De egy csatárban ne az legyen a legnagyobb pozitívum, hogy mennyit robotol meg védekezni segít...egy cselzinél még okéé, de itt nem. Amúgy Pedro is sokat segít vissza és Neymar is, Messi meg Messi...ha ő nincs tegnap esélyünk se lett volna..mvik írta:üdv. na ezt azért egyszerűen nem értem, miért pont azt a csatárunkat kell bántani aki egész szezon során majd ki hajtja a belét úgy harcol minden labdáért, és azt se értem h miért mondjátok h 1v1-ben senkit nem tud megverni amikor pont h idén veri meg a védőit. jó tény és való h helyzetkihasználása nem egy Messi szintű, de azért könyörgöm egész évbe szárnyal a gyerek és élvezi a játékot, pont ilyenkor kell bántani. akkor ennyi erővel mért nem bántjátok Messit is amikor az utóbbi időbe rengeteg labdát szórakozik el és abból tudnak lekontrázni minket (nem 1 volt már ilyen a szezonban), vagy azt a Pedrot aki csak akkor ér valamit ha van egy kis tere futni mert máskülönben elnyomják. Alexis igen is nagyon jól játszik az utóbbi időbe itt most nem csak azt kell nézni h hány helyzetet rúg be hanem h mit csinál a pályán. csomószor volt olyan egy meccsen h Alves fent kolbászol és Alexis futott vissza a csatárral és ő szerelt. nagyon nagy munkabírású a gyerek és rengeteget fut (ami Messiről rohadtul nem mondható el).pep71 írta: Ne mondd, már, hogy ebben a szezonban jó volt Alexis..
Az a statja sem véletlen, hogy hazai pályán rúgja a góljai 90%-át.
Ez azért van, mert hazai pályán a kiscsapatok ellen, olyan helyzetekbe hozzák a társai, hogy a 3.ból már egyet berúg...sokszor olyan helyzetekből amiből Messi simán ziccerbe kerül de Pedro is, úgy elrontja egy labdalevétellel vagy csak a helyezkedésével, hogy semmi nem lesz belőle..engem nagyon idegesít.
A másik pedig, hogy 1v1-ben még egy levante vagy sevilla(de mondhatnám bármelyik spanyol kis és középcsapat nevét) védőt nem tud megverni.
Bajnoki Mérkőzések
üdv. na ezt azért egyszerűen nem értem, miért pont azt a csatárunkat kell bántani aki egész szezon során majd ki hajtja a belét úgy harcol minden labdáért, és azt se értem h miért mondjátok h 1v1-ben senkit nem tud megverni amikor pont h idén veri meg a védőit. jó tény és való h helyzetkihasználása nem egy Messi szintű, de azért könyörgöm egész évbe szárnyal a gyerek és élvezi a játékot, pont ilyenkor kell bántani. akkor ennyi erővel mért nem bántjátok Messit is amikor az utóbbi időbe rengeteg labdát szórakozik el és abból tudnak lekontrázni minket (nem 1 volt már ilyen a szezonban), vagy azt a Pedrot aki csak akkor ér valamit ha van egy kis tere futni mert máskülönben elnyomják. Alexis igen is nagyon jól játszik az utóbbi időbe itt most nem csak azt kell nézni h hány helyzetet rúg be hanem h mit csinál a pályán. csomószor volt olyan egy meccsen h Alves fent kolbászol és Alexis futott vissza a csatárral és ő szerelt. nagyon nagy munkabírású a gyerek és rengeteget fut (ami Messiről rohadtul nem mondható el).pep71 írta: Ne mondd, már, hogy ebben a szezonban jó volt Alexis..
Ez azért van, mert hazai pályán a kiscsapatok ellen, olyan helyzetekbe hozzák a társai, hogy a 3.ból már egyet berúg...sokszor olyan helyzetekből amiből Messi simán ziccerbe kerül de Pedro is, úgy elrontja egy labdalevétellel vagy csak a helyezkedésével, hogy semmi nem lesz belőle..engem nagyon idegesít.
A másik pedig, hogy 1v1-ben még egy levante vagy sevilla(de mondhatnám bármelyik spanyol kis és középcsapat nevét) védőt nem tud megverni.
mvik
- Subinho
- Director del Fútbol
nem értem én sem miért Alexis van most elővéve? ő az aki végig gürcöli a meccseket és bizony lövi a gólokat, a statok nem hazudnak és bizony nem csak kiscsapatok ellen. most mindenki rosszul tolja, teljesen formán kívül. a legfélelmetesebb az, hogy az eddig labdabiztos játékot felváltotta a sokszor teljesen céltalan rúgjuk amerre állunk olasz foci a védők részéről párosulva a kabaréba illő össze-vissza rohangálásukkal... ez engem sokkal jobban aggaszt! és az, hogy kiveszik teljesen a csapatból a gyors, rövidpasszos labdajáratáson alapuló játék és az egész csapatos letámadás... ez az adjuk át a területet és húzzuk erre a harmatgyenge védelemre az ellenfelet és kontrázgassunk és lőjünk 4 gólt kb. 5-6 helyzetből nekem nem tetszik! nagyon nem!!! ez nem a Barca játéka!!! megértem, hogy a tiki-taka már kiismerhető, de azért pontosan passzolni, meg a labdát megtartani nem kéne elfelejteni... komolyan érdemes számolni, most hány pontos passz van és mennyi pontatlan, vagy teljesen céltalan.... ez teljesen elkeserítő! főleg úgy, hogy ezek a játékosok nem felejtettek el passzolni, mivel ez van beléjük nevelve tizen x éven keresztül... csak hát a testidegen taktika... láthatjuk mennyire jól bejön... sajnos semennyire! nem ebben nőttek fel a játékosok, nem ezt tudják, ehhez valóban teljesen új keret kell, mert nem így tanulják a védekezést, a középpályás labdatartást, vagy a letámadást, mint amit most vár el tőlük Martino mester! ez nem a Barca játéka! legalábbis nem ennek a keretnek a játéka!
- Varatrix
- Director del Fútbol
Alexis jó.pep71 írta:Ne mondd, már, hogy ebben a szezonban jó volt Alexis..
19 bajnokin 14 meccsen volt gólja vagy aszisztja. Sevilla ellen oda vissza gól, Málagaban gólpassz aztán gól és gólpassz , Villeareal gólpassz, Real Marid ellen az ő góljával nyertünk, Espanyol ellen az ő góljával nyertünk.
Mind mind rangadók ahol ő döntött... ezek a tények nem hazudnak, az olyan mondatokkal szemben, hogy te idegennek érzed a pályán.

De játsszon Cuceca köszönjük!

"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Mindig meg kell találni valakit. Most épp a legjobb góllövőnk van soron, mert volt 1-2 gyengébb meccse az amúgy hullagyenge csapattársai mellett. Az mellékes, hogy Messi hetek óta hagyja ki a ziccereket, hogy Xavi egy megfáradt giliszta tempójával közlekedik a pályán, hogy az eddig precíz Busi minden második passza már nem emberhez megy, hogy a teljes védelmünk bohózatbaillően szerepel, stb stb. Tetszés szerint lehetne behelyettesíteni a neveket ezekbe a kommentekbe, mert egységesen szhar eddig mindenki az idei meccseken. Afellay neve egyáltalán hogy kerül ide? Azért mert 3 éve volt a csapatban egy normális beadása, már automatikusan jobb, mint a pályát felszántó, többnyire döntő gólokat rúgó Alexis?Barcaman1993 írta:Mindig az a jó, aki nem játszik...pep71 írta:És ezt nem veszik észre az edzők?? Mert, azt nem lehet mondani, hogy ne lett volna lehetősége megmutatni, hogy mit is tud igazából..
Esküszöm, hogy Cuenca, Tello vagy Afellay is többet tudna hozzátenni a csapathoz, ha ennyit játszhatna.Azért ebben a szezonban egy rossz szót nem lehet rá mondani... Tello egész szezonban nagyon gyenge, Afellay már akkor nem illett a rendszerbe, amikor idekerült, Cuenca nem véletlenül nem játszik már vagy fél éve... Ezeken kicsit gondolkodjunk el!
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Mindig az a jó, aki nem játszik...pep71 írta:És ezt nem veszik észre az edzők?? Mert, azt nem lehet mondani, hogy ne lett volna lehetősége megmutatni, hogy mit is tud igazából..Dave87 írta:A meccsről leírtatok mindent, és bár Alexis is szóba került párszor, nem bírom ki, hogy meg ne említsem: ennyire testidegen és (játékrendszerhez) fogalmatlan támadó játékost még nem láttam Barca-mezben focizni. Tegnap már szabályosan sajnáltam a gyereket, annyira szerencsétlen volt. Fájdalmas. Ehhez képest Gudjohnsen egy mágus volt.
Én nem akarom vitatni, hogy tehetséges, mert Udinében nagyon jól játszott, és néha-néha azért még itt is betalál. Nem a képességeivel van a baj, de ebben a csapatban és a játékban, amit a csapat játszik, azt sem tudja, merre van arccal előre.
Esküszöm, hogy Cuenca, Tello vagy Afellay is többet tudna hozzátenni a csapathoz, ha ennyit játszhatna.

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
És ezt nem veszik észre az edzők?? Mert, azt nem lehet mondani, hogy ne lett volna lehetősége megmutatni, hogy mit is tud igazából..Dave87 írta:A meccsről leírtatok mindent, és bár Alexis is szóba került párszor, nem bírom ki, hogy meg ne említsem: ennyire testidegen és (játékrendszerhez) fogalmatlan támadó játékost még nem láttam Barca-mezben focizni. Tegnap már szabályosan sajnáltam a gyereket, annyira szerencsétlen volt. Fájdalmas. Ehhez képest Gudjohnsen egy mágus volt.
Én nem akarom vitatni, hogy tehetséges, mert Udinében nagyon jól játszott, és néha-néha azért még itt is betalál. Nem a képességeivel van a baj, de ebben a csapatban és a játékban, amit a csapat játszik, azt sem tudja, merre van arccal előre.
Esküszöm, hogy Cuenca, Tello vagy Afellay is többet tudna hozzátenni a csapathoz, ha ennyit játszhatna.
- Dave87
- Capitá del Barça
A meccsről leírtatok mindent, és bár Alexis is szóba került párszor, nem bírom ki, hogy meg ne említsem: ennyire testidegen és (játékrendszerhez) fogalmatlan támadó játékost még nem láttam Barca-mezben focizni. Tegnap már szabályosan sajnáltam a gyereket, annyira szerencsétlen volt. Fájdalmas. Ehhez képest Gudjohnsen egy mágus volt.
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
- visca el barca
- Presidente del Barça
én sem állítom h minden szép meg minden jó, de amit az elmult napokban összesírtatok itt az valami félelmetes. ha véletlenül kiejtjük a cityt (bár ahogy olvasom, már ott tartunk, h 10-et rugnak nekünk és alazás lesz) remélem mindenki bevonul a sarokba egy marék kukoricával.. 

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Nem lehet minden meccsen nyerni, főleg nem úgy, hogy sziporkázó játék mellett, 5-6 góllal nyer a csapat..
Mióta Mou rájött, hogy mit kell játszani a Barca ellen, azóta sokkal nehezebb a csapatnak, mert mki így játszik ellenünk, még a legnagyobb csapatok is.
