Bajnoki Mérkőzések
-
- Barça C
Üdv mindenkinek ebben a szezonban!
Troymmal egyetértve én is szeretnék szórakoztató játékkal elért győzelmeknek örülni.
Holnap viszont szerintem 0-2-ről kezdünk, mert egy-egy gól benne van a Bernal-Casado-Gündogan középpályás védőfalunkban és az Inigo-Balde párosban.
(A nyári meccsekbe belenézve csak nekem tűnt fel, hogy Balde idén is úgy védekezik, hogy meg sem próbál közelebb menni a támadójához , és a testi kontaktusba kerüléssel járó szerelésekkel nem is próbálkozik? Azaz nem támad ki a csatárra, helyette hátrál. Inigo nehezen fordul és lassú, ezt biztosan tudja a Valencia is.)
0-2-ről viszont tényleg csak szép játékkal fogunk tudni győzni. Fontos lenne ez a 3 pont..
Troymmal egyetértve én is szeretnék szórakoztató játékkal elért győzelmeknek örülni.
Holnap viszont szerintem 0-2-ről kezdünk, mert egy-egy gól benne van a Bernal-Casado-Gündogan középpályás védőfalunkban és az Inigo-Balde párosban.
(A nyári meccsekbe belenézve csak nekem tűnt fel, hogy Balde idén is úgy védekezik, hogy meg sem próbál közelebb menni a támadójához , és a testi kontaktusba kerüléssel járó szerelésekkel nem is próbálkozik? Azaz nem támad ki a csatárra, helyette hátrál. Inigo nehezen fordul és lassú, ezt biztosan tudja a Valencia is.)
0-2-ről viszont tényleg csak szép játékkal fogunk tudni győzni. Fontos lenne ez a 3 pont..
-
- Entrenador del Barça
Holnapra egy
Kounde-Cubarsi-Inigo-Balde
Christensen
Gündogan-Fermin
Raphinha-Lewy-Ferran
Sorral állnék ki, ahol Fort, Yamal, Pedri, Pau, Torre , Casado, Bernal kaphat perceket az eredmény függvényében.
Merész keret egyelőre, reméljük még javul. Yamalt elvileg kímélni akarja, Pedri max perceket kaphat.
Amúgy legfeljebb a kezdő sípszó előtt 5 perccel regisztrálhatnak játékost
(MD)
Szerk: Pau Viktor regisztrálva. A felnőttek közé, reméljük a saját topicot is hamar kiérdemli.
Elvileg csak Roque és Olmo maradt regisztráció nélkül a jelenlegi keretből
https://barcauniversal.com/official-bar ... -valencia/
Végül is igaza lett mindenkinek (vezetőség, Tebas), szezon kezdete előtt ilyen jól 4 éve nem álltunk regisztációk tekintetében, és még van 26 óra 31 percünk (szerkesztéskor)

Kounde-Cubarsi-Inigo-Balde
Christensen
Gündogan-Fermin
Raphinha-Lewy-Ferran
Sorral állnék ki, ahol Fort, Yamal, Pedri, Pau, Torre , Casado, Bernal kaphat perceket az eredmény függvényében.
Merész keret egyelőre, reméljük még javul. Yamalt elvileg kímélni akarja, Pedri max perceket kaphat.
Amúgy legfeljebb a kezdő sípszó előtt 5 perccel regisztrálhatnak játékost

(MD)
Szerk: Pau Viktor regisztrálva. A felnőttek közé, reméljük a saját topicot is hamar kiérdemli.
Elvileg csak Roque és Olmo maradt regisztráció nélkül a jelenlegi keretből
https://barcauniversal.com/official-bar ... -valencia/
Végül is igaza lett mindenkinek (vezetőség, Tebas), szezon kezdete előtt ilyen jól 4 éve nem álltunk regisztációk tekintetében, és még van 26 óra 31 percünk (szerkesztéskor)

Anno ezt gondoltam Flick kapcsán, nem nagyon változott, talán még ez is mérséklődött.
Kb 3. helyre várom magunkat, sokat erősödött a 2 Madrid, sok kínos vereséggel zárunk tippre, de jóval több szórakoztató győzelemmel.
BL-ben szerintem 8 közé csak szerencsés sorsolás esetén juthatnánk, úgyhogy igazából a spanyol kupa marad bármire.
Ha dobogó és BL nyolcaddöntő sem lesz, az egyértelmű kudarc.
Aminek örülnék ezeken felül, ha nyerne legalább 1 Classicot a szezonban.
