2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Sajnos bármibe le merném fogadni, hogy "nem fogják elhallgattatni a károgókat". A müncheni meccsen biztosan nem. A Pep-team idegenbeli mérlege is pocsék volt a BL tavaszi fordulóiban, defenzív játékkal és Messi-függőséggel fűszerezve. És ez idén sincs másképp.RELOAD írta: Egy kicsit belegondolva nem is olyan baj, hogy így lenéznek minket meg lesz az a plusz extra motiváció a csapatban, hogy már az első meccsen elhallgattassák a károgókat. Csak a visszavágóra ne úgy fussunk ki mint a Párizsiak ellenott megint úgy játszottak mintha zsebben lett volna a továbbjutás. Vagy lehet, hogy Messi és Puyol nélkül tényleg csak ennyire képesek? Remélem nem!
Egy kicsit belegondolva nem is olyan baj, hogy így lenéznek minket meg lesz az a plusz extra motiváció a csapatban, hogy már az első meccsen elhallgattassák a károgókat. Csak a visszavágóra ne úgy fussunk ki mint a Párizsiak ellenMikaos írta:
Nem azt mondom, hogy nem kell tartani sem a Bayerntől, sem a Madridtól, sem a Dortmundtól, de azért favoritnak beállítani bármelyiket is velünk szemben, elég nagy túlzásnak hangzik.
Persze, azóta, hogy jó páran a Milan ellen, sőt a PSG ellen is kiesésről beszéltek, igazából meg sem lepődöm.
Elég érdekesek ezek a meglátások, és nemcsak a Bayern-re mondják ezt, hanem a Madridra is. Miszerint a mögöttünk 13 pontra lévő fővárosiak a várományosai a BL-serlegnek, sőt, ezt minden bizonnyal a Bayern ellen fogják megnyerni. Mindezt arra alapozzák -feltételezem-, hogy volt 2 elég szerencsés meccsük ellenünk, amelyeknek eredményei egyébként akárhogy alakulhattak volna, akár mi is megnyerhettük volna azokat, a meccsek kiegyenlített képe alapján.RELOAD írta:Mióta megtörtént a sorsolás azóta olvasom hallom mindenhonnan, hogy kiestünk a Bayern a favorit. MI VAN? Mikor lettünk ilyen gyenge csapat? Kómában voltam? Valaki mondja már el, hogy mitől ilyen "JÓ" ez a bajor csapat.
Én mint Real Madrid szurkolo nagyon remelem, hogy Barcelona - Real Madrid lesz a finaleban.RELOAD írta:Mióta megtörtént a sorsolás azóta olvasom hallom mindenhonnan, hogy kiestünk a Bayern a favorit. MI VAN? Mikor lettünk ilyen gyenge csapat? Kómában voltam? Valaki mondja már el, hogy mitől ilyen "JÓ" ez a bajor csapat. Tisztelve a Münchent és elismerve, hogy ők is ugyanolyan esélyesek a továbbjutásra mint mi, de azért na... Még mindig a mi csapatunk az Fc Barcelona, aki az elmúlt pár évben megmutatta amit meg kellett és emlékeim szerint még mindig nálunk játszanak a legjobbak. Szóval kicsit több bizalmat és tiszteletet a srácoknak. Egyedül a forma fog nálunk dönteni a továbbjutásról ebben biztos vagyok! Ha hozzák amit tudnak és a sérültek is visszatérnek otthon ki lehet harcolni a döntőt. Ha nem akkor grat a Németeknek és akkor remélem a Bayern nyeri idén a Bl-t. Mert a Madrid tuti ott lesz a döntőben ez nem kétséges.
Ezt teljesen meg tudom érteni, hiszen most 2 színvonalas csapat feszül egymásnak.Barcaman14 írta:Egyébként furcsa vagy nem furcsa, de sokkal nagyobb izgalommal várom ezt a 2 meccset, mint az utóbbi 1 évben 1-2 El Clásicót.
Azért a Barca nem arról híres, hogy úgy menne bármelyik csapat stadionjába is, hogy csak ússzuk meg stb. Mi nem fogjuk feladni a stílusunkat ez 100%. Itt az a kérdés, hogy milyen szinten és intenzitással tudjuk ezt megvalósítani. Bár jelen állás szerint kevés esélyt látok rá, de ha előhúznánk egy olyan teljesítményt, mint a Milan elleni visszavágón, akkor valószínűleg a Bayern idomulna hozzánk a saját pályáján. Meglátjuk. Tényleg sok fog múlni azon, hogy ki milyen formát fog ki aznap estére.Maili írta: Egyébként a rövid, személyes taktikai véleményem a párharcról annyi, hogy amennyiben hozzátok a játékotokat és a formátokat és képesek lesztek labdabirtoklási fölénybe kerülni és beszorítani minket, akkor egy nagyon érdekes és izgalmas küzdelem lesz. De! Amennyiben az "ússzuk meg idegenben és álljunk be védekezni" taktikát alkalmazza a Barca, akkor a Bayern szó szerint ledarál titeket. Ezt persze, nyilván a csapatnál is tudják, és ezért várok egy nagyon izgalmas korántsem egyoldalú küzdelmet.
Ki kell, h javítsalak, kezdő az lehet, csak éppen nem lesz.visca el barca írta:nem. 5en vannak előtte a rangsorbanzsoltman írta:Pique mellet lehet e Abidal kezdő kedden?
nem. 5en vannak előtte a rangsorbanzsoltman írta:Pique mellet lehet e Abidal kezdő kedden?
A védelmünk helyzetét ismerve inkább a támadójátékunk legyen az odavágón kicsit gyengébb, mint hogy belemenjünk egy adok-kapokba, amiből nem biztos (és akkor még enyhén fogalmaztam), hogy mi jönnénk ki jobban. Taktikusan kell játszanunk, ha akarunk valamit a németek ellen. Ha a két szélsőjüket sikerül semlegesíteni, akkor a középcsatáruk, legyen az akár Gomez vagy Mandzukic tehetetlen lesz. Még inkább, mint nálunk, mert amíg Messi akár egymaga is képes lehet helyzetet kialakítani 2 védő között, a lassú német centerek támogatás nélkül "láthatatlanná válnak". Ezzel alapjában fojtanánk meg őket, elöl pedig bízhatnánk benne, hogy egy-egy átlövés sikeres lehet, ahogy a Milan ellen is az volt.Mihu írta:Ezzel annyi a probléma, hogy ha a szélső hátvédeink nem tudnak feljárni, akkor meghalt a támadójátékunk, mert nem tudjuk széthúzni a védelmet, ebből jön az hogy tömörülés lesz középen, ebből pedig egy Milan elleni odavágós játék. Ott is a fáraó hátul tartotta Alvest, ezért középen ment a tömörülés, és helyzetig se jutottunk el.
A támadójátékunkat alapjában határozza meg az, hogy mennyire tudjuk széthúzni a pályát. Kicsit ellentmondásos szitu ez, mert ha nem megyünk előre, akkor nehezen, vagy sehogy se tudunk gólt rúgni. Viszont ha előre mennek Alvesék, akkor meg hátul Ribéry simán van olyan klasszis, hogy az egyébként sem acélos hátsó alakzatunkat lazán megbontja.
De ezért vannak ott Titoék, hogy ezt a helyzetet megoldják.
Ezzel annyi a probléma, hogy ha a szélső hátvédeink nem tudnak feljárni, akkor meghalt a támadójátékunk, mert nem tudjuk széthúzni a védelmet, ebből jön az hogy tömörülés lesz középen, ebből pedig egy Milan elleni odavágós játék. Ott is a fáraó hátul tartotta Alvest, ezért középen ment a tömörülés, és helyzetig se jutottunk el.connor írta:
Mik lehetnek a győzelmi esélyeink?
Először is a széleken Alves-nek és Alba-nak "meg kell parancsolni", hogy igenis érjenek vissza, vagy fel se menjenek a támadásokkal, illetve egyszerre mindketten ne menjenek túlzottan előre. Kulcskérdés lehet, hogy a széleken Robben-t és Ribery-t mennyire tudjuk a szélsőinkkel kikapcsolni a játékból, mert nélkülük a középcsatáraiknak momentuma sem lesz.
Nincs igazuk azoknak, akik szerint totál esélytelenek vagyunk, de azért a ló túloldalára se essünk már át.Andris írta:Az eredményei és a játéka is hasonlóan meggyőző a két csapatnak.
De mind a kettő pontosan a labdabirtoklásra, a teljes dominanciára épül, és megeszem a kalapom, ha ebben a Barcát bárki meg tudja közelíteni, akár a Bayern, akár bármelyik másik csapat.
Márpedig labda nélkül semmit nem láthatunk a Bayern játékából. Nekem ez a véleményem, ahhoz képest hogy rengetegen szoros játékot vagy német fölényt várnak, szerintem két sima győzelem vár ránk. És inkább nekem legyen igazam
Azzal vitatkoznék, hogy sima győzelem lesz, de a többivel egyetértek. Tulajdonképpen a Bayernnek ez lesz az első igazi komoly megmérettetése, ha ezt is simán hozzák, akkor le a kalappal. Legyen tiszta jó párharc és nyerjen a jobb.Andris írta:Az eredményei és a játéka is hasonlóan meggyőző a két csapatnak.
De mind a kettő pontosan a labdabirtoklásra, a teljes dominanciára épül, és megeszem a kalapom, ha ebben a Barcát bárki meg tudja közelíteni, akár a Bayern, akár bármelyik másik csapat.
Márpedig labda nélkül semmit nem láthatunk a Bayern játékából. Nekem ez a véleményem, ahhoz képest hogy rengetegen szoros játékot vagy német fölényt várnak, szerintem két sima győzelem vár ránk. És inkább nekem legyen igazam
A Milan elleni odavágó előtt meg láthattuk, hogy motiválatlanul, alibizve játszott a csapat, és pont ugyanolyan játékot mutattak azon a meccsen is.ozsimiki írta:Semmit sem számít,h más ellenfelek ellen mit játszik akár a Bayern,akár mi. Láthattuk a Milan elleni visszavágó előtt is,h nem parádéztunk,középpályánk a közelében sem volt a Milan elleni 4-0hoz képest egyik előző meccsünkön sem, mégis az lett ami.
Gratulálok Maili,korrekt,tiszteletteljes szurkolói megnyilvánulás,sajnos ritkán olvasni ilyesmit,gyere máskor is!Maili írta:Sziasztok!
Már írtam korábban is, de azért megint jelezném, hogy Bayern szurkoló vagyok.
Sok hozzászólást olvastam itt, miszerint a Bayern elbízta magát a sikerek miatt, illetve a németek nagyképűek stb. Szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba. valóban számos rajongótársam van, aki számomra is érthetetlen módon valamiért sima Bayern kettős győzelmet vár. Éppen ezért szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy jelen esetben a csapat és a szurkólók hozzáállása teljes mértékben eltér. Ezt leginkább onnan tudom, hogy egy kedves rokonomnak munkája okán bejárása van a Bayern edzőcentrumába (a családom Müncheni, ez így lehetséges). Jó forma ide vagy oda, de a Barcelona volt az elmúlt 6 év legjobb csapata, benne a világ legjobb futballistájával. Az egész világon ezt a mai napig így vélik sokan. A Bayern játékosok pedig mind nagyon fiatalok (egy-két rutinos rókát leszámítva) és nagyon éhesek a sikerre. A Bayern nem agyontaktikázva, magát elbízva vagy éppen félve fog a pályára lépni, hanem olyan gondolatokkal a fejükben, hogy most a világ legjobbnak tartott csapata ellen játszanak két meccset, és csak akkor kaphatnak elismerést a sportágtól és sajátmaguktól is, ha kiejtik a Barcelona-t. Éppen ezért a 180 perc alatt mindent kiadnak majd magukból, amire emberileg képesek. Ha ez kevés lesz, akkor kevés lesz. A nemzetközi futballban a jelenlegi Bayern játékosok neveit még csak egy lapon sem említik a Barca játékosokéval. Mivel ez egy német csapat sosem lesz akkora rajongótábora, mint a Barcanak vagy a Realnak, de ez nem is baj.
A lényeg, hogy tudjátok, ez a Bayern alig várja, hogy pályára léphessen a Barca ellen és megmérettesse magát. Szerény véleményem szerint ez fordítva nem teljesen igaz... Egy ilyen kvalitású párharcban a hozzáállásnak döntő szerepe lehet, ugyanis én úgy vélem, hogy a két csapat hasonlóan erős. Győzzön a jobbik!
Jó szurkolást mindenkinek!
annyiban vitatkoznék, hogy azért van néhány dolog ami igenis számít. pl.: Pulyol és Mascherano hiánya, az hogy Messi éppen most sérült és ha gyógyultan is de meccs nélkül a lábában lép pályára, az, hogy a támadó alakzatunk (Messin kívül is) gyenge formát mutatott eddig, nos ezek azért HATÁROZOTTAN RONTJÁK AZ ESÉLYEINKET.ugyanakkor nem gondolom, hogy motivációs gondjaink lennének a kihívás mindkét csapat előtt ott van, ki ezért ki azért de győzni akar. azzal viszont max. egyetértek, hogy pl. a tegnapi meccsük nem számít semmit, mert az a csapat nem egy kategória a Barcával(Wolfsburg).ozsimiki írta:Semmit sem számít,h más ellenfelek ellen mit játszik akár a Bayern,akár mi. Láthattuk a Milan elleni visszavágó előtt is,h nem parádéztunk,középpályánk a közelében sem volt a Milan elleni 4-0hoz képest egyik előző meccsünkön sem, mégis az lett ami.
Bármi lehet, az tény,h összességében erősebb formában van a Bayern,de egy Bl elődöntőben nem számít,csak is az aktuális meccsen mutatott forma. Magabiztosak lehetnek,de a túloldalon még náluk is jóval nagyobb tapasztalat van, olyan játékosokkal akik MINDENT megnyertek (VB,EB,BLek sora,stb,stb),csak azon múlik,hogy fel tudunk e pörögni,és gatyába tesszük e ismét a középpályás védekezést,és letámadást. Ha nem,akkor kiesünk, ha igen,akkor pedig kicsivel,de továbbmegyünk. És ehhez semmi köze annak,h ki ellen gálázott a Bayern,vagy épp Mi ki ellen szenvedtünk 1 hete. Semmi