xavi), itt ezen az egy emberen áll és múlik az egész. Beállt, majd rögtön 2 embert kicselezett, Thiago Silva is csak forgolódott összevissza. Hihetetlen ez az ember. Nélküle nem mentünk volna tovább, ez szinte biztos.

Kicsit továbbmegyek. Nem akarok vészmadár lenni, de van egy olyan érzésem, hogy számunkra itt véget is ért a BL-szezon. Rengeteg gólt kapunk mostanában, még a legerősebb védelmünkkel is, de a következő meccsen Piqué mellé már nem lesz emberünk. Talán Abidal, de azért durva lenne, hogy 1 év kihagyás után játszik 2-3 meccsen csereként, majd a Dortmund/Real/Bayern ellen tőle várnánk, hogy leszedje az ellen ékjét. Nem reális. Ráadásul Piqué-Alba páros is sárgás, a második meccsre ők is kipontozódhatnak. Nagyon erős ellenfelekről van szó, egyedül a Dortmund ellen érzem, hogy lehet esélyünk. Idén igazán jó és összeszedett játékot nem igazán láthattunk. Egyedül a Milan meccset tudom kiemelni, de 1 meccsre támaszkodni... ráadásul ezek sokkal erősebb csapatok. Aztán adja meg a sors, hogy ne legyen igazam. :D A páratlan évek a miénk szoktak lenni. :D
#David Villa#
Capitá del Barça

2013.04.11. 15:09:12

Nekem már tele van a hócipőm a sok madridistáról idézőkkel, a csapatot állandóan a Madridhoz hasonlítókkal. Jaj, most ők előrántották Varanet, akkor mi is rántsunk elő egy fiatalt stb. véleményekkel.

Az oké, hogy rivális, és mindig is fogunk róluk beszélni, na de ne essünk már túlzásokba.
Itt már sokan előre öngyilkosok akarnak lenni, ha a Real nyeri a BL-t.
És akkor mi van hölgyeim és uraim? SEMMI. Ez a foci. Bárki nyerhet a továbbjutott négy csapat közül, bárki.
Ha jobb a Dortmund, mint a többi akkor ők, ha a Real, akkor ők.
socio66

2013.04.11. 14:49:47

azért egy dortmundnak én nagyon tudnék örülni, minden elismerésem az övék, de ide már kevesek.
ha választani lehetne; dortmund > bayern > madrid.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.04.11. 14:42:04

Szerintem ezeket szükségtelen ide írni. Senkit nem érdekel itt.
Az értelmesebbjét biztosan nem. Nagyjából ez olyan NSO szint.
Válasz küldése