Optimális esetben, és is azt mondanám, hogy Yamal a különösen hosszú szezon után, plusz a családi ügye miatt kapjon extra pihenőt, hosszú a szezon, és rá lesz talán a legnagyobb szükségünk. De mivel rosszul állunk létszámban, minőségben, szerintem az első meccstől kezdve kezdeni fog.
Ugyanezt gondolom Cubarsiról, sokat játszott tavasszal, az Olimpián pedig nem is teljesített jól, de gondolom szeptember elején már ő is a csapattal lesz.
Ugyanezt gondolom Cubarsiról, sokat játszott tavasszal, az Olimpián pedig nem is teljesített jól, de gondolom szeptember elején már ő is a csapattal lesz.
- tatesz1990
- Jugador del Barça
Yamal végigtolta a szezont és az EB-t 17 évesen! (anno Pedri????)
De ami fontosabb, hogy a héten megkéselték az apukáját, aki kórházban van. Te mennyire tudnál a focira koncentrálni egy ilyen helyzetben 17 évesen?
Visca el Barca! 

Mit gondolok az előttünk álló szezonról?
Koundé, (Araujo felépülése esetén), Christensen, Fermin, Yamal, Cubarsi játékára reményeim szerint (középtávon már) jó hatással lehet Flick, Olmo pedig konzerválni tudja az EB-n hozott szintjét.
Ehhez még párosulhatna Gündogan koncentráltabb, fajsúlyosabb teljesítménye, határozottabb, kezdeményezőbb szerepválallása. Nem igazán érzek senkiben sem lappangó vagy burjánzó vezér szerepet, de valakinek nem ártana kézben tartani az irányítást a pályán. Gündogantól talán elvárható lenne.
Meglátjuk.
A többiekkel kapcsolatban max a csodában bíznék, de inkább abban sem. (Balde és Fati talán esélyes a csodára, illetve örülnék, ha esélyes lenne)
Sajna Inigo és/vagy Eric, (Lenglet remélem csak rémálom) pikkpakk annulálni képes mindent, bármilyen világverő alakulat is legyen előttük.
Érdekes szezon lehet ez sok fúgg attól, hogy Flick a racionalitás vagy culék álmai útját választja majd.
Koundé, (Araujo felépülése esetén), Christensen, Fermin, Yamal, Cubarsi játékára reményeim szerint (középtávon már) jó hatással lehet Flick, Olmo pedig konzerválni tudja az EB-n hozott szintjét.
Ehhez még párosulhatna Gündogan koncentráltabb, fajsúlyosabb teljesítménye, határozottabb, kezdeményezőbb szerepválallása. Nem igazán érzek senkiben sem lappangó vagy burjánzó vezér szerepet, de valakinek nem ártana kézben tartani az irányítást a pályán. Gündogantól talán elvárható lenne.
Meglátjuk.
A többiekkel kapcsolatban max a csodában bíznék, de inkább abban sem. (Balde és Fati talán esélyes a csodára, illetve örülnék, ha esélyes lenne)
Sajna Inigo és/vagy Eric, (Lenglet remélem csak rémálom) pikkpakk annulálni képes mindent, bármilyen világverő alakulat is legyen előttük.
Érdekes szezon lehet ez sok fúgg attól, hogy Flick a racionalitás vagy culék álmai útját választja majd.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.08.16. 17:13:10-kor.
Casado és Torre plusz még Victor túl nagy kockázat. Yamalnak semmi baja, tuti kezdeni fog. Nekem Casadoról nincs jó véleményem, szerintem súlytalan, akkor már inkább segítsen Raphinha középpályán és játsszon Ferran / Victor Yamal és Lewa mellett.tatesz1990 írta: ↑2024.08.16. 16:10:18Én arra tippelek, hogy a ter Stegen - Koundé, Christensen, Inigo, Balde - Casado, Gündogan, Pablo Torre - Pau Victor, Lewandowski, Raphinha kezdőt küldi majd ki Flick holnap este!
- tatesz1990
- Jugador del Barça
Én arra tippelek, hogy a ter Stegen - Koundé, Christensen, Inigo, Balde - Casado, Gündogan, Pablo Torre - Pau Victor, Lewandowski, Raphinha kezdőt küldi majd ki Flick holnap este!
Visca el Barca! 

Szerintem sem vak, de Araujo sérült, Cubarsi és Garcia 1 hete még olimpiázott, Christensenre meg szükség van a kp-n, mivel ott is alig vagyunk, meg látva a Monaco elleni meccset a 2 srácot megeszi a Valencia. Ráadásul szerintem Lenglet nem azért lett beregisztrálva, mert napokon belül eladjuk.
Koundé persze bemehet középre, és játszhat Fort a szélen, az lehet biztonságosabb.
- davi10
- Llegenda del Barça
Ennél rosszabb kh duót el se tudnék képzelni. Ennyire nem hiszem, hogy vak lenne Flick, szerencsére Lenglet már a Gamperen se került keretbe se.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Remélem inkább Torre kezd. Neki legalább van 20-30 Laliga meccs tapasztalata, Bernal és Casado szerintem inkább csere legyen, majdnem teljesen 0 km-es mindkettő. Nálam még Lenglet helyett Kounde lenne a khv és Fort menne jhv-nek.
Meccs keret gondolom este lesz, illetve ha csoda folytán addig sikerülne valakit regisztrálni, akkor még holnap estig tudtommal megtehetik bármikor.
Másik topicból itt a link: https://www.laliga.com/en-GB/clubs/fc-barcelona/squad ők a regisztráltak.
Van egy csomó hiányzónk, valami ilyesmi kezdőre számítok:
Mats- Koundé, Inigo, Lenglet, Baldé - Christensen, Bernal/Casado, Gündogan(ha nem sérült), -Raphinha, Lewa, Yamal
Milyen meccskeret és kezdő várható holnap? Utazókeret sincs még? Én nem találom.
Official: Barça will play Valencia away on the first day of La Liga next season.
MADRID - FCB 27/10
FCB - MADRID 11/05
MADRID - FCB 27/10
FCB - MADRID 11/05

Azt azért mi magunk is láthatjuk, hogy egy vezetőnek a Barcelonában mennyire sok igénynek kell megfelelnie (bár igazából csak a pártoló tagoknak kell megfelelniük, de az ő igényeik is éppen ilyen vegyesek lehetnek). Van, aki a fiatalokat akarja látni, meg van, aki azért panaszkodik, hogy a fiatalok szét vannak hajtva.
Szerintem teljesen korrekt kezdő volt, az idény utolsó meccsén már nem kell attól tartani, hogy a fontosabb meccsekre lesérül valaki. Itt már nem kellett tartalékolni, pihentetni, nem jön hétközi forduló, nincs kettős terhelés.
Xavi rengeteg fiatalt épített a csapatba, erre igazán nem lehet panaszunk. Azt is teljesen megértem, hogy győzelemmel akart búcsúzni, egy jó meccsel. Ha berakja a harmadosztályú játékosokat, meg Inaki Penát, bukjuk ezt a meccset. Ő meg nem akart vereséggel távozni. Jó meccs volt amúgy.
Penáról mindent elmond, hogy még erre a trollkodásokkal teli sörmeccsre sem tette be, öt percre sem. Ha ő áll a kapuban, kikapunk. A Sevillának számos lehetősége volt, többet lőttek is kapura, mint mi, ter Stegennek volt dolga rendesen, kellett is nagyokat védenie, nyújtózkodnia. Ha Pena áll a kapuban, ez is egy 4-5 kapott gólos meccs. Xavi meg nem így akart búcsúzni, amit teljesen megértek. Penának én adnék egy tisztességes kilépőcsomagot, a legkevesebbet kereső játékosok közé tartozik a nagy csapatban, a fizetéséhez képest egy combos végkielégítéssel elküldeném jó messzire.
A meccset élveztem, a középpályán össze-vissza váltogatták a pozíciókat. Gündogan és Christensen voltak most a mélységi középpályások, előttük Pedri és Fermín, akik folyton oldalt váltottak. Cancelo néha átjött a másik oldalra. Ő ugye az eredeti posztján kezdett itt a Barcelonában, a jobboldalon, és nagyon bekezdett. Mivel Yamal és Raphinha is ott volt arra az oldalra, a túloldalon meg nem volt senki (Balde lesérült), át lett rakva a baloldalra. Ott is egész korrekt teljesítményt nyújtott, de nem az az eredeti posztja, nem ott a legerősebb. A formahanyatlásához ez is hozzátartozik. Most átkeveredett az eredeti helyére, és mindjárt adott is egy gólpasszt. Az eredeti posztján klasszis, a kényszerposztján elfogadható. El kell dönteni, hogy ő kell-e nekünk (kétlábasként nagyon nagy érték, sérülések esetén mindkét oldalon bevethető), vagy egy igazi balost igazolunk, vagy egy másik kétlábasat. Elég nagy a csend, valószínűleg a klub is kivár, és felméri, hogy akad-e 30-40 milliónál olcsóbb lehetőség. Az is lehet, hogy semmi pénzt nem költhetünk a nyáron. Védekezésben meg most is hibázgatott, és ki is állíthatták volna, amikor már besárgázottan elkövetett egy komolyabb szabálytalanságot. Szóval nem egyértelmű szerintem, hogy marad, de igazán jó játékost 30 millió alatt nehezen találunk.
Szóval váltogatták a fiúk a pozíciókat, amikor Cancelo átjött jobbra, Fermín játszott balszélsőt, de Pedrivel is folyton cserélgetett. Még Roque is beállt, de Pena nem
Azért ez ciki volt, és nagyon nagy hiba lenne a következő szezonra is a csapatban tartani.
Szerintem teljesen korrekt kezdő volt, az idény utolsó meccsén már nem kell attól tartani, hogy a fontosabb meccsekre lesérül valaki. Itt már nem kellett tartalékolni, pihentetni, nem jön hétközi forduló, nincs kettős terhelés.
Xavi rengeteg fiatalt épített a csapatba, erre igazán nem lehet panaszunk. Azt is teljesen megértem, hogy győzelemmel akart búcsúzni, egy jó meccsel. Ha berakja a harmadosztályú játékosokat, meg Inaki Penát, bukjuk ezt a meccset. Ő meg nem akart vereséggel távozni. Jó meccs volt amúgy.
Penáról mindent elmond, hogy még erre a trollkodásokkal teli sörmeccsre sem tette be, öt percre sem. Ha ő áll a kapuban, kikapunk. A Sevillának számos lehetősége volt, többet lőttek is kapura, mint mi, ter Stegennek volt dolga rendesen, kellett is nagyokat védenie, nyújtózkodnia. Ha Pena áll a kapuban, ez is egy 4-5 kapott gólos meccs. Xavi meg nem így akart búcsúzni, amit teljesen megértek. Penának én adnék egy tisztességes kilépőcsomagot, a legkevesebbet kereső játékosok közé tartozik a nagy csapatban, a fizetéséhez képest egy combos végkielégítéssel elküldeném jó messzire.
A meccset élveztem, a középpályán össze-vissza váltogatták a pozíciókat. Gündogan és Christensen voltak most a mélységi középpályások, előttük Pedri és Fermín, akik folyton oldalt váltottak. Cancelo néha átjött a másik oldalra. Ő ugye az eredeti posztján kezdett itt a Barcelonában, a jobboldalon, és nagyon bekezdett. Mivel Yamal és Raphinha is ott volt arra az oldalra, a túloldalon meg nem volt senki (Balde lesérült), át lett rakva a baloldalra. Ott is egész korrekt teljesítményt nyújtott, de nem az az eredeti posztja, nem ott a legerősebb. A formahanyatlásához ez is hozzátartozik. Most átkeveredett az eredeti helyére, és mindjárt adott is egy gólpasszt. Az eredeti posztján klasszis, a kényszerposztján elfogadható. El kell dönteni, hogy ő kell-e nekünk (kétlábasként nagyon nagy érték, sérülések esetén mindkét oldalon bevethető), vagy egy igazi balost igazolunk, vagy egy másik kétlábasat. Elég nagy a csend, valószínűleg a klub is kivár, és felméri, hogy akad-e 30-40 milliónál olcsóbb lehetőség. Az is lehet, hogy semmi pénzt nem költhetünk a nyáron. Védekezésben meg most is hibázgatott, és ki is állíthatták volna, amikor már besárgázottan elkövetett egy komolyabb szabálytalanságot. Szóval nem egyértelmű szerintem, hogy marad, de igazán jó játékost 30 millió alatt nehezen találunk.
Szóval váltogatták a fiúk a pozíciókat, amikor Cancelo átjött jobbra, Fermín játszott balszélsőt, de Pedrivel is folyton cserélgetett. Még Roque is beállt, de Pena nem

- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Köszi! Teljesen jogos, ebbe nem gondoltam bele, ott nagy meccs volt. Kár, hogy így alakult, mert most pont lett volna rá reális esély.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Szép búcsú, egy jó győzelmi sorozattal zártuk a szezont,erre a következőkben lehet építeni, remélem.
Összességében 85 szerzett pont nem katasztrofális,de még kell hajolni a RM előtt akik egész évben kiegyensúlyozott jó teljesítményt tettek le az asztalra. Egy ideig tartottuk a lépést, őszi Classico mentálisan megtört minket utána sok pont elment,jöttek a sérülések is kulcsemnereknel,amit ideig óráig kompenzaltunk egy jó tavaszi hadjarattal,de előzni már nem sikerült. Sajnálom, de szégyenkezni úgy érzem azért nincs ok, remélhetőleg jövőre jobban sikerül,bár a RM erősödik,tartom hogy inkább a CDR lehet nekünk igazán prioritás,de egye fene nyerjük meg a Ligát jövőre,nem fogom van I az biztos
Siempre Xavi, köszönünk mindent. Hiányozni fogsz Mester,de mindig lesz számodra itt hely a jövőben
Összességében 85 szerzett pont nem katasztrofális,de még kell hajolni a RM előtt akik egész évben kiegyensúlyozott jó teljesítményt tettek le az asztalra. Egy ideig tartottuk a lépést, őszi Classico mentálisan megtört minket utána sok pont elment,jöttek a sérülések is kulcsemnereknel,amit ideig óráig kompenzaltunk egy jó tavaszi hadjarattal,de előzni már nem sikerült. Sajnálom, de szégyenkezni úgy érzem azért nincs ok, remélhetőleg jövőre jobban sikerül,bár a RM erősödik,tartom hogy inkább a CDR lehet nekünk igazán prioritás,de egye fene nyerjük meg a Ligát jövőre,nem fogom van I az biztos

Siempre Xavi, köszönünk mindent. Hiányozni fogsz Mester,de mindig lesz számodra itt hely a jövőben

- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Hű, de örülök, hogy ez az utolsó kezdője. Megint csak a tinik és az öregek nem pihennek, mindenki más igen.
Új arcok meg a keretbe sem kerültek konkrétan egy tét nélküli meccsen.
Új arcok meg a keretbe sem kerültek konkrétan egy tét nélküli meccsen.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Nem mer bevállalni egy vereséget, pedig jobb lenne egy biztató, esetleg vereséget szenvedő fiatal, kísérletezős csapattal búcsúzni.
-
- Capitá del Barça
Egyszerűen nem értem! Tuti a 2.hely erre megint azokat a játékosokat tolja, akik már agyon vannak járatva. Megint ez a 4 kp-s megoldás. Yamal nem ülhet padon? Cubarsi sem? Annyira igazolja, hogy teljesen elfogyott a végére. Az lenne még csúcs, ha kiállítanák megint. Elkeserítő, hogy egy klublegenda edzőként ilyen szintet tudjon képviselni.
Xavi utolsó kezdője:
Ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Cancelo - Christensen, Gündogan, Pedri - Fermín, Lamine Yamal, Lewandowski
Ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Cancelo - Christensen, Gündogan, Pedri - Fermín, Lamine Yamal, Lewandowski

Nagyon sok múlott azon, hogy ter Stegennek nem volt alternatívája, de emiatt csak magunkat hibáztathatjuk. Amekkora potyagólt kapott tavaly Pena a Celta ellen, mindössze pár perc alatt, nem lett volna szabad erre a szezonra is a keretben hagyni. Erre leigazolták 2026-ig. Ráadásul nem először fordult elő, hogy félvállról vettük a cserekapuskérdést. Csak magunkat okolhatjuk. Ezért legalábbis. Azzal sajnos nem lehetett mit kezdeni, hogy a Madrid 100 millióért igazolhatott Bellinghamet, mi meg nyáron igazolhattunk 3 millióért. Úgy, hogy több mint 100 millió euróért értékesítettünk játékosokat... Szerintem a következő szezont is ez döntheti el, hogy engednek-e minket erősödni, vagy sem.
Lewandowski szerintem közel sem volt annyira gyenge ebben a szezonban, mint amilyennek sokan leírják, de egyértelműen öregszik. Büntetőket nem számítva tavaly 23 gólt szerzett a bajnokságban, idén 14-et, ez azért jelentős visszaesés. Ha a büntetőket beleszámoljuk, akkor is -5 gól a tavalyihoz képest. Nem hiszem, hogy elbírná a csapat, hogy egy hanyatló csatárra támaszkodjon, így oda mindenképp igazolnunk kell.
Lewandowski szerintem közel sem volt annyira gyenge ebben a szezonban, mint amilyennek sokan leírják, de egyértelműen öregszik. Büntetőket nem számítva tavaly 23 gólt szerzett a bajnokságban, idén 14-et, ez azért jelentős visszaesés. Ha a büntetőket beleszámoljuk, akkor is -5 gól a tavalyihoz képest. Nem hiszem, hogy elbírná a csapat, hogy egy hanyatló csatárra támaszkodjon, így oda mindenképp igazolnunk kell.
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem idén Lewyre komoly formaingadozás jellemző. A bajnokságot például nagyon komolyan kezdte, Zsinórban lötte a gólokat, a sérüléséig megvolt közel az 1/1-es arány mesterhármasok nélkül. A tavaszi szezon elején, január-február körül újra elkezdte termelni a gólokat, az utóbbi hetekben újra megtalálta a góllövőcipőjét.bence0330 írta: ↑2024.05.20. 12:43:55Nem rendszeresen, de valóban volt 3-4 ilyen meccse, ez nála már rendszeresnek számít.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.20. 12:39:42
Az amúgy feltűnt, hogy az elmúlt 2, de talán 3 hónapban is rendszeresen ezt írjuk? Teljesen jó formában van a lengyel végre, kár, hogy így szezon vége felé találta meg önmagát jobban.
Utolsó meccsre mindezzel együtt buli kezdőt várok, jöhet Fayé, Roque, akár Alonsó, vagy Fort, stb. Yamal remélem nem játszik, csak csereként levezetni.A mesterhármasos meccs, a PSG odavágó, meg nemrég volt még egy, plusz ez. Az elmúlt hetekben javult az arány egyértelműen. A többin inkább emberhátrány, de legalább már lecserélgeti Xavi, és nem fix 90 perces, akármit művel a pályán, ez pozitív, csak kár, hogy másfél évet késett vele. (Sőt, hovatovább, összefüggésbe merném hozni, hogy mostanság tényleg volt 1-2-3 jobb meccse azzal, hogy pihentetik kicsit... itt látszik, milyen ordas baklövés volt szünet nélkül tolni, sokkal több volt benne, mint amivé Xavi lezüllesztette ezzel a nonszensz status quoval. Tartom, hogy bő feleennyi, vagy kétharmadnyi perccel ugyanennyi gólt lőtt volna kb, nem arányaiban, összesen. És nem sűrűn lett volna ilyen passzra is képtelen nettó emberhátrány. Sajna egy újabb remek példa Xavi egyik legnagyobb hibájára, a keret menedzselésére.
Szóval voltak hullámhegyei/hullámvölgyei -döntse el mindenki melyiket választja- és ha a statisztikát vesszük egy 150 perc/gól, 330 perc/assist mutató annyira nem rossz, persze nem is kiemelkedő.
Persze hozzá kell venni, hogy a játéka, teljesítménye milyen, de a posztján inkább a statok a beszédesek. Suarez az utolsó két évében még durvább emberhátrány volt és a helyzetkihasználása is nagyságrendekkel rosszabb, de főleg Messi miatt nem volt annyira szembetűnő, csak jelenleg ezt senki nem tudja megoldani.
Egy komolyabb rotálással lehet hogy ezek a számok is jobbak lettek volna, könnyebben át lehetett volna hidalni ezeket a hullámvölgyeket ki tudja. Már nem fogjuk megtudni, talán jövőre.
Ami nálam a legnagyobb rejtély és a legnagyobb HA kérdés az MAtS sérülése. Mennyivel lehetett volna több pontunk, ha a német véd végig. Nem igazán mindegy, hogy egy 0,9-es gól/mérkőzés mutatót hozunk le vagy Penával egy 1,7-et, 10 meccsen volt két cleansheet. (csak a bajnokság, összességében még kataxsztrófálisabb: 1,9)
A bajnokságért valószínűleg így sem mentünk volna, de biztosan szorosabb lett volna.
Furcsa, de az eredményeket tekintve ez a szezon nem sikerült annyira rosszul. Az utóbbi öt szezont tekintve az aktuális bajnokhoz viszonyítva ennyi ponttal (a Sevilla meccstől még függően) vagy bajnokságot nyertünk volna, vagy egy hajszállal maradtunk volna le az első helyről utolsó percig kiélezett versenyfutással, de másodiknak toronymagasan értünk volna be. A tavalyi igazából a kakukktojás, amikor 88 ponttal lettünk bajnokok.
Pedig semmivel sem gyengébbek a mostani csapatok, az akkoriaknál, sőt egyre több erősödött meg.
Persze az ezüstérem így is- úgyis csalódás, bár inkább az elszalasztott lehetőségek a legfájóbbak.
Forca Barca!!!!