Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Kintaro
Barça B

2012.08.30. 12:35:28

barcami írta:Azért, mert képes volt a 3 hazai kupát elnyerni bő 1 éven belül.
'Újra el kell kezdeni dolgozni az eredményekért', hogy mert a 14 cím után a nulla kicsit erős visszaesés lenne.
Ez a 3 párharc, ami a levesbe megy (Chel-cl, RM-laliga, RM-sc), szóval az elemzésen túl jönnek a száraz tények.
Azért ez messze van a "kezd átbillenni a mérleg nyelve" szitutól.
barcami
Jugador del Barça

2012.08.30. 12:33:33

Azért, mert képes volt a 3 hazai kupát elnyerni bő 1 éven belül.
'Újra el kell kezdeni dolgozni az eredményekért', hogy mert a 14 cím után a nulla kicsit erős visszaesés lenne.
Ez a 3 párharc, ami a levesbe megy (Chel-cl, RM-laliga, RM-sc), szóval az elemzésen túl jönnek a száraz tények.

Kintaro írta:
barcami írta:Egy valami biztos: eredményesség terén kezd átbilleni a mérleg a Real felé.
Miért is?
splinter
Jugador del Barça

2012.08.30. 12:26:31

Utálom, az olyan hozzászólásokat, amikben arról van szó, hogy mit kellene tenni, változtatni a taktikán, játékstíluson, de most sajna én is egy ilyet írnék:
Mind az Osa, mind az RM elleni mérkőzésen( de ha jobban belegondolok, az előző szezonra is jellemző volt), hogy a védőink mögé belőtt hosszú indításokkal rendre problémák vannak, (ezek 90 % bol kapunk is gólt). Ez részben az elől ragadt, támadó-hátvédjeink miatt, részben pedig a egyik-másik védő dekoncentráltságából adódó hibás les-technika, taktika... Ezen (is) van mit fejleszteni még....
Kintaro
Barça B

2012.08.30. 12:23:58

barcami írta:Egy valami biztos: eredményesség terén kezd átbilleni a mérleg a Real felé.
Miért is?
barcami
Jugador del Barça

2012.08.30. 12:19:25

Egy valami biztos: eredményesség terén kezd átbilleni a mérleg a Real felé.
Attól tartok, hogy nagyon rögös út fog vezetni a következő címünkhöz, kupánkhoz. Bármelyik, bármikor legyen is az és nem feltétlenül a Real miatt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.30. 11:52:34

miihiivel sok mindenben egyet értek, meg Barcaman1993 is írt okos dolgokat.
S itt megjegyezném, hogy klasszikusokon szerepelt Keita-Busi egyszerre a pályán, nem véletlenül :wink:

A RM visszaállásáról meg az a véleményem, hogy 1; val az edző látja milyen fizikai állapotban van a csapata
2;Mourinho is tudta hogy benne van a kontra lehetőség a mi játékunkban, pl Tello érkeztével
Lassan jársz tovább érsz gondolat volt Mourinhotól és bejött neki, logikus is volt, gyorsan tudnak támadáshoz felfejlődni még ha 10 emberrel is van az ellenfél meg lehet ezt húzni.

Na de rólunk meg az a véleményem, pont amiket Mourinho alkalmaz meccsszituk, azok nem működtek nálunk, s nem volt egy jól felépített meccsstratégia.Írtátok elejét megnyomják, nem tudtuk???De tudnunk kellett volna, de iszonyat kényelmesen kezdtünk.S pont emiatt nem lehet azt mondani mi adtuk oda, meg nem érdemelték meg stb...Tudtuk hogy 1 gólos előnyben vagyunk, ehhez mérten kellett volna felépíteni a meccset, nem sikerült ráadásul már az elején elmehetett volna nagyon a hajó szerencsénkre Messi visszahozott minket a meccsbe.

Sajnos ami sokáig jellemezte a csapatot hogy tökéletes védekezik, s már az ellenfél térfelén megszerzi a labdát, mert pörög mindenkis nincsenek elcsúszások, az már tavaly is döcögött, s ez nem belső védő probléma.Puyol persze jó lenne, mert az a nyugodtság, s egyéniség ami őt jellemzi nagyon kell az éles szitukban, de egyszerűen a csapatvédekezésünk haldoklik.Szélső védők holttérben, Busquets gyengén kezdte az idényt.Pedro-Alexis védekezés munkáját ezért szoktam kiemelni, mert az nagyon kell, miután a többiek kevésbé teszik doa magukat.

Tito szerintem is amit lehetett meghúzott a cserékkel, de úgy érzem vannak továbbra is olyan dolgok amiket "áthoztunk" a tavalyi szezonból, s a védekezés kevés.

Hétvégén megint jó erőpróba, Valencia egyik erőssége szintén a széljáték, hiába mondjuk azt hogy tartottuk a labdát a Real ellen is 10 emberrel, sőt helyzetünk is volt, ez mindenki ellen meglesz, arra meg nem lehet alapozni hogy majd többet rúgunk mint kapunk, azok az idők már rég elmúltak, védekezés kell a sikerhez.
Kép
Kép
Kép
jenooo
Madridista

2012.08.30. 11:47:15

Lehet, hogy csak én látom így, de a lövésén kívül 1-2 passzra emlékszem, de nekem a játéka semmi extrát nem mutatott. Lehet, hogy én nem figyeltem eléggé, de nekem így tűnt.
Mondjuk én sem gondoltam semmi extrára, de szerintem azalatt a 10 perc alatt amit lehetett, azt megtette. Agilisen mozgott, volt 1 nagy ziccere is, illetve 1-2 nagyon szép lefordulása (2 ember között), illetve egyszer szépen betette talán Benzemának a labdát a 16-oson belülre, csak abból végül nem lett semmi. Labdát csak 1-et szórt el, ha jól emlékszem, viszont volt egy szép becsúszó szerelése (azt hiszem Xavi-tól vette el a labdát). Persze ebből messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen 10 perc az 10 perc, de mindenesetre biztató kezdés, tekintve, hogy hétfőn érkezett és gyakorlatilag még csak 2 edzésen vett részt a csapattal.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.08.30. 11:38:55

jenooo írta:...
A mondandód nagy részével egyetértek. Úgy gondolom a 2 meccs alapján nekünk kellett volna behúzni a trófeát, de ha tegnap 5-6 gólt kapunk, akkor se szólhatnánk semmit. Valdes szidásáról nem is mondok semmit. Akkor is nevetséges volt, ez a meccs után meg pláne. Azt hiszem bizonyított eleget a kétkedőknek ezen a meccsen. Az, hogy Modric jól mutatkozott-e be, azzal már nem igazán értek egyet. Lehet, hogy csak én látom így, de a lövésén kívül 1-2 passzra emlékszem, de nekem a játéka semmi extrát nem mutatott. Lehet, hogy én nem figyeltem eléggé, de nekem így tűnt.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
miihii
KHAL

2012.08.30. 11:34:57

Fájt nagyon ez a tegnapi meccs. A mérkőzés közben mérges voltam,utána annyira nem voltam elkeseredve,de ma vhogy igen rosszkedvűen ébredtem.Felidéztem a dolgokat és nagyon bosszant ez az egész.

A meccs kezdése még oké,megszoktuk,h nem a kezdő sípszótól pörgünk,ami ugyan nem tetszik és kezdeni kellene végre ezzel vmit,de általában belefért.Csakhogy most a 36. percig kellett várnunk,amíg jelét adtuk,h ott vagyunk a pályán.Teljes blokk alatt volt az egész csapat addig.Kevés mozgás,egy hónapra való eladott labda,se a körömpasszok,se a kiugratások nem értek célt.Kifejezett támadójátékunk nem volt,mivel el sem jutott rendszerint odáig a zsuga.A kp árnyéka volt önmagának,így nem tudtuk megrázni magunkat,hátul meg egyenesen bohózat,amit csináltunk.Bár inkább tragikomédia.Ahányszor előrevágták a labdát,nyomták a kiugratásokat,menetrend szerint hibáztunk és mind potenciális gólszerzési lehetőség volt.Botrányos helyezkedések,amatőr hibák jellemezték a hátsó alakzatot,így megköszönhettük,h nem döngöltek a földbe minket fél óra alatt.Aztán még a kiállítás is tetézte a bajokat,így felkerült a hab is a tortára.

Aztán lassan elkezdtünk éledezni,ez volt az ominózus 36. perc eseménye,egy épkézlábnak tűnő,végigvitt támadás.Majd jött Messi,aki némi reménysugarat gyújtott a komor éjszakában.Kis túlzással rosszkor jött a szünet nekünk.A másodikban meg ráült az eredményre a reál,mi meg próbáltunk előre menekülni,így kezdett hasonlítani a játék képe a megszokott Klasszikusokéra.Ami még mindig nem azt jelentette,h jól toltuk,mert továbbra is szenvedtünk,de már azért alakult a molekula,jóval nagyobb önbizalommal játszottunk (igen,ez már emlékeztetett a játékra).Helyzetekben igaz kevésbé mutatkozott meg,de az a 3-4,ami megvolt,az elég is lehetett volna még így is a kupagyőzelemhez.De sajna ez egy ilyen meccs volt,ahol nem sikerült semmi.

Nem túl sok pozitív teljesítményt lehet megemlíteni.Nekem Alba játéka tetszett,agilis volt az első félidőben is.Aztán Masc az őrületes hibája után egészen biztosan állt a lábán.A beszálló Montoya is a jobbak közé tartozott sztem (pláne ha a végén nem izgulja el a ziccerét).És még ide sorolnám VV-t is,mert ahhoz mérten,ahányszor teljesen kiszolgáltatottá tettük,rendben tette a dolgát.A gólokról pedig nem tehetett.

Titonak fel volt adva a lecke,mert kábé negyed óra után egy komplett szoftverfrissítést kellett volna csinálnia a teljes csapaton,annyira kergebirkák voltunk.Majd ugye kettő mínuszban,emberhátrányban okosan kellett belenyúlnia a meccsbe és sztem nem döntött rosszul.Behozott két védekezőbb srácot,de ha gólt akarsz lőni,ahhoz kell a labda,így teljesen érthető.Tello a végén még jó ötletnek tűnt,csak sajnos addigra annyira visszahúzódott a reál,h nem igazán tudtunk élni a gyorsaságával ennyi idő alatt.Song cseréje bátor húzás volt,én nem biztos,h pont most dobtam volna be a mélyvízbe,amikor égetően fontos volt az összeszokottság,h a létszámhátrány ellenére tartsuk a lasztit.De nagyon kellemes meglepetés volt,őt is a pozitívumok közé teszem,nagyon jó benyomást tett rám.

Egy rohadt nagy pofont kaptunk,adtunk magunknak,de bízom benne,h még időben ahhoz,h észbe kapjunk és fenntartsa a motivációt,figyelmet.És nem mellékesen ezzel a keserű ízzel a szánkban ismét emlékeztetjük magunkat,h mennyire savanyú lesz a szőlő,ha nem adunk bele apait-anyait,h lenyomjuk a blankókat.És h a játék a kezdő sípszóval indul,nem fogják megtenni azt a szívességet,h az ellenfél seggbe dugott lábbal megvárja,amíg kegyeskedünk megérkezni a meccsbe...

A reálnak meg gratula,mert parádésan tolták az első félidőben,megérezve a lehetőséget,amivel éltek is és élvezték a játékot.Igaz,h kicsit betoji dolog volt ennyire átadni a terültet és visszazárni a másodikban,aminek köszönhetően kicsi híja volt,h ne égjenek meg,de ezen az estén ez nem akart bekövetkezni.Hozzáteszem nem is szolgáltunk rá...

És ilyenkor kicsit felderengenek a mi lett volna ha kezdetű mondatok,h HA Messi beüti a negyediket az ajtóablak ziccerében,amiből fordulva jött az ő másodikjuk és HA VV elvágja a francba a zsugát vajon mennyiben másképp alakult volna... De ezeknek nincs értelme utólag,mivel ez így történt meg és sajnos vmilyen szinten öngyilok lett a Szuperkupából.Pedig milyen szépen indult...

De mától előre nézni és a Valencián ki kell köszörülni a csorbát,mert a bajnokság fontosabb és tartani kell az 5 pont fórt.

VAMOS BARCA! (De azért egy nagy koki mindenkinek a tegnapiért!)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2012.08.30. 11:41:06-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
jenooo
Madridista

2012.08.30. 11:33:20

Elnézést, hogy ide írok, de a másik topik zárva van.
Szóval a meccsről:
Valóban szerencsétlenül kezdtetek azzal, hogy Alves megsérült a bemelegítésen (lehet tudni, mi a baja?), viszont nem értem, hogy miért Adriano kezdett Montoya helyett. Sokan mondják, hogy "odaadta a Barca a Realnak a kupát", meg "köszi Valdes", de nem igazán értem. Oké, hogy volt egy Valdes baki az odavágón, meg Mascherano elég nagy luftot rúgott, de azért az érem másik oldalát is érdemes alaposan szemügyre venni. Ha Higuain a 4 helyzetéből nem csak egyet vált gólra (ami azért Valdesnek is köszönhető), akkor szerintem minden elvakultság nélkül kijelenthető, hogy 3-0-al, 4-0-al is fordulhattak volna a felek. Az már egy más kérdés, hogy a 100%-os ziccerek kimaradtak, a felívelt labdából történő megindulások meg bementek. Mindenesetre a Barca még ígyis a lehető legjobban jött ki az első félidőből, hiszen 2-1 lett, 3-0 helyett (akárcsak a Madrid az odavágón 4-1 helyett 3-2). Ezért nem nagyon értem ezt az ironikus "köszi Valdest". Igenis sokat köszönhetett neki a Barca, az odavágón produkált hibájától függetlenül. Messi gólja parádés volt, lehet hogy a sorfal rosszul lett felállítva, de azért jó nagy kifli volt benne. A 2. félidőben érthetetlenül visszaállt a Real, pedig nagy lehetőség volt arra, hogy egy nagyobb pofonnal válaszoljanak az elmúlt évek sérelmeiért. (Illetve nem érthetetlen, csak a szokásos José hülyeség, hogy előnynél visszaállunk kontrákra, ami ugyanúgy vissza is üthet). Ettől függetlenül jól tartották magukat a katalánok, volt 2-3 veszélyes ziccerük Pedro két elfutása, Alba ziccere, Messi lövése), de a túloldalt is (Higuain kapufája, Khedira Maradonát megszégyenítő megindulása :twisted:, Modric lövése). Összességében igen, a 4-1 igazságosabb eredmény lett volna az odavágón, mint ahogy a 2-1 sem volt reális ezen a meccsen. Éppen ezért a 4-4-es összesítés teljesen igazságosságosnak érzem (a két meccs alapján), az a kisebb differencia, amivel a Real lett a kupagyőztes pedig betudható annak, hogy a 2. (mindent eldöntő) meccsen ők nyújtották a jobb teljesítményt.
Ja illetve Song valóban jól mutatkozott be, akárcsak Modric, kíváncsi leszek, mennyire viszi a két srác.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.08.30. 11:20:21

Boixos írta:az a gáz, h ennyire nincs senki, aki összeránthatná a brigádot, ha a karesz hiányzik a pályáról. igazán felnőhetne már vki ehhez a feladathoz, mert mégsem játszhat nyolcvanéves koráig puyol....
Így van. Xavival például az a gond, hogy nem ilyen mentalitású játékos. Talán még Valdés lehetne az, de neki olyan nagy tekintélye nincs, mint Puyolnak.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.30. 11:14:47

Akkor még azt is megköszönhetjük Valdesnek, h nem 6 gólt lőttek. De ezt már nem veszik észre annyian... :roll:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.08.30. 11:14:44

Balinho írta: A formával nincs baj, csak a tartalommal amivel megtöltjük. Normál körülmények között az egész csapat védekezik, viszont mivel ennyire megpróbáltuk széthúzni a pályát a saját labda köré koncentráló játékunkat heréljük ki. Én ezt a nagyon intenzív széljátékot, amit Tito újra felfedezett azt védekezős meccseken háttérbe szorítanám. A 2 vkp szerintem nem hozna megoldást, illetve hozhatna megoldást, de hosszútávon 10 emberrel is átvettük a játék irányítását, akkor meg sok a 2 vkp. Fegyelmezett játékkal, a saját korlátainkat felismerve védekezőbb, visszahúzódottabb játékot kellett volna nyújtanunk. Tegnap az a paradox helyzet állt elő, hogy ha a saját térfelünkön veszítettünk volna labdát úgy, hogy közben rendezett a védelem két sora, akkor kisebb a baj, mintha az ellenfél térfelén történő labdajáratás után tudnak pillanatok alatt átrohanni rajtunk.
Nem azt mondom, hogy a felálláson kell változtatni, hanem annak összetételen és taktikáján és ez is csak a nagy csapatok, különösen a Real ellen. Egyértelműen kell Song Sergio mellé. Song mikor egyedül játszott most Busi helyén, már akkor is óriásit javultunk. Sok labdát szerzett és jól is játszotta meg azokat. Ha ők ketten kezdenének sokkal több labdát szereznénk és nem lenne a pálya közepe egy átjáróház. És ez mellé kéne a már említett csatár védekezés, hogy ők is visszahúzódnak. Így szépen össze lehet tömörülni és akkor ember legyen a talpán, aki ott átviszi. A másik meg a totális futball lenne, de azt pocsékul játsszuk és nem csak ezen a meccsen... A totális foci alapja, hogy letámadnak a csatárok, a középpályások pedig odaállnak az emberük mellé. Így nincs kinek adni és elveszti az ellenfél a labdát. A mi csatárjaink viszont nem támadnak le (nem is értem miért), a középpályások pedig nem állnak oda. Így az említett 2 védekezés fajta közül egyiket sem használjuk. Úgy meg ne lepődjünk meg azon, hogy csak az ellenfélen múlik, hogy hány gólt kapunk...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
nonomo
Barça B

2012.08.30. 11:10:13

Alonso0190 írta:Köszönjük Valdés, hogy oda adtad a kupát a Reálnak!
Bárkinek meg lehet köszönni ennyi erővel. Messi sem lőtte be a nagy helyzetet az odavágón, végül is annak a kontrájából lett a gól. Ha a Barca odateszi magát a tegnapi meccsen és normálisan védekezik, akkor simán nyertünk volna azután a 30 perc után, ugyanis a Real nem bírja tovább erővel ilyen letámadás mellett. Foghatjuk Pedrora is aki, egy óriási ziccert hagyott ki, foghatjuk Albára is aki nem vette le jól és ezért nem sikerült berúgnia...

A kupát a csapat adta oda neki, mivel nem elég jók jelenleg a Realhoz képest. A Barcelona a világ legjobb csapata, de ez a mai napra nem volt igaz, talán legközelebb. Addig tanulni kell ezekből a hibákból. Egyetértek Barcaman1993 hozzászólásával. Kettő VKP-t kell betenni legközelebb, sőt én már erre a meccsre is egy 4-2-2-2-t küldtem volna ki, mert én is gondoltam, hogy ilyen erősen le fog támadni a Madrid.

A bajnokságban 5 pont az előny, de szerintem volt már 5 pont előnyünk egyszer és utána eljátszottuk... Most ne legyen ez, minden meccset meg kell nyerni, beleértve a Real elleni rangadókat is. A Real nem fog többet hibázni szerintem, mi se tegyük. Innen megnyerhető a bajnokság, noha elég messze a vége, hogy a kupáról beszéljünk. Hajrá! Visca el Barca!!!
Balinho
Entrenador del Barça

2012.08.30. 11:02:11

Barcaman1993 írta:mindenki tisztában volt azzal, hogy a Real nagyon erősen fog kezdeni. Ez a játék pedig úgy ért minket, mintha először játszottunk volna ellenük
Ez a legérthetetlenebb pontja a meccsnek. Nyilvánvaló volt, hogy aggresszív letámadással kezdenek. Ehhez képest mintha fejben sem lettünk volna felkészülve, többször lopták le a labdát a lábunkról úgy hogy nem is figyeltünk, illetve hiába láttuk hogy egész egyszerűen átrohannak rajtunk nem voltunk hajlandóak hátrébb húzódni, hogy legalább az esetleges labdavesztések után ne legyen majd egy komplett térfelük rohanni. Ha hátrébbról kezdünk építkezni, akkor a labdavesztések után elveszett volna a Madrid elsőszámú fegyvere a gyors, direkt támadásépítés. Titonak nagy feketepont, hogy ezt nem látta!
Barcaman1993 írta:A 4-3-3-as felállás a tökéletes a csapat számára Xavival és Iniestaval, ha uraljuk és irányítjuk a játékot! Tegnap ez egyáltalán nem következett be. Így a 4 védőnk mellé, volt egy Sergionk, akik 5-en védekeztek, mert a 2 említett zsugás vagy nem védekezett, vagy ha igen akkor is csak dísznek volt ott.
Barcaman1993 írta: Eddig nyugodtan elmehettünk a gondolat mellett, de időszerűvé vált a 2 vkp egyszerre való játszatása, amit az egyik csatár levételével oldanám meg.
A formával nincs baj, csak a tartalommal amivel megtöltjük. Normál körülmények között az egész csapat védekezik, viszont mivel ennyire megpróbáltuk széthúzni a pályát a saját labda köré koncentráló játékunkat heréljük ki. Én ezt a nagyon intenzív széljátékot, amit Tito újra felfedezett azt védekezős meccseken háttérbe szorítanám. A 2 vkp szerintem nem hozna megoldást, illetve hozhatna megoldást, de hosszútávon 10 emberrel is átvettük a játék irányítását, akkor meg sok a 2 vkp. Fegyelmezett játékkal, a saját korlátainkat felismerve védekezőbb, visszahúzódottabb játékot kellett volna nyújtanunk. Tegnap az a paradox helyzet állt elő, hogy ha a saját térfelünkön veszítettünk volna labdát úgy, hogy közben rendezett a védelem két sora, akkor kisebb a baj, mintha az ellenfél térfelén történő labdajáratás után tudnak pillanatok alatt átrohanni rajtunk.
Barcaman1993 írta:Úgy gondolom a Barcelona a világ legerősebb csapata, de a Real szintén olyan erős, ha nem fogunk ki jó napot, akkor simán meg tudnak minket verni.
Szerintem a világ két legjobb csapata ez. Nem tudok különbséget tenni a javunkra. Más-más felfogásban a legjobb a két csapat, de az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy a mi labdatartós sokszor meddő játékunknak megfelelő ellenpólusa a Madrid játéka. Szerintem nem mondható ki általánosságban, hogy ha jó napot fogunk ki akkor is fix, hogy jobbak vagyunk.
Barcaman1993 írta: És arra is fény derült, ha Dani Alves kiesik, akkor Montoyának kell játszania! 10/10 Barca szurkolót, engemet is beleértve Adrianot mondanánk, de a 2 ember közt ég és föld volt a különbség.
Ezzel alapvetően egyet is tudnék érteni, de a tegnapi napra ez pont nem volt elmondható. Alves a bemelegítésnél sérült meg, úgy volt, hogy Montoya a keretben sincs. Nem melegített, nem úgy készült fejben stb... Adriano pedig tapasztalt, univerzális szélsővédő, szerintem egyértelmű, hogy tegnap neki kellett kezdenie. Azt is el kell mondani, hogy Adriano pont a kritikus első fél órában játszott, Montoyára már csak feleakkora nyomás nehezedett és azért látszott, hogy neki még sokszor nagy falat egy Clasico. Igazából pont Puyol lehet az, aki egy sorsdöntő meccsen helyettesíteni tudja Alvest. Adrianoban sajnos ennyi van, lehoz ugyan meccseket teljesen vállalhatóan, de egy ilyen meccsen bennelesz a betli.

Montoyát ettől függetlenül el kellene kezdeni játszatni, mert ha szerez egy kis rutint meg önbizalmat (ezeknek a hiánya azért a sorsdöntő helyzeténél meglátszódott rendesen), akkor hosszútávon nagyon jó lehet.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.08.30. 11:01:54

Megyi írta:A Madrid kinyújtotta a tenyerét mi meg beletettük a kupát! Egyértelmű hogy a Barca vesztette el a kupát. A védelem iszonyat gyenge ha nem játszik az öreg Puyi, mind mentálisan, mind fizikálisan nagyon kell ő oda. Középpályán meg csoda ha össze tudnak hozni egy labdaszerzést. Elhiszem hogy Busquets nagyon szépen tud húzogatni, tili-tolizni, de össze nem hasonlítható egy Yaya Touréval, hogy ő mennyit ütközött, fejelt és labdát szerzett.
Semmi köze a középpálya gyengélkedése Sergiohoz. Sőt ezt a meccset Toréval is simán buktuk volna. Ha 2-1-ben viszik rá lendületből, azzal nem lehet mit kezdeni. Már leírtam. A középpályás védekezés nem csak 1 emberből áll. Xavi-Iniesta duó védekezése majdnem a 0-val egyenlő, míg a csatárok rendre a Real védelme előtt mozgott ahelyett, hogy besegítettek volna a védekezésben és akkor nem rohannak át rajtunk, mint a gyors vonat. A megoldás egyszerű és kézenfekvő. A csatárok hátrébb lépnek 20-30 métert, amennyi épp szükséges és Songnak játszania kell Busi mellett.
Megyi
Barça C

2012.08.30. 10:43:26

A Madrid kinyújtotta a tenyerét mi meg beletettük a kupát! Egyértelmű hogy a Barca vesztette el a kupát. A védelem iszonyat gyenge ha nem játszik az öreg Puyi, mind mentálisan, mind fizikálisan nagyon kell ő oda. Középpályán meg csoda ha össze tudnak hozni egy labdaszerzést. Elhiszem hogy Busquets nagyon szépen tud húzogatni, tili-tolizni, de össze nem hasonlítható egy Yaya Touréval, hogy ő mennyit ütközött, fejelt és labdát szerzett.
recrea
Llegenda del Barça

2012.08.30. 10:23:19

Barcaman1993 írta:Higgadt fejjel, 1 estével a meccs után kifejteném a véleményemet, ami vélhetően nagyon hosszú lesz, de érdemes elolvasni, mert úgy gondolom nagyon tanulságos....
- jó gondolatok, én csalódott vagyok, amúgy is pocsék időszakomat tovább mélyítik a srácok, jó lett volna győztesen lefeküdni

- a real tegnap jobban játszott, több helyzetet dolgozott ki, jobban akarták a sikert, az, h nálunk volt a labda többet, sokszor mi irányítottunk, még nem jelenti azt, h jobban játszottunk, vidáman lezárhattuk volna az összecsapást az első meccsen

- némely (egyre több) idegenbeli meccsünk kritikán aluli, teljes dekoncentráció látszik, egyszerű megoldásokat hibázunk el, hogy ne említsek mást, 5 méteres passzokat, keveset mozgunk

- ha le vagyunk egész pályán támadva, nagyon meg vagyunk fogva, legyen szó a realról, osasunáról vagy granadáról:

egyrészt nem tudjuk kihozni a labdát, márpedig ilyen játékosokkal illene, ergo nincs erre egy taktikánk, 3-4 begyakorolt figurák, amivel ki lehetne hozni szorult helyzetből, itt látom csak, h rögtönözünk, ösztönből próbáljuk megoldani

másrészt ha ekkor elveszítjük a labdát és gyorsan visszatámadnak, nézünk, mint hal a szatyorban, helyzetet csinálnak belőle és ehhez sem kell a real; itt szóba jöhet az amit barcaman is ír, h talán túl sokan vagyunk fent, márh a támadó harmadban, még egy védekező típusú játékossal többek lennénk, azt meg senki nem tiltja meg, h cseréljünk szünetben, de akár előbb

- kontrák ellen továbbra sincs ellenszerünk, ha lendületből hozzák ránk, elszállunk, eltolódunk, rosszul váltunk, fent ragadunk: erről csak annyit, amelyik támadást 5 játékos nem fejezi be, azt 8 sem fogja, megoldást igazából nem tudok rá

- nem mindig ragaszkodnék ehhez a taktikához, a tiki-takához, a 80 passzhoz és a 9 támadóhoz, sokszor ez teljesen impotens a betömörülő védelemmel szemben; persze én is nyugodtabb vagyok, ha náluk van a labda, de hagyhatnánk egyszer az ellenfelet játszani, higgyék el, h ma lefocizhatnak minket, mi meg mérjük rájuk pár csapást kontrából

- aki 4 éve néz Barca meccseket, azt gondolja, h mindig ezt játszottuk...ugyan, sokszor nyomoztuk mi anno a labdát, mégis nyertük az adott meccsen, toltuk a kontrákat, pattogott ide-oda a labda ; ez a mostani játék köszönhető 3-4 embernek, Messi, Busi, Ini, Xavi, igen csak össze kell szednem magam, h említsek olyan hármast, négyest, mit ők

- Alexisnek, Fabrenak sincs meg a helye, ill. én nem érzem, h mit vár tőlük a mester fent a pályán, mi a feladatok, kicsit luxus 80 misiért

- kell tapasztalt középső védő, 1 db rutinos játékos, ill. várom vissza Abidalt, de ne ilyen David Ruizt, mert nagyon labilisnak gondolom a srácot, szét lehetne nézni olaszban, portugálban meg a szigeten

- VV jól védett, mindkét gólnál belebikázott ez a két vak, pont ott ment el a labda, ahol nem ő állt
csfero
Barça C

2012.08.30. 10:20:34

gratulálok a csapatnak nagyszerűen játszott nem károgni kell okosok hanem elismerni a munkájukat a [auto_cenzúra] ÉLETBE EZ FOCI MINDÍG LEHETETLEN MINDEN SZITUBÓL JÓL KIJÖNNI ÉS ÖRÖKKÉ NYERNI MINDEN MECCSET [auto_cenzúra]
Léfe
Entrenador del Barça

2012.08.30. 10:10:45

Attol félek, hogy egyre több gond lesz. Nem a tegnapi miatt. Teljesen biztos vagyok benne, hogy Pep is látta: amit ki lehetett hozni ebből a gárdából azt kihozta. Itt már minden csak ismétlés, ráadásul többedszer. Hogy mi történt mondjuk Pique-vel, hogy egyre gyengébb, nem tudom. De sajnos Puyi is hibázik, Xavi utobbi egy éve tök átlagos és Messin kivül nincsen golvágonk.
Középen régen -erős ellenfelekkel szemben letámadtunk- most minden kipattano az ellenfélé. Azért is jobban látszik a védelem gyengesége, mert nemigen szerzünk labdát középen és igy rosta nélkül ráfutnak a közvetlen védelmünkre. A védelem nulla. Fabregas jellegtelen, Alexis labdatemető, Tello?
Fecó
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.08.30. 10:10:10

mess2009 írta: de én úgy gondolom, egy jól felkészített csapat, begyakoolt megoldásokkal el tudja hárítani ezeket, de nem úgy ahogy mi csináljuk.
Ez egy edzői tanfolyamba illő meccs volt tegnap, de komolyan. A Real részéről, amit csinálni kell, a mi részünkről, amit nem. A foci alapja ugye, hogy az egyik csapat támad, akkor a másik védekezik. Na mi ezt nem voltunk hajlandóan észrevenni. Vagy én nem is tudom. Egyértelműen a Real támadott ez elején, ergo nekünk abban az időtájban védekezni kellett volna. A Pedro-Messi-Alexis 3-as végig a védősoruk elől ácsorgott, a Xavi-Iniesta duóról meg már leírtam a véleményemet védekezést illetően. Így 4-5 emberük rendre lendületből vitték a védelmünkre, ráadásul Piqué mindent csinált csak a pozícióját nem tartotta, így mindig bejátszhatták a lyukba. Ebben az esetben azt kellett volna csinálnunk, hogy mind3 csatárunk visszahúzódik a saját térfelére és ott mivel besűrűsödik meg tudjuk szerezni a labdát. Ezt csináltuk a 2. félidőben, be is jött. A Real meg ezt csinálta egész meccsen, ők meg nyertek. És akkor a Real védekezése. Azt alkalmazták, amit mi szoktunk. A csatárok agresszívan letámadtak, a középpályások pedig rögtön embert fogtak. Így hátul nem tudtunk adogatni és szépen kihozni a labdát. Csak a felívelések maradtak, de ott a csatár mindig hátrányban van, főleg ilyen fizikai különbségnél. Ha meg nem tudtak rendeződni, akkor azt történt, amit az előbb leírtam. A 3 csatárjuk a mi középpályásaink mellett védekeztek, ezért besűrűsödött az egész. Ilyen egyszerű az egész. Sima létszámfölénnyel vertek minket (és most nem a kiállításra gondoltam).
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaman1993 2012.08.30. 10:13:49-kor.
Boixos
Llegenda del Barça

2012.08.30. 10:07:17

az a probléma, h a madrid - "hála" az elmúlt évek barca-dominanciájának - szupermotiváltan lép ellenünk pályára és úgy is nyomják, ameddig bírják, mi pedig most ennek éppen az ellenkezőjét mutattuk. a hozzáállásunkon kell változtatni és jók is vagyunk. nem tudom, h tito lesz-e akkora pszichológus (vagy még nagyobb), mint pep volt. ha igen, akkor kemény, de vidám lesz a szezon.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2012.08.30. 10:05:44

xD csak, hogy Iker egyszer nem került olyan kiszolgáltatott helyzetbe...a madridi csatárok általában senkitől nem zavartatva lőhettek kapura. ja és Iker még a sorfalat sem tudja tisztességesen felállítani.:D

jók voltak Tito cseréi? hol, mikor?
mess2009
Director del Fútbol

2012.08.30. 09:54:40

nos én is egy nap után kissé lehiggadva:
Tito: vagy hibás taktikával küldte ki őket, vagy nem voltak képesek azt végrehajtani. az össszeállítását nem kritizálhatom, a cserék is jók voltak.
a védelem: ahogy mások is írták ORDÍTÓAN hibás felfogásban kezdtek! egy felhergelt Madrid ellen otthon BIZTONSÁGI VÉDEKEZÉS kellett volna, és nem elhagyni a posztokat és azután vesztes pozicióból égni!!!!! ha a Barca művésze a sok passznak a Madrid művésze a hosszú pontos kiugraztásoknak!!!! hányszor kell még beszopni?????? ebben csak akkor tévedek, ha egyszerűen nem képesek ezeket a kontrákat kezelni! ha így van nincs mit keresni velük szemben. de én úgy gondolom, egy jól felkészített csapat, begyakoolt megoldásokkal el tudja hárítani ezeket, de nem úgy ahogy mi csináljuk.
Messi, Iniesta: egyszerűen KEDVETLENÜL, visszafogottabban játszottak, mint azt kellet volna, nyilván valami sérelem miatt!? (a védelem bénái?, a bíró szívóskodása?)
a Valdes ügyhöz: ő tegnap nem hibázott, viszont nem is tűnt ki semmivel!! ennyi ziccerből a nagy átlag szerint kell cca. ennyit hárítani, Casillas kevesebből is többet hárított!
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2012.08.30. 09:40:08

Legutóbb dicsértem sergiot, hogy milyen jó, hogy ilyen önbizalommal játszik, meghúz 1-1 cselt, szép megoldásokat választ, de most két meccsel később, egyre inkább öncélúnak és nagyképűnek tűnik. amikor közelről mutatták állandóan röhögcsélt, mosolygott, csak tudnám miért teszi, 2:0 és emberhátrányban...az ő mozgása nagyon hiányzott, illetve Xavinak kellett volna sokkal többet vállalnia. már megint jól lakottnak tűnt a csapat egy része, akik azt gondolják, sebezhetetlenek. kíváncsi lennék arra is, hogy Messi mennyit futott a meccsen, meg úgy az egész csapat statisztikájára.
Válasz küldése