Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
A Gironával nem az a gond elsősorban, hogy sokan távoztak, hanem, hogy kik távoztak. Aleix Garcia volt az egész kp motorja, az egyik legfontosabb játékosuk. Savinho a ligában simán top 5 a posztján, de még a top 3 sem egy nagyon kockázatos vélemény. Nem véletlenül vitte vissza egyből a City és már kezdő az angoloknál 20 évesen, Dovbykról beszélni sem érdemes, EG-ről lehet mondani akármit, de baromi jó szezont hozott le náluk, Quique Cárcel nyilatkozta le nemrég, hogy az utolsó napig próbálkoztak a megvételével, de nem adtuk. (és akkor Yan Coutóról stb. nem beszéltünk)FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.16. 10:17:52Chino írta, hogy a fél csapat távozott a Gironától.
Szerintem a Realon és az Atleticon kívül minden csapat gyengült. A Valenciától vártam előrelépést, erre tök utolsók
Villarreal és a Sociedad is gyengült a Girona mellett. Ennek ellenére a sárga tengeralattjáró jól szerepel, Ayozé olcsó, jó igazolás volt, már 3 gólos.
A Celta Vigo helye meglepő, ott valami összeállt, 5-ek a tavalyi majdnem kiesés után.
Ez ennél jobb nem lesz, szerte Európában így néz ki a dolog. A nagyon bő kereteknél jól rotálva persze kevésbé. A Madrid erőnléti felkészítésére sok rosszat nem lehet mondani, mégis tele vannak sérülttel. Ez már ilyen, gyorsul a foci, egyre több a játékperc, közben meg főleg itt spanyolban még hentel is mindenki.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.09.16. 08:08:29A sérülések továbbra sem tetszenek és úgy látszik ez kezd sajátossá válni itt, ha ezeken túl tudunk lépni és ebből a kevésből továbbra is ilyen jól főzünk akkor túlfogunk teljesíteni idén.
Ugyanezek a játékosok két hete még simán verték a Sevillát, előtte az Osasunát, de az Atleticótól ugyanolyan simán kikaptak. Olyan helyzetet, amilyet a középhátvéd teremtett Lamal elő gólja előtt, a tavalyi Gironától nemigen láthattunk volna.
Ha már hasonlítgatunk:Chino írta: ↑2024.09.16. 01:58:03Azért ne fessük le úgy ezt a Gironát, mintha véletlenül lett volna egy jó évük. Nyáron elment tőlük a ligagólkirály Dovbyk, Savinho, Aleix Garcia, Eric Garcia, Yan Couto. Gyakorlatilag azok, akik vitték a csapatot. Le lehet írni úgy azt a változást amin a Girona egy Dovbyk-Abel Ruiz cserével.
Az a tavalyi csapatot nem hiszem, hogy ilyen lazán leléptük volna, ráadásul tőlünk kaptak ki és idegenben az Atmától, illetve szintén idegenben x-eltek a Betisszel. Annyira azért nem szégyellnivaló.
És Michel azért amikor odakerült évről-évre hatalmasakat léptek előre.
Azért ne fessük le úgy ezt a Gironát, mintha véletlenül lett volna egy jó évük. Nyáron elment tőlük a ligagólkirály Dovbyk, Savinho, Aleix Garcia, Eric Garcia, Yan Couto. Gyakorlatilag azok, akik vitték a csapatot. Le lehet írni úgy azt a változást amin a Girona egy Dovbyk-Abel Ruiz cserével.
Azért nem hiszem hogy a BL terhelés annyira megterhelte volna őket eddig még.
Ez is bizonyítja,hogy egy-egy kiugró év benne lehet bármelyik kiscsapatban, és nem kell az edzőjüket rögtön a Barca padjára kívánni. Ezt a bajnokság,bl terhelést nem hiszem,hogy hosszútávon bírni fogják(szerintem mi sem). Középmezőnybe várom őket a bajnokságban.
bence0330 írta: ↑2024.09.15. 19:14:29Álmodozni szabad.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.15. 18:56:20Úgy általánosságban mindenkinek: jó lesz ez, azért továbbra is azt mondanám, hogy ennyi sérült és rövid keret mellett ne nagyon álmodozzunk idén címekről.De ja, a BL-ben szerintem rájátszás környékén lesz nekünk a végállomás, hacsak nem lesz olyan jó a sorsolásunk, mint tavaly a nyolcaddöntőben, oda kevés lesz a keretünk, nem csak mélységében. Persze Chris-Ara visszatérésétől sok függ meg csoda folytán valami kósza minőségi téli érkezőtől.
A bajnoki címről álmodozni kicsit talán jobban lehet, mert ha ennyire simán lépegetünk le egy szint alatt csapatokat, akkor nem akkora tragédia, ha néha egy Reál vagy egy Villarreal átrohan rajtunk, és épp nem tudunk sok gólt sem lőni.
Általában én sem érteném, de szerintem a mesterhármas lehetősége miatt ma pont én is fennhagytam volna (nálam persze ez lett volna a kivételes eset), pedig ellene vagyok ennek. Igen, ő ekkora klasszis, hogy a 90-ből 88 percig rossz meccse volt, és mégis eldöntötte azt két pazar villanással.brazilfan írta: ↑2024.09.15. 19:23:34Érthetetlen, hogy Yamal miért volt még a pályán a 90. percben, feleslegesen játszunk a tűzzel, és még sárgát is kapott. Egyébként sem tetszett ma annyira. Persze fontos gólokat lőtt, de a cselei és a beadásai nem jöttek be, és volt pár helyzet, amikor feltűnően önző volt.
Pedri volt a meccs embere, Raphinha, Olmo, Kounde és Casadó is rengeteget dolgozott.
Álmodozni szabad.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.15. 18:56:20Úgy általánosságban mindenkinek: jó lesz ez, azért továbbra is azt mondanám, hogy ennyi sérült és rövid keret mellett ne nagyon álmodozzunk idén címekről.
Egyetértek. Én is ezt vártam évek óta. Óriási a különbség a tavalyi és idei Girona elleni meccsek között, pedig válogatott szünet, és elégb takarékos volt a játék. Egyszerűen sokkal gólratörőbb, sokkal veszélyesebb, semmi tiki-taka. A legjobbat hozza ki a direkt játék a játékosokból. Ezektől a játékosoktól Yamalon kívül 1-2 éve is voltak egyénileg jobb játékosaink, de semmit nem sikerült kihozni belőlük.csababarca írta: ↑2024.09.15. 18:12:13Ennyit jelent, hogy egy edző ül a padon, nem pedig egy lelkes, de amatőr szurkoló.
Ez a keret nem erősebb mint a tavalyi, nagyjából ugyanaz, mégis zongorázni lehet a különbséget játékban, szervezettségben, koncentrációban, tényleg mindenben.
Nyilván majd a BL lesz a vízválasztó, illetve a tavasz, de eddig több mint biztató amit láthatunk.
Pep magasságokba nem emelném a csapatot, láttam megint már ilyenek fogalmazódnak meg, attól messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől. De nem is ahhoz kell mérni, hanem az elmúlt évekhez, azokhoz képest szemmel látható a hatalmas javulás.
Nem lep meg, évek óta pofázok (talán évtizedben mérhető lassan), hogy a klubnál, játéban akkor lehet majd rendet tenni, ha jön egy külsős, karakteres, elképzelésekkel bíró edző.
Szerintem ezt azért nem lehet már elkiabálni, mert ami ez előtt történt, az csak és kizárólag egy zsákutcán való átjutás eredendően is reménytelen próbálkozása volt.
Nem megbántva a Ghánai srácokat, szerintem ők kb olyan céllal jöttek, mint Faye. Ha keresünk rajtuk fejenként minimum 4-5 milliót, elégedett lesz mindenki és mehetnek is. Már az meglepne, ha akár 3 meccsen pályára lépnének a nagycsapatban.