Korábban már valaki beírta, hogy milyen esetben lehet(ajánlott) fellebbezést benyújtani, ez nem tartozott közé, különben meg, szerintem egy ilyen meccs után jobb ha még nem nekünk áll feljebb.De tényleg a BaRca nem lebbez fel,hogy ALVES és Abidal nem játszhat a MANUTD ellen???
Barça a Bajnokok Ligájában
-
- Entrenador del Barça
Amit még elfelejtettem megírni. Amint Messi és Iniesta próbáltak valamit is csinálni, a földön találták magukat. Nem bántom messit, mert meg szeretne úszni egy szezont sérülés nélkül. A távoli lövéseket gyakorolhatná. Szükség lesz rá.
Messi azért olyan sokat nem rontott.
Messi azért olyan sokat nem rontott.
Eto van a legrosszabb formában. Messi meg óvatos volt. Rossz emlékei vannak a Chelsea-vel kapcsolatban. Volt pár sérülése, ami eléggé megviselte. Azt hiszem, tartott a sérülésekktől. Nem csodálom, hogy óvatos, mert nem próbálják elvenni a labdát, hanem rögtön felrúgják az embert. Iniestát is hányszor felrúgták. Meg fellökik az embert, anélkül, hogy labdához érnének. Pedig jól kezdett a visszavágón, mert ügyesen lerázta a védőt, de a beadás, vagy kapura lövés nem jött össze. Nem tudom, mi van Messivel, lehet, hogy a bolíviai vereség viselte meg, mert nem olyan magabiztos, mint volt. Azért voltak jó momentumai Messinek. Meg amúgy a támadások lassítása is feladata volt. Szóval nemcsak a támadás.
Gondoljuk végig azt, hogy 190 cm-es, 90kg-os emberek vannak a Chelsea-ben. messi, Xavi, vagy Iniesta, vagy Alves elég nehéz helyzetben van. Nem fair, hogy ilyen fizikálisan jóval erősebb csapattal kellett megküzdeni.
Gondoljuk végig azt, hogy 190 cm-es, 90kg-os emberek vannak a Chelsea-ben. messi, Xavi, vagy Iniesta, vagy Alves elég nehéz helyzetben van. Nem fair, hogy ilyen fizikálisan jóval erősebb csapattal kellett megküzdeni.
cps46 ra reagálva:
igen, én igyekszem odafigyelni és tudom, hogy Guardiola mások állítólagos kritikáját említette Iniestával kapcsolatban, de én pl. így szereztem tudomást róla, mint ahogy sokan a világon! (mármint hogy Iniestát _hangsúlyozom_ az utóbbi 5-6 meccse alapján nem dícsérik, hanem kritizálják!
Azt viszont nem hiszem hogy Eto'o pocsék formáját sokan vitatnák, tehát amit róla írtam fenntartom, sőt most néztem meg ismétlésben a meccset és meg is erősítem! (önmagáért beszél, hogy egy ilyen fontos nemzetközi porondon 180 perc alatt képtelen egy gólt lőni)
Sajnos Messiről sem tudok sok jót mondani ( ezért is biztosan sokan felhördülnek) Egyszerűen keveset vállalt és sokat rontott. Tudom persze, hogy a gólpassz az övé volt,de ezzel együtt.
Korábban Busquetsről is nagyon rossz véleménnyel voltam, most így jobban megfigyelve az összteljesítményét csak a defenzív játék miatt nem tetszik igazán.
igen, én igyekszem odafigyelni és tudom, hogy Guardiola mások állítólagos kritikáját említette Iniestával kapcsolatban, de én pl. így szereztem tudomást róla, mint ahogy sokan a világon! (mármint hogy Iniestát _hangsúlyozom_ az utóbbi 5-6 meccse alapján nem dícsérik, hanem kritizálják!
Azt viszont nem hiszem hogy Eto'o pocsék formáját sokan vitatnák, tehát amit róla írtam fenntartom, sőt most néztem meg ismétlésben a meccset és meg is erősítem! (önmagáért beszél, hogy egy ilyen fontos nemzetközi porondon 180 perc alatt képtelen egy gólt lőni)
Sajnos Messiről sem tudok sok jót mondani ( ezért is biztosan sokan felhördülnek) Egyszerűen keveset vállalt és sokat rontott. Tudom persze, hogy a gólpassz az övé volt,de ezzel együtt.
Korábban Busquetsről is nagyon rossz véleménnyel voltam, most így jobban megfigyelve az összteljesítményét csak a defenzív játék miatt nem tetszik igazán.
- Deus
- Boixos Nois
Most nagyon remélem hogy Pep gyakoroltatja a fiait a távollövésekkel... Mert angol csapat ellen nagyon nem lesz jó a spanyol stílusú foci, mármint a látványos, rövid passzok... Barcának fel kell vennie azt az angol stílusú focit, a távollövések, kemény fal, stb... csak így nyerhetünk MU ellen...

-
- Az Eurobarca Anonymusa
Kedves Etooka!
A kérdésedre itt a válasz. Nem emlékeztem, most megleltem:
http://sportgeza.hu/futball/2009/05/08/ ... zelmet_er/
Bakero 1991/92-es szezonban a 90. percben lőtte a szépítő gólt a Kaiserslautern otthonában, amivel továbbjutottunk.
A kérdésedre itt a válasz. Nem emlékeztem, most megleltem:
http://sportgeza.hu/futball/2009/05/08/ ... zelmet_er/
Bakero 1991/92-es szezonban a 90. percben lőtte a szépítő gólt a Kaiserslautern otthonában, amivel továbbjutottunk.

-
- Director del Fútbol
Sztem meg Rooney, Tevez/Berbatovbali 15 írta: A MU milyen rendszerrel is játszik? 4-4-2-ben? A tavalyi döntőben 4-2-2-2 volt náluk. Biztsos 4-4-2 lesz. A PL-ben más nem létezik......
Nem is tudom....hogy is van náluk?
Van der Saar
O'shea Ferdinand Vidic Evra
CR7 Carrick? Scholes/Anderson Giggs/Nani
Tevez/Rooney Berbatov

És Scholes helye biztos a döntőben abban is biztos vagyok.

"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
- 19Messi19
- Jugador del Barça
Szerintem ezt nem is kell kommentálnunk!Varga Tamás írta:Külön hsz-ben írom, mert más téma. Remélem, a modik megengedik.
A mai Népszabadság 14. oldalán van egy rövid interjú Puhl Sándorral. Idézem.
"Hány tizenegyest adott volna?
- Egyet, Piqué kezezéséért. A Dani Alves-Malouda párharcnál semmit sem fújok, mert a hátvéd és a szélső egyaránt rángatta a másikat. Ám Övrebö úgy ítélte meg: a barcelonai brazil - még a tizenhatoson kívüli - faultja miatt sípolnia kell. Engem meglepett a döntése, mert hasonló csatározásoknak a mezőnyben rendre teret engedett.
Abidal kiállításáról mi a véleménye?
- Jó a kérdés, mivel valóban csak véleményt mondok; játékvezetőt elvből nem minősítek. Úgy láttam, Keita nemhogy nem érdemelt piros kártyát, de még csak nem is szabálytalankodott."
Ennyi. Azt gondolom Puhl kolléga szakmailag megalapozott véleményéhez képest, mi csupán laikus véleményt tudunk formálni.

„Magyarnak lenni: Büszke gyönyörűség! Magyarnak lenni nagy szent akarat, Mely itt reszket a Kárpátok alatt.”
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Külön hsz-ben írom, mert más téma. Remélem, a modik megengedik.
- Egyet, Piqué kezezéséért. A Dani Alves-Malouda párharcnál semmit sem fújok, mert a hátvéd és a szélső egyaránt rángatta a másikat. Ám Övrebö úgy ítélte meg: a barcelonai brazil - még a tizenhatoson kívüli - faultja miatt sípolnia kell. Engem meglepett a döntése, mert hasonló csatározásoknak a mezőnyben rendre teret engedett.
- Jó a kérdés, mivel valóban csak véleményt mondok; játékvezetőt elvből nem minősítek. Úgy láttam, Abidal nemhogy nem érdemelt piros kártyát, de még csak nem is szabálytalankodott."
Ennyi. Azt gondolom Puhl kolléga szakmailag megalapozott véleményéhez képest, mi csupán laikus véleményt tudunk formálni.
- Jó a kérdés, mivel valóban csak véleményt mondok; játékvezetőt elvből nem minősítek. Úgy láttam, Abidal nemhogy nem érdemelt piros kártyát, de még csak nem is szabálytalankodott."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Varga Tamás 2009.05.08. 17:14:26-kor.

Sylvinho nagyon jó lesz... Miért?
Mert nálunk jó ideje az a taktika, hogy egyik szélső hátvéd jobban és gyakrabban fut előre, mint a másik oldalon lévő. Bár lehet, h ezt a taktikát csak Dani Alves alkalmazza
, de végülis mindegy: ez így jó. Dani Alves hiányában a jobb hátvéd vagy Puyol, vagy Cáceres lesz, akik annyira nem támadó jellegű védők, legalábbis Danihoz képest. Így majdhogynem azt is mondhatnám: pont kapóra jön Sylvinho játéka, és ezáltal a BL-döntőben a bal oldalon lesznek a felfutások, jobb oldalon pedig kevésbé.
Különben is: én nem emlékszem rossz Sylvinho-meccsre, csak 1-2 rossz megoldására (de ilyen mindenkinek van egy szezonban).
Mert nálunk jó ideje az a taktika, hogy egyik szélső hátvéd jobban és gyakrabban fut előre, mint a másik oldalon lévő. Bár lehet, h ezt a taktikát csak Dani Alves alkalmazza

Különben is: én nem emlékszem rossz Sylvinho-meccsre, csak 1-2 rossz megoldására (de ilyen mindenkinek van egy szezonban).
-
- Az Eurobarca Anonymusa
lionelmessi19 írta: Ó és még 1 kérdés:
Ti megbíztok Sylvinhoban? Én baromira nem.![]()
Szerintem nem szabad játszatni a döntőben. Ha nem sikerül a piros megóvása, amit kb 100%ra veszek, akkor ki játszana balon ?
Cácerest vagy Keitát is el tudnám ott képzelni, és stabilabb védelmünk lenne mint Sylvinhoval szvsz.
Ezen már é is gondolkoztam, és mindig ugyanarra a következtetésre jutottam: maximálisan. Kiváló balhátvéd, aki az idén sem okozott csalódást. Amikor játszott, masszívan tolta, távoli lövésekre is vállalkozott, a beadásai is ültek. Úgyhogy minden további nélkül beállítanám. Szerintem megállná a helyét, és a feladatát tökéletesen megoldaná.

Most nézem, Pintonak nincs is topicja. Mekkora, ahogy a gólnál megveri 30 m-en Guardiolát
Őszintének tűnt az öröme, szereti a csaptot no! Érdemes egyesével megnézni a kispados fejeket, mikor gólt lő Ini, remek képkockák. Szerintem már 50-szer megnéztem.

A cikkben azért van egy-két érdekes gondolat, mondat:Fecooo írta:http://sportgeza.hu/sport/fizikaliseduk ... barcelona/
egy jó kis cikk a meccsről, ami első olvasatra Barca-szimpatizáns tollából származik, de sztem elég objektívnak mondható...
"Tényleg olyan nagy csapat Pep Guardiola Barcelonája, vagy a Premier League-ben legfeljebb az ötödik helyre lenne esélyük?"

"Ebben a 180 percben a Barcelona inkább azt bizonyította, hogy nem tud felnőni az igazán nagy feladatokhoz, mint hogy igen."
De összességében egész jó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TZS 2009.05.08. 15:07:19-kor.

„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
Egyszerűen ő a legjobb játékos a világon!” - Eto'o
-
- Barça B
Valdes bácsinak fel kell készülnie C.Ronaldo szabadrúgásaira
Hajrá Barcelona 

http://sportgeza.hu/sport/fizikaliseduk ... barcelona/
egy jó kis cikk a meccsről, ami első olvasatra Barca-szimpatizáns tollából származik, de sztem elég objektívnak mondható...
-
- Jugador del Barça
Sztem kizárt, hogy eltöröljék azt a lapot, már cak azért is, mert akkor meg jönne megint a köpködés a dinamo londontól az UEFA felé.TZS írta:Zaragoza ellen volt a 3-4-3, jól emlékszel.
Majd kiderül hogyan lesz, addig még hátha eltörlik Abidal piros lapját, és akkor több variáció lehet(ne) a védelem összeállításához is.
A védelem, meg így is úgy is tré lenne, már csak azért is variálnék egy kicsit. Nem, sok de azért van még idő addig és lehetne próbálkozni.
Eddig sem ez volt jellemző, hanem inkább a járt utat... sok reményt én sem fűzök ehhez, csak álmodozgatok és managgerelek magamban.
Zinedine Zidane: "A galaktikusnak nevezett érában az egyik Real Madrid sem érte el azt a szintet, amelyet Guardiola játékosai képviselnek. Xavi, Iniesta vagy Messi olyan dolgokat csinálnak a labdával, hogy Play Stationben tudod megállítani őket."
Egy Zaragoza elleni kupameccsen volt a 3-4-3, jól emlékszel.
Majd kiderül hogyan lesz, addig még hátha eltörlik Abidal piros lapját, és akkor több variáció lehet(ne) a védelem összeállításához is.

„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
-
- Jugador del Barça
Az deffault, hogy próbálgatják, majd, azaz próbálgathanák, kedves Totya.TZS írta:Az elméleted nem rossz Márton, de épp egy BL döntőre ilyen hadrendet....?Akkor már előtte ki kellene próbálni a bajnokságban is.
De emlékezz csak vissza, mekkora húzása volt anno Rijkaardnak, amikor azthiszem a zaragoza ellen, egy 3-4-3-at játszatott, talán.
Bátraké a szernecse és, ha nem tudunk minőségi játékosokkal operálni, akkor úgy kell összerakni a csapatot, hogy a legjobbak legyenek pályán és, ha nem tudod a játékosokat a posztokhoz igazítani, akkor igazítsd a posztokat a játékos kerethez.
Zinedine Zidane: "A galaktikusnak nevezett érában az egyik Real Madrid sem érte el azt a szintet, amelyet Guardiola játékosai képviselnek. Xavi, Iniesta vagy Messi olyan dolgokat csinálnak a labdával, hogy Play Stationben tudod megállítani őket."
Az elméleted nem rossz Márton, de épp egy BL döntőre ilyen hadrendet....?
Akkor már előtte ki kellene próbálni a bajnokságban is. 

-
- Jugador del Barça
Megjátszanék egy 3 védős rendszert!TZS írta:Ha nem muszáj, akkor én sem ragaszkodnék Sylvinhohoz.lionelmessi19 írta:Ó és még 1 kérdés:
Ti megbíztok Sylvinhoban? Én baromira nem.![]()
Szerintem nem szabad játszatni a döntőben. Ha nem sikerül a piros megóvása, amit kb 100%ra veszek, akkor ki játszana balon ?
Cácerest vagy Keitát is el tudnám ott képzelni, és stabilabb védelmünk lenne mint Sylvinhoval szvsz.
Cácerest jobb oldali védőként is ki lehetne próbálni akár, mert amikor bal oldalon tolta, ott nem érezte igazán.
Egy meccsen be is jöhet, jóformán nálunk szokott lenni a zsuga, tehát +egy ember középre, vagy szélre, mind1. A védekezéskor, meg úgyis vissza kell rendeződni, csak azt kellene begyakorolni, hogy ki merre lépjen vissza, ha beszorítana az MU, de valszeg, csak kontrák lesznek, akkor meg mind1, hogy egy szélső védőnk fent van az ellen 16-osánál, vagy 3 jól fejelő védő akik gyorsak is leszednek minden előre vágott labdát és megfojtják CRt. Középen Piqué, balján Caca, jobbján Puyol, előttük Yaya és Keita, aztán Xavi, Ini, És persze, Messi, Eto'o, Henry.
így Yaya is be tudna lépni középre, ha kell, és Keita tudna szűrni/átlőni távolról, és Xavi Iniesta szabadon osztogathatna, lőhetne.
Biztosan nem ez lesz, de ha mégis?
sztem is 4-4-2-vel fognak felállni, de az inkább át fog menni 4-5-1-be, mert az egész csapat védekezni fog, és csak CR marad elől...bali 15 írta:A MU milyen rendszerrel is játszik? 4-4-2-ben? A tavalyi döntőben 4-2-2-2 volt náluk. Biztsos 4-4-2 lesz. A PL-ben más nem létezik......zsoltman írta:Owen Hargwes nem játszik remélem a döntőben mert tavaly a mindkét meccsen nagyon jól nyomta!!
Van der Saar
Tevez/Rooney Berbatov
Rooney MAJDNEM bekket fog játszani, szinte biztos...
A MU milyen rendszerrel is játszik? 4-4-2-ben? A tavalyi döntőben 4-2-2-2 volt náluk. Biztsos 4-4-2 lesz. A PL-ben más nem létezik......zsoltman írta:Owen Hargwes nem játszik remélem a döntőben mert tavaly a mindkét meccsen nagyon jól nyomta!!
Van der Saar
Tevez/Rooney Berbatov
Owen Hargwes nem játszik remélem a döntőben mert tavaly a mindkét meccsen nagyon jól nyomta!!