Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.25. 14:07:35

Munirnak nagyon örülök, viszont még mindig óvatos lennék vele. Nem tudom ki hogyan vette észre de hatalmas kontraszt volt az első és második félidei játékához képest. Az első játékrészben eléggé meg volt szeppenve, ő is szinte mindig a biztosat kereste, Albanak vagy Ininek letenni a labdát, azt a hatalmas helyzetét is amikor csak a kapussal állt szemben is passzolta, ráadásul teljesen üres területre. A második félidőben viszont már sokkal bátrabb volt, támadta a kaput, bátran ment előre. Ezeket a bemozgásokat, amiből a gólja is született nagyon érzi, ennek ellenére én mindenképp amellett vagyok, hogy minél előbb menjen vissza a B-be.

Amiatt hatalmas piros pont LE-nek, hogy nem őt kapta le félidőben, hanem Rafinhat. Sokat feltettem volna rá, hogy Tito, Roura vagy Martino a brazilt hagyta volna fent.

A Bartra-Masch dologról nem írok többet, már sokan megtették. Alves sajnos nem sokat változott. A mentalitásával nincs gond, de nem tudja ellátni a védekező feladatait. Ráadásul sokszor nem is a szélen ragad fent, hanem a pálya közepén, néha néztem is, hogy mit keres ott.

Messi hozzáállása nagyon tetszett, ráadásul csak egy Elche ellen játszottunk nem is egy komolyabb rangadó volt. Remélem kitart hosszútávon is.
Rakitic no comment. Hatalmas a srác, mint egy falat kenyér úgy kellett.
Mathieu teljesen rendben volt, higgadtan, sallangmentesen játszott, viszont még mindig nem tudok igazán véleményt formálni róla.

Mindent összevetve hatalmas pozitívum a mentalitásbeli diffi az utóbbi évekhez képest csapatként és személyenként is (ehhez pedig Neymar és Suarez is 100%, hogy csatlakozik), feltűnő volt, hogy mennyire kimagasló a csapatvédekezés, ami az egyik legnagyobb fegyverünk volt Pep alatt.

Negatívumként a Masch-Bartra dolgot, illetve Alvest tudnám mondani, viszont hosszútávú következtetést nem vonnék még le, mert csak egy Elche volt otthon, de ha ellenük vagy egy Leon ellen ílyen lelkesedéssel tudunk játszani az nagyon jó előjel. Nem mondom hogy reszkessenek Madridban, mert annyira mérvadó, de legalább voltak távoli lövéseink, Munirtól, Initől, Rakitictől. Már nagyon várom a vasárnapot, mert az már inkább erőfelmérő lesz, viszont arra is kíváncsi leszek ki sérül le addig. :(
Forca Barca!!!!
kristop
Entrenador del Barça

2014.08.25. 13:55:08

én mondtam, hogy alves közellenség. lehozott egy tök jó meccset, ahol még csak nem is hibázott, de valaki már csak megszokásból leírja, hogy rossz volt, valakinek meg az a baja, hogy rakiticnek kellett mögé kilépnie. miközben pont ez a lényeg, végre van, aki kitud lépni mögé, hát pont ezért vettük rakiticet! hogy ne kelljen a szélsőknek az oldalvonalat fogniuk, hanem neymar meg majd később suarez is inkább középen lehessen.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.08.25. 13:50:04

visca el barca írta:- az edzőmeccsek után csalódás volt a tegnapi játék. ott is voltak ilyen nokedli ellenfelek (leon, hjk), de sokkal direktebben játszottunk, kp-s megkapta a gömböt, egyből tolta a kiugratást, most meg megint ua. az unalmas tilitoli nullát láttuk mint tavaly. a forgatókönyv is annyi volt, hogy "add oda messinek majd berúgja".
A 90 perc nagy része engem is a tavalyi csapatra emlékeztetett. Ennél sokkal dinamikusabb játékra számítottam az első meccsen, ehhez képest többnyire ugyanazt az enervált játékot hoztuk, mint az előző idényben. Nem tudom ennek mi volt az oka, azt hittem az idénynyitón minimum kettőzött elánnal fogunk pályára lépni. Remélem ez csak a kezdeti akadozás volt és a hosszútávon nem ez lesz az "LE-csapat" arculata, mert ez a tempó idén sem lesz elég.

Őszintén szólva pár játékos egyéni teljesítményének javulása mellett, csapatszinten egyelőre(!) nem fedeztem fel sok javulást, újítást.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.08.25. 13:10:15

95%-ával egyetértek, csak nekem Alves játéka nagyon nem tetszett. Ha nem Rakitic lett volna az oldalán,hanem mondjuk Ini, sokkal több helyzete lett volna az Elchenek. Ráadásul ha a gólnál is akarunk keresni második számú bűnbakot,akkor az egyértelműen ő,mert befutott a csatárral,míg a többi védő vonalban állt,és igy nem lett lesen a támadó. Szóval rövidre fogva,védőmunkája dupla nagy kuka, támadásban meg rengeteg elszórt labdája volt. Hányszor idegeskedtem ma,mikor egy egyszerű passzt nem adott pontosan a belső középpályásnak,és csak szerencsével maradt nálunk a zsuga,te jó ég... Egyedüli dolog,amit nem felejtett el,az azok a semmit sem érő kényszerítőzések Messivel,mikor se előre,se hátra nem haladunk velük,csak Messit jól felrúgják,vagy kimegy a labda taccsra. Ha valahogy megoldanánk a pótlását(mondjuk Pedro :D :D Jól védekezik,meg sokat fut),akkor én teljes mértékben meg lennék elégedve a csapattal. Küzdős,szép focit játszó csapat leszünk, csak ezen az úton kellene tovább haladnunk... Persze majd most jönnek az igazi meccsek, idegenben Villareal, amit már lehet igazi próbának nevezni,meglátjuk!
Ez nekem is feltűnt. Rakitic jó párszor szerelt fontos szituációban, vagy kényszerült szabálytalankodni, amiből az ellenfél elmehetett volna Alves oldalán. Ma ez belefért, de komolyabb ellenfelek ellen nem leszek nyugodt a brazil miatt. :?
Mellette még Busquets és Pique, akikben nem igazán bizok meg, remélem hosszútávon ők hárman kiszorulnak a kezdőből, és akkor sokkal stabilabb lehet a védekezésük, támadásban meg szerintem nem lesz gond.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.08.25. 12:13:31

Nagy következtetést nem szabad levonni a meccsből, a három pontot bezsebeltük ez volt a legfontosabb.
Kép
Kép
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2014.08.25. 11:44:31

Subinho írta:Így, hogy itt van Munir, Rafinha és volt egy Deaulefeau - vagy hogy kell leírni :) én Pedronak biztos megköszöntem volna az eddigi munkáját, ahogyan Songnak is... semmi szükség nincs arra, hogy a lelátón ülve vegye fel a fizetését... !

Óvatosan azért! Munirnak nem kell az első meccse után aranylabdát adni. Nagyon jól debütált és abban is szinte biztos vagyok hogy fejben felkészültebb a mint Deulofeu ahhoz hogy az első csapat tagja legyen, de azért nem az első fordulós Elche elleni meccsen múlik a szezon. Madridban is legénynek kell lenni.

Rafinha szerintem még csak jól sem játszott.

A keret rövid legfőképp most elől, ennyi fiatallal, szóval jól fog jönni még Pedro ezt garantálom. Fog ő idén még fontos gólokat szerezni.

Sosem értettem igazán mi vele a baja a nagyérdeműnek (persze ez is inkább a fórumon jellemző), azt aláírom hogy a kezdőbe nem volt/ nincs helye, de már rég nem erről van szó.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.25. 11:20:24

egy pár gondolat így össze-vissza, főleg a negativumokra koncentrálva, mert hát az a divat :D

- elche: azonnali hatállyal kitiltanám őket az első osztályból. 0-1, majd emberelőnybe kerülnek, van még hátra kb. 3 perc a félidőből, és 11-en beállnak a 16-os elé... ezért utálom a ligát, kb 6-8 ilyen csapat biztos van, még csak alulról sem súrolják a szintet.
- az edzőmeccsek után csalódás volt a tegnapi játék. ott is voltak ilyen nokedli ellenfelek (leon, hjk), de sokkal direktebben játszottunk, kp-s megkapta a gömböt, egyből tolta a kiugratást, most meg megint ua. az unalmas tilitoli nullát láttuk mint tavaly. a forgatókönyv is annyi volt, hogy "add oda messinek majd berúgja".
-Zozzy írta, nyomatjuk még mindig ezt a sehol nem használt szélső csatáros cuccot, tegnap ennek rafinha volt az áldozata, szerencsétlen gyerek 3x nem ért labdába. munir vmivel beljebb játszott, látszott is a teljesítményén.
- bravo: bár tegnap nem volt védeni valója, a hazapasszolt labdákkal elég sokat tökölt, ráadásul sokszor csak előrevágta a nihilbe, ami természetesen legtöbbször az ellené lett.
- matyő: a helyezkedés, fejjáték jó lesz, viszont sztem még piquénél is lassabb. ha ők ketten lesznek belül, egy nyugdíjas klubtag is lefogja őket futni.
- alves: szerencsétlen gyereken látszott, hogy akar, de ugyanott folytatta ahol tavaly abbahagyta. védekezni nem sokszor ért vissza, párszor még ez a nokedli csapat is bejátszotta mögé a labdát
- maschgerano megint hátul... nem is idegesítem már magam.
- oldalpassz robiról már nem is írok, ez még 3-0-nál is csak az alibit tolja. biztos h ez a kölyök vkinek a valakije, vagy perkál, hogy itt lehessen, mert nála még a bojan-jeffren-dos santos vonal is komolyabb, tello meg világklasszis hozzá képest.

pozitivumok közül csak két dolog: messi újra pörög, fut, csíp, rúg, harap, védekezik, öröm volt látni, reméljük kitart a lendület látni. rakitic: ez a pali meg annyit pörög, h én már a nézésétől elszédülök. először szögletet rúg, 2 mp múlva már balhátvéd pozícióban szerepel, hogy aztán 2 mp-vel később már a jobboldali alapvonalnál cselezgethessen. a jelenlegi csapat egyik legnagyobb kincse lesz.

kb ennyi, 3 pont meg van, öröm, boldogság, jövőhéten egy kicsit komolyabb erőpróba, remélhetőleg neymarrala fedélzeten
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.08.25. 10:48:42

Érdekes, hogy Sergi Roberto és Busquets miért élvez ekkora bizalmat. Mások meg gyakorlatilag játéklehetőség nélkül üldözöttekké váltak (Deloufeu, Song, Tello). LE azt mondja, nála nincs kezdőcsapat, de nem úgy tűnik, hogy alternatívái lennének. Amíg Messi lövi a gólokat, nem lesz baj, de ha majd idegenben megint nem jönnek a gólok, Messit kiveszik a játékból, lesz-e valami új taktika? Ezt egyelőre nem látom, de jövő vasárnap kiderül.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2014.08.25. 10:24:17

Azért nem kell túlzottan komolyan venni a tegnap esti meccset. Ennek az Elchének az idén is komoly bennmaradási gondjai lesznek, de nekik (sem) a Barca otthonában kell pontokat szerezniük. Nekik sokkal fontosabb lesz pl az egy hét múlva esedékes meccsük a Granada ellen. Oda kell a friss erő, teljesen értelmetlen lett volna most széthajtaniuk magukat, kockáztatva 1-2 sérülést vagy esetleg eltiltást. A Barca amúgy ígéretesnek tűnik, van erő és kreativitás is a játékban, de az igazi erőfelmérő a Real-Atleti páros ellen, illetve a BL-ben lesz majd.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.08.25. 10:15:07

kötelező győzelem, alkalmanként szép jelenetekkel, biztató teljesítményekkel és Munir, kb. ennyi.

ami szembetűnő volt, hogy fura mód mennyire jót tett nekünk a kiállítás. muszáj volt elfelejteni az agyonjáratott 4-3-3-mat, szerintem innentől sokkal élvezhetőbb volt a játékunk. ráadásul ily módon legalább egy meccs erejéig nem fogja tudni LE Mascheranot megint berakni KH-nek \:D/

nagyon kíváncsi vagyok, mikor virrad fel a nap, amikor végre a 3 támadónk közül 2 legalább középen lesz, és hanyagoljuk a vonal mellett táncoló, felfutó bekkeknek helyet csináló, befele húzó szélső csatárokat. remélem, minél hamarabb, mert az látszik, hogy Rafinhat és Munirt kirakni oda tékozlás, Neymart szintén, plusz az összes ellenfélnek a könyökén jön ki szerintem. azt meg ne taglaljuk, hogy Suareznek mi a posztja, bár az még odébb van.

na mind1, most ez elég volt.
albicelesteX
A Vadász

2014.08.25. 10:09:30

A három gólnál csak a gólszerzők személyének örültem jobban.Nagyon jó volt megint látni Messit ahogy mosolyog.És Munir meg végre úgy látszik lesz valaki a Masiából aki valamit hozzá tud tenni a játékhoz.
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2014.08.25. 09:25:30

na, tudom, h elche, h kiscsapat meg minden, de ez a fél meccsen keresztül 10 emberrel, elég lazán letudott történet azért megnyugtatott. a friss emberek jók voltak, kellemesen csalódtam bennük, messi pedig ismét hibátlan, de sztem jól nyomta az egész brigád. bízom benne, h ezt a hozzáállást sokáig tudják majd tartani.
jók vagyunk. persze befigyelhetnek zakók is, de így az első komoly bugi után, semmiképpen sem tartok senkitől sem.
csak így tovább!
PUYOL-XAVI-INIESTA
Subinho
Director del Fútbol

2014.08.25. 09:07:42

Így, hogy itt van Munir, Rafinha és volt egy Deaulefeau - vagy hogy kell leírni :) én Pedronak biztos megköszöntem volna az eddigi munkáját, ahogyan Songnak is... semmi szükség nincs arra, hogy a lelátón ülve vegye fel a fizetését... Ez a fiatalítás egyébként nekem tetszik! Bízni kell bennük! Tudom Xavi egy nagy legenda és imádtam/imádom most is, öröm a pályán látni, de sajnos lehet, hogy jobb lett volna, ha elmegy vhova levezetni, mert nagyon rossz így a padon ücsörögve látni... Alves meg... hát tegnap hajtott, meg ment előre, de hatalmas üres területek voltak mögötte és egy komolyabb csapat ellen ezekkel szívtunk volna rendesen. Zongorázni lehetett a különbséget közte és Alba között! Alba valami fantasztikusan játszott! Elől és hátul is mindíg ott volt, amikor kellett! Hibátlan volt, rengeteget dolgozott!
A védelem azért eléggé előre toltan játszott, a Real ellen mondjuk ez pár kontra gólt eredményezett volna, de megmondta LE, hogy nem ugyanazt fogja játszani a csapat, azaz nem az az elsődleges, hogy ráerőltesse a csapat a másik csapatra a saját játékát, hanem alkalmazkodni fogunk! Ez is tetszik!!! Ebből a csapatból el kell mennie még (ha sajnáljuk is) Xavinak és az Alves, Song, Pedro trionak. Elvileg Alvest kell csak pótolni, a többi hely megvan. Fiatal, dinamikus és főleg sikeréhes csapat lenne ezzel, mellettük Iniesta, Messi rutinja... Jó lesz ez!!!
Messiről pedig teljesen külön egy gondolat: tegnap megint régi fényében csillogott, nagyszerűen játszott, úgy ahogy azt kb. 1 éve várjuk!!! Hajrá Messi, csak így tovább!!!
Subinho
Director del Fútbol

2014.08.25. 09:07:08

Így, hogy itt van Munir, Rafinha és volt egy Deaulefeau - vagy hogy kell leírni :) én Pedronak biztos megköszöntem volna az eddigi munkáját, ahogyan Songnak is... semmi szükség nincs arra, hogy a lelátón ülve vegye fel a fizetését... Ez a fiatalítás egyébként nekem tetszik! Bízni kell bennük! Tudom Xavi egy nagy legenda és imádtam/imádom most is, öröm a pályán látni, de sajnos lehet, hogy jobb lett volna, ha elmegy vhova levezetni, mert nagyon rossz így a padon ücsörögve látni... Alves meg... hát tegnap hajtott, meg ment előre, de hatalmas üres területek voltak mögötte és egy komolyabb csapat ellen ezekkel szívtunk volna rendesen. Zongorázni lehetett a különbséget közte és Alba között! Alba valami fantasztikusan játszott! Elől és hátul is mindíg ott volt, amikor kellett! Hibátlan volt, rengeteget dolgozott!
A védelem azért eléggé előre toltan játszott, a Real ellen mondjuk ez pár kontra gólt eredményezett volna, de megmondta LE, hogy nem ugyanazt fogja játszani a csapat, azaz nem az az elsődleges, hogy ráerőltesse a csapat a másik csapatra a saját játékát, hanem alkalmazkodni fogunk! Ez is tetszik!!! Ebből a csapatból el kell mennie még (ha sajnáljuk is) Xavinak és az Alves, Song, Pedro trionak. Elvileg Alvest kell csak pótolni, a többi hely megvan. Fiatal, dinamikus és főleg sikeréhes csapat lenne ezzel, mellettük Iniesta, Messi rutinja... Jó lesz ez!!!
Messiről pedig teljesen külön egy gondolat: tegnap megint régi fényében csillogott, nagyszerűen játszott, úgy ahogy azt kb. 1 éve várjuk!!! Hajrá Messi, csak így tovább!!!
Leon
Director del Fútbol

2014.08.25. 08:01:42

Jó kis kezdés volt ez de jövő héten már jön is egy erőfelmérő a Villareal elleni idegenbeli meccs.
Alba és Messi nagy tanárok voltak, bizonyították,hogy miért is vannak a világ legjobbjai közt.
Rakitic szerintem már most hasznosabb mint Fabregas volt,szóval telitalálat volt az igazolása.
Matyiő pedig pedig pozitív csalódás,lehet,hogy több év után stabilabbak leszünk hátul? :roll:
Pedro meg biztos be...sott Munirtól azért volt a gyomorrontása,remélem a fiatal srác gyorsan az első számú csere lesz a 3 szupersztár (Neymar,Messi,Suarez) mögött mert óriási potenciál van benne és Pedrot amúgy sem akarom meglátni a pálya közelében. :twisted:
A cica engem nem zavart,az viszont igen,hogy Bartra helyett már megint Mascherano kezdett hátul és meg is lett az eredménye!Legalább jövő héten nem játszhat ott! :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.08.25. 05:41:50

Bíztató kezdet és nagy az egyetérés, hogy kik voltak jók. Örülnék, ha lenne mozgás az utolsó héten és nem kéne a jövőben Alvest és SR-t néznünk. Xavi meg nem hiányzott senkinek. Talán Rakiticet helyettesítheti, ha valamiért ő éppen nem játszhat. Busquetsnek meg meg kell mondani, hogy szedje össze magát, mert nem nélkülözhetetlen (Mascherano, Samper).
diagonal
Jugador d'estrella

2014.08.25. 01:34:20

shutterisland írta:nyitásnak jó volt, de igazából semmi extra, mert otthon játszottunk egy olyan csapat ellen, amely valószínűleg az utolsó harmadában lesz a tabellának.

három dolog, aminek örülök:
1. messi jól kezdett, több akarás és kedv volt most benne.
ha gödörben nyitná a szezont, az nem sejtetne sok jót, remélhetőleg marad ebből a mai felfogásból a szezon további részére is.
2. egy ilyen rakitic típusú játékos (aki képes a kreatív középpályási feladatkör mellett melózni is) nagyon kellett a középpályára.
képességekben nem világklasszis, de nagyon hasznos lehet.
3. a 14 ma pályára lépő játékosból 9 saját nevelés volt, ez még akkor is örömmel tölt el, ha tudom, hogy páran közülük csak kiegészítőemberek lesznek.

két dolog, aminek nem :
1. a védelem miatt idén is rengeteget fogunk bosszankodni.
2. a fekete macska nem esett jól az első meccsünk első percében, kicsit babonás vagyok.
A meccs számomra legnagyobb pozitívuma egyértelműen az 1. pontod vagyis Messi. Ma néhol olyan sebességgel és kedvvel közlekedett a pályán amit hosszú hónapok óta nem láttunk tőle. Ez nagyon nagy pozitívum.
Aki még nagy pozitívum nekem az Munir, a góljánál ahogy ütemtelenül elrúgta az klasszis megoldás volt. Rakitic szintén ígéretesen játszott, tényleg nagyon hasznos ember.
A meccs meg bőven elment szezon elején, ilyenkor senki nincs csúcsformában, meg azért 10 emberrel, Elche vagy nem Elche, két gólt rúgni mégiscsak szép dolog.
Összességében meg kell mondjam én rosszabb bemutatkozást vártam ennél a csapattól attól függetlenül ki volt az ellenfél.
A macska megjelenése meg zseniális volt szerintem, mondjuk én bírom az ilyen furcsaságokat:-) Csak azt nem értettem miért nem próbálja meg megfogni egyik játékos sem, mindenki csak bámulta ( na jó. Masche tett egy tétova kísérletet ), legviccesebb Bravo a kapus volt aki mutogatott meg beszélt a macskának, hogy menjen le a pályáról. Beszarás, azt hitte ez egy kutya, megérti és lemegy?:-)
Messithebest
Director del Fútbol

2014.08.25. 01:26:01

Nagyon vártam a mai meccset már. Nagyon tetszett a csapat jateka mondjuk nyilván sokat nem lehet levonni ebből de tetszett. Messi végre nem setalgatott, Munir oriasi tehetség és ma is jól játszott, Rakitic nálam az év igazolasa(nem érdekel Suarez) zseniális a srác, élvezet nézni amit csinál. Mathieu is nagyon jo volt, amit hianyoltam az Bravo tesztelése, nem sok dolga volt szegénynek, de ez legyen a legnagyobb bajom. Így tovabb!
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Kash
Entrenador del Barça

2014.08.25. 00:18:33

Mit lát Luis ebben a Roberto gyerekben? Inkább küldte volna el őt, és nem Deulofeu-t. Semmi szerepe nincs a Barca játékában, áll középen és passzolja vissza a labdákat.
Alves játéka tetszett, de nem értem mik ezek a hajviseletek nála...Akkor játszott a legjobban, amikor kopaszra volt vágatva a haja, a hidrogénszőke, meg ez az olasz sapka szerű hajviselet elég gáz. Mascheranot meg remélem beteszi legközelebb vkp-ra(vagyis az eltiltása után) Busquets-et meg vagy leülteti, vagy megtanítják hátul játszani. Magas, technikás, egy tökéletes kh lehetne.
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2014.08.24. 23:50:05

Feast4 írta:Üsszességében elmondhatjuk, hogy nagyon jól indul, Igaz ez a csapat nem szint, még de már főporóbának tökéletes. Messinek úgy tűnik lesz kedve játszani, remélem ez kitart a szezona.Munri egyembertelen gólzsák lesz ha nem szúrjuk el! Iniesta szerintem kezd visszatalálni a formájába, Rakitic egy zseni! Matyi meglepően jó, nagyon teper, hogy folyamatos kezdő legyen, de ebben a védő grniítúrában azt hiszem egyértelmű, hogy az is lesz. Busquets szerintem ott van ahol a VB-n abbahagyta. Csapongó és sokat hibázik, nagyon rendbe kéne tenni mert szerintem most bűn rossz volt és Masch ezt szívta be. Alba nagyon jó. Alves meg szerintem lehet beijedt, hogy jövőre nem lesz munkája! :D De amit végig mondogattunk az átigazolások topicban is, Pedro, SR.nem való ide...
95%-ával egyetértek, csak nekem Alves játéka nagyon nem tetszett. Ha nem Rakitic lett volna az oldalán,hanem mondjuk Ini, sokkal több helyzete lett volna az Elchenek. Ráadásul ha a gólnál is akarunk keresni második számú bűnbakot,akkor az egyértelműen ő,mert befutott a csatárral,míg a többi védő vonalban állt,és igy nem lett lesen a támadó. Szóval rövidre fogva,védőmunkája dupla nagy kuka, támadásban meg rengeteg elszórt labdája volt. Hányszor idegeskedtem ma,mikor egy egyszerű passzt nem adott pontosan a belső középpályásnak,és csak szerencsével maradt nálunk a zsuga,te jó ég... Egyedüli dolog,amit nem felejtett el,az azok a semmit sem érő kényszerítőzések Messivel,mikor se előre,se hátra nem haladunk velük,csak Messit jól felrúgják,vagy kimegy a labda taccsra. Ha valahogy megoldanánk a pótlását(mondjuk Pedro :D :D Jól védekezik,meg sokat fut),akkor én teljes mértékben meg lennék elégedve a csapattal. Küzdős,szép focit játszó csapat leszünk, csak ezen az úton kellene tovább haladnunk... Persze majd most jönnek az igazi meccsek, idegenben Villareal, amit már lehet igazi próbának nevezni,meglátjuk! =D>
Feast4
Director del Fútbol

2014.08.24. 23:33:50

Üsszességében elmondhatjuk, hogy nagyon jól indul, Igaz ez a csapat nem szint, még de már főporóbának tökéletes. Messinek úgy tűnik lesz kedve játszani, remélem ez kitart a szezona.Munri egyembertelen gólzsák lesz ha nem szúrjuk el! Iniesta szerintem kezd visszatalálni a formájába, Rakitic egy zseni! Matyi meglepően jó, nagyon teper, hogy folyamatos kezdő legyen, de ebben a védő grniítúrában azt hiszem egyértelmű, hogy az is lesz. Busquets szerintem ott van ahol a VB-n abbahagyta. Csapongó és sokat hibázik, nagyon rendbe kéne tenni mert szerintem most bűn rossz volt és Masch ezt szívta be. Alba nagyon jó. Alves meg szerintem lehet beijedt, hogy jövőre nem lesz munkája! :D De amit végig mondogattunk az átigazolások topicban is, Pedro, SR.nem való ide...
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2014.08.24. 23:29:55

azzal kezdeném, hogy: végre!!!! elkezdődött.
a lényeg: megvan az első három pont, Messi újra "egészséges" :lol: ,ez az Elche bizony ahogy a szpíker mondta nem volt egy súlycsoportban....
innen viszont nem érdemes, ahogy mondják - messzemenő következtetéseket levonni. a csapat "játék-képe" nem változott, továbbra is kevés a direkt kapura törő ember mivel inkább passzol mindenki a végletekig. nagyon feltűnő volt ez Rafinha-nál aki az első húsz percben különösen indiszponált volt szinte mindent hátra küldött...Munir annál inkább kellemes meglepetés, bár ő is legalább három esetben passzolt lövés helyett, de végül is egy debütáns 18 éves sráctól ez a kezdet biztató.
Alba ma nagyon jól mozgott elől-hátul, Alves hozta magát, Mathieu nem volt igazán igénybevéve, Masc. ember legyen aki eldöntheti jót tett e vagy rosszat, így utólag talán jót mivel a srác belőtte volna (valószínű).
Ini - Rakitic jó volt, Busi a másodikra feljavult, a passzaival semmi bajom de a szűrő munkája szt.em kevés.Messi melózott, varázsolt, és gólokat lőtt...mi kell még?
még egy: 3:0-nál nagyon is helyeslem, hogy Sergi R. jött és nem Xavi , Pedro pedig Pedro...
shutterisland
Director del Fútbol

2014.08.24. 23:29:14

nyitásnak jó volt, de igazából semmi extra, mert otthon játszottunk egy olyan csapat ellen, amely valószínűleg az utolsó harmadában lesz a tabellának.

három dolog, aminek örülök:
1. messi jól kezdett, több akarás és kedv volt most benne.
ha gödörben nyitná a szezont, az nem sejtetne sok jót, remélhetőleg marad ebből a mai felfogásból a szezon további részére is.
2. egy ilyen rakitic típusú játékos (aki képes a kreatív középpályási feladatkör mellett melózni is) nagyon kellett a középpályára.
képességekben nem világklasszis, de nagyon hasznos lehet.
3. a 14 ma pályára lépő játékosból 9 saját nevelés volt, ez még akkor is örömmel tölt el, ha tudom, hogy páran közülük csak kiegészítőemberek lesznek.

két dolog, aminek nem :
1. a védelem miatt idén is rengeteget fogunk bosszankodni.
2. a fekete macska nem esett jól az első meccsünk első percében, kicsit babonás vagyok.
kristop
Entrenador del Barça

2014.08.24. 23:08:47

ezt még nem jegyezte meg senki, de szerintem iniesta végre megint nagyon jó volt. akkor volt valami játék, ha messi vagy iniesta csinálta, vagy a két szélsővédőnk.

iniesta, alba, messi a meccs legjobbjaik
munir és rakitic pedig remek bemutatkozást tudhatnak maguk mögött

ami még látszott, ismét pár másodperc alatt szereztünk vissza a labdákat
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
CsocseX
Jugador del Barça

2014.08.24. 23:07:35

Nah, ez is elkezdődött végre... Azt hittem sosem lesz már vasárnap.

Hmm... Nem igazán értek egyet azokkal, akik nem látnak változásokat. (megint 4-3-3, Mascherano megint hátul, stb...) Nagyon sok edzői munkát látok már az elején. Ami a legjobban látszódik, az a motiváció, de hát az utolsó pár meccseinknél hozzászokhattunk a céltalan lötyögésekhez. Matthieu nagyon pozitív benyomást keltett bennem már a Gamper kupán is, s ez most sem változott. Eléggé magabiztos pont lehet, ha így folytatja. A piros jogos volt, nem ért egyáltalán meglepetésként. Ennek ellenére Mascherano is nagyon jól játszott. Alba nagyon sokat dolgozott, Alves is higgadt volt. Jól védekeztünk. Amikor kicsit melegedett a helyzet, akkor pedig mindig eszembe jutott (bár nagyon tisztelem őket), hogy "jaahh, tényleg, nem Pinto van a kapuban". :)

Tetszett, hogy Rakitićnek adta Lucho az egész meccset. (Xavit nem erőltette) Nagyon bátran dobta a mély vízbe a fiatalokat, ami a második gólunkhoz vezetett.

Messi pedig... Annyira boldog voltam a játékát látván, hogy lúdbőrzött a hátam. Ekkor kérdeztem fel magamban, hogy még van egy Neymarunk és egy Suárezünk is? Bakker... Ha Lucho így folytatja, akkor komoly dolgokra leszünk képesek.

Tökéletes bemutatkozás, 3 pont, GRATULÁLOK MINDENKINEK!Így továb! :)
Força Barça!
Válasz küldése