2024.12.08. 05:45:08

Álmosan kezdődött a meccs, aztán egy szép összjátékkal sikerült feltörni a Betis védelmét, és megszereztük a vezetést. Utána megnyugodtunk, magabiztosan birtokoltuk a labdát, kézben tartottuk a meccset.
A második félidőre viszont teljesen lélektelenül mentünk ki, Yamalt és Ferrant leszámítva mindenki értékelhetetlen volt a második játékrészben. A Betis rohamozott, nekik volt több helyzetük, mi 30-35 percig szinte semmit nem csináltunk. Bármiféle progressziót egyedül Yamal vitt a játékunkba, Ferrant többször indította, és ebből egy gólt sikerült szerezni. Én egyébként nem látom indokoltnak, ahogy Ferranról általában vélekedünk, mert nem tartozik a legnagyobb kerékkötők közé. Most két forduló alatt szerzett két gólt, én ugyan le nem igazoltam volna, de vannak nála sokkal nagyobb problémák is sajnos, szerintem.
A pontvesztésből Flick is kivette a részét. Amikor megláttam, hogy de Jong már a 60. percben jön, tudtam, hogy elvesztünk. A Celta Vigo ellen már a 80. percben is sok volt behozni, most pedig a hosszabbítással együtt kb 40 perce volt arra, hogy a teljesen semmilyen játékával megadja a kegyelemdöfést a már egyébként is nyűglődő csapatnak. Legkevésbé sem vagyok Xavi-párti edzői szempontból, de rá mondták, hogy idegbeteg, nem tudja kezelni a stresszt, kiállítják, bezzeg Flick a nyugalom mintaképe, akit nem lehet kihozni a sodrából. Az igazság viszont az, hogy amikor jönnek az eredmények, akkor könnyű úriembernek, nyugodtnak és higgadtnak tűnni. De róla kb három győztes meccs után megállapítottuk, hogy rendíthetetlen, nyugodt, kizökkenthetetlen, aztán tessék, válságban a csapat, és máris kiállíttatja magát... Hogy ki mennyire gentleman, az általában nem akkor derül ki, amikor fut a szekér. Egy kiállítása máris van, mindössze a 22. tétmeccsén.
Majd meglátjuk, mennyire lesz higgadt, amikor a vereségek után a vérszomjas katalán média részéről falkában, csordában fogják ócsárolni, mint valami sakálok, ahogy azt általában szokták művelni az edzőkkel. Meglátjuk, hogy mennyire lesz majd nyugodt.
A második bekapott gól előtt képtelenek voltunk felszabadítani, egy Betis beszorított minket, Pena pedig tétlenül végignézte, ahogy bepattog a labda a kapuba. A legnagyobb problémának továbbra is őt tartom. Nem fogunk minden meccsen 5 gólt lőni. Az, hogy átlagosan 3 gól lövünk meccsenként, az nem egyenletesen fog eloszlani. Lesznek meccsek, amikor ötöt lövünk, de lesznek meccsek, amikor egyet. Lesz sok meccs, amikor egyet, kettőt lövünk. Ezeket a meccseket nem tudjuk úgy megnyerni, ha minden meccsen gólt, gólokat kapunk. Sorozatosan gólt, gólokat kapunk a bajnoki meccseinken. Nem fogunk állandóan 4-5 gólt lőni, és az ilyen meccseket nem nyerhetjük meg akkor, ha állandóan betalálnak nekünk. A legnagyobb százalékban birtokoljuk a labdát, mégis, kapott gólok terén nagyon előnytelen helyen állunk a táblázaton. Sokkal kevesebb gólt kellene kapnunk, hogy az ilyen meccseket is meg tudjuk nyerni, és egyszerűen nem fér bele az, hogy a kapus bambán végignézi, ahogy szép lassan bepattog a labda a kapuba. Az sem, hogy szinte minden meccen gólt kapunk. 17 bajnokin 19 bekapott gól. 42 bekapott góllal nehezen leszünk bajnokok...
Ezzel együtt a második félidőben szinte az egész csapat nagyon gyenge volt, pedig az első félidőben hoztuk a kötelezőt.