SZvsz a tiki-takának lejárt az ideje, mert a nagy csapatok ellen, az az egy-két hiba amit elkövetnek a védők(nálunk sajnos ez sokkal több mostanában) egyből kihasználásra kerül az ellenfél részéről, aztán futhatsz az eredmény után, ezután már még több hibát követsz el és még kevesebben maradnak hátul, még könnyebben kontráznak meg az ellenfelek.A tiki-taka akkor nagyon jó fegyver ha vezet a Barca.
Láthattuk a Sevilla ellen is, hogy amint egy kis terület nyílik Messinek megállíthatatlan, ha nem passzolja le a helyzeteit simán rúghatott volna 4-et, Sanchez-t már tényleg el kéne felejteni, egyszerűen minden párharcból rosszul jön ki, mert olyan szerencsétlen(pedig bírom a srácot).Még Tello is veszélyesebb nála, mert a gyorsaságát ki tudja használni legalább.
Mióta Mou rájött, hogy mit kell játszani a Barca ellen, azóta sokkal nehezebb a csapatnak, mert mki így játszik ellenünk, még a legnagyobb csapatok is.
SZvsz a tiki-takának lejárt az ideje, mert a nagy csapatok ellen, az az egy-két hiba amit elkövetnek a védők(nálunk sajnos ez sokkal több mostanában) egyből kihasználásra kerül az ellenfél részéről, aztán futhatsz az eredmény után, ezután már még több hibát követsz el és még kevesebben maradnak hátul, még könnyebben kontráznak meg az ellenfelek.A tiki-taka akkor nagyon jó fegyver ha vezet a Barca.
Láthattuk a Sevilla ellen is, hogy amint egy kis terület nyílik Messinek megállíthatatlan, ha nem passzolja le a helyzeteit simán rúghatott volna 4-et, Sanchez-t már tényleg el kéne felejteni, egyszerűen minden párharcból rosszul jön ki, mert olyan szerencsétlen(pedig bírom a srácot).Még Tello is veszélyesebb nála, mert a gyorsaságát ki tudja használni legalább.
-
- Jugador del Barça
Küzdelmes meccs volt-ez biztos.A pálya mindkét csapatnak egyformán volt vizes, mély,csúszós, az eső mindenki nyakába egyformán szakadt.De!!: amit Pique, Valdes és Sanchez produkált-az kritikán aluli...
Van akinél a tehetség hibázik,van aki rosszul játszik, van aki indiszponált,de ez így?...
Hiába csúszik mászik a nyomorult Montoya, teszi ki a lelkét Bartra,mikor hátul Gerard,és Victor...Ez borzasztó volt!!
Középen végre Ini jól játszott,és sokat is, Xavira továbbra is áll, hogy sajnos lassul,Song tulajdonképpen nekem tegnap meglepetés volt. Elöl?Pedro elemében volt jól játszott, a második játékrészben Messi végre játszott, és mosolyogni is láttuk,hátha elindult!! Alexis? Nevetség!!!
Mikor látjuk már be ? ez a vicsorgó, erőfocista nem nekünk való!Hiába a szorgalom!!! tehetség is kellene...
Van akinél a tehetség hibázik,van aki rosszul játszik, van aki indiszponált,de ez így?...
Hiába csúszik mászik a nyomorult Montoya, teszi ki a lelkét Bartra,mikor hátul Gerard,és Victor...Ez borzasztó volt!!
Középen végre Ini jól játszott,és sokat is, Xavira továbbra is áll, hogy sajnos lassul,Song tulajdonképpen nekem tegnap meglepetés volt. Elöl?Pedro elemében volt jól játszott, a második játékrészben Messi végre játszott, és mosolyogni is láttuk,hátha elindult!! Alexis? Nevetség!!!
Mikor látjuk már be ? ez a vicsorgó, erőfocista nem nekünk való!Hiába a szorgalom!!! tehetség is kellene...
Amúgy amelyik meccsen Montoya játszik, ott mindig ő kapja a leggyengébb értékelést de látszik is legtöbbször. Messze nem Barca szint ő. Volt egy szép kapufája a Madrid ellen 2 éve és ennyi.
94:39 6 - 1
-
- Jugador del Barça
Én is a "pesszimistább" szurkolók közé tartozom. Már az Atleti meccs óta nem tetszik amit látok a csapattól.
A tegnapi körülményekkel kár foglalkozni, hiszen a Sevilla is ugyan azon a pályán focizott és mintha őket az első 50 percben annyira nem zavarta volna. Amúgy is talán 2-3 helyen volt nagyobb tócsa ahol lehetetlen volt a lapos játék. Emlékszem én olyan Osasuna meccsre ahol ennél sokkal nagyobb vízben az utolsó percben lőtt Messi egy lecsorgóból győztes gólt. Ott tényleg irreálisak voltak a körülmények az eredmény is szorosabb volt mégis lehetett érezni az erőt és az irányítást a csapaton.
A védelem hozta a szokásos gyenge formáját. A középpálya erőtlen. A csatárok indiszponáltak.
Nekem csapat szinten nem tetszik amit látok a Barca-tól. Valahogy mintha nem tudnának együtt mozogni, csapatként dolgozni. Erre a csapatra jellemző volt, amikor jól játszott, hogy kis területen verhetetlen volt, most rengetegszer kipasszolják őket néha még akkor is, ha a létszám fölény a Barca játékosoknál van. Ez számomra mélyebb problémákat sejtet mint pár játékos rossz formája. Nem tűnnek egységes csapatnak. Mintha mindenki azt várná, hogy Messi majd megoldja.
Aztán itt ez a kontrázó csapat teória amit sokan emlegetnek. Lehet ebben valami, de az csak azt jelenti, hogy belátta a csapat a korlátait. Ha egy csapat jobb a másiknál nem áll be kontrázni és nem húzza magára az ellenfelét, esélyt adva neki a gól szerzésre legalábbis nem 0-0-nál.
Ami pozitívumot láttam tegnap az Ini játéka az idei önmagához képest.
Igazából én nem azt látom amit itt sokan, hogy megtalálták az ellenszert a Barca játékára. Ez a csapat vagy elfáradt az utóbbi években vagy jól lakott, de azt nem is várhatta el senki a Barca-tól, hogy a 2010-es évek formáját huzamosan fenn tudja tartani. Lassan be kell látni, hogy a világ verő és mindenkit domináló Barca már a múlt.
Ez a csapat az én szememben továbbra is az Európai elit része, de már nem emelkedik ki onnan.
De van ennek is egy jó oldala. Én rég nem ültem le olyan izgalommal bajnoki meccs elé mint tegnap.
A tegnapi körülményekkel kár foglalkozni, hiszen a Sevilla is ugyan azon a pályán focizott és mintha őket az első 50 percben annyira nem zavarta volna. Amúgy is talán 2-3 helyen volt nagyobb tócsa ahol lehetetlen volt a lapos játék. Emlékszem én olyan Osasuna meccsre ahol ennél sokkal nagyobb vízben az utolsó percben lőtt Messi egy lecsorgóból győztes gólt. Ott tényleg irreálisak voltak a körülmények az eredmény is szorosabb volt mégis lehetett érezni az erőt és az irányítást a csapaton.
A védelem hozta a szokásos gyenge formáját. A középpálya erőtlen. A csatárok indiszponáltak.
Nekem csapat szinten nem tetszik amit látok a Barca-tól. Valahogy mintha nem tudnának együtt mozogni, csapatként dolgozni. Erre a csapatra jellemző volt, amikor jól játszott, hogy kis területen verhetetlen volt, most rengetegszer kipasszolják őket néha még akkor is, ha a létszám fölény a Barca játékosoknál van. Ez számomra mélyebb problémákat sejtet mint pár játékos rossz formája. Nem tűnnek egységes csapatnak. Mintha mindenki azt várná, hogy Messi majd megoldja.
Aztán itt ez a kontrázó csapat teória amit sokan emlegetnek. Lehet ebben valami, de az csak azt jelenti, hogy belátta a csapat a korlátait. Ha egy csapat jobb a másiknál nem áll be kontrázni és nem húzza magára az ellenfelét, esélyt adva neki a gól szerzésre legalábbis nem 0-0-nál.
Ami pozitívumot láttam tegnap az Ini játéka az idei önmagához képest.
Igazából én nem azt látom amit itt sokan, hogy megtalálták az ellenszert a Barca játékára. Ez a csapat vagy elfáradt az utóbbi években vagy jól lakott, de azt nem is várhatta el senki a Barca-tól, hogy a 2010-es évek formáját huzamosan fenn tudja tartani. Lassan be kell látni, hogy a világ verő és mindenkit domináló Barca már a múlt.
Ez a csapat az én szememben továbbra is az Európai elit része, de már nem emelkedik ki onnan.
De van ennek is egy jó oldala. Én rég nem ültem le olyan izgalommal bajnoki meccs elé mint tegnap.
úgy látszik fordult a világ: nekem (!) kell optimistább hangot megütni!Capon írta:Engem mélységesen lesújtott az a mentalitás amivel pályára léptünk, pályára mertünk lépni, egy fontosnak mondható meccsen, legalább is lélektanilag fontosnak mondható meccsen.
Már ahhoz is marha nagy szerencse kellet, hogy nem 2-0 vagy 3-0-val mentünk a szünetre hanem még pont időben nulla játékkal megfordítottuk a meccset a semmiből lőtt két góllal.
De a játékunk érzésem szerint ez után sem javult, a 60. percig a fejünket foghattuk azon amit addig az egész csapat leművelt.
Aztán jött Messi 2. a mi 3. gólunk és utána leült a Sevilla. A mérkőzés ezen időszakával kár is komolyan foglalkozni, mert csak magunknak hazudunk vele.
Önámítás arról beszélünk, hogy ezután feljavult a játékunk, lelkesebbek meg pontosabbak lettünk, onnantól a kezünkben tartottuk a mérkőzést stb... Semmi ilyesmi nem történ, csak összezuhant az ellenfelünk, amin nem is csodálkozok az addig történtek alapján.
Persze elmondhatjuk, hogy a 3 pont volt itt a lényeg és a többi le van tojva, majd javul a formánk meg minden, de sajnos az a mentalitás amit ma láttam a kezdő csapaton, az nagyon szomorú képet festett le nekem előre a szezon végi végelszámolásról.
ami szerintem tárgyi tévedés nálad és a felvezető (Kristof) féle cikkben is az a mentalitásra vonatkozó lehúzás! ezúttal igenis jól láthatóan felvették a kesztyűt és a hajtással sem volt semmi baj! egyszerűen arról van szó, hogy nyilvánvalóvá vált (nem egyszer be vettük sajna)az a taktika, hogy a Barcát az első 15 percben kell (lehet?) meglepni! lényegében ezúttal is be jött de éppen mert volt tűz a csapatban nem vált tragikussá. (vagy mondjuk egyszerűbben: megúsztuk a második gólt)
néhányan itt kissé túllihegik a szerencsénket, meg hogy a semmiből?!! jöttek a góljaink! ezt a semmit úgy hívják, hogy kontra támadás és Messi! nem szívesen ismétlem a fociszerencse már csak ilyen: egyszer itt, egyszer ott! (csak a közelmúltból:Valencia )
ami egyébként a védelmünket ért kritikát illeti sajna egyet kell értenem, kiegészítve azzal, hogy Valdest se hagyjátok ki alig volt jó megmozdulása.
a taktikai anomália: (ilyen védelemre "húzni" az ellenfelet) bizony szintén valós, de mégis azt mondom ezt kell járni! erre kell az állományt átformálni, a totális letámadás mára halott ügy.
még talán egy számomra szomorú bizonyosság: Sanchez. ez a pali hiába lelkesedtünk soha nem lesz elég a Barcába, még szerencse, hogy ide van emberünk: Neymar.
- Subinho
- Director del Fútbol
Nagyon gyengén muzsikált a csapat, de végül most bement az a néhány helyzet. Ami a legszörnyűbb számomra, hogy néha céltalanul rugdossák a lasztit, pattog ide-oda... Hol van a régi labdabiztos Barca???Ezzel a játékkal idén a City lesz nekünk a Bayern... 

Az irreális körülmények miatt az első félidőt nehéz értékelni. Viszont akkor is becsülettel csúsztak másztak a fiúk. Voltak hibák hátul, de állandó nyomás alatt volt a védelem, mert nem volt elől a labda. Azért Piqué és a többiek megmutatták, hogy tudnak küzdeni. Song, Adriano, de még Montoya is odatette magát, Ini végig kiváló volt. A második félidőben meg már csatárjáték is volt, a Sevilla nyomozta a labdát. Bizonyították, hogy nem csak egyfajta felállásban lehet eredményes a csapat. Tata bátran változtatott, és bejött neki.
- Capon
- Llegenda del Barça
Engem mélységesen lesújtott az a mentalitás amivel pályára léptünk, pályára mertünk lépni, egy fontosnak mondható meccsen, legalább is lélektanilag fontosnak mondható meccsen.
Már ahhoz is marha nagy szerencse kellet, hogy nem 2-0 vagy 3-0-val mentünk a szünetre hanem még pont időben nulla játékkal megfordítottuk a meccset a semmiből lőtt két góllal.
De a játékunk érzésem szerint ez után sem javult, a 60. percig a fejünket foghattuk azon amit addig az egész csapat leművelt.
Aztán jött Messi 2. a mi 3. gólunk és utána leült a Sevilla. A mérkőzés ezen időszakával kár is komolyan foglalkozni, mert csak magunknak hazudunk vele.
Önámítás arról beszélünk, hogy ezután feljavult a játékunk, lelkesebbek meg pontosabbak lettünk, onnantól a kezünkben tartottuk a mérkőzést stb... Semmi ilyesmi nem történ, csak összezuhant az ellenfelünk, amin nem is csodálkozok az addig történtek alapján.
Persze elmondhatjuk, hogy a 3 pont volt itt a lényeg és a többi le van tojva, majd javul a formánk meg minden, de sajnos az a mentalitás amit ma láttam a kezdő csapaton, az nagyon szomorú képet festett le nekem előre a szezon végi végelszámolásról.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
- Chino
- Llegenda del Barça
Azért két gólunkat így is kontrából rúgtuk. Adrianonak nem is az a feladata, hogy gólokat rúgjon. Ennek ellenére beverhette volna a helyzetét, de ez van.Kovbal88 írta:Erről a meccsről inkább nem mondanék semmit, az időjárás miatt.
Amúgy nagyon nem tudunk kontrázni, Adriano meg befejezni, de hát mondom majd egy másik meccsen megnézzük, hogy állunk... de nagyon gyenge teljesítmény volt ez, nem volt itt ekkora különbség
Írtam már valahol lejjebb, hogy nem értem Tata miért nem alkalmazza ezt a taktikát, hogy több területet ad az ellenfélnek, megpróbálva gátolni a bunkert. Az első félidő, főleg az első fél óra elég gyatra volt, de nem volt könnyű ilyen pályán játszani. Alapvetően a földön tartjuk a labdát, de ez itt szinte lehetetlen volt. Nem mentek a gyors passszok és helyzeteket se nagyon alakítottunk ki.
A második félidő már tetszett. Kézben tartottuk a meccset helyenként szép játékkal és ami a legfontosabb gólokkal. Az első találat szemmel láthatóan felszabadította Messit és beindult. Nyoma sem volt az önzőzésnek, olykor pont neki kellett volna befejezni és feltűnően sokszor le is támadott. Ezt persze még a helyén kell kezelni, de reméljük végre visszatér a formája.
Song kezdetése így utólag jó ötletnek bizonyult. Kellett hátra az a plusz, főleg az elején. Piquével valamit kell csinálni. Olyan helyezkedési hibákat követett el, hogy a fejem fogtam. Így Bartrara is két ember jutott.
Ini nagyot játszott. Magabiztos volt klasszis megoldásokkal és mindenhol ott volt.

A hajtással összességében nem volt gond szerintem. Nem izzadtak vért, de alapjában véve rendben volt.
Lesgól ide vagy oda, a mi kárunkra is rengeteget tévedett. Messi felrúgását se fújták le, ami tizenegyes+piros lap, montoya lerántása stb.
Szóval, ha a madridisták szerint a bíró minket tolt nézzék meg azt is.
Forca Barca!!!!
Pocsékul kezdtünk,minősíthetelen játékkal...Aztán úgy 25perc után felkeltünk,elkezdtünk előre is játszani,de továbbra is siralmas volt...A második félidőben pedig elkezdtünk úgy tudásunk 50%án játszani,és ezt nem bírta a Sevilla...Az volt a mázlink,hogy tudásban kb szakadék van a 2 csapat között...
A bíráskodást hagyjuk,tévedett mindkét oldalra eleget...Szokásos botrányos azt kell hogy mondjam...
A védelmünk így felforgatva katasztrófa volt,amikor meg is oldották,akkor is fogalmuk nem volt hogy,semmi szervezettség...Megkaptuk a választ miért játszik Alves,és Mascherano...Amúgy a legnagyobb baj ott volt hátul,hogy nem tudták kihozni a védőink a labdát,sokszor amikor lett is volna lehetőség előre adni, inkább hátra adták...Saját magukat szorították be,amiből vagy labdavesztés,vagy VV vaktába előrerúgás lett...Ha másban már nem is,de Alves és Mascherano kihozatalban klasszisok,teljesen más lett volna a meccs képe ha ők játszanak...
