Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.24. 14:51:13

Szerintem a Bravo - Alves ; Piqué ; Masch ; Adriano - Busi ; Rafinha ; Xavi - Messi ; Suárez ; Pedro kezdővel állunk fel.
Idegenben azért ne tartalékoljunk annyira. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.24. 13:08:53

danianevem írta:Bravo- Montoya, Piqué, Bartra, Adriano - Masch, Rafinha, Xavi - Messi, Suárez, Pedro
100%-ig ezt a kezdőt várom én is (piqué helyett matyira gondoltam, de látom keretben sincs)

max montoya nem játszik és helyette alves.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.01.24. 12:36:23

Alves jól teljesített. Vajon miért?
Mert nem eröltette a hülye beadásait, hanem a védekezéssel foglalkozott
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.24. 11:00:25

Busquets is nyugodtan pihenhet szerintem, Mascherano legalább játszhatna az eredeti posztján. Én valami ilyesmi kezdőt látnék szívesen:

Bravo- Montoya, Piqué, Bartra, Adriano - Masch, Rafinha, Xavi - Messi, Suárez, Pedro

Kellően tartalékos az Atlético elleni meccsre, de ez a kezdő is elég kellene, hogy legyen.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.23. 13:48:12

zola8787 írta:Azért olyan fú, de nagy pihentetés ne legyen szerintem, még a végén lehozzuk egy 0-0-val :x
Ne ijesztgess!
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
zola8787
Director del Fútbol

2015.01.23. 13:42:46

Azért olyan fú, de nagy pihentetés ne legyen szerintem, még a végén lehozzuk egy 0-0-val :x
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.01.23. 13:33:16

Az MSN-ből én is csak egyikőjüket pihentetném, a többi is stimmt. Jó lenne az első félidőben eldönteni, hogy utána lehessen cserélgetni. Nem pedig elgörcsölni mint az Anoétában.
Nehezebb meccs lesz mint a kupában, mert az Elchének nagyon kellenek a pontok, de nekünk sem szabad hibázni!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.23. 12:53:07

Erxy írta:Keret az Elche ellen: Ter Stegen, Bravo, Montoya, Piqué, Sergio, Xavi, Pedro, Iniesta, Suárez, Messi, Neymar, Rafinha, Mascherano, Bartra, Jordi Alba, Sergi Roberto, Adriano i Dani Alves.

Xavi-Rafinha kp-t szeretnék holnapra.
Én azért még egy Busit vagy egy Maschot is elnézegetnék mellettük.. :mrgreen: De amúgy egyetértek, félig tartalékos kezdőt szeretnék látni holnap, a védelemben Montoya és Bartra is kezdhetne, akár Adrinao is, az MSN-ből meg vagy Messit vagy Neymart pihentetném.

Valami ilyesmit szeretnék:
Bravo; Montoya-Masch-Bartra-Adriano/Alba; Rafinha-Busi-Xavi; Messi/Pedro-Suárez-Pedro/Neymar
Erxy
Entrenador del Barça

2015.01.23. 12:32:26

Keret az Elche ellen: Ter Stegen, Bravo, Montoya, Piqué, Sergio, Xavi, Pedro, Iniesta, Suárez, Messi, Neymar, Rafinha, Mascherano, Bartra, Jordi Alba, Sergi Roberto, Adriano i Dani Alves.

Douglas, Masip, Mathieu és Rakitic maradt ki. Rakiticnek nincs semmi baja, szimplán pihenteti őt Lucho.
Xavi-Rafinha kp-t szeretnék holnapra.
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.01.22. 16:06:12

Pihentetni mindenképp kell, Pedro, Bartra, Xavi, és Adriano játéka szerintem biztos, de még
Montoya is a kezdőben találhatja magát könnyedén.
A lényeg hogy pihentessünk, de ne legyen agyatlan rotáció, ne kerüljön ez 2-3 pontba megint.
Rivaldo-A Legnagyobb.
MessiCesc
Capitá del Barça

2015.01.22. 15:28:36

Hétvégén kezdjen Bartra és Rafinha, Xavi is kezdhetne most, ne panaszkodjon, plusz azért eléggé látszott Ini és Rakin hogy elfáradtak. Jó lenne ha most szusszanhatnának egyet a játékosok, hogy aztán az Atletico ellen frissebbek legyenek....
messideco
Presidente del Barça

2015.01.22. 12:32:11

Szombaton Elche akkor :)
Szerintem pihentetés lesz egy-két poszton, így Bartra, Rafinha, sőt talán Montoya kezdése sem lehet meglepetés. Suarez és Messi szerintem kezdeni fog, a harmadik Pedro lehet talán. Vagy húz egy váratlant és Robit beteszi kezdőnek. Mathieu játékára még nem számítok.
Kép
"And my heart will leave you never."
Chino
Llegenda del Barça

2015.01.19. 15:43:09

nagyatyesz írta:Néhány gondolat a tegnapi meccsről...Mindenekelőtt kezdeném az előzményekkel, hiszen lassan 2 hete tart a folyamatos feszültségkeltés a csapat körül. Mivel nem hiszek el mindent az újságíróknak, és mivel nem voltam jelen a LE-Messi vitánál, így én mindvégig fenntartásokkal kezeltem a híreket. A vitát nem vitatom, de nem tudni ki mennyit tett hozzá. Az viszont tuti, hogy volt valami, mert LE már látott, és az általam vélt legjobb 11-et küldte ki a pályára, ezzel megtörve a töretlennek hitt, ám teljesen ésszerűtlen rotációját. Remélem stagnál ez az állapot, és minimális szinten rotál majd csak a továbbiakban, mint ahogy azt alapból kellett volna. Mert így ez nem volt rossz. A csapat összetétele mellett a hozzáállásra sem lehetett panaszunk, megnyomtuk az elejét, és miután betaláltunk már könnyebb dolgunk volt. Így kellene mindig, mert ahogy telik az idő, úgy lesz egyre nehezebb betalálni a védekező csapatoknak. Ha az elején betalálunk, akkor minden sima általában. De ehhez ilyen hozzáállás kell! Ezt nem tudom mi váltotta ki...ha a csapat körül keltett feszültség, akkor ez jól jött nekünk!
Szerintem senki nem volt tegnap rossz, bár Busi azért fel tudott húzni a szokásos hülyeségével! Jó lenne, ha leszokna erről, mert a pálya közepén történő labdavesztés végzetes lehet! Suarez meg túl görcsösen akar! A legfájóbb, hogy simán megvan a meccsenkénti 2-3 ziccere, de nagyon rossz százalékban használja ki ezeket! Én még most sem törnék pálcát felette, viszont remélem hamar megtalálja a góllövő cipőjét, mert egy bl egyenes kieséses szakaszban egy-egy ilyen helyzet továbbjutást dönthet el!
A cserékkel is nagyon meg voltam ma elégedve. Elől a 3 nagy egyikét váltotta az egy szem támadó cserénk Pedro. Így Neymar pihizhetett egy kicsit, míg Pedro kapott fél órát. Busi és Ini pihentetése, és Rafinha, Bartra becserélésért pedig jár a taps, mert így kell folyamatosan játszatni őket!
Kiemelném Rakiticet, aki a második fantasztikus meccsét hozta le! Nagyon bízom benne, hogy nem erőlteti tovább Xavit LE, mert akkor egy gyökér!
Mondjuk ez kicsitfura számomra, hogy Lucho szidva van, mert rotálja a csapatot, most meg azért van célkeresztben, mert ugyanazt a kezdőt küldte fel. Most nem feltétlenül a te hsz-edre értem, hanem úgy általánosságban. Végülis mindegy, ez legyen a legnagyobb baj.
Lehet, hogy volt valami szóváltás Messivel, de nem hiszem, hogy komoly lett volna. Látható, hogy most jönnek az eredmények, jól játszik a csapat, egyből elhallgattak ezek a hangok. Ennyit számít ez.

Suarezért igazából nem aggódom, mert ismerem a képességereit, fejben van valami, túl görcsös, és sokszor rossz megoldást választ. Amikor lőni kéne passzol, amikor passzolni kéne gólt akar lőni. Az elején például volt 15 méterről egy tiszta lövőhelyzete, akkor továbbtette csínbe a labdát, amikor meg Messinek odatehette volna üres kapura belerúgta a kapusba.

Neymarnak nem volt kiemelkedő meccse, de amiket csinált sokszor tátva maradt a szám, és ami a lényeg ezek nem felesleges bohóckodások. Ilyeneket utoljára Ronnie-tól láthattuk és ez már személy szerint nekem nagyon hiányzott.

Persze ez egy Depor volt és nem kell elájulni, de ami számomra a niztató, hogy a mentalitás és a játékstílus nagyon jó volt. És ez utóbbi meccseken rendre megfigyelhető. Két góloös vezetésnél sem álltak, Messi még akkor is visszajött védekezni a 16-oson belülre.
Semmit nem akarok elkiabálni, mert LE is lenyilatkozta (amivel személy szerint teljesen egyetértek), hogy ahogy nem úgy jönnek az eredmények visszatérnek a negatív hangok, de talán most érzem a szezon során legjobban, hogy van esély komoly eredményeket elérni.
Viszont az még mindig aggaszt, hogy idegenben nem vagyunk túl meggyőzőek, ennek ellenére magabiztosan nyertünk olyan csapat ellen, amilyenek ellen Barcelona-tól távol is megszenvedünk.

Rafinharól annyit, hogy látszik, hogy hatalmas potenciál van benne és elég játékperccel az idei Iniesta teljesítményét lehozhatja. De még ha nem is teljes egészében arra gondolni kell, sajnos nem valószínű, hogy Ini jövőre meg tudna újulni (Xaviról nem is beszélve) és mivel nem igazolhatunk kell valaki, a középpályára. Halilovic még nincs készen, Denis pedig hiába jó a Sevillaban, nem hiszem, hogy idecsöppenve megoldaná a problémát.
Amellett azért a brazil képességei megvannak, hogy ezt megoldja. Nem fásult, mint a fentebbi két úriember, motivált és ez sokat számít. Tegnap is látszott, fel tudja pörgetni a játékot. Aktív volt és ha nem is szórta egymás után a gyilkos passzokat relatíve kevés játékperccel a háta mögött nem lehetett panaszunk rá.
LE cseréi pedig nagyon jók voltak tegnap, meg is lepődtem rajta.
Forca Barca!!!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.01.19. 15:37:30

Több lehetőség kéne neki, tény, de kezdőbe kevés. Elképzelhető, hogy lassan lassan készen lenne, ha eddig több percet kaphatott volna, de ez a Barcelona, itt nincs idő kisérletezni.
Tavaly egyébként a Real is sokat mellőzte Iscot. Márpedig a két emberke között mérhetetlen a különbség-nem Rafinha javára. (Ha már Ini utód, akkor százszor inkább Halilovicot mondanám...ahogy mozog, ahogy a zsugát tologatja, és ahogy lát a pályán...)
Az meg, hogy látod benne a potenciált, kevés. Egyrészt lehet hogy nem jól látod, másrészt valamiért Lucho sem veszi észre, hogy Iniesta kárára többet kéne játszatni.
Egyébként kellene mint egy falat kenyér-főleg most ugye-, szurkolok is neki, de semmi extrát nem látok benne továbbra sem. Cáfoljon rám.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.01.19. 14:18:12

palesz77 írta:
Rivaldo11 írta:A hótkieső félvak depor ellen beáll 4:0-nál, és van 2 jó megmozdulása, és ezért (vagy az elche B, esetleg a huesca elleni parádéért) mindjárt gálakezdőbe rakni...-még a jelenlegi Iniesta kárára is -több mint érdekes.
Nyilván csak a 2 megmozdulása miatt írtam ezt, és semmi köze ahhoz, hogy meccsről meccsre jobbnak érzem, látom benne a potenciált, - és a fejlődéshez meg ugye meccs kell -, e mellé jön az, hogy Ini idén árnyéka csak önmagának szinte egész évben, ezt a szintet meg hozni tudja szerintem Rafinha is.. Szerinted ez az érdekes, szerintem meg az, hogy nem adunk több lehetőséget neki, miközben Ini a szezon felére sem tudta elkapni a fonalat.
Azzal egyetértek, hogy több lehetőség kéne neki, dehát kinek nem? Mondjuk Busi vagy Suarez bármit csinál, nem fogja kihagyni a csapatból. Rafinha meg sziporkázhat tíz percig, akkor sem lesz kezdő.
Egyébként Inivel nem tudom mi a baj? Talán picit kevesebbett vállal, de legalább nem tekeredik rá a labdára olyan gyakran. Kapura meg soha nem lesz veszélyes, jobb ha azt nem is erőlteti.
palesz77

2015.01.19. 13:50:41

Rivaldo11 írta:A hótkieső félvak depor ellen beáll 4:0-nál, és van 2 jó megmozdulása, és ezért (vagy az elche B, esetleg a huesca elleni parádéért) mindjárt gálakezdőbe rakni...-még a jelenlegi Iniesta kárára is -több mint érdekes.
Nyilván csak a 2 megmozdulása miatt írtam ezt, és semmi köze ahhoz, hogy meccsről meccsre jobbnak érzem, látom benne a potenciált, - és a fejlődéshez meg ugye meccs kell -, e mellé jön az, hogy Ini idén árnyéka csak önmagának szinte egész évben, ezt a szintet meg hozni tudja szerintem Rafinha is.. Szerinted ez az érdekes, szerintem meg az, hogy nem adunk több lehetőséget neki, miközben Ini a szezon felére sem tudta elkapni a fonalat.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.01.19. 13:31:07

palesz77 írta:Thiago öccse meg megint megélt a bátyja emlékéből, és mivel Alcantara nálam kezdő lenne.. Viccet Kövezzetek meg, de nálam a gálakezdő valahogy úgy nézne ki, hogy:

Bravo( MAtS); Alves-Pique-Bartra-Alba; Rakitic-Masch-Rafinha; Messi-Suárez-Neymar
Szerintem ezt akkor süsd majd el, amikor először lesz kiemelhető mondjuk egy középcsapat elleni derbin. Vagy amikor komolyabb brigád ellen tesz le nagyjából hasonlót 90 percig. A hótkieső félvak depor ellen beáll 4:0-nál, és van 2 jó megmozdulása, és ezért (vagy az elche B, esetleg a huesca elleni parádéért) mindjárt gálakezdőbe rakni...-még a jelenlegi Iniesta kárára is -több mint érdekes.
Lehet belőle hasznos emberke, de még hosszú út vezet odáig.
Rivaldo-A Legnagyobb.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2015.01.19. 13:08:58

Néhány gondolat a tegnapi meccsről...Mindenekelőtt kezdeném az előzményekkel, hiszen lassan 2 hete tart a folyamatos feszültségkeltés a csapat körül. Mivel nem hiszek el mindent az újságíróknak, és mivel nem voltam jelen a LE-Messi vitánál, így én mindvégig fenntartásokkal kezeltem a híreket. A vitát nem vitatom, de nem tudni ki mennyit tett hozzá. Az viszont tuti, hogy volt valami, mert LE már látott, és az általam vélt legjobb 11-et küldte ki a pályára, ezzel megtörve a töretlennek hitt, ám teljesen ésszerűtlen rotációját. Remélem stagnál ez az állapot, és minimális szinten rotál majd csak a továbbiakban, mint ahogy azt alapból kellett volna. Mert így ez nem volt rossz. A csapat összetétele mellett a hozzáállásra sem lehetett panaszunk, megnyomtuk az elejét, és miután betaláltunk már könnyebb dolgunk volt. Így kellene mindig, mert ahogy telik az idő, úgy lesz egyre nehezebb betalálni a védekező csapatoknak. Ha az elején betalálunk, akkor minden sima általában. De ehhez ilyen hozzáállás kell! Ezt nem tudom mi váltotta ki...ha a csapat körül keltett feszültség, akkor ez jól jött nekünk!
Szerintem senki nem volt tegnap rossz, bár Busi azért fel tudott húzni a szokásos hülyeségével! Jó lenne, ha leszokna erről, mert a pálya közepén történő labdavesztés végzetes lehet! Suarez meg túl görcsösen akar! A legfájóbb, hogy simán megvan a meccsenkénti 2-3 ziccere, de nagyon rossz százalékban használja ki ezeket! Én még most sem törnék pálcát felette, viszont remélem hamar megtalálja a góllövő cipőjét, mert egy bl egyenes kieséses szakaszban egy-egy ilyen helyzet továbbjutást dönthet el!
A cserékkel is nagyon meg voltam ma elégedve. Elől a 3 nagy egyikét váltotta az egy szem támadó cserénk Pedro. Így Neymar pihizhetett egy kicsit, míg Pedro kapott fél órát. Busi és Ini pihentetése, és Rafinha, Bartra becserélésért pedig jár a taps, mert így kell folyamatosan játszatni őket!
Kiemelném Rakiticet, aki a második fantasztikus meccsét hozta le! Nagyon bízom benne, hogy nem erőlteti tovább Xavit LE, mert akkor egy gyökér!
mess2009
Director del Fútbol

2015.01.19. 12:35:01

Yokozuna írta:Szerintem nem volt itt semmi különös játék. Az ellenfél nem készült fel Barcelonából, túl nyíltan játszott, megzavarta a letámadás, gyakran kinyílt. Messi szabadon játszhatott, nem vették el a kedvét.
A védelmünket nem tették próbára, a középpályán csak Rakitic említhető, a csatársor megint Messiből állt. Most ennyi is bőven elég volt, de lesznek itt még szenvedős meccsek.
különös nem volt. ha azt veszem hogy a tabella kieső küszöbén(17)álló csapatról van szó akkor pláne!
viszont ha azt nézem hogy hasonló kis csapatok hogy szívattak bennünket eddig nos akkor ez a játék más volt az nem vitás.
a csatársorban nem Messi és az ő góljai!? a gond, hanem Suarez, és nálam ez sem az ő sara, hanem az edzőé! nem őt kellene változással gyötörni, hanem a stílusához igazodó lasztikkal tömni, nem azzal hülyíteni, hogy állandóan Messit lesse, hanem törjön bátran kapura.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.01.19. 11:44:30

Szerintem nem volt itt semmi különös játék. Az ellenfél nem készült fel Barcelonából, túl nyíltan játszott, megzavarta a letámadás, gyakran kinyílt. Messi szabadon játszhatott, nem vették el a kedvét.
A védelmünket nem tették próbára, a középpályán csak Rakitic említhető, a csatársor megint Messiből állt. Most ennyi is bőven elég volt, de lesznek itt még szenvedős meccsek.
Messi2015
Barça B

2015.01.18. 21:48:28

Bár nem volt olyan, mint az Atletiko ellen, azért nem lehet okunk panaszra. Rakitic szerintem nagyon jól nyomta ma is, de leginkább az első félidőben. Szerelt irányított és nem mellesleg kiosztott egy pár kulcspasszt is. Ney olyan mint egy megvadult csikó, folyamatosan a driblin töri az agyát, hihetetlen a srác nagyon csipázom. Suarez sokszor nem jó megoldást választ ez kezd egy kicsit idegesíteni, nagyon szeretne gólt lőni és ezért nekem ma görcsösnek tűnt. Ini sem volt csúcsformában, de Busi ma valami eszméletlenül rossz volt. Leo meg olyan hogy .... inkább nem mondok semmit, hiszen nem akarom túlértékelni. A többiek meg hozták a kötelező elvártat, talán Pique és Masch volt számomra még kiemelkedő.
"Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt." Simeone
palesz77

2015.01.18. 21:06:00

Na ez most megint nem volt rossz játék, ismét volt középpálya, tetszetősen is játszottunk. Messi ma is pörgött, sokkal jobban szerettem szélsőként anno, úgyhogy nekem öröm ha Suárez játszik, így Leo is az oldalvonal mellől törhet befelé.. :D Neymar amit művel mostanában az már-már félelmetes, imádom a cseleit. Suáreznek ma semmi nem jött össze, de lesz ez még jobb is - volt is már sokszor -, én miatta komolyan nem tudok nagyon aggódni, nem tudom elhinni, hogy nem fog belejönni.. :D Rakitic tanár volt, Ininek volt pár jó passza, Busi szörnyű volt. Thiago öccse meg megint megélt a bátyja emlékéből, és mivel Alcantara nálam kezdő lenne.. Viccet félretéve tényleg nagyon bejött ma is a játéka, egyértelműen üdítően hatott a támadójátékra - Suáreznek adott majdnem 2 gólpasszt. Kövezzetek meg, de nálam a gálakezdő valahogy úgy nézne ki, hogy:

Bravo( MAtS); Alves-Pique-Bartra-Alba; Rakitic-Masch-Rafinha; Messi-Suárez-Neymar
MichaaBee
Llegenda del Barça

2015.01.18. 18:09:45

Erxy írta:Barcelona line-up (official): Bravo - Alves Pique Mascherano Alba - Rakitic Busquets Iniesta - Messi Suarez Neymar

ez a kezdő már volt :O
Hajaj, mi lesz itt az Atlético ellen... Jön majd Xavi, Pedro, Mathieu és a villámléptű Xavi-Busquets-Iniesta középpálya.

Egyrészt örülök, hogy idegenben nem szórakozik Lucho, hanem kiküldi legerősebb összeállításban a brigádot. Másfelöl ez előrevetíti, hogy az Atlético ellen nem a legerősebb kezdőt fogja bevetni, pedig akik egyszer elverték a matracosokat, azokban benne lehet mégegyszer.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Feast4
Director del Fútbol

2015.01.18. 18:06:50

Erxy írta:Barcelona line-up (official): Bravo - Alves Pique Mascherano Alba - Rakitic Busquets Iniesta - Messi Suarez Neymar

ez a kezdő már volt :O

pad: Ter Stegen, Montoya, Bartra, Adriano, S.Roberto, Rafinha, Pedro

Hihetetlen úgyanazt a kezdőt teszi fe amit már egyszer használt. Amúgy szerintem ez a legjobb kezdőnk. Nagyon bízom benne, hogy megszórjuk őket. Ha hamar gólt lövünk akkor szerintem sima liba lesz.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.18. 18:02:42

minden sajtóorgánum savazta az állandó rotáció miatt, remélem ő is belátta, hogy itt már nem babra megy a játék.

az mondom mint az atleti ellen, vagy x, vagy megszórjuk őket.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése