Az a baj hogy ez FM-ben lehet hogy működne, de a való életben egy büdös fillért sem kapnánk ezekért a játékosokért, el sem tudjuk őket adni. Eleve az átigazolási díjak töredékét jó ha megkapjuk értük (lásd Suarez esete), de már ott megbukna a sztori hogy a játékosok nem akarnak elmenni innen, mert irreálisan magas bért kapnak, olyat, amit nyilván máshol nem fognak megkapni (megint csak Suarezt tudom felhozni, akinek idén is mi fizetjük a fele fizetését), tehát marad az hogy ránk rohadt kb mindenki és megvárod, amíg kifut a szerződésük, és ingyen elengeded őket. Haalandnak meg annál több esze van hogy egy ilyen Barcelonába igazoljon.vg99 írta: ↑2021.02.17. 14:24:07
Messire új csapatot már kár építeni,
Griezmannt dícsérhetjük, mennyit dolgozik, nem ide való,
Coutinho kevés,
Dembelének jobban feküdne egy rohanós csapat,
Piqué, Busquets, Lenglet meg kiégett.
Umtiti, Firpo, Fernandes, Braithwaite szerintem még cserének is kevés.
Tudom, hogy ez rengeteg név és elfogy a csapat,
de én már nem hiszek bennük,
a bérkeret 80%-a szerintem felszabadulna,
mégha kevesebb is a szponzor,
bőven lehetne igazolni, talán még 1 db Haaland is beleférne az ingyen igazolások mellé.
Persze tudom, még megszabadulni sem olyan egyszerű egyesektől, a csodás szerződéseik miatt. THX Barto!
Valóban tegnap nem dőlt össze a világ, mégis kijózanító volt, hogy egy messze vagyunk az elittől, és sok minden amiben bízunk, azzal csak áltatjuk magunkat. Mély a gödör, és még nem látni a fényt. Vannak ügyes gyerekek, de ez még kevés. Kemény évek várnak ránk..
Az így védekező Mourinho Realt vertük 5-0ra azzal hogy a támadók szélről bemozogtak és indításokat kaptak a vonalak között. Henry, Eto'o, Villa, Pedro, még Iniesta is rúgott ilyen gólt a szép időkben. Ehhez viszont nem csak passzolni kell tudni, hanem a támadónak (középpályás!) meg kell vernie 1 az 1ben a védőjét, hogy legyen helye adogatni, és legyen dinamika a támadásban. Most se ilyen jól cselező és passzoló kps, se támadó mozgások, se befejező ember. Nem végig szólózni és 20m-ket sprintelni kell a labdával amit De Jong néha megcsinál, hanem kimozgatni a védőket a pozíciójukból. Előbbit lefaultolják, utóbbit nem lehet. Erre gondolhatott Piké, hogy ne futkozzunk hanem labdajáratás legyen, Grizi meg nem érti, de De Jong se, pedig utóbbi lelkes és valszeg értelmes játékos is lehet.vidra írta: ↑2021.02.17. 13:20:37Néztem egy videós elemzést, ez is felvet egy tök jó taktikai dolgot:
A PSG a felezőtől kicsit visszább egy szűk sávban zárt, úgy, hogy a két vonal nagyon közel volt egymáshoz. Ez ugye a Barcelona középpályás, passzos játékát lenullázza. Tökéletes lehetőség lett volna viszont kihasználni a vonalak mögött lévő óriási területet (lásd de Jong 11-es), de nem passzoltak a beinduló embereknek, pl. Dembele-nek.
https://youtu.be/6OmQtTQ0r08?t=421
Ancelotti? Bielsa? Sztem találhatnánk megfelelő edzőt, jobbat mint Koeman, DEMessithebest írta: ↑2021.02.17. 11:16:08Azt viszont nem látom, hogy a jelenlegi piacon ki lenne az az edző aki gatyába tudná rázni a csapatot, és legalább egy minimális tekintélyt tudna parancsolni a srácoknak.
Szervezett játék. Ez az, ami a két csapat között leginkább látszott.
Akármelyik edző szívesen jöhetne, jó nevűek is, ha az elmúlt éveket nézzük van pénz igazolásokra, fiatalok és veteránok is vannak, van alapanyag dolgozni. A játékosaink vagy itt, vagy korábbi csapataikban, vagy legalább a válogatottban mutattak már valamit. (pénznél kivétel a covidos nyár)Messithebest írta: ↑2021.02.17. 11:16:08
Azt viszont nem látom, hogy a jelenlegi piacon ki lenne az az edző aki gatyába tudná rázni a csapatot, és legalább egy minimális tekintélyt tudna parancsolni a srácoknak.
És tudod, mi a legdurvább? Hogy ugyanazok a dolgok, amiket fél évvel ezelőtt leírtunk, és azóta is százszor leírtunk, ma is ugyanúgy érvényesek. Egy tapodtat nem haladtunk előre fél év alatt. Egy szemernyit nem lettek tudatosabbak a támadásaink, egy épkézláb helyzetet nem tudtunk tudatosan felépíteni. A PSG meg a kisujjából kirázott egy olyan kontrát, ahol fejben már mindenki előtt ott volt kirajzolódva az egész akció végkimenetele. Mi meg csak az esetlegességben bízunk. A begyakorolt játékelemek hiánya mind a támadásban, mind a védekezésben kiütköznek. Ahogy támadásban nem tudunk előhúzni egyetlen begyakorolt figurát sem, úgy védekezésben sem tudunk lereagálni egyetlen játékszituációt sem. Csak improvizálgatunk, teljesen felkészületlenül.
Kb százszor írtunk olyan hiányosságokról, mely egyértelműen edzői feladat.
Kean-nal kapcsolatban egyetértek veled. A kezezésnél nem.Nem azért mert nem érte a kezét, hanem mert általában ha a kéz nem keresi a labdát, akkor az nem kezezés. Sokszor nem tudod megúszni,hogy el ne találják, akár szándékosan, akár véletlen szituban. Nagyon nem helyeslem ezt a kezezés gyakorlatot, ami legfőképpen a bíró egyéni felgfogása szab meg.vinszentvega írta: ↑2021.02.17. 11:46:23Nem akarom levenni a felelőséget sem a fiúk, sem az edző válláról, de lássuk be, hogy az a két dolog, ami miatt nem nyúlt a meccsbe a bíró, az a mostani csapatunk hátában meg is forgatta a kést. Kean-t le kell volna zavarni a 43 percben a 4. sárgalapot érő megmozdulása után. Meg hát a kéz, az kéz volt... És szerintem a csóka pont a 16 ficakjában állt..(ezeket máskor szinte videózás nélkül lefújják... sárgalap+tizi).
Hogy miért bírozok, mert arra a szintre értünk, hogy minden egyes kis nyúansz számít.. Talán akkor kihúztuk volna egy 2-2 vel, ami a végeredmény tekintetében nem jobb, de találn könnyebben emészthetővé tette volna az idevágót...
Itt van Messi, ezért még (sajnos) nem ez a legmélyebb fázis.Kalapos írta: ↑2021.02.17. 09:15:29A Bayern elleni első bukta már 7-8 éve volt nem (4-0, 0-3)? Már ott eltörtünk, azóta egyszer kijött Luchonak a lépés, azon kívül megalázó bukták sora. De a rendszer nem változik, és nem is fog. Szerintem Xavi is azért nem jött vissza, mert tudta hogy nem változtathat, inkább megvárja míg teljesen kiöregednek az érinthetetlenek és csak utána jön új csapatot építeni. Messi is kedvtelen és csak ballag minden fontos meccsen, a többiek bénák de legalább futnak kicsit, ő meg valszeg látja hogy a többiek gyengék és elmegy a kedve. Így nem lehet kimenni a pályára, se neki se a többieknek, ez edzői hiba, csapatszellem és motiváció 0. Bukott gárda vagyunk.csababarca írta: ↑2021.02.17. 08:48:06Ez a csapat már megtört legkésőbb Liverpool után, a legkisebb komfortzónából való kizökkentés az összezuhanással jár.
Ezért kellene nyáron kigyomlálni a csapat nagy részét, főleg akik részesei voltak ezeknek a mészárlásoknak.
Sose fogják ezt tudni feldolgozni, ezeken túllépni.
Tegnap is azon imádkoztam, mondtam is faternak, hogy ezt vagy 1-1el lehozzuk mázlival, vagy ha kapunk még egyet, arra fognak rúgni 2-3 gólt még, mert mentálisan rottyon van a brigád, hitehagyott.
Tőlem lehet ajnározni a PSG-t, de ott a két playmaker nem játszott, az általunk többször lesajnált Verratti vezette komoly szinten a kp-t.
Persze ez a realitás, de ennek nem sok értelme van, menjen le a tavasz ezekkel a vicc emberekkel, nyáron meg próbáljunk megszabadulni tőlük (szerződésbontás, khm), és szétnézni az ingyen igazolható játékosok között.
A nyári egy deadline, ha jövőre is a vesztes mentalitásúak alkotják a magot, az rá fog szépen rakódni az olyanokra, akikben még lehetne kraft. (Araujo, Pedri, DeJong, Mingu, stb)
Olyan romlott a közeg, hogy csak na.
És itt óriási felelősége van Bartomeunak is, mert neki nyáron azt kellett volna mondani, hogy viszlát. Ehelyett a hatalomhoz való beteges ragaszkodásával olyan helyzetbe hozta a klubot, hogy fél éven keresztül gyakorlatilag nincs vezetősége a csapatnak.
Ha nyáron lemond, októberben lehetett volna új vezetőség, esetleg télen 1-2 kikukázott de friss játékossal lehetne valami javulás.
Ehelyett megint leégtünk a bl-ben, otthon törölték fel a padlót velünk.
Milan jó hasonlat, de a MU, a Pool, a Chelsea, a Real, az Arsenal az Inter, még a Bayern is, mindenki volt mélyen az utóbbi 15 évben. Egyszer fent, egyszer lent. Valaki még mindig mélyen van, valaki már felemelkedett. Mi nem hiszem hogy a süllyedés fázisban vagyunk, mert szigorúan nézve 6 éve mélyen vagyunk. Csoda hogy a bajnokságokat jó arányban behúztuk.
Szerintem mi a legmélyebb fázisban vagyunk jelenleg, ami még tarthat 1-2 szezont, aztán kezdődik majd a felemelkedés remélhetőleg. Bajnokságban is csak azért nem estünk vissza 4-5-6 helyre, mert a többiek is most gyengélkednek. Bízom benne hogy csak felfelé vezet az út a jövőben, de egyelőre nincs új a nap alatt, ez a trend, a valóság, amit látunk.
Hogy kire gondoltam? Hát írtam... Akárkire, aki nem hónapokat hagyott ki, aki nem csak a nagy arcával ordtozni tud, a másk fél sérülten áll szemben Euorópa egyik legjobb csatárával.Sem fizkaliag sem játékban nem tudja felvenni a versenyt.Piquenak annyi önkritikája sem volt, hogy belássa mekkora hülyeséget csinált.Koeman meg egy barom, aki lyesmit csinál, azt elhajtják még az NB II-ből is.Subinho írta: ↑2021.02.17. 09:39:48Sztem itt arra gondolt drobika, hogy Piqué gyakorlatilag fél éve sérült, első meccsen bedobni a PSG ellen ennyi kihagyás után egy edzéssel a lábában, nagy baromság volt. Dest meg eddig nem váltotta meg a világot, nem is nagyon játszott. Mingu sem a legjobb, de legalább játékban volt....ventiladors írta: ↑2021.02.17. 09:31:28Ja! én is jobbnak tartom az Alves-Puyol-Marquez-Abidal védelmet. De most nem ők játszanak a Barcában. Ha a Umtiti játszik az a baj, ha Robertó akkor az, Mingezának papírja van arról, hogy alkalmatlan. Araujo sérült. Mégis kire gondoltál?