zeli39 írta:Nem szeretnék kötekedni csak arra vagyok kíváncsi a múltbéli vagy a jelenlegi játékára gondolod azt Busquetsnek ha ő nincs megérzi a csapat ??Mert ebben a szezonban a csapatnak 30 tétmeccse volt ebből 25 meccsen kezdő volt tehát értelemszerűen 5 meccsen más játszott a helyén .
Barcelona Hercules 7-0
Hercules Barcelona 1-1
Barcelona-Granada 1-0
Leganes-Barcelona 1-5
Barcelona-M.Glabdach 4-0
Ebből az 5 meccsből melyik volt az ahol Busquetset nem tudták megfelelően helyettesíteni ?:-)
Lehet úgy tűnik erre a blogra mindig csak kötekedni járnék de én szeretek mindig választ kapni ami nekem nem világos

Hali. Én örülök az ilyen hsz-eknek, szóval bocsánatot ne kérj emiatt.

A jelenlegi játékra is gondoltam, de ahhoz az is kell nyilván, hogy Busi is jól játsszon. A Real meccs óta lehet azt mondani szerintem, hogy megint jobb formába van, azóta a csapat is valamivel jobban fest. Egy gyenge Busquetset sajnos a pályán érez meg a csapat, de nem a jó értelemben.. Ezek a meccsek meg azért lássuk be nem a legveretesebbek voltak - Gladbach volt az, de az meg tét nélküli volt már, meg is látszódott -, a Granada ellen ráadásul nem is voltunk jók, a második félidőre felállást is váltott Lucho, mert nagyon nem működött a Rafinha-Rakitic-Denis hármas. Amúgy az, hogy nincs Busi, nem azt jelenti, hogy nem nyerhetünk, de a játékunk nem olyan, mint vele.
És az ő hiánya szerintem abban érződik meg talán leginkább, hogy ilyenkor nincs aki bejátssza a vonalak között a labdát a társaknak. SR tudná egész jól pótolni szerintem, mert ő nemes egyszerűséggel átrobog ezeken, nagyon érzi ezeket a megindulásokat és jól megtalálja a folyosókat. De én úgy vettem észre, hogy ezek a passzok eléggé alul vannak értékelve itt, bár lehet rosszul érzem. Most pár példát mutatok csak, hogy tudjátok mire gondolok -
katt. Ezeket a passzokat nem csak csapatszinten, de úgy all in top5 bajnokság szinten is az egyik legmagasabb szinten csinálja. Ini itt van nekünk, ő is képes hasonlókra, bár ő inkább kiugratásokkal próbálkozik, lévén előrébb hozza sokszor a labdát, így csak az utolsó vonalat kell "áttörnie". A többiektől is látni hasonlókat nyilván néha, de Busi ennek a királya csapaton belül, pedig elég fontosak ezek, még ha nem is olyan látványosak. Mellé jön az, hogy helyezkedni is nagyon jól tud, rögtön képes megjátszani a nehezebb labdákat is, mint például a kirúgások rögtöni továbbpasszolása - ezek Gomesnek is elég jól mennek amúgy -, nagyon jól játssza magát tisztára, jól zárja le a területeket - ha az egész csapat is jól védekezik mellette. Rengeteg jó tulajdonsága van, amik még mindig hasznosak a csapat számára, én nem értek egyet azzal, hogy az ő ideje lejárt, vagy ne lenne kulcsfontosságú még mindig a csapat számára.
recrea írta:Sztem nagyon is le van korlátozva a bal oldalon, ahogy le volt Villa és Henry is, a rendszer és Messi érdekében, egyikőjük sem itt játszott élete formájában, előző csapataikban volt meg a szabadságuk...
Az említett nevek mondjuk azért se játszottak olyan jól, mert nem is ez volt igazán a posztjuk, ahol nálunk kellett játszaniuk. Henry még Messi teljes körű szabadsága előtt játszott itt, mégse ment neki annyira soha. Neymarnál ez nem probléma, szerintem a 3 szezon során már bizonyította azt is, hogy ha formába van, akkor a baloson is remekelni tud, és jobb játékra képes, mint az említett duó volt. Akkor is, amikor Messi mellette játszik, nem feltétlen kell megvárni Leo "kiesését", hogy szinte maxot nyújtson. Idén nem csak Neymar szorult háttérbe, Suárez se azt a szintet hozza ebben a szezonban eddig, mint amit pl tavaly, vagy 14/15 tavaszán láthattunk tőle. Úgy tűnik egy bizonyos mértékű korlátozással jobban működik az MSN, nem oltják ki egymást, és veszik el egymás elől a területet a srácok, mint ahogy idén teszik néha. De ennek szerintem nem az a megoldása, hogy Neymart egy sorral hátrébb küldjük, ahol nem érzi annyira a játékot alapból se, hanem inkább az elől levőknek kell egy egészséges keretet adni.
recrea írta: Szerinted alkalmatlan arra, h megtartsa a labdát és megjátsza a biztosat?! ... Amúgy mitől olyan szétszórt a brazil? Sok labdát veszít, vagy egyénieskedik, ennyi?
Erre gondoltam én, igen. Ini ha megkapja a labdát, nem rögtön az a célja, hogy rávezesse a védelemre, a pálya közepe fele nyit, keresi a lehetőségeket, aztán egy tizednyi mérlegelés után dönt, és vagy megindul, vagy továbbteszi, vagy kiugrat, bármi hasonló. Nem csak Ini, egy hasonló stílusú középpályás is ezt tenné. Neymar egész énje más, rögtön kaput támad, nem mérlegel annyit, a vérében van ez a stílus, különben nem is lehetne ilyen jó benne. Kizárólag a jó tulajdonságai alapján tényleg lehetne hátrébb keresnivalója, de szerintem hiányzik is belőle sok minden ahhoz, hogy megoldja a dolgokat középen, és erre nem is lehetne anélkül megtanítani, hogy ne ölnénk ki a jobbik énje egy részét belőle. Így meg már nem érné meg az átnevelés szerintem.
recrea írta:De Neymarban egyiket sem látom, h hiányosság lenne, lehet h kell mögé egy Makelele típusú játékos, és?
Egy Makelele típusú játékossal már nem úgy menne a labdakihozatal, és a játék alapjai se mennének úgy. De itt jön az, amit később írsz majd, ez 4-3-3-ban nem működne leginkább.
recrea írta:Lehetséges, h nem a 4-3-3-ban lenne meg az ő helye.
Ebben viszont egyetértünk. Más felállásban lehet jól működne, de a 4-3-3-ban én nem érzem benne a lehetőséget, a már leírtak miatt. VEB meg megpedzegette már, hogy más felállásokban lehet működne, abba van valami, de akkor se középpályásként szerintem, hanem egy kicsit lebutított középpályával, és neki - és Messinek - a mostaninál kicsit nagyobb felelősséggel támadásépítés szempontjából.
recrea írta:Valamit kezdeni kell, máskülönben nagy meglepődések lesznek Iniesta után, a kreativitás és a váratlan tovaszáll a középpályánkról. Ha igazolással, akkor igazolással, ebben egyetértek, jöhetnek a megfelelő emberek Coutinhotól Verattiig bárki felőlem.
Ezt teljesen adom, én is ezt mondom mindig, hogy Init komolyan kell pótolni már, itt nem lehet majd egy Xavi-Rakitic féle cserét bejátszani újra.