Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.12.19. 19:36:43

Gareth Tello írta:Porto, Arsenal, Milan, Galatasaray, Sahtar Donyeck.
Bárki csak a Bányászokat ne! Mondjuk egy izmos Galata jöhetne, de senkiért nem fájna a szívem. Az Arsenaltól annyiban tartok, hogy akármennyire gyengék, az Emiratesben mindig magunk alá csináltunk. Szét fociztuk őket, a bombasikerek helyett meg jött egy x, meg egy zacsi. Azért ez most sem lenne jó.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.12.19. 18:54:35

Gareth Tello írta:Ne felejtsétek el, holnap BL-sorsolás!
A lehetséges ellenfeleink még egyszer: Porto, Arsenal, Milan, Galatasaray, Sahtar Donyeck.
Továbbra is tartom, hogy vagy a Senalt (hagyomány) vagy a Sahtart (mivel tőlük félünk talán a leginkább) kapjuk.

Mivel csoportelsőként kerültünk be a legjobb 16-ba, a visszavágó lesz majd a Camp Nouban.
Én örülnék ha a "hagyomány" szerint alakulna a dolog. :) Az ágyúsokkal élvezetes meccseket szoktunk játszani és úgy gondolom, hogy nem is lenne megoldhatatlan feladat.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.19. 18:50:17

Ne felejtsétek el, holnap BL-sorsolás!
A lehetséges ellenfeleink még egyszer: Porto, Arsenal, Milan, Galatasaray, Sahtar Donyeck.
Továbbra is tartom, hogy vagy a Senalt (hagyomány) vagy a Sahtart (mivel tőlük félünk talán a leginkább) kapjuk.

Mivel csoportelsőként kerültünk be a legjobb 16-ba, a visszavágó lesz majd a Camp Nouban.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.12.09. 14:31:46

Nálam ez így van :
Galata, Porto, Sahtar, Milan, Arsenal
Nem feltétlen erősorrend miatt van így. :)
miihii
KHAL

2012.12.09. 14:07:58

Most kezdődött a sport2-n a '94-es BL döntő:
Milan-BARCA 4:0 :oops:

Nem éppen oktatófilm a mi szempontunkból, de fiataloknak ajánlott. Régi nagy ikonokat lehet felidézni, óriási játékosok csaptak össze a gyepen. Kár, h a végére beledöngöltek minket abba a gyepbe :cry:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
messideco
Presidente del Barça

2012.12.08. 09:59:03

http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... i-ac-milan

A cikkről:

A Milan hétszeres BL-győztes, jelenleg generációváltás zajlik a csapatnál, és úgy tűnik lemarad a Serie A első helyéért folytatott versenyben.

A klub történelméhez tartozó játékosok, Seedorf, Nesta, Inzaghi és Gattuso távoztak a nyáron, míg Ibrahimovic és Thiago Silva a PSG csapatához került.

El Shaarawy jelenti a legnagyobb fenyegetést, a Barca szurkolók számára a legismertebb Bojan Krkic lehet.

A gyenge hazai szereplés miatt a Bajnokok Ligája jelentheti a Milannak a szezon megmentését.

Kép

A két csapat a tavaly ugye négyszer találkozott egymással: a csoportkörben (2-2 a Camp Nouban, 2-3 a San Siroban), majd a negyeddöntőben (0-0-San Siro 3-1-Camp Nou).

Bár talán ez nem a nagy AC Milan csapata, de a történelem mindig esélyessé teszi őket, és ez az idén sem kivétel. A Milan másodikként végzett a csoportjában a Malaga mögött, megelőzve a Zenitet és az Anderlechtet. Érdekes, hogy a San Siroban csak két pontot szerzett a csapat (két döntetlen).

A csapat nagyon ingatagon teljesít az olasz bajnokságban, meglepő vereséget szenved, de ugyanakkor megverte a veretlenül címvédő Juventust (1-0). Sejthető volt ez a folyamat, hiszen nem könnyű a fél csapat kicserélésével sikereket elérni.

Az új igazolások de Jong, Montolivo és Bojan Krkic voltak, utóbbi csodacsereként szokott kitűnni. A legfőbb fenyegetés a Milan részéről kétség kívül El Shaarawy, aki 12 gólos hazája bajnokságában, ezzel gólkirály, Robinho varázslata, valamint a sérülékeny Pato is gondot jelenthet védőink számára. A csapat további erősségei a tapasztalt Mexes, Nocerino és Boateng is.

Visca el Barca!
Kép
"And my heart will leave you never."
PCsabi
aka Game90

2012.12.06. 21:49:40

Bob_Marley írta: Azt mondom jöjjön az Arsenal, az úgy is megszokott :D
Én annyira nem örülnék, az elmúlt években volt már elég Barca - Senal :) Amúgy összesítésben sima 4-0/5-0 lenne.

Galata < Milan < Porto < Arsenal < Sahtar.

De igazából egyik csapattól sem tartok, 0 izgalommal illene továbbjutni.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.12.06. 18:41:25

Gareth Tello írta:
Ha egy listát kéne felállítani (elöl az, akit legszívesebben látnék ellenfélként):
Galatasaray, Arsenal, Porto, Milan, Sahtar.
Én is ezen listát részesíteném előnyben.
Galatanál sokat jelentenek a szurkolók, meg tuti pokol várna a csapatra Isztamulban, de a kaphatók közül a Galata a leggyengébb, jó lenne őket kapni.
Milantól akárhogy áll mindig kell tartani, Sahtar meg gyors jó csapat, Lucescu rohadt jó szakember, e kettőt szívesen elkerülném.
Azt mondom jöjjön az Arsenal, az úgy is megszokott :D
Kép
Kép
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.06. 18:03:04

Thiago és Rafinha játéka amúgy nekem tetszett tegnap, főleg a rasztahajúé. :D Nem volt betojva attól, hogy a nagycsapatban kezdő, bátran cselezett, sarokkal passzolt, satöbbi, látszott rajta, hogy ő is Mazinho vére. 8)
Thiago: total passes 90, pass accuracy 90%. Total long balls 7, accurate long balls 6.
Rob teljesítményét közepesnek mondanám, jobb volt, mint az Alavés ellen, de ennél több kell. Ez igaz Planasra is.
Deulofeu meglepően jó volt a végén, az a szóló tetszett, kár, hogy a lövés olyan pocsékra sikeredett.
Pinto meccs embere amúgy.

Ha egy listát kéne felállítani (elöl az, akit legszívesebben látnék ellenfélként):
Galatasaray, Arsenal, Porto, Milan, Sahtar.
Aztán úgyis Sahtar lesz a vége. :mrgreen:
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.12.06. 17:22:58

Alcantara írta:Jó lesz nekünk a Sahtar Doneck. Egy dologra kell vigyázni velük, amikor fair-play alapon visszaadják a labdát! :D
Ha Puyol játszik, tuti nem engedi. :D Ő nem olyan, majd leszereli a brazil gyökeret. :D
CsacsMate írta:Jövő hét pénteken lesz a sorsolás? (Nem bízok Wiki-ben...)
Ha igen adja valami?
Elvileg 20-án.
Kép
Kép
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2012.12.06. 17:20:05

Jövő hét pénteken lesz a sorsolás? (Nem bízok Wiki-ben...)
Ha igen adja valami?
Alcantara
Director del Fútbol

2012.12.06. 16:39:46

Jó lesz nekünk a Sahtar Doneck. Egy dologra kell vigyázni velük, amikor fair-play alapon visszaadják a labdát! :D
westerngom
Entrenador del Barça

2012.12.06. 13:17:04

Barcaman1993 írta:
A következő körben jöhet bárki, csak a Sahtar ne!

Szerintem ők sem szeretnének velünk találkozni :

"Nem félünk senkitől a sorsolás előtt, talán csak egy kicsit a Barcelonától” – foglalta össze gondolatait a találkozó után Mircea Lucescu, a Sahtar edzője.

http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_lig ... uk-2197767
Mikaos
Director del Fútbol

2012.12.06. 12:51:58

Nyilván ne egy barátságos meccs-jellegű találkozóból vonjunk le nagy tanulságokat, de egy-két szót azért mondanék.

Igen, letámadott minket a Benfica rendesen. DE a középpályás játékunk nem volt hatékony - normál esetben (Busquets-Xavi-Iniesta-Cesc-Messi) kis túlzással annyiszor játszottuk volna át az ellenfél középpályáját, ahányszor kedvünk tartja. Nagyon könnyen elszórtuk a labdákat, amikből simán jöttek a gyors kontrák az erre berendezkedett portugáloktól.
A fiatalokról nem mondanék túl sok szót, ők azért játszanak, hogy fejlődjenek, szokják a tempót, a stílust - mindenesetre Rafinha biztató volt, és Deulofeu-nak is volt egy-két szép megoldása az alatt a pár perc alatt, de a többiek sem voltak rosszak.

Ami viszont kiábrándító volt, az Villa teljesítménye. Én nem értem, hogy egy rutinos játékos hogy maradhat ennyiszer lesen?! Egy rakás támadás ment el ezen, nagyon bosszantó volt.
Nagyon remélem, hogy Deulofeu, vagy más fiatal csatárunk klasszis lesz, mert Messi-n kívül évek óta nincs klasszis támadónk. Vagy legalábbis, az illetők itt nem tudnak olyan teljesítményt nyújtani, ami elvárható lenne.

A lehetséges BL-ellenfelekről szólva:
Jelige: Kedves Galata, várunk szeretettel!
nzxtpo
Capitá del Barça

2012.12.06. 12:12:14

Igen az első félidőben nagyon jól támadtak le, viszont ha a rendes csapat ellen tették volna ezt, akkor nagyon csúnya vereségbe futottak volna bele, hiszen így is vétettek csúnya hibákat a védők, de sajnos a mieink is. Azt láthattuk már a classicon, hogy a Real 60 max 75 percig bírja ezt a letámadást(nyílván a rendes csapat ellen), aztán jöttünk mi, így azt gondoltam az első félidőben, hogy lesz itt nemulass a második félidőben, hiszen el fognak fáradni, aztán jönnek a cseréink, de sajnos vagy nem sajnos egyik félnek sem jöttek össze úgy a dolgok ahogy azt eltervezték, a játék képe alapján elégedettek lehetünk ezzel az x-el, nem volt tétje a meccsnek, de attól még lehetett volna egy kicsit erősebb kerettel egy sima 2-0ás győzelem. Az ilyen meccseken játszanám azokat a játékosokat, akik pillanatnyilag nincsenek olyan jó formában, és a többi posztra meg a fiatalok...
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
mess2009
Director del Fútbol

2012.12.06. 11:15:09

nzxtpo írta:
Barcaman1993 írta:Csak én vagyok úgy azzal, hogy többé nem akarom a csapatot úgy játszani látni, hogy a Cesc-Xavi-Ini trióból legalább 1 ne lenne a pályán? Hihetetlen, hogy milyen gyöngék vagyunk nélkülük, szinten egyáltalán nem tudunk nélkülük presszionálni.

Természetes, hogy gyengék vagyunk a világ legjobb középpályásai nélkül, de én kiegészíteném ezt a trió Busi-val még, sokan nem ismerik el, de ha összehasonlítjuk a Barcát vele és nélküle, sok különbség van.
Sergi Roberto-val nagyon nem vagyok megelégedve, csak az én számomra volt észrevehetetlen az egész meccsen? Néha csinált egy-két szép passzot, de amennyit hozzátett annyit el is vett a hibáival vagy éppen az észrevehetetlenségével.
Planas kicsit lassúnak tűnik nekem, de biztos vagyok benne, hogy az első osztályban lesz helye, az tőle függ, hogy nálunk vagy sem. Bár most nagyon erősek vagyunk a bal oldalon. Az idegesítő volt benne, hogy legalább 5ször a félpálya környékén fel akarta passzolni a középcsatár pozíciójába a 16os elé a labdát, de nem vette észre az első két próbálkozás után, hogy vagy elakad a labda, vagy ha a mi játékosunkhoz kerül a labda, már 3man ott lihegtek a nyakában.
Az két tesó számomra üde színfoltja volt a meccsnek, Thiagó egyre jobban játszik, most is volt tőle egy-két szokatlan hiba, de a zseniális mozdulataival, amiket a pályán tegnap csak ő tudott, az a hibákat elfeledtette, és szerintem így is kielégítő volt a sikeres passzainak a százaléka. Az öcsiben pedig égett a tűz, ez az amit hiányolok néhány játékosból, és ha folytatja a kemény munkát, én el tudom képzelni a jövő Barcájába.
Delou kapott a hosszabbítással együtt kb 18 percet, ez alatt meg akarta mutatni, hogy mit tud, így többször inkább a passz helyett vezette a labdát, és ez volt amikor jónak is bizonyult, van benne potenciál, folyamatos játéklehetőséget a B-ben kap, és ahogy látjuk töretlenül fejlődik, butaság lenne ha a jövő szezonban felhoznánk padozni. Ha Messi bepasszolja, akkor meg lőhetett volna egy gólt.
Adriano jó volt, néha elkezdte cipelni a labdát, védekezésbe kifejezetten jó volt, dinamikus, az az érzésem vele kapcsolatban, hogy szélső védőként néha gyengus a védekezésben, de szélső kp-nak talán bármelyik csapatban megállná a helyét.

Bárki jön a lehetséges csapatok közül, könnyedén túl kell rajtuk lépni, ez az Arsenal meg a Milan idén nem okozhat még nehézséget sem, a Portó-tól meg a Sáktár-tól meg nem félek, lehet, hogy jók, de hozzánk képest nagyon messze tartanak.
bár elég rossz streamet fogtam ki, azért azt jól láttam,hogy a Benfica egy igen kellemetlen egészpályás letámadással - szoros emberfogással játszott és (is) oka lehetett hogy gyakorta lekapcsolták a passzokat illetve nem tudták átvenni a lasztit! sajnos nekem az is feltűnt, hogy bizony Montolyán is ugy megy át egy gyorsabb és jól cselező védő , mint kés a vajon.... Villát elintézte a felvezető cikk azzal, hogy kevés labdát kapott? szerintem harmat gyenge teljesítményt nyújtott, úgy összesen.
nzxtpo
Capitá del Barça

2012.12.06. 10:27:57

Barcaman1993 írta:Csak én vagyok úgy azzal, hogy többé nem akarom a csapatot úgy játszani látni, hogy a Cesc-Xavi-Ini trióból legalább 1 ne lenne a pályán? Hihetetlen, hogy milyen gyöngék vagyunk nélkülük, szinten egyáltalán nem tudunk nélkülük presszionálni.

Természetes, hogy gyengék vagyunk a világ legjobb középpályásai nélkül, de én kiegészíteném ezt a trió Busi-val még, sokan nem ismerik el, de ha összehasonlítjuk a Barcát vele és nélküle, sok különbség van.
Sergi Roberto-val nagyon nem vagyok megelégedve, csak az én számomra volt észrevehetetlen az egész meccsen? Néha csinált egy-két szép passzot, de amennyit hozzátett annyit el is vett a hibáival vagy éppen az észrevehetetlenségével.
Planas kicsit lassúnak tűnik nekem, de biztos vagyok benne, hogy az első osztályban lesz helye, az tőle függ, hogy nálunk vagy sem. Bár most nagyon erősek vagyunk a bal oldalon. Az idegesítő volt benne, hogy legalább 5ször a félpálya környékén fel akarta passzolni a középcsatár pozíciójába a 16os elé a labdát, de nem vette észre az első két próbálkozás után, hogy vagy elakad a labda, vagy ha a mi játékosunkhoz kerül a labda, már 3man ott lihegtek a nyakában.
Az két tesó számomra üde színfoltja volt a meccsnek, Thiagó egyre jobban játszik, most is volt tőle egy-két szokatlan hiba, de a zseniális mozdulataival, amiket a pályán tegnap csak ő tudott, az a hibákat elfeledtette, és szerintem így is kielégítő volt a sikeres passzainak a százaléka. Az öcsiben pedig égett a tűz, ez az amit hiányolok néhány játékosból, és ha folytatja a kemény munkát, én el tudom képzelni a jövő Barcájába.
Delou kapott a hosszabbítással együtt kb 18 percet, ez alatt meg akarta mutatni, hogy mit tud, így többször inkább a passz helyett vezette a labdát, és ez volt amikor jónak is bizonyult, van benne potenciál, folyamatos játéklehetőséget a B-ben kap, és ahogy látjuk töretlenül fejlődik, butaság lenne ha a jövő szezonban felhoznánk padozni. Ha Messi bepasszolja, akkor meg lőhetett volna egy gólt.
Adriano jó volt, néha elkezdte cipelni a labdát, védekezésbe kifejezetten jó volt, dinamikus, az az érzésem vele kapcsolatban, hogy szélső védőként néha gyengus a védekezésben, de szélső kp-nak talán bármelyik csapatban megállná a helyét.

Bárki jön a lehetséges csapatok közül, könnyedén túl kell rajtuk lépni, ez az Arsenal meg a Milan idén nem okozhat még nehézséget sem, a Portó-tól meg a Sáktár-tól meg nem félek, lehet, hogy jók, de hozzánk képest nagyon messze tartanak.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Deus
Boixos Nois

2012.12.06. 09:17:41

Én elszeretném kerülni a Shakhtar -t és Porto -t.

Jöhet az Arsenal, Milan és Galatasaray.

Hogy kit fogjuk megkapni? Sztem Arsenalt vagy Milant...

Picit OFF:

Másik topikból:
és voilá... Lesérült Messi... :x Ki kell irtani az összes fekete macskát! :twisted:
KépKép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.06. 08:28:24

messideco írta:Porto, Arsenal, Milan, Shakhtar and Galatasaray

Ismét randizhatunk a Milannal vagy az ágyúsokkal :( Én a Portonak örülnék :D
Két lehetőség van.
1. Jön a Senal, ahogy azt már megszokhattuk.
2. Mivel senki sem akarja a Sahtart (én sem), naná, hogy megkapjuk őket... :D
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.12.06. 07:19:43

Csak én vagyok úgy azzal, hogy többé nem akarom a csapatot úgy játszani látni, hogy a Cesc-Xavi-Ini trióból legalább 1 ne lenne a pályán? Hihetetlen, hogy milyen gyöngék vagyunk nélkülük, szinten egyáltalán nem tudunk nélkülük presszionálni.

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
detabarca
Capitá del Barça

2012.12.06. 06:26:31

A Shaktaron kívül bármelyik jöhet. Lehet készülni egy újabb Arsenal elleni párharcra? :D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
messideco
Presidente del Barça

2012.12.06. 05:07:50

Porto, Arsenal, Milan, Shakhtar and Galatasaray

Ismét randizhatunk a Milannal vagy az ágyúsokkal :( Én a Portonak örülnék :D
Kép
"And my heart will leave you never."
bzozo
Jugador d'estrella

2012.12.05. 22:40:50

sajna messi megsérült!!
remélem nem komoly!!!!!!!!! 0-0 a fiatalokra nézve hízelgő de ez egy ilyen összeállításban is elfogadható!! :roll:
VISCA EL BARCA
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.05. 20:10:48

Gyenge saját nevelésű cseresor amúgy: Valdés, Sergi Gómez, Piqué, Busquets, Jonathan, Deulofeu, Messi.

El Benfica sale con Artur; Maxi Pereira, Luisao, Garay, Melgarejo; Lima, Andre Gomes, Matic; Rodrigo, John y Nolito.
noname
Llegenda del Barça

2012.12.05. 19:59:09

A kp nem sok megnyugvásra ad okot. Messi azért nem kezd, mert felesleges kifárasztani, viszont a Benfica idővel fáradt lesz. A 60. perc környékén egy friss Messi úgy kerülgeti majd őket, mint a bójákat.
A Fifa egy szégyen
Válasz küldése