Barca az Európa Ligában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
davi10
Llegenda del Barça

2022.04.14. 20:19:41

Feast4 írta:
2022.04.14. 20:10:51
ikajli írta:
2022.04.14. 20:05:49
Azért Mingueza jelenléte nem túl megnyugtató. Bízzunk benne, hogy Xavi tudja mit csinál!
Vagy Lenglet annyira gáz, hogy inkább berakja Arujot középre és kockáztat Gézával, mert a francia tuti halál.
Igen, eléggé meg van lőve a védelem. Még az jöhetett volna szóba, hogy Araujo megy a jobbosra, FDJ meg kh, de szerintem 1 éve nem játszott védőt.

Reméljük a legjobbakat, de most szerintem is ez a legésszerűbb 4 védős felállás, amit fel lehetett küldeni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Feast4
Director del Fútbol

2022.04.14. 20:10:51

ikajli írta:
Azért Mingueza jelenléte nem túl megnyugtató. Bízzunk benne, hogy Xavi tudja mit csinál!
Vagy Lenglet annyira gáz, hogy inkább berakja Arujot középre és kockáztat Gézával, mert a francia tuti halál.
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2022.04.14. 20:07:45

Nagyon kemény első félidőt kell nyomni nincs mese, menni kell végig, nehogy a végén egy buta gól elvegye a továbbjutást. Mindent bele FC Barcelona.
ikajli
Capitá del Barça

bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2022.04.14. 19:44:12

Hoppá! Mingueza lehet, hogy jó formában van, hogy Xavi rá merte bízni Kosticot. Azért ő erre nagyon szokott figyelni. (Vagy Araujo lesz kint, ki tudja.)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2022.04.14. 19:37:37

Ter Stegen; Mingueza, Araujo, Eric Garcia, Jordi Alba; Busquets, Gavi, Pedri; Dembelé, Aubameyang, Ferran Torres.
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2022.04.09. 10:21:19

csababarca írta:
2022.04.08. 20:14:51
Gyengék voltunk, de nem kaptunk ki, ez fontos.
Pontatlanság volt egész meccsen, nem találtuk a focinkat most 5-10 percre sem, sebaj van ilyen.
Szép ez a tavasz eddig, szavunk nem lehet.
Majd a visszavágón nyilván több kell, de nem aggódom.

Ferran betalált, nehezebb helyzetből, mint amiket ki szokott lőni a stadionból, ez már fejlődés.

Piquével mi lett? húzódás? Mondjuk full vakon volt, mondtam magamban hogy tuti részeg, mert amíg játszott elszórt 3-4 olyan labdát, hogy ember a közelbe nem volt úgy passzolt arra:D
Azért a németek se játszottak rosszul, illetve a bíró is kicsit megfoghatta volna a meccset, volt hogy estek keltek a játékosok és nem maguktól. Viszont a reklamálás is túl sok volt, egy-egy leshelyzet után öten álltak meg mutogatni. Szóval örülhetünk neki, hogy nem kaptunk ki.
Ebből a távolságból már lehet látni a kupát, szóval nem lenne szerencsés, ha jönne egy kis visszaesés és csomagolhatunk.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2022.04.08. 20:14:51

Gyengék voltunk, de nem kaptunk ki, ez fontos.
Pontatlanság volt egész meccsen, nem találtuk a focinkat most 5-10 percre sem, sebaj van ilyen.
Szép ez a tavasz eddig, szavunk nem lehet.
Majd a visszavágón nyilván több kell, de nem aggódom.

Ferran betalált, nehezebb helyzetből, mint amiket ki szokott lőni a stadionból, ez már fejlődés.

Piquével mi lett? húzódás? Mondjuk full vakon volt, mondtam magamban hogy tuti részeg, mert amíg játszott elszórt 3-4 olyan labdát, hogy ember a közelbe nem volt úgy passzolt arra:D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Peter
Director del Fútbol

2022.04.08. 18:34:51

Fejlődünk, hullámzunk, nagyot játszunk, majd szenvedünk. Tetszetős a tendencia, minden olyan természetesnek tűnik amióta Xavi kezében van a szakmai irányítás. Ez az EL remekül kiegészíti a bajnokságot, éppen olyan kihívásokat támaszt a csapat elé, amik a lépésről lépésre fejlődéshez szükségesek és elméletileg teljesíthetők is.
Pofont jó lenne elkerülni, de sajnos az is a fejlődés velejárója.
Nagyon szépen kirajzolódik, hogy mire képes a jelenlegi csapat, ha csúcsnapot fog ki és milyen amikor szenved.

Frankfurtban szenvedtünk. Gyengébb teljesítményt nyújtott az egész csapat, tónusosabban látszottak a gyengébb láncszemek. A Frankfurt igyekezett is élni ezzel a lehetőséggel.
Látszott, hogy vért is ittak meccs előtt, de csúcsragadozók hiányában csak veszélyeztetésig jutottak.

Ha a csapatunk nem teljesít egységesen kellő intenzitással és kreativitással, akkor támadásban veszélytelenebbé, védekezésben kiszolgáltatottabbá válunk. Azt pedig mindannyian jól tudjuk, hogy minden meccsen nem elvárható a maxolás senkitől sem.

Itt csatlakoznék is az előttem szólóhoz :
baas11 írta:
2022.04.07. 23:45:54
Jelenleg 10-11 fős az igazi ütős csapata nem több ! Ehhez Ansu Fati jöhet még max!
Kiemelve kezeljük azt, hogy jelenleg! Őszhöz képest valóban minden elvárást felülmúlunk, de nagyon kell a védelem szilárdítása, nagyon kell egy olyan Kessié akit Xavi okkal igazolt és egy harapós 9-es is!
Szüksége lesz ennek a csapatnak a jövő komolyabb kihívásai miatt plussz erőre, dinamikára, élességre.
Guille
Capitá del Barça

2022.04.08. 10:34:29

davi10 írta:
2022.04.08. 10:18:15
Adama szerintem ugyanazt hozta, mint eddig, nyert egy csomó 1v1-et, csak most nem volt körülötte jó a csapat, nem találtak embert a beadásai. Ő soha nem volt és nem is lesz húzóember valószínűleg.
Szerintem sem volt rossz Adama ahhoz képest, hogy csak 3 v. 1-eket kellett játszania. Ha erre rendesen rá tudnának segíteni a többiek, akkor lehetne belőle előnyt kovácsolni, kár, hogy nem tud passzolni.

Szentségtörés, de én így utólag Busit nem játszattam volna, hanem a helyén FDJ-t. Pont az ilyen rohanós csapat ellen fék Busi, védekezni már nem tud és nagyon látszott a körülményessége, ráadásul a támadásokban sem adott sokat. Az ilyen csapatok ellen jönne amúgy nagyon jól egy Kessié, mert tegnap azért párszor nullázták a védekezésünket, középpályáról meg szó sem lehetett a kontráiknál.

Nem rossz ez az 1-1 így utólag, bár nekem kicsit csalódás volt a meccs. A széleken rendben voltunk elöl, de mindenki más gyengén játszott, iszonyatosan pontatlanok voltunk, mintha fejben nem lett volna felpörögve a csapat. Olyan tagok, mint Jordi, Araujo, Pedri is nagyon maguk alatt teljesítettek, akik az utóbbi időben csúcsformában tolták.

Otthon be kell húzni mindenesetre, és akkor senkit sem fog érdekelni ez. Nem lehet mindig nyerni.
davi10
Llegenda del Barça

2022.04.08. 10:18:15

Rossz volt a csapat, rossz volt a pálya, a bíró összevissza (vagy épp sehogy) fújkált, a szurkolók is idegesítően szurkoltak, szenvedős volt ez a tegnapi. El lettünk kényeztetve :D
Az eredmény nem rossz, úgy meg pláne, hogy nem volt olyan sok választási lehetőség, Xavi sem hülye, Araujo-ra szükség volt a szélen, ezért jöhetett Lenglet is. Előre meg nem volt se Depay, se LDJ, nem nagyon volt választási lehetőség. Nem tudom hibáztatni, amiért nem kockáztatta meg Géza és BW játékát.

Adama szerintem ugyanazt hozta, mint eddig, nyert egy csomó 1v1-et, csak most nem volt körülötte jó a csapat, nem találtak embert a beadásai. Ő soha nem volt és nem is lesz húzóember valószínűleg.
Vakmacska írta:
2022.04.08. 04:48:25
Nekem egy kérdésem lenne: nekünk mikor lesz ilyen fanatikus szurkolótáborunk?
Frenetikus volt, ahogy végigszurkolták a meccset.
Soha, a Boixos ki van tiltva, és sokkal inkább vagyunk turistalátványosság, mint a Frankfurt vagy a Galata. Valami alakulgat a kapu mögött, de nem valószínű, hogy ilyen szintre eljutna nálunk a szurkolás. A spanyoloknál meg szerintem ennyire nem is divat, nem is tudnék így fejből egy híres-hírhedt ma is aktív spanyol szurkolói csoportot mondani. A Boixos is a hírek alapján már inkább bűnszervezet, mint szurkolói csoport :D

Bár az a tv-n keresztül is átjött, hogy sokkal jobb a hangulat a Camp Nou-ban, mint pár éve.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2022.04.08. 09:51:39

Elég gyenge volt,de ilyenek azért várhatóak.
Valaki írta 1-2 hónapja hogy felfelé ívelünk, és ezt nem úgy kell elképzelni hogy minden meccsen gálázunk, hanem lesznek jobb és rosszabb meccseink is, és a jobbak száma szép lassan növekszik. Most a sorozatos gála után jutott 2 gyengébb, szóval jó úton haladunk, különösen ha azt nézzük hogy az egyik győzelem lett így is, a tegnapin pedig régen az ilyen meccsek végződtek 3-0-val, ehhez képest megint sikerült kiegyenlítenünk.
drobika
Entrenador del Barça

2022.04.08. 09:32:35

A látottak alapján az eredmény, amit elértünk jó. Otthon azért egy német csapat ellen, nem igazán engedhetjük majd meg, hogy ne a legjobb kezdővel álljunk fel. Legalábbis a jelenleg legjobb formában lévőkkel kell kimenni. Tegnap nem voltunk jók, szerencsénk is volt. Könnyen kaphattunk volna ki, ami a visszavágóra nehezebbé tenné a dolgokat. Nem lehetünk minden meccsen top formában, ezt ne várjuk el még! ( Bár elvárhatnánk :) )

FDJ és Dembi beállásával azért változott a kép, Őket nyomatni kell nincs mese. Kicsit neheztelni azért lehet, mert a kiállítás után nagyobb lehetett volna a tűz a győzelem megszerzésére, főleg úgy, hogy a németek nem álltak be szigorúan bekkelni. De hát ez van... Innen kell hozni, ami azért nem lehetetlen feladat.
Cseri
Entrenador del Barça

2022.04.08. 07:33:58

baas11 írta:

Jelenleg 10-11 fos az igazi ütős csapata nem több !
Nem volt jó meccs,de azé' rögtön fosozni :)) (Nyilván a billentyűzet viccelt meg!) :)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Vakmacska
Llegenda del Barça

2022.04.08. 04:48:25

Nekem egy kérdésem lenne: nekünk mikor lesz ilyen fanatikus szurkolótáborunk?
Frenetikus volt, ahogy végigszurkolták a meccset.
bence0330

2022.04.08. 01:03:38

sansz írta:
2022.04.08. 00:44:37
Viszont Araujoval nagyon nem vagyok kibékülve szélen, ilyenkor mindig Laportára gondolok, aki a barcaimádó Emersont azonnal eldobta.
Adama miért épült így le? Az első meccsein fantasztikus lendületet hozott, most meg alig kap perceket, ha igen, akkor lótúró a játéka. Depay sérült megint? ősszel, amíg nem volt sérült, egyedül hozta a gólokat, nem értem mit akar tőle a klub(vagy miért akarja ilyen látványosan elküldeni?)
És továbbra is aggaszt, hogy Kessié hova fog jönni. FDJ az elmúlt két idényben a legjobbunk volt, most meg egy Gavi csere.. Nagyon remélem,hogy nem közéjük jön Kessié, hanem Busit váltja le, de nincsenek jó érzéseim.
Szerintem nem lesz gond, otthon verni fogjuk a németeket, de ráférne meccs közben a csapatra egy B terv az ilyen ellenfelek ellen. Oké, ma a gólhoz Dembele és FDJ kellett, de maga a játékunk nem változik ezekkel a párosokkal. Ráadásul FDJ és Gavi azok a játékosok pont,akik 90percet is simán végighajtanak, nem FDJ az akit nagyon rotálni kéne szerintem. Lassan hajlok bunga véleménye felé, mintha nyáron nem bánnák Laportáék,ha valaki elvinné..?
Egyetértünk, szerintem sem lesz gond, elpfordul ilyen meccs. :) A gól legalább igazi szép összejátékból született, még ha az egyetlen ilyen is volt kb 90 perc alatt. :D

Araujo ugyanazért került szerintem a szélre, mint a Madrid ellen Vini esetében: onnan jött a fő veszély, ott a legjobb játékosuk, ráraktuk 1v1-ben, és kb azért működött is. És onnan is beért többször középre, a 84. perc végén volt egy vérfagyasztó jelenet, mikor látszólag tökéletesen ugratták ki a frankfurtit, erre jött egy bí-bíp, és a semmiből Araujo úgy érkezett meg lehetetlennek tűnő hátrányból, hogy élmény volt nézni, bárki más van ott, akkor sima gól emberhátrányban...

Adamánál szerintem szerencse kérdése... nem hinném, hogy lépült volna, Dembélé egyszerűen jobb focista,, így ő kap több lehetőséget, amikor meg mégis játszik, ő megcsinálja a cseleit, bead, aztán a szerencse kérdése, hogy lesz-e belőle gól. Az első pár meccsén sorjáztak a gólpasszok, mostanában meg nem jönnek be.

Depay sérült, keretbe sem került, én azt tippelném, hogy nem is volt ő rendben a visszatérése óta sem.

FDJ-ot Gavi cseréjének nevezni enyhe túlzás, stabil kezdő, az egyik legstabilabb, most egy meccsen volt Gavi cseréje, mert nagyon helyesen rotálták (sokat játszik, és a válogatottban is tovább fárasztották...). Gavi a 4. számú középpályás egyértelműen,. ő a csere. 4-5 meccsenként Pedrit és Busquets-et is kirotálja Xavi, és tőlük sem akar megválni. :) Nem kell aggódni.
Kessiével szerintem is sokan leszünk kicsit, de majd többet rotálunk, ilyen intezív játéknál nem fog ártani.

Ez a meccs amúgy most nem volt rendben. Én azt láttam, hogy teljesen megrettentünk a nekünk rontó németektől, és visszanyúltunk az elmúlt évek remegős, lassú, tötymörgős automatizmusaihoz, amiket Xavi már majdhogynem kiölt, de stresszhelyzetben még vissza-visszakúszik (köszi Koeman és a többi kompetens előd).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
sansz
Entrenador del Barça

2022.04.08. 00:44:37

Chino írta:
2022.04.07. 20:13:14
Szerintem jó kis kezdő, kellően rotált, de nem gyengült komolyan a gálakezdőhöz képest.

Kíváncssi vagyok, hogy most melyik meccs jön. Amikor kidolgozunk és kihagyunk ezer helyzetet Torres-szel a az élen vagy nagyon hatékonyak leszünk. Xavinál szinte csak ez a két vghlet létezik.
Hát utólag könnyű okosnak lenni, de ez a nagyon gyenge játékkal, szerencsével kiszenvedett döntetlen lett. Hullámvölgy ez, de persze nem tragédia, mindenki lehúzta a másikat, ki kell ebből kecmeregni,mert nem lesz örökre mázlink. Xavi azért tud hatni a többségre, nem lesz ezzel gond.
Viszont Araujoval nagyon nem vagyok kibékülve szélen, ilyenkor mindig Laportára gondolok, aki a barcaimádó Emersont azonnal eldobta.
Adama miért épült így le? Az első meccsein fantasztikus lendületet hozott, most meg alig kap perceket, ha igen, akkor lótúró a játéka. Depay sérült megint? ősszel, amíg nem volt sérült, egyedül hozta a gólokat, nem értem mit akar tőle a klub(vagy miért akarja ilyen látványosan elküldeni?)
És továbbra is aggaszt, hogy Kessié hova fog jönni. FDJ az elmúlt két idényben a legjobbunk volt, most meg egy Gavi csere.. Nagyon remélem,hogy nem közéjük jön Kessié, hanem Busit váltja le, de nincsenek jó érzéseim.
Szerintem nem lesz gond, otthon verni fogjuk a németeket, de ráférne meccs közben a csapatra egy B terv az ilyen ellenfelek ellen. Oké, ma a gólhoz Dembele és FDJ kellett, de maga a játékunk nem változik ezekkel a párosokkal. Ráadásul FDJ és Gavi azok a játékosok pont,akik 90percet is simán végighajtanak, nem FDJ az akit nagyon rotálni kéne szerintem. Lassan hajlok bunga véleménye felé, mintha nyáron nem bánnák Laportáék,ha valaki elvinné..?
Z.Chris
Jugador d'estrella

2022.04.08. 00:28:13

baas11 írta:
Ma csak azt nem értem miert nem Depay játszott ?
Sokkal jobban feküdt volna egy ilyen erőszakos ellenfél ellen !
Sérülés miatt a keretben sem volt Depay.
baas11
Entrenador del Barça

Hat nem nagyon álltunk bele ebbe a mai mecsbe… sem fizikailag sem sebbessegben sem semmiben , lazaság volt ….es igy rengeteg rengeteg hiba a legjobbaktól is !
A gól viszont parádés volt ….. viszont azt is mutatta mar nem először higy ha “ gála “ kezdobol - Alvest leszámítva- csak 2-3 embert kicserél Xavi, mar jóval “gyengébbek” vagyunk osszbe!
-
Jelenleg 10-11 fos az igazi ütős csapata nem több ! Ehhez Ansu Fati jöhet még max!

-
Ma csak azt nem értem miert nem Depay játszott ?
Sokkal jobban feküdt volna egy ilyen erőszakos ellenfél ellen !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
vidra
Entrenador del Barça

2022.04.07. 23:27:32

Kemény meccs volt hajtós, kemény ellenfél ellen. Fél éve ez a meccs elment volna 3-0-ra, most hoztuk 1-1-re, várom a folytatást. Nem voltunk jók, de küzdöttünk. A végére leültünk, mint az iszap, megmerevedtünk.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2022.04.07. 22:59:40

Ez elég gyászos volt.. 10 ember ellen menni kellett volna a győztes gólért.. az első félidő alapján meg az x is hízelgő.. #-o
,,Azt hitted, hogy mi történt."
abreu
Jugador d'estrella

2022.04.07. 22:59:33

Erdekes meccs volt, en nem tudtam mire kell h szamitsak, nem is tudom hova tenni.
Igazabol alap dolgok nem jottek ossze a meccs nagy reszeben, kb az egesz csapat az utobbi meccsek atlaga alatti teljesiutmenyet hozta, de hat ilyen is kell.
Az eredmeny szerintem realis. Ez egy nehez idegenbeli meccs volt sok-sok nehezito tenyezovel.
Viszont en szerintem az is a fejlodesunket mutatja h ennek ellenere sem tudtak felulkerekedni rajtunk.
Igazabol Frankfurt is hatul meg kozeppalyan volt eros, elol nem sok vizet zavartak.
En azt gondolom hogy hazai palyan elkenjuk ezt a Frankfurtot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára abreu 2022.04.07. 23:00:13-kor.
Cseri
Entrenador del Barça

2022.04.07. 22:56:45

Nagyon gyenge meccsünk volt. Szinte az egész csapat flop volt. Sokszoros válogatott játékosok így lefagyjanak a nemzetközi porondon, számomra érthetetlen. Visszavágot bekell húzni!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Chino
Llegenda del Barça

2022.04.07. 20:13:14

Szerintem jó kis kezdő, kellően rotált, de nem gyengült komolyan a gálakezdőhöz képest.

Kíváncssi vagyok, hogy most melyik meccs jön. Amikor kidolgozunk és kihagyunk ezer helyzetet Torres-szel a az élen vagy nagyon hatékonyak leszünk. Xavinál szinte csak ez a két vghlet létezik.
Forca Barca!!!!
bence0330

2022.04.07. 19:52:01

El kellett dönteni, ki az igazi méregfog, úgy látom, Xavi Kosticot látta annak, odatette Araujot. Ez most mondjuk nem ugyanaz az eset, mint Vininél, Kostic inkább a beadásokban zseniális, meg a távoli lövésekben, ahogy Feast is írta, szóval érdekes lesz. Kamada marad akkor támadásban középen-jobboldalt, aki igazán számít ő nagyon jól folyatja át a kontrákat, remélem a két lassabb középső védőnk mellett nem söpörnek el a vezérletével. Bár szerintem fogunk kontrából kapni egy gólt ma, de vágunk is rá 3 körül.
Válasz küldése