Na, hát ez se volt olyan sima, mint lehetett volna. De az élő topikba azért megint születtek közben, különösen az első félidőben olyan hozzászólások is, amik a gyenge teljesítmény és az 1-0 ellenére túlzóak voltak.
Az első félidő nem volt jó, de bizonyos dolgok ehhez:
Bár nekünk nem fér bele a gyengeség, nekik meg igen, de jegyezzük meg, hogy a madrid, a girona és az atletico is rém gyenge teljesítménnyel kezdte az évet. Sztem ez valamennyire törvényszerű, mikor az ünnepek megszakítanak minden ritmust.. edzést, meccsnapokat, mindent.
Azt is fontos megemlíteni, hogy a védelemben nem volt már sok bohóckodás, sztem meccsről meccsre javul a helyzet, emellett sajna elég potyaszagú volt a gól.
Azt nem akartam már előre megírni, de azért ez a Las Palmas alapból jó csapat, mindenkinek borsot törnek az orra alá, és ráadásul ugye ismernek is minket jól, valszeg jobban, mint a többség.
Ami a teljesítményt illeti, ezek nem mentségek, de azért mind olyan dolgok, amik árnyalhatják a rossz első félidőt.
Ami konkrétan a játékunkat illeti, szerintem egyáltalán nem volt rossz, még az elsőben sem. Most játék alatt azt értem, hogy mi látszott, mit próbáltunk meg csinálni, és hogyan. Sajnos rengeteg rossz egyéni teljesítmény és pontatlanság volt a kivitelezésben, de ahogy az élőben is írtam, szerintem már az első félidőben is látszott, hogy elég jól felkészültünk a Las Palmasra, egy megfelelő stratégia volt kidolgozva, csak kivitelezve nem igazán. A sok mélységi indítás, az, hogy egyszerre sokszor 3-4 támadónk indult be vonalból, már a pálya kétharmadától, stb... látványosan felkészültünk és tudatosan alakítottuk a játékunkat, csak sajnos rossz minőségű volt a megvalósítás, egyéni szinteken.
A lesreállítás is persze jól működött a Las Palmasnál, rengeteg helyzet akadt meg így, de szerintem nem ezeken buktunk el, hanem sokkal inkább a jó ritmusú (=nem les) indításoknak-indulásoknak a pontatlanságain.
A másodikra megint, mostmár nagyon nagyon sokadszor extra löketet kapott a csapat, és eléggé benyomtuk a Las Palmast. 90 perc alapján bőven megérdemeltünk volna akár egy több gólos győzelmet is, és simán össze is jöhetett volna.
Xavi ma szokatlanul jó ritmusban és adagokban cserélt, talán ennyire még sose tetszett önmagában ez a dolog.
Ezen felül is remekül volt kidolgozva Lewa lehozatala, szinte azon csodálkoztam, hogy zene és világosítás nem volt hozzá. Vagy csak nagyon jól jött ki pont a lépés, de ennél jobban és kíméletesebben nehéz lett volna megtörni ezt a bizonyos jeget.
Roque meg be kell fejezze majd a ziccereket, de egy valami még 15 perc játék után is biztos: az ő dinamizmusa sokkal jobb lesz, mint a lengyelé bármikor az elmúlt egy évben. Mivel nem szorultunk rá, én nem is bánom, hogy kimaradt a ziccere végül... az egoval óvatosan kell bánni. Nem kell egyből berobbannia.
Ferrannak külön dícséret a gólért, a munkáért. Roberto volt amúgy nálam inkább MOM, de igazán nem számít.
Baldé elképesztően gyenge, volt kb 4 meccsre elegendő lehetősége, hogy a labdákat jól játssza meg támadásépítésben, és talán egy se sikerüt neki. De nem akarom bántani, mert a meló benne volt, nagyon aktív volt, megjátszható, látszik hogy érzi a mozgásokat, a védőmunkája se volt problémás... maradjunk annyiban, hogy tizenéves gyerektől ez a teljesítmény gond nélkül elfogadható. Nem az ő hibája, hogy ilyen súllyal kell rá támaszkodnunk, ez csak a rémesen gyenge keretünk miatt van így. Biztos fog fejlődni, a csapattal együtt.
Megérdemelt 3 pont, hiába volt döcögős, és fontos dolgok történtek ma.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila