Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.10. 11:39:31

Cilessen,-Vidal-Mathieu-Mascherano-Alba,-Busquets-Rakitic-Iniesta,-Rafinha-Paco-Neymar lesz a kezdo szerintem. Igy azert nem lesz olyan egyszeru.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
randomguy
Capitá del Barça

2016.09.10. 11:17:58

Kép
itt a keret az esti meccsre; pique, stegen, gomes maradtak ki.
btw, piquevel mi van?
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
Tromort77

2016.09.09. 19:53:31

S.Agüero írta: Itt az esély Cillessen előtt. :D
Ter Stegen will be sidelined for 2 weeks. Goalkeeper won't be available for games against Alaves, Celtic, Leganes, Atleti. [@Alfremartinezz]

Úgy néz ki több esélye is lesz.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.09.09. 19:38:36

18-as keret nincs? Vagy az csak idegenbeli meccsekkor szokott lenni?

Itt az esély Cillessen előtt. :D
Tromort77

2016.09.09. 19:28:42

Ter Stegen got injured during the training session this morning. Player will miss tomorrow's game against Alaves #fcblive [md]

Suarez will not start against Alaves as the player is tired after international duty. Alcacer, Neymar & Messi are expected to play. [sport]

de

Luis Enrique: "Iniesta and Mathieu have improved their physical condition but will need minutes to fully recover" #fcblive [fcb]

Luis Enrique: Rotation of the trident? "It's not just them, this is going to be a general situation of the season" #fcblive
Normandia
Director del Fútbol

2016.09.05. 19:06:38

Egy kis kedvcsináló, már akinek szükséges.:-D
https://m.youtube.com/watch?v=I96cBpw12kI" target="_blank
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Samper
Director del Fútbol

2016.08.31. 06:04:33

Az idei évre nézve sokatmondónak tartom Barto nyilatkozatát, hogy LE csak az őszi szezon után hajlandó szerződéshosszabbításról tárgyalni. Ezt mondta Pep is a Bayernnél az utolsó évben. Láttuk, mi lett a folytatás. Ha most azt mondaná,. hogy nem marad, akkor a játékosok nem vennék őt komolyan, ha valami nem tetszik nekik. Télen viszont nyilatkoznia kell, hogy legyen idő az utód megtalálására. Persze lehet, hogy csak látni akarja, hogyan muzsikál ősszel a csapat, mert ha jól, előnyösebb pozícióból tárgyalhat.
mess2009
Director del Fútbol

2016.08.30. 19:59:07

Samper írta:
visca el barca írta:
mess2009 írta:
valószínűleg az, hogy 1X éve elit játékosok játszanak azon a poszton és őket szokta meg a szemem. igazából van akár 4 (!) alternatíva is iniesta helyére (arda, AG, DS, rafi), és bár AG még nem mutatta meg mit tud (valenciában nem nagyon figyeltem), de kb. egyik játékosban se érzem, hogy akár 50%-át is lehozná ini teljesítményének. pedig nálunk a kp mindig kulcsfontosságú volt, de sanszos h amint ini befejezi, ez a kp-s dominancia véget fog érni.
Nem tudom, hogyan nézed a meccseket, de LE-nél már régen megszűnt a középpályás dominancia. Rakitic nagyon fontos láncszem a csapatban, de nem klasszikus középpályás játékkal, hanem azzal, hogy besegített a védekezésbe is Alves helyett, időnként a befejezésbe is, általában meg ő volt az összeköttetés a védelem és MSN között. Ini, amíg a régi játékát játszotta, idegen testté vált és csak tavasszal kezdett mást játszani. De akkor se volt meghatározó ember a csapatban, csak jobb, mint a helyére időnként betett Arda. De SR-nél azon a poszton nem volt jobb. Most, hogy SR más feladatot kapott, benyomásom szerint Gomes lehet Ini elsőszámú riválisa.
csak a rend kedvéért: elszúrtad az idézést az nem én vagyok! én "visca el barca" sommás jóslatára reagáltam, miszerint.....a bilbaoi derbin sem fogunk megizzadni....a magyarázatát már nem is boncolgatom, mert azzal még nagyobb ellentmondásba keverte magát miután a szokásos stílusában szóvátette, hogy nem dícsértem eléggé és nem gratuláltam a nyitó (6:2) meccsért...
Samper
Director del Fútbol

2016.08.30. 19:01:53

palesz77 írta: Mondjuk ez után a kijelentésed után ezt tőled is meg lehetne kérdezni.. Ini meg Busi nem voltak meghatározó emberek? Jó tudni. Lucho első évére még ezt rá lehet húzni, viszont erre a szezonra már nem. 4-0-ás Clásico, Kupadöntő, nem tudom ezeken szerinted Ininek milyen szerepe volt, de már érdekelne.. Nem ők a játékunk alfája és omegája, mint Pep idejébe, ez tény, de attól még ugyanúgy a játékunk alapja a középpályás dominancia, ezen az MSN se változtatott.
A dominancia a labdabirtoklási fölény mellett nem vitatható. De ebben a két szél, valamint a hátrébb játszó Messi és Rakitic volt a meghatározó. Ini inkább kiegészítő ember volt, ahogy SR is, ha középpályán játszott. Busi többet jött előre, mint azelőtt, sok labdát adott el és hosszú átadásai úgyszólván nem voltak.

Más. Úgy tudtam, hogy a B keret játékosai részére valami rajtengedélyt kell kérni, hogy az A-ban is pályára léphessenek. Van most ilyen?
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.30. 11:53:44

Samper írta:Nem tudom, hogyan nézed a meccseket
nem. általában trailer alapján döntöm el, hogy ki jó meg ki nem :D lehet nincs már meg az a dominanciánk mint régen, de azért látványosan érezni a különbséget ha ott van iniesta és ha nincs.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.08.30. 11:49:13

Samper írta:Nem tudom, hogyan nézed a meccseket, ... Ini, amíg a régi játékát játszotta, idegen testté vált és csak tavasszal kezdett mást játszani. De akkor se volt meghatározó ember a csapatban, csak jobb, mint a helyére időnként betett Arda.
Mondjuk ez után a kijelentésed után ezt tőled is meg lehetne kérdezni.. Ini meg Busi nem voltak meghatározó emberek? Jó tudni. Lucho első évére még ezt rá lehet húzni, viszont erre a szezonra már nem. 4-0-ás Clásico, Kupadöntő, nem tudom ezeken szerinted Ininek milyen szerepe volt, de már érdekelne.. Nem ők a játékunk alfája és omegája, mint Pep idejébe, ez tény, de attól még ugyanúgy a játékunk alapja a középpályás dominancia, ezen az MSN se változtatott.
Samper
Director del Fútbol

2016.08.30. 11:08:56

visca el barca írta:
mess2009 írta:
valószínűleg az, hogy 1X éve elit játékosok játszanak azon a poszton és őket szokta meg a szemem. igazából van akár 4 (!) alternatíva is iniesta helyére (arda, AG, DS, rafi), és bár AG még nem mutatta meg mit tud (valenciában nem nagyon figyeltem), de kb. egyik játékosban se érzem, hogy akár 50%-át is lehozná ini teljesítményének. pedig nálunk a kp mindig kulcsfontosságú volt, de sanszos h amint ini befejezi, ez a kp-s dominancia véget fog érni.
Nem tudom, hogyan nézed a meccseket, de LE-nél már régen megszűnt a középpályás dominancia. Rakitic nagyon fontos láncszem a csapatban, de nem klasszikus középpályás játékkal, hanem azzal, hogy besegített a védekezésbe is Alves helyett, időnként a befejezésbe is, általában meg ő volt az összeköttetés a védelem és MSN között. Ini, amíg a régi játékát játszotta, idegen testté vált és csak tavasszal kezdett mást játszani. De akkor se volt meghatározó ember a csapatban, csak jobb, mint a helyére időnként betett Arda. De SR-nél azon a poszton nem volt jobb. Most, hogy SR más feladatot kapott, benyomásom szerint Gomes lehet Ini elsőszámú riválisa.
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.30. 10:38:17

Előző témához annyit, amikor véletlenül láttam Valencia meccset vagy ellenünk, Gomes volt az egyetlen ember, aki színt vitt a játékukba, sokat vállalt, jól is csinálta. Meglepődtem, h az Eb-n nem volt stabil kezdő, de nem láttam mit hozott az első meccseken.

Nem tudom milyen játékerőt képvisel az Alaves, Neymar is visszatér, nyugodtan lehet folytatni a pihentetést, pl a brazilt nem is játszatnám, meg akik sérüléssel bajlódtak, vagy akár Messit, ha utazik/játszik. Bár úgyis kibulizzák, h ne kelljen mennie.
Chino
Llegenda del Barça

2016.08.29. 19:54:29

visca el barca írta: de kb. egyik játékosban se érzem, hogy akár 50%-át is lehozná ini teljesítményének. pedig nálunk a kp mindig kulcsfontosságú volt, de sanszos h amint ini befejezi, ez a kp-s dominancia véget fog érni.
Én Inivel kapcsolatban elég elfogult vagyok, lévén kedvenc játékosom sok-sok éve, de ilyen idősen ő is stabil csere volt, és olyan hatalmas konkurenciával sem bírt. De Xavit is hányan el akarták akkortájt adni.
Ezzel nem azt mondom, hogy Gomes, Denis vagy Rafinha garantáltan Ini magasságokba emelkedik, de kicsit korán vonnak le egyesek következtetéseket.
Talán egy gyengébb meccse volt eddig, egyáltalán nem mondhatni, hogy rosszul teljesít, sőt! Plusz arról se felejtkezzünk meg, hogy még csak most érkezett.

André Gomes kicsit homály még nekem, eddig még nem igazán volt lehetősége, hogy megmutassa miért is vettük meg. Mondjuk ha ennyiért, nem hiányposztra igazoltuk biztos látnak benne valamit. Reméljük bizonyítja is.
Forca Barca!!!!
Vakmacska
Llegenda del Barça

2016.08.29. 17:48:26

Szerintem nem volt gond a játékunkkal. Ennyi hiba minden csapatban benne van.
Szerintem jól védekeztünk, igazi ziccere nem is volt a AB-nak, csak mikor MaTS eladta a lasztit. Inkább távolról próbálkoztak egy-két lövéssel, de azokban sem volt igazi veszély, a kapus simán védte őket.
Nekünk sem jöttek futószalagon a helyzetek az igaz, de nézzétek meg, hogy hány ziccerünk volt.
Lajos pl az utolsó pillanatban is képes volt a védőbe rúgni a labdát 3 méterről.
Szerintem az első hármasunk nem muzsikált jól, Messi nagyon el volt tűnve, nem nagyon villogott, Lajosról meg mindent elmond a fentebb leírt véleményem.
A fiatalok szerintem jól teljesítettek tudásukhoz képest.
Azt se felejtsük el, hogy ez még csak a második forduló volt, itt a Bilbao még nem volt hulla fáradt, mint egy 20. fordulóban.
Fontos 3 pont volt. Ez meg van, és ez a lényeg.

Ami meglep, az az ATMA gyenge kezdése.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.29. 13:47:37

Nincs az az Isten, hogy most nem Busi a leglassabb játékosunk, azt az embert még lehet, hogy én is lefutom. :mrgreen:
brownieheaven
Jugador d'estrella

2016.08.29. 13:07:18

Amikor egyesek MAtS-t vagy Umitit kritizálják egyes megoldások miatt, azért illene figyelembe venni, hogy az Athletic talán a legerősebben letámadó csapat azok közül akikkel rendszeresen játszunk. Jól is csinálták ezt tegnap is, ennek fényében ez a három pont amit a San Mamesből elviszünk, hatalmas értékű. Valóban furcsán játszott tegnap a csapat, gyakran fel is adtuk a saját játékunkat, de ha ez volt az ára a 3 pontnak, ám legyen.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.08.29. 12:34:03

Elég jo lenne, ha minden alapozás után közzé tennék a training campen mért adatokat.
Kép
palesz77

2016.08.29. 12:05:49

Cseri írta:Ez egy korábbi-talán 2013- írás,nyilván nem perdöntő, és a módszertan is vitatható, de mutat(hat) valamit:
http://www.weloba.com/article/messi-is- ... est-player
E szerint Messi a leggyorsabb,aztán Alba, végén SR és Xavi.
Ezek meccsen mert szamok, regebben a kozeppalyan nem volt annyi terulete futni szerintem, megneznek egy uj statisztikat errol. Tegnap is siman vegigrobogott tobbszor is a partvonal mellett, es sorra otthagyta az embereket, nem volt lassu egyaltalan szerintem.
Cseri
Entrenador del Barça

2016.08.29. 11:58:02

recrea írta:
Cseri írta:Igen, és ide vehetjük Ardát,SR-t is.
Ki kezdte el ezt a marhaságot itt, h SR lassú? Lehet nekem kellene szemészhez mennem, de egyáltalán nem látom lassúnak. Arda meg lecserélte a husit izomra, sztem nagyon látszik a mozgásán, de ő valóban nem egy Bolt.
Ez egy korábbi-talán 2013- írás,nyilván nem perdöntő, és a módszertan is vitatható, de mutat(hat) valamit:
http://www.weloba.com/article/messi-is- ... est-player
E szerint Messi a leggyorsabb,aztán Alba, végén SR és Xavi.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
palesz77

2016.08.29. 11:11:18

visca el barca írta:de sanszos h amint ini befejezi, ez a kp-s dominancia véget fog érni.
Ha addig egy fiatal se robbant - a Denis felé irányuló optimizmusom ellenére, szerintem is van rá reális esély -, akkor tuti jönni fog egy Verratti szintű játékos a helyére, domináns középpálya nélkül lőttek a játékunknak, ezen meg Messi se tud változtatni, még ha hátrébb is jön. De az remélhetőleg még 2 év legalább.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.29. 10:50:51

mess2009 írta:akkor most hogy is van?! :mrgreen:
úgy, hogy múlthéten semmit nem fociztak, ment a lötyögés ezerrel, talán ha volt 1 kapura lövésük (lehet 2), most meg mentek mint akit vért ittak. nem tudom, hogy ez a hazai pályának, vagy nekünk szólt de ég és föld volt a között amit tegnap meg múlt héten játszottak
palesz77 írta:Szerencsétlen Denisszel nem tudom mi bajod
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2016.08.29. 10:21:28

SR kezdosebessege nem a legjobb, de hamar begyorsul, onnantol meg lefutja a legtobb jatekost. Lassunak viszont egyaltalan nem mondhato szerintem, ugyhogy ezt a reszt en se ertem, de ez rajta ragad ugytunik.. :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.29. 10:14:35

Cseri írta:
barlacy írta:Jól küzdöttünk, megérdemelten nyertünk.Nekem feltűnt Rafinha feltűnő lassúsága.
Igen, és ide vehetjük Ardát,SR-t is.
Ki kezdte el ezt a marhaságot itt, h SR lassú? Lehet nekem kellene szemészhez mennem, de egyáltalán nem látom lassúnak. Arda meg lecserélte a husit izomra, sztem nagyon látszik a mozgásán, de ő valóban nem egy Bolt.
Cseri
Entrenador del Barça

2016.08.29. 10:04:20

barlacy írta:Jól küzdöttünk, megérdemelten nyertünk.Nekem feltűnt Rafinha feltűnő lassúsága.
Igen, és ide vehetjük Ardát,SR-t is.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Válasz küldése