Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hány ilyen meccsre mondtuk már ezt aztán láttuk hogy mi történt.
Be kell húzni, akármilyen furcsának tűnhet, a tabellán az ötödik közelebb van hozzánk, mint mi a másodikhoz.
Amugy viccelodunk ezzel, de sztem papirtol fuggetlenul az van, hogy sok jatekosunkat, es Xavit magat is ido elott, a megfelelo tapasztalati szint elerese elott dobtuk be a melyvizbe.
Mielőbb pótolni kell, és egyúttal Gaviék is mutassák be a papírokat, hogy elvégezték az akadémiát.
Nem látta senki, mert szerintem egyikünk sem kérte még el tőle
Ezért is próbálok minél kevesebbet itt lenni, mert nagyon másképp látjuk a helyzetet, bár a tegnapi mérkőzést nem láttam, de nem igazán értem, milyen előrelépésről beszélsz a Girona elleni meccs fényében. Előtte pedig max. az Atletico elleni első félidőre tudom azt mondani, hogy mutattak valamit, de ott is gyenge volt a második és ha nincsenek Pena bravúrjai, ott sincs győzelem.Andris írta: ↑2023.12.17. 13:25:01De mondjuk az se változtat a valóságon, ha minden héten megy a kesergés. Ha minden héten ugyattól a csapattól, ugyanabból az alaphelyzetből várunk gyökeresen más játékot és eredményességet.
Vagy ha máshogy közelítem meg, olyan gyors és gyökeres változásokat vársz hétről hétre, ami teljesen inkompatibilis a valósággal és a (klub)foci működésével.
Nem sikerült jó arányban a pontszerzés, de az utóbbi hetekben igen komoly előrelépés történ játékban. Lehetne ennek kifejezetten örülni is, ha az emlegetett valóságot végre elfogadnánk, és abból indulnánk ki. De ez továbbra sem megy sajnos, úgy látom, és nem csak neked. Nem mondom, hogy ez nem normális, nehéz az embernek átállítani az agyát, a szemléletet. De attól még így van szerintem.
Igazad van mármint a helyzetek számában,de nekem akkor is kontrasztos volt,de ez persze egyéni megítélés kérdése, semmiképpen sem egzakt valami. Az egy másik kérdés,hogy egy égbe lőtt labdára nem lehetett normálisan helyezkedni a gól előtt,nem tűnt megoldhatatlannak.Andris írta: ↑2023.12.17. 14:35:30
Azert ez nem igaz szerintem, Pedrinek kapasbol es rossz labbal kellett loni a kirobbano vedok kozott/felett. A Valencias srac szep nyugodtan elvezetgethette es kinezhette a felso sarkot. Egymasra varakoztak a vedoink, Raphi meg lemaradt sajnos.
De volt Pedrienel legalabb 5 nagyobb helyzetunk is, inkabb 6-8, ami igy vagy ugy, de kimaradt.
Azert ez nem igaz szerintem, Pedrinek kapasbol es rossz labbal kellett loni a kirobbano vedok kozott/felett. A Valencias srac szep nyugodtan elvezetgethette es kinezhette a felso sarkot. Egymasra varakoztak a vedoink, Raphi meg lemaradt sajnos.
De mondjuk az se változtat a valóságon, ha minden héten megy a kesergés. Ha minden héten ugyattól a csapattól, ugyanabból az alaphelyzetből várunk gyökeresen más játékot és eredményességet.
A tavaly (22) nyári igazoláspolitikájuk szerintem se ezt mutatja, akkor vettük nagy pénzekért Koundét, Lewát és Raphit, összesen több mint 150 millióért (plusz mindháromnak kifejezetten magas éves fizetés is).LG írta: ↑2023.12.17. 12:15:03Csak éppen Laportáék nem így gondolkodnak, legalábbis az igazolási politikájuk nem ezt mutatja. A hatalmas adósság ellenére költenek bőven, pénzé tesznek, amit csak lehet. Nem hiszem, hogy azért, hogy 10 múlva jó legyen. Inkább most szeretnének előre menekülni. A tavalyi nyárral konkrétan rengeteg ember zsebében nyitották ki a bicskát, és nem csak szurkolóknál, több klub vezetője is beleállt akkor Laportáékba, hogy hogyan lehetséges ez ekkora adóssággal a hátuk mögött. Nem tudom, hogyan lesz ebből akár évek múlva egy stabil lábakon álló klub, amikor a herdálás továbbra is folyik. Aztán ki tudja, hogy helyre tartozunk továbbra is, mert erről elegánsan hallgatnak itt az emberek. Mert ugye a fizetéscsökkentések is igazából csak átütemezések voltak, amik rövid távon segítettek. A másik meg, amit egy nagy parasztvakításnak tartok, hogy úgy jönnek ide a játékosok, hogy lassan már ők fiezetnek, hogy itt játszhassanak. Ennyire nem kéne az embereket hülyének nézni.Andris írta: ↑2023.12.17. 11:16:12
Szerintem nem baj, hogy ez így van. Nyilván nem jó, de tök komolyan úgy gondolom, hogy ezen felesleges aggodalmaskodni, miközben a csőd szélén billegünk, és pár hete még ott tartottunk, hogy 11 akármilyen játékost is még az utánpótlással együtt is alig tudtunk kiállítani.
Ez az egész klub a csapattal egyetemben újraépülőben van. Aki belefáradt ennek a hallgatásába vagy nézésébe, az inkább ne tegye, mert ez lesz még évekig. Tudom, hogy nem jó ezt hallani, de attól még így van. 1-1,5 milliárdos adósság, gigantikus jogi botrányok, és egy teljes sikergeneráció lecserélése nem 1-2 éves helyreállítás, hanem reálisan évtizedes munka. Optimisták mondhatnak 5öt, de erősen kétlem, ez bőven eltúlzott optimizmus lenne.
Szerintem nekünk most szép, reális tempójú, csak egyéves távlatokban vizsgált fejlődést kell és lehet elvárni, minden más csak bónusz lehet (mint pl a tavalyi bajnoki cím).
Szerintem Laportáék azzal számoltak, hogy rövid távon tudnak sikereket elérni ezzel a stratégival, aztán hosszú távon meg lesz valami. Szóval szerintem nagyon nem mindegy, hogy mit nyerünk idén, vagy meddig jutunk a BL-ben, vagy hányan mennek ki a meccsekre stb.
Csak éppen Laportáék nem így gondolkodnak, legalábbis az igazolási politikájuk nem ezt mutatja. A hatalmas adósság ellenére költenek bőven, pénzé tesznek, amit csak lehet. Nem hiszem, hogy azért, hogy 10 múlva jó legyen. Inkább most szeretnének előre menekülni. A tavalyi nyárral konkrétan rengeteg ember zsebében nyitották ki a bicskát, és nem csak szurkolóknál, több klub vezetője is beleállt akkor Laportáékba, hogy hogyan lehetséges ez ekkora adóssággal a hátuk mögött. Nem tudom, hogyan lesz ebből akár évek múlva egy stabil lábakon álló klub, amikor a herdálás továbbra is folyik. Aztán ki tudja, hogy helyre tartozunk továbbra is, mert erről elegánsan hallgatnak itt az emberek. Mert ugye a fizetéscsökkentések is igazából csak átütemezések voltak, amik rövid távon segítettek. A másik meg, amit egy nagy parasztvakításnak tartok, hogy úgy jönnek ide a játékosok, hogy lassan már ők fiezetnek, hogy itt játszhassanak. Ennyire nem kéne az embereket hülyének nézni.Andris írta: ↑2023.12.17. 11:16:12
Szerintem nem baj, hogy ez így van. Nyilván nem jó, de tök komolyan úgy gondolom, hogy ezen felesleges aggodalmaskodni, miközben a csőd szélén billegünk, és pár hete még ott tartottunk, hogy 11 akármilyen játékost is még az utánpótlással együtt is alig tudtunk kiállítani.
Ez az egész klub a csapattal egyetemben újraépülőben van. Aki belefáradt ennek a hallgatásába vagy nézésébe, az inkább ne tegye, mert ez lesz még évekig. Tudom, hogy nem jó ezt hallani, de attól még így van. 1-1,5 milliárdos adósság, gigantikus jogi botrányok, és egy teljes sikergeneráció lecserélése nem 1-2 éves helyreállítás, hanem reálisan évtizedes munka. Optimisták mondhatnak 5öt, de erősen kétlem, ez bőven eltúlzott optimizmus lenne.
Szerintem nekünk most szép, reális tempójú, csak egyéves távlatokban vizsgált fejlődést kell és lehet elvárni, minden más csak bónusz lehet (mint pl a tavalyi bajnoki cím).