2013.04.03. 00:22:15
Amúgy nem tudom ki hogy van vele,de én marhára nem érzem azt hogy idén a Blt megnyerhetjük...Rengeteg a sérülésünk időről időre...Védelmünk nincs...Ami érthető is,vhol mert ott is kb mire vki formába lendülne lesérül,a középpálya még úgy ahogy okés,bár Xavi kicsit megkopott,de itt nem lenne baj...A szélsőink is rendben vannak ha csak a támadást nézzük...Sőt Alves kezdd végre önmaga lenni...Elől viszont Messiből élünk...Ha ő nem lesz,vagy teszem azt lesz,de sérülés után nem lesz 100%os akkor nincs ki gólt rúgjon...Rehabilitáltuk Villat,benne mindíg benne a gól,de kb itt kifújtunk...Anno mindíg volt 3 nagy gólvágónk elől mikor nyertünk:
-R10-Eto'o-és azért Guily,Larsson megoldotta
-Eto-Henry-Messi,parádés
-Messi és hát Villa Pedro,formában voltak...
Most meg Alexis kapu előt 0...Villa berúgja ha oda kerül,ami jó dolog,csak rendre nem tudjuk megjátszani a 16oson belül 10 ember között...Pedro kidőlt,visszatérni sem épp csócs formában fog,és eddig is hát láthattuk...Tello fiatal mindent ellő,van egy csele megtolja fut utánna ennyi...Hát nem egyszerű...
Nem túl fényes a helyzet...Jelen forma szerint a Real,a Bayern,de egy Dortmund is kiverne minket azt hiszem...ÉS valszeg ez lesz a lehetséges 3 ellenfél a következő körben...Ahova eljutni Messi nélkül 2-2ről,és védelem nélkül, meg eleve nem lesz egyszerű...Vmit nagyon ki kell találnunk,mert így nem lesz meg...
Vhogy talpra kell állítanunk egy csatárunkat még,Villában azért van élet,meg lehetőség...Kicsit éledezik is újjaban...Hátul Masche kidőlésével nem tudom,fiatalt bedobni Bl ben nagy csapatok ellen nem lehet...vagy Puyolt összerakják de ez megint kérdéses,vagy Abidal talán dehát nem tudom,fizikálisan ha kész is,meg tehetsége nem vitatott,és ő centerben is kiváló volt,de nem hiszem...Talán ha nincs más, Busquets kéne hátra,ő megállta a helyét már akár pl egy MU elleni döntőben is...De akkor meg a középpályán lehetnek gondok,ki pótolja,fontos elem ő,Song ehhez kevés,az úgy megint necces...Hátulra méginkább...Azért nagy csapatok ellen csak Busit tudnám elképzelni ha nincs más...De sztem Puyol lesz a megoldás,csakhát kérdés bírja e...
Amúgy vagy kellett volna venni egy rutinosabb tehetséges védőt még,vagy több lehetőséget adni a fiataloknak,mert 2 éve ez megy hogy nincs ki hátul legyen fontos meccseken...Sőt ha visszagondolunk kb. minden 2. szezonban necces a védelem kérdése,igazán örülnék ha ezt már megtanulnánk jobban menedzselni...Igen kell védőre is költeni...Vagy legalább akkor kinevelni,vkit játszatni,bizalmat adni...De így hogy előre elköltünk 100milliókat,bár ez a mostani helyzeten nem látszik,hátul meg kb egy biztos sorunk van...Vhol mi is tehetünk róla nem csak peh,jó az is,de várható volt hogy Puyol necces,plusz center védőnek ha 3 fix emberrel indulunk neki,és ebből 1 öreg és sérülékeny már,de akkor adni kellett volan több terhet a fiataloknak,és szezon közben vkit beépíteni...És értem miért nem történt meg,mert erre nincs idő túl sok a fontos meccs mindegyik az...Akkor meg igazolni kellett volna egy rutinosabb de fiatal védőt...Pláne mikor ősszel is voltak már ilyen gondok,ott is látszódott hogy ez a szitu,télen miért nem hoztunk vkit...Saját nevelésre építünk akkor építsünk vkire,ha meg nincs akkora tehetség épp venni kell ennyi...Nem a csodagyerek 55milliós Neymarra kell spórolni aki lehet marhára nem fog bejönni,de ah be is jön beáldozni egy szezont emiatt...De már ez van ezt kell megoldani,de és tényleg pechünk is van,de mi is tehetünk róla...
Hogy elől meg ez van,hát a fene se hitte volna hogy így alakul,Pedro pl mitől esett ennyire vissza...A többi még érthető Alexis nem megy itt neki,Villa lábtörés óta látjuk...De itt is...Erőltettük Fabregast Villa helyett sokszor,mikor már játhatott volna is...Csak középpályások kellenek,minek 3 csatár...Nem jött be,a nagy csapatok ellene ez nem megy,hogy Ini balon,sose ment nem értjük meg évek óta,hogy Xavi-Ini középen a legnagyobb fegyverünk...Elől meg kell 3 csatár,mert az elmozgások,meg az hogy csatárként gondolkodnak és kapura lövik,kapura törnek,kell különben sose lövünk gólt,plusz nélkülük nincs ki elvonja a figyelmet Messiről...
Szal itt a világ legjobb kerete,és magunknak ássuk meg rendre a gödröt,a csak középpályás kell,csak katalán kell,hátul megoldjuk filozófiánkkal...Igen sokat nyertünk,igen jók vagyunk,igen a valaha volt legjobbak is voltunk sokáig,de attól még nem ártana észrevenni a saját hibáinkat,különben nem fogunk csúcson maradni...
Ha ezeket a problémákat megoldjuk,vagy legalábbis vhogy "elfedjük" akkor meglehet idén is a BL,de azért nem egyszerű,ezek nagy problémák,és nem újak vagy váratlanok,hanem régóta meglévőek...
Én most egy kicsit szteptikus vagyok...De a szerencse forgandó,és ebben a csapatban akkor rutin meg tudás van,bármi lehet...Így vagy úgy Visca el Barca!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!