2021.08.30. 17:36:30
Megnéztem a meccset. Röviden összefoglalva ez két ugyanolyan szintet mutató csapat volt, ahol elöl nálunk kicsit jobb volt a minőség, Alena ha belövi a ziccert, jogos 2-2 lett volna.
Egy szomorú, és egy pozitív dolgot szűrtem le magamnak, akkor is, ha a fórum 99%-a nem ért velem egyet, és megértem, de ez van, én így érzem. Pedri hiánya nagyon tetszett (ez negatívum, mert amúgy mindig ott lesz majd), még ha pont egy gagyi SR is pótolta. Nyilván bárki más esetén (Gavi, Nico, Puig, Cou, Demir, de akár Pjanic) sokkal jobban örültem volna, és tiszta lett volna az örömöm, SR nyilván a Barca-szint alja, de legalább próbálkozott, ment, odaért, még gólt is lőtt, stb. Szemben azzal, amit Pedri tél óta csinál, hogy ügyesen fedezi a labdát, tényleg nemigen hibázik, és eltalálja a tőle 5 méterre álló játékost, és két meccsenként ad egy jobb ütempasszt, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Ez aranyos, meg stabil, meg minden, de én nem ezt akarom látni gyerekkoram óta gyorslábú, kreatív középpályásokból álló csapattól.
A pozitív az volt, mikor bejött Nico és Gavi, főleg, hogy együtt. Emberek, néhány villanásuk olyan volt, mintha 10 évvel korábbi meccset néztem volna. Oké, a rutinjuk nincs még meg ahhoz, hogy visszahozzák a Xavi-Ini középpályát, de a labda kb azzal a tempóval tudott járni. Nem kell levenniük, kettőt fordulniuk, erdei troll módjára vakargatni a fejüket, hogy mitévők legyenek,és megjátszani valami evidens passzt, mint már Busi, de akár ebben a tekitnetben Pedri és DJ is, akik egész más kvalitásokkal rendelkeznek - hanem egyik pillanatban még itt van a labda, a következőben meg már mindketten hozzáértek és valahol egész máshol. Élmény volt nézni. Pedig Nico profilja nem is feltétlenül ez, ő inkább egy Rodri-utánzat, de még benne is annyi technika és gyorsaság van, hogy hihetetlen. Egy Nico-Gavi-Puig-nál kicsit összeszokással szerintem simán járna olyan tempóban a laszti, mint egy Xavi-Ini-Businál. Simán. Nem akarom megtippelni, milyen szintet hoznának, lehet, hogy nem lenne elég, de maga a labdajáratás tempója döbbenetes lenne, még egy ilyen [auto_cenzúra] meccsen is lenne mit nézni és felhördülni néha.
Griezmann szépen adja már át a helyét Demirnek. Kell majd neki 1-2 meccs mire megszokja a légkört, de utána adna nekünk örömöt rendesen. Borzalmas volt az egész produkciója, végre kapott egy kicsit a közönségtől is. Nem szidnám, mert ennyit tud, de pl nem hajlandó elmenni sem, amiért már szidhatom. 9-es helyen használható lenne, de oda megvannak jobb opciók. Tőle két nap alatt meg kellene szabadulni, de bármi áron...
DJ meg zseniális volt. Araujo is, a gólban kicsit talán benne volt, de azon kívül olyan közbelépései voltak megint, hogy a közönség úgy felhördült, mintha Depay ollózott volna egy gólt elöl.
Emerson még mindig gyenge, de már mutatott életjeleket az előző fellépéséhez képest. Kicsit még nagy rá a mez, szerintem belenő, a Betisben jó volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy