2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Abban biztosak lehetünk, hogy többségünk egyáltalán akarna, igényelne olyan életet?miro. írta: ↑2020.11.15. 08:41:03Soha nem lesz jobb elet Magyarorszagon,vagy Horvatban,Szerbiaban,Romaniaban stb. Ausztrianak,Nemetonak,Anglianak erdeke,hogy ezekben az orszagokban rosszabb legyen a helyzet annyival,hogy odamenjünk dolgozni,mint olcso munkaero.
Az eu igy szepen megtartja a balanszt,es a jo letet nekik.
Valóban nem "jobb" emberek, csupán mások. Én szerintem pedig egy-két évtized alatt a mentalitás nem változna úgy ahogy Te gondolod. Ez kultúra, nevelés kérdése. A finneknél magas az életszínvonal, jól keresnek, és van egyfajta egyenlőség az emberek között. Nem szórják a pénzt csak azért mert van, luxus cikkekre nem nagyon költenek, és sokkal inkább szabálykövetőek, betartják a törvényeket.Gaillard írta: ↑2020.11.15. 08:19:08Teljesen igazad van, de azt hozzá kell tennem, hogy a referenciának tekintett államaid lakosai semmivel sem jobb emberek, csak a korábbi időszakban megszerzett versenyelőnyből építkező jóléti társadalmukban már nem szükségeltetik, hogy rosszabbul viselkedjenek.
Állítom Neked, hogy ha felcserélnék a pozíciókat a jólét terén az érintett országok, akkor ugyanígy megváltozna egy-két évtized alatt a mentalitás mindkét helyszínen.
Azt is hozzá kell tennem, hogy az egész világ nem tud olyan jó létben élni, mint ami a csúcsállamokat jellemzi, annak megvan az ára (mások nélkülöznek helyettük), mivel a túlnépesedő és fogyasztó világunkban korlátosak a természeti erőforrások, és ezek a csúcsországok sem tudnának ilyen színvonalat fenntartani önellátás esetén vagy ha az ökológiai lábnyomot (fogyasztás, terület, termelés) fajlagosan viselniük kellene.
Ne haragudj, de az megvan, hogy Anglia éppen kilép az EU-ból? Vagy hogy pont hogy a nagy nyugati cégek jönnek ide a szegény kelet-európai régióba az olcsó munkaerő miatt? (Győr audi? Kecskemét Mercedes? IT cégek Budapest, Stb.). Egy magyar pont nem azért megy ki nyugatra, hogy ott ugyanannyit keressen, mint itthon.miro. írta: ↑2020.11.15. 08:41:03Soha nem lesz jobb elet Magyarorszagon,vagy Horvatban,Szerbiaban,Romaniaban stb. Ausztrianak,Nemetonak,Anglianak erdeke,hogy ezekben az orszagokban rosszabb legyen a helyzet annyival,hogy odamenjünk dolgozni,mint olcso munkaero.
Amíg globalizált világot élünk, addig ez valóban így lesz. Viszont az, hogy a régión belül is már majdnem mindenki beelőzött minket, azt mutatja, hogy bizony a rendszerváltás óta nem igazán végeznek jó munkát az aktuális kormányaink.miro. írta: ↑2020.11.15. 08:41:03Soha nem lesz jobb elet Magyarorszagon,vagy Horvatban,Szerbiaban,Romaniaban stb. Ausztrianak,Nemetonak,Anglianak erdeke,hogy ezekben az orszagokban rosszabb legyen a helyzet annyival,hogy odamenjünk dolgozni,mint olcso munkaero.
Valóban igaz, én ezért is tartom nagyon rossznak ezt a világrendet, mert a Föld lakosságának nagyobb része szegénységben él. De nem is a nyugati országok középosztálybeli embereivel van a gond, hanem a leggazdagabbakkal, akik valószerűtlenül nagy vagyont birtokolnak.Azt is hozzá kell tennem, hogy az egész világ nem tud olyan jó létben élni, mint ami a csúcsállamokat jellemzi, annak megvan az ára (mások nélkülöznek helyettük), mivel a túlnépesedő és fogyasztó világunkban korlátosak a természeti erőforrások, és ezek a csúcsországok sem tudnának ilyen színvonalat fenntartani önellátás esetén vagy ha az ökológiai lábnyomot (fogyasztás, terület, termelés) fajlagosan viselniük kellene.
Atlantis írta: ↑2020.11.14. 21:49:16Az a baj, hogy csak néhány szektorban emelkedtek igazán a bérek, és azok húzzák fel a statisztikában az átlagfizetést. A legtöbb helyen éppen csak lekövették az inflációt.
A forint 10 év alatt vagy 20%-ot gyengült alsó hangon, szó szerint mindennek felment az ára közben (albérlet, zöldség,gyümölcs,gyógyszerek,stb.).
Természetesen az átlag életszínvonal nőtt itthon, és van egy réteg akiknek sokkal jobb a helyzete, de ezt én inkább az egész világ fejlődésének tudom be. Az egész országot figyelembe véve nagyon távol állunk a nyugati (skandináv, amerikai stb.) szinttől szerintem. (Karlsruhéban lakó rokonaimhoz rendszeresen járok ki, Helsinkiben laktam fél évet, úgyhogy nem csak a hírekből olvasott dolgok miatt mondom)
Egész egyszerűen ebből az országból sokkal többet is ki lehetne hozni, csak kellene egy kevésbé korrupt politikai közeg (nem csak a jelenlegi kormánnyal van a baj), és az emberek szemléletmódjában is egy erőteljes változás (ne feketén működjön a gazdaságunk jelentős része, az adózás ne egy ördögtől való dolog legyen, a lopást ne vegyük természetesnek, stb.). Sajnos a korrupció és simlisség túlságosan jelen van az ország minden szintjén lévő társadalmi közegekben, és ehhez egy iszonyatosan tökös kormány kellene, hogy változzon. Ilyennel pedig nem találkoztam még szros kis életem alatt...![]()
nah hát igen, erről beszéltem:)
jó hát ennél cifrábbakat is mondott, amit nem tartott be, szóval ez még nem is akkora baj.Nero. írta: ↑2020.11.14. 18:52:54
Sajnos nem találom a videót, pedig láttam egy 2010-11 körüli Orbán interjút ahol azt ígérte hogy 10 év múlva (mostanra) Magyarország egy olyan ország lesz ahova majd minden külföldre vándorolt magyar vissza akar jönni. A fizetések valóban nőttek, viszont ezzel párhuzamosan az élelmiszer, stb. is bedrágult.
Szerk: https://youtu.be/n4Gw7iM0XA4
Plusz az idő pénz, tehát...
Menjek ki az Ázsiába, és vegyek két Coccolinot, mert ott 200 Ft-tal olcsóbb, mint a bonyhádi Tescóban...rohanok
Nem állítólag hanem biztosan a koreaiak az oka az ilyen magas komáromi albérlet áraknak.LG írta: ↑2020.11.14. 12:47:28Az szerintem nagyon jó Pesten. Én Révkomáromban forintra átszámítva nagyjából 126 ezret fizetek egy hónapra. Mondjuk néztem is, hogy itt kb. ugyanolyan árak vannak, mint ott, állítólag a sok koreai miatt ennyire magasak.Nekem személy szerint a lakás rezsivel, közös költséggel, tv+nettel együtt télen lesz nagyon maximum 120. És azért nem egy 20 nm-es lyukban lakom a putri kellős közepén.![]()
Persze. Van ez,meg a kulfoldon melozol,barmit,barhol te tele vagy es biztos az elet napos oldalan szulettel,ajandek az eleted,es a k anyadat hogy kiralykodsz csak egesznap es omlik rad a love,mert “kint egyszerubb mint otthon.”Nero. írta: ↑2020.11.14. 10:41:58
JahEz egy ilyen tipikus dolog otthon amúgy szerintem, hogy aki külföldön dolgozik az csinálhat bármit akkor is tuti hogy “egy londoni McDonald’s-ban” mosogat
De egyébként vendéglátásban dolgozom (most már mint üzletvezető) de én is a konyhán kezdtem, viszont itt mindenki segít mindenkinek tehát ha nekem épp nincs mit tennem, viszont a konyhán elvannak úszva akkor szó nélkül beállok segíteni, ezt úgy hívjàk hogy csapatmunka.
Tény, jókor fogtam ki ezt a kecót, most kicsit lementek az árak a korona miatt.Az szerintem nagyon jó Pesten. Én Révkomáromban forintra átszámítva nagyjából 126 ezret fizetek egy hónapra. Mondjuk néztem is, hogy itt kb. ugyanolyan árak vannak, mint ott, állítólag a sok koreai miatt ennyire magasak.![]()
És oda még ezután fog csak az igazi tömeg menni.LG írta: ↑2020.11.14. 12:47:28Az szerintem nagyon jó Pesten. Én Révkomáromban forintra átszámítva nagyjából 126 ezret fizetek egy hónapra. Mondjuk néztem is, hogy itt kb. ugyanolyan árak vannak, mint ott, állítólag a sok koreai miatt ennyire magasak.Nekem személy szerint a lakás rezsivel, közös költséggel, tv+nettel együtt télen lesz nagyon maximum 120. És azért nem egy 20 nm-es lyukban lakom a putri kellős közepén.![]()
Az szerintem nagyon jó Pesten. Én Révkomáromban forintra átszámítva nagyjából 126 ezret fizetek egy hónapra. Mondjuk néztem is, hogy itt kb. ugyanolyan árak vannak, mint ott, állítólag a sok koreai miatt ennyire magasak.Nekem személy szerint a lakás rezsivel, közös költséggel, tv+nettel együtt télen lesz nagyon maximum 120. És azért nem egy 20 nm-es lyukban lakom a putri kellős közepén.
Nekem személy szerint a lakás rezsivel, közös költséggel, tv+nettel együtt télen lesz nagyon maximum 120. És azért nem egy 20 nm-es lyukban lakom a putri kellős közepén. Hozzáteszem, hogy 80%-ban jövök haza hétvégente, szóval azért nem sokat vagyok otthon, így alacsony a rezsi, mert fogyasztás alapján megy.Nero. írta: ↑2020.11.14. 11:12:37Kiadó lakás Pesten: 100+rezsi (ha nem bérelsz akkor valószínűleg törlesztőd van)
Étkezés: 30-50 ezer/hónap
Tömegközlekedés (auto is lehetne): 10 ezer
Váratlan kiadások: 20-30 ezer?
Szórakozás: Konditerem, mozi, buli stb. 20-30/hónap
És már el is ment 250-300 ezer forint, és akkor még nem éltél olyan hű de nagy életszinvonalon, és megtakarításod sincs mèg.
Szerintem a fenti matekban Matyi az egyik leghitelesebb ember, ugyanis ő pontosan így él és dolgozik Budapesten, telibe tudja neked mondani a számokat. Hozzáteszem, h ő a spórolós fajta.Nero. írta: ↑2020.11.14. 11:12:37Kiadó lakás Pesten: 100+rezsi (ha nem bérelsz akkor valószínűleg törlesztőd van)
Étkezés: 30-50 ezer/hónap
Tömegközlekedés (auto is lehetne): 10 ezer
Váratlan kiadások: 20-30 ezer?
Szórakozás: Konditerem, mozi, buli stb. 20-30/hónap
És már el is ment 250-300 ezer forint, és akkor még nem éltél olyan hű de nagy életszinvonalon, és megtakarításod sincs mèg.
A népbutító rendszereknél ez egy bevett szokás. Mussolini, Hitler, Rákosi, a kínaiak, az arabok és még sokan mások felhasználták/felhasználják a sportot propagandaeszköznek. A szomorú az, hogy az ilyen eszközök még 2020-ban is működnek.úgy tűnik hogy a foci a fidesz politikai eszköze lett.