2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Kiadó lakás Pesten: 100+rezsi (ha nem bérelsz akkor valószínűleg törlesztőd van)
Nem gondolta komolyan, mivel itthon még 5 év múlva is ott járunk majd,hogy lesznek akik 200 alatt keresnek,miközben évente tisztességesen emelkedik minden,az élelmiszerektől kezdve,had ne soroljam
nekem is van, hogy beállok. a manager társammal mosogatni, nekem nem derogál ezt megtenni, meg őt sem.Nero. írta: ↑2020.11.14. 10:41:58
JahEz egy ilyen tipikus dolog otthon amúgy szerintem, hogy aki külföldön dolgozik az csinálhat bármit akkor is tuti hogy “egy londoni McDonald’s-ban” mosogat
De egyébként vendéglátásban dolgozom (most már mint üzletvezető) de én is a konyhán kezdtem, viszont itt mindenki segít mindenkinek tehát ha nekem épp nincs mit tennem, viszont a konyhán elvannak úszva akkor szó nélkül beállok segíteni, ezt úgy hívjàk hogy csapatmunka.
Csak egy-két reklámot kapok el az M4en vagy origon, de nem lennék meglepve ha a külföldre költöző magyarok otthon hazaárulónak lennének beállítva.
Emeljék fel a minimálbért 400 ezer nettóra (nem olyan sok az, 1200 euró) és akkor legtöbbünk hazaköltözne.
Szerinted az Audi, a