Messi pedig hát láthattuk,pocsék kezdés,majd feltámadt és döntött...Megjegyzem sztem túl sokat passzolt,olyan mintha rászolt volna Tata hogy passzoljon...Nem kéne...amekkora rakás szerencsétlenség mindenki elől,pláne hozzá képest,nyugodtan válalja el...Sokkal jobban járunk...Ha nem passzol, ma rúg 4et...De ígyis ő döntött,ő hozta a meccset...Amúgy mindkét gólja klasszis,parádé...Igazán nem volt jó,de ilyen ő ha nem jó,akkor is döntő tényező...
Amúgy meg ilyen körülmények közt sok következtetést nem lehet levonni ebből a meccsből,viszont azért hátrányból idegenben sikerült felállnunk úgy hogy ez a talaj nekünk extra nehézséget jelent...Van tartás bennünk azt azért láthattuk ma...És ez jó jel...Amúgy meg hajtásban az első félidő miatt egy nagy verés jár a fiúknak,az rendben van hogy így rendesen focizni nem lehet,de az ellenfél mégis tudott,mert hajtottak,mi meg csak vertük magunkat...Ahogy elnéztem a félidőben meg is kapták a pofonokat,onnantól egyből más volt...
A madridiak meg halgassanak mélyen, mert a bíráskodás 95%ban nekik kedvez nem nekünk...Mou alatt egy bajnokságot elfújtak nekik...Az meg hogy néhol mázlink volt szintén mélyen halgassanak,mert az utóbbi 10év legmákosabb csapata szurkolói ne beszéljenek...Jelenleg is kb 6-7ponttal hátrébb kéne lenniük ha a teljesítményt nézem...
A bíráskodást hagyjuk,tévedett mindkét oldalra eleget...Szokásos botrányos azt kell hogy mondjam...
A védelmünk így felforgatva katasztrófa volt,amikor meg is oldották,akkor is fogalmuk nem volt hogy,semmi szervezettség...Megkaptuk a választ miért játszik Alves,és Mascherano...Amúgy a legnagyobb baj ott volt hátul,hogy nem tudták kihozni a védőink a labdát,sokszor amikor lett is volna lehetőség előre adni, inkább hátra adták...Saját magukat szorították be,amiből vagy labdavesztés,vagy VV vaktába előrerúgás lett...Ha másban már nem is,de Alves és Mascherano kihozatalban klasszisok,teljesen más lett volna a meccs képe ha ők játszanak...
Messi pedig hát láthattuk,pocsék kezdés,majd feltámadt és döntött...Megjegyzem sztem túl sokat passzolt,olyan mintha rászolt volna Tata hogy passzoljon...Nem kéne...amekkora rakás szerencsétlenség mindenki elől,pláne hozzá képest,nyugodtan válalja el...Sokkal jobban járunk...Ha nem passzol, ma rúg 4et...De ígyis ő döntött,ő hozta a meccset...Amúgy mindkét gólja klasszis,parádé...Igazán nem volt jó,de ilyen ő ha nem jó,akkor is döntő tényező...
Amúgy meg ilyen körülmények közt sok következtetést nem lehet levonni ebből a meccsből,viszont azért hátrányból idegenben sikerült felállnunk úgy hogy ez a talaj nekünk extra nehézséget jelent...Van tartás bennünk azt azért láthattuk ma...És ez jó jel...Amúgy meg hajtásban az első félidő miatt egy nagy verés jár a fiúknak,az rendben van hogy így rendesen focizni nem lehet,de az ellenfél mégis tudott,mert hajtottak,mi meg csak vertük magunkat...Ahogy elnéztem a félidőben meg is kapták a pofonokat,onnantól egyből más volt...
A madridiak meg halgassanak mélyen, mert a bíráskodás 95%ban nekik kedvez nem nekünk...Mou alatt egy bajnokságot elfújtak nekik...Az meg hogy néhol mázlink volt szintén mélyen halgassanak,mert az utóbbi 10év legmákosabb csapata szurkolói ne beszéljenek...Jelenleg is kb 6-7ponttal hátrébb kéne lenniük ha a teljesítményt nézem...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Vegyesek az érzéseim a meccsel kapcsolatban. Nagyon is. Az eredmény szempontjából tökéletes, nagy arányú győzelem egy nehéz pályán. A játékunk szempontjából viszont nehéz ítélkezni. Már csak azért is, mert katasztrofális volt az időjárás. Viszont most megpróbálok pozitív lenni a csapattal és Martino-val kapcsolatban is.
Amit láthattunk az az, hogy az első félidőben, a vezetés megszerzésééig a Sevilla támadott, birtokolták a labdát, helyzeteket alakítottak ki, gólt lőttek. A Barca sehol sem volt magához képest(, szidtuk is őket nem is kevesen). Legalábbis a megszokott játékát nem tudat játszani. Így utólag viszont én inkább azt mondom, hogy tudatosan nem tettük ezt. Ez pedig az edző keze munkája. Ugyanis az látható, hogy a 2010-11-es játék már a múlté, ezzel további sikereket nem igazán érhetünk el.
Egyrészt mert a játékoskeret változása, a játékosok idősebb kora, formahanyatlása miatt a 2010 körüli játékot már nem tudjuk azon a nagyon magas szinten játszani.
Másrészt pedig az ellenfelek kiismerték azt a taktikát, amit 2010 tavasza/nyara óta játszik a csapat. Akár tetszik, akár nem, ez így van. A kétsoros, 4-5-1 /4-4-2-es felállásban a saját térfelük kapuhoz közelebb eső felére visszahúzódó csapatok könnyű szerrel levédekezik a középcsatár nélküli játékunkat. Nyilván (főleg) a kicsik ellen meglévő technikai fölényünk miatt ez nem jön ki a meccsek többségén, de amint egy motiváltabb, szervezettebb csapat jön szembe máris "nagy a baj" (by Gyurcsány Ferenc).
Tehát akár tetszik akár nem, változtatni kell, ezen a meccsen pedig ezt részben megtettük.
Mit láttam ? (lehet vitatni) Nem szorítjuk be az ellenfelet a saját térfelére és passzolgatunk a kettős fal előtt, várva a bátor vállalkozóra (Messi), aki megpróbál áttörni a falon. Nem mentünk bele az adj király katonát játékba. Ehelyett átadtuk a területet a Sevilla-nak, próbálkozzanak, jöjjenek ki, mi pedig kontrából próbáltunk eredményt elérni. A Sevilla elhitte, hogy van keresni valója, a vezetés megszerzése után is kitámadott. Mi pedig ezt kihasználtuk. Igaz ez főleg a 2. és 3. gólunkra. A taktikánk pedig ez alapján az lehetett, hogy 2 gólos előnyt szerezni kontrából, utána pedig elővenni a rövid passzos, labda tartós játékot. Ami (főleg idegenben) remek taktika. Véleményem szerint ezért is maradt ki Alves és került be Montoya a kezdőbe, mivel utóbbi kevesebbet foglalkozik a támadásokkal és többet a védekezéssel.
DE. Jelenleg a védelmünk és a védekezésünk a fentebb említett taktikára nem alkalmas. Instabil, tele egyéni hibákkal, rossz tolódással, stb. Ha rendszeresen szeretnénk kontrajátékot is játszani, akkor ennél erősebb, szervezettebb védelem fog kelleni. Ezzel egy igazán jó csapattal szemben esélyünk sem lenne, mivel abban a pillanatban, hogy magunkra húzzuk őket, kapjuk is a gólokat (most is csak a szerencse mentett meg a 2-0-ás hátránytól). Ha tényleg ez a terv - ami jó tervnek néz ki szerintem - akkor a nyáron két középső védőt biztosan igazolnunk kell, akik közül egy legalább a kezdőbe kell érkezzen. A védekezésünket pedig csapat szinten sokkal szervezettebbé kell tenni, hogy a perceken át tartó nyomásnak is ellen tudjon állni a csapat.
Összességében jelenleg bizakodó vagyok, talán a győzelem mondatja ezt velem. Azonban abban biztos vagyok, ha a csapat egy meccsen belül tudna váltani a labdatartós, rövid passzos játék és a kontrajáték között, akkor igen komoly esélyünk lenne a BL-re is. Ehhez viszont sajnos egy évet szerintem mindenképp várnunk kell, mert ahogy írta fentebb: a védelmünk erre nem alkalmas jelenleg. Viszont megnézném a Chelsea-t ahogy bunkerre berendezkedve, 3 vkp-sal (akik közül az egyik Luiz, aki elvileg védő) megkapják a labdát, hogy "na gyertek csináljatok valamit". Utána pedig kontrából benyelnének 2-3 gólt....
Amit láthattunk az az, hogy az első félidőben, a vezetés megszerzésééig a Sevilla támadott, birtokolták a labdát, helyzeteket alakítottak ki, gólt lőttek. A Barca sehol sem volt magához képest(, szidtuk is őket nem is kevesen). Legalábbis a megszokott játékát nem tudat játszani. Így utólag viszont én inkább azt mondom, hogy tudatosan nem tettük ezt. Ez pedig az edző keze munkája. Ugyanis az látható, hogy a 2010-11-es játék már a múlté, ezzel további sikereket nem igazán érhetünk el.
Egyrészt mert a játékoskeret változása, a játékosok idősebb kora, formahanyatlása miatt a 2010 körüli játékot már nem tudjuk azon a nagyon magas szinten játszani.
Másrészt pedig az ellenfelek kiismerték azt a taktikát, amit 2010 tavasza/nyara óta játszik a csapat. Akár tetszik, akár nem, ez így van. A kétsoros, 4-5-1 /4-4-2-es felállásban a saját térfelük kapuhoz közelebb eső felére visszahúzódó csapatok könnyű szerrel levédekezik a középcsatár nélküli játékunkat. Nyilván (főleg) a kicsik ellen meglévő technikai fölényünk miatt ez nem jön ki a meccsek többségén, de amint egy motiváltabb, szervezettebb csapat jön szembe máris "nagy a baj" (by Gyurcsány Ferenc).
Tehát akár tetszik akár nem, változtatni kell, ezen a meccsen pedig ezt részben megtettük.
Mit láttam ? (lehet vitatni) Nem szorítjuk be az ellenfelet a saját térfelére és passzolgatunk a kettős fal előtt, várva a bátor vállalkozóra (Messi), aki megpróbál áttörni a falon. Nem mentünk bele az adj király katonát játékba. Ehelyett átadtuk a területet a Sevilla-nak, próbálkozzanak, jöjjenek ki, mi pedig kontrából próbáltunk eredményt elérni. A Sevilla elhitte, hogy van keresni valója, a vezetés megszerzése után is kitámadott. Mi pedig ezt kihasználtuk. Igaz ez főleg a 2. és 3. gólunkra. A taktikánk pedig ez alapján az lehetett, hogy 2 gólos előnyt szerezni kontrából, utána pedig elővenni a rövid passzos, labda tartós játékot. Ami (főleg idegenben) remek taktika. Véleményem szerint ezért is maradt ki Alves és került be Montoya a kezdőbe, mivel utóbbi kevesebbet foglalkozik a támadásokkal és többet a védekezéssel.
DE. Jelenleg a védelmünk és a védekezésünk a fentebb említett taktikára nem alkalmas. Instabil, tele egyéni hibákkal, rossz tolódással, stb. Ha rendszeresen szeretnénk kontrajátékot is játszani, akkor ennél erősebb, szervezettebb védelem fog kelleni. Ezzel egy igazán jó csapattal szemben esélyünk sem lenne, mivel abban a pillanatban, hogy magunkra húzzuk őket, kapjuk is a gólokat (most is csak a szerencse mentett meg a 2-0-ás hátránytól). Ha tényleg ez a terv - ami jó tervnek néz ki szerintem - akkor a nyáron két középső védőt biztosan igazolnunk kell, akik közül egy legalább a kezdőbe kell érkezzen. A védekezésünket pedig csapat szinten sokkal szervezettebbé kell tenni, hogy a perceken át tartó nyomásnak is ellen tudjon állni a csapat.
Összességében jelenleg bizakodó vagyok, talán a győzelem mondatja ezt velem. Azonban abban biztos vagyok, ha a csapat egy meccsen belül tudna váltani a labdatartós, rövid passzos játék és a kontrajáték között, akkor igen komoly esélyünk lenne a BL-re is. Ehhez viszont sajnos egy évet szerintem mindenképp várnunk kell, mert ahogy írta fentebb: a védelmünk erre nem alkalmas jelenleg. Viszont megnézném a Chelsea-t ahogy bunkerre berendezkedve, 3 vkp-sal (akik közül az egyik Luiz, aki elvileg védő) megkapják a labdát, hogy "na gyertek csináljatok valamit". Utána pedig kontrából benyelnének 2-3 gólt....
na... kicsit lehiggadva: egy pocsék időben , idegenben nekünk rontottak (vérszagot érezve!!) és valjuk be : be is jött nekik. de: ezuttal összeszedték magukat és én úgy láttam megvolt az akarás is. a szerencse faktor: velünk volt, de ez ahogy írtam ki is járt már. (persze egy lepattanót még össz szedtünk) szóval a kis segédlet a lesgólnál jól jött onnan fordult a meccs.
Messi: a zseniális villanások már megvannak, még időnként döcög de ezzel én már kiegyezek.
Pedro: jól játszott, nem értem miért vitte le az öreg. Sanchez: egyik szemem sír a másik nevet: hajt, el el fut gyakorta még saját magát is kicselezi de hogy botlábú arról engem senki nem tud lebeszélni..
Iniesta: a mezőny legjobbja! rugdalták de szenzációsan mozgott, még hátul is besegített( na ott azért nem olyan hatásosan...)
Song: kissé lomha de szerintem tette a dolgát, Xavi a stabilitása aranyat ér az hogy egyben lassítja is a játékot hát az nem feltétlenül jó... a védősor: feltűnő gyámoltalankodás mellett azért állták a sarat Valdés kimozgásai rettenetesek, szerintem nagyon indiszponált volt.
össz: idegenben, borzasztó körülmények között biztos győzelem, javuló játék, javuló Messi, a tabella élén vagyunk, mi kell még?!
Messi: a zseniális villanások már megvannak, még időnként döcög de ezzel én már kiegyezek.
Pedro: jól játszott, nem értem miért vitte le az öreg. Sanchez: egyik szemem sír a másik nevet: hajt, el el fut gyakorta még saját magát is kicselezi de hogy botlábú arról engem senki nem tud lebeszélni..
Iniesta: a mezőny legjobbja! rugdalták de szenzációsan mozgott, még hátul is besegített( na ott azért nem olyan hatásosan...)
Song: kissé lomha de szerintem tette a dolgát, Xavi a stabilitása aranyat ér az hogy egyben lassítja is a játékot hát az nem feltétlenül jó... a védősor: feltűnő gyámoltalankodás mellett azért állták a sarat Valdés kimozgásai rettenetesek, szerintem nagyon indiszponált volt.
össz: idegenben, borzasztó körülmények között biztos győzelem, javuló játék, javuló Messi, a tabella élén vagyunk, mi kell még?!
Igazából itt szerintem tévedés történt, mert én úgy olvastam, hogy az összes meccset, tehát a 100 %-át... így gyorsan el is határoztam, hogy félévente egyszer megyek át a másik oldalra maximum, azt is csak akkor, ha valami csúfos vereséget szenved a madridi gárda, vagy éppen egy lesgóllal nyernek az utolsó percekbe.visca el barca írta:jo kis meccs volt, mákunk volt a lesgóllal, meg azzal, hogy nem vertek gyorsan 3-at az elején. bár most egy kicsit szomoru vagyok, mert most olvasom, h meccsek 90%-át elcsalják nekünk a bírók és csak azért vagyunk első helyen.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"
"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Isten ad Isten elvesz, ami a Valencia ellen fordítva meglehetett volna és 1:0 után ellehetett volna húzni, az most fordítva történt meg.
Sevilla simán vezethetett volna akár 2-3 góllal is, de megúsztuk, meg jött egy lesgól is, s nyertünk. Nagyon hosszú a bajnokság az ilyen nyögvenyelős meccseknek nagy jelentősége van. Sikerült behúzni és ez a legfontosabb, Messi is betalált, úgyhogy megnyugvás lehet a mai.

Erről a meccsről inkább nem mondanék semmit, az időjárás miatt.
Amúgy nagyon nem tudunk kontrázni, Adriano meg befejezni, de hát mondom majd egy másik meccsen megnézzük, hogy állunk... de nagyon gyenge teljesítmény volt ez, nem volt itt ekkora különbség
A madrid nem is olyan rég így nyert bajnokságot,szal azt hiszem nem annyira hiteles a madridiaktól ez...visca el barca írta:jo kis meccs volt, mákunk volt a lesgóllal, meg azzal, hogy nem vertek gyorsan 3-at az elején. bár most egy kicsit szomoru vagyok, mert most olvasom, h meccsek 90%-át elcsalják nekünk a bírók és csak azért vagyunk első helyen.

„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola