mess2009 írta: ↑2021.10.25. 22:56:28
Rivaldo11 írta: ↑2021.10.25. 14:06:21
Még egyszer : Lehet a kerettel takarózni, de meg kell nézni mit csinál Lucho a válogatottal. Valami hasonló stílus, és irányvonal kell nekünk is. Ehhez elsősorban edző kell. Ordít a szitu Xaviért.

igen, lehet és kell is.(takarózni) Lucho kerete erősebb , ilyen egyszerű. azt meg végképp nem értem, honnan ez az ordító?! Xavi - várás...mégis mire alapozva? a tiki-taka korszak emblematikus játékosa(!) volt, edzőként még gondolom az a bizonyos tojáshéj ott viríthat a hátsóján, arról nem is beszélve, hogy ő maga is tudja azért ódzkodik - egyelőre.

Megelőzött a kolléga, én is azt szerettem volna kérdezni, hogy pontosan hol és mitől erősebb Lucho kerete. A Barcás játékosok hirtelen erősebbek lesznek ott, ez mondjuk tény. 

De nálunk minden poszton jóval erősebb játékosok vannak, kivéve most talán a jobb oldalo védőt és szegény TS-t, aki mostanság tényleg csak középre menő lasztikat kap el néha.
Arról nem beszélve, hogy a fél barcelónai gárda ott van a válogatottban, és remek teljesítményeket rak le. Az itt fél éve 0 Pedri remekül játszik, Busquets egész más ember, Garcia remekel hátul, Gavi is kicsit jobb. Még talán Alba is, bár rá itt sem lehet szerintem panasz. És ezek még csak egyének voltak, csapatszinten 2 nap alatt felépíti azt, amit Koeman bő egy éve ígérget - szervezettséget. Gavit új játékosként is kb 2 nap alatt illesztette be a rendszerbe. Félelmetes.
Egy mentség van ilyen szempntból talán, a válogatottnak kicsivel gyengébb ellenfelekkel kell szembenéznie, egy BM-hez és Reálhoz képest mindenképp, és kisebb a nyomás is rajtuk. De ettől még a pályán látottak rettenetesen világítanak Koeman sötétsége után.
Xaviról meg annyit, hogy tojáshéj ide vagy oda, megtanított pár arabot úgy focizni pillanatok alatt, olyan szervezett egységbe ültetve, hogy élmény nézni a játékukat, és nagyon eredményes is. Hihetetlenül tudatos. Meg lehet nézni bármelyik meccsét, néhol az egész is fent van, keress rá szerintem, és meglátod, miért várják/juk annyian. Nyilván egy Liverpool-BM meccshez képest ez lassított felvétel, de ha ezt 11 sokkalta jobb játékossal gyorsabb játékkal meg tudja tenni, elkezdhetünk felfelé emelkedni, és minimum szép focit látni újra, de az alapokat biztosan le fogja tenni.
Ezt a tiki-taka-rossz mantrát meg el kell engedni, egyrészt szerintem önmagában is tudnánk még azzal BL-esélyesek lenni megfelelően átadott játékkal és megfelelően kialakított kerettel (nem Vidalokkal), de amit Xavi játszat, az százszor direktebb foci már, Ten Haag-éhoz hasonlít jobban. Talajon, villámgyorsan, technikásan, de a támadásokat már gyorsan fejezi be. Nincsenek letáborozások, max néha, gyors felfejlődés, aztán vagy kis játékkal betörni, vagy ki a szélre, szélről bepassz, vagy átlövés. Mindezt erőteljes, jól szervezett presszióval vegyítve. De annyira tudatos és rendszerszerű az egész, amilyet ritkán látni, tehát az már látszik, mennyire jó pedagógus.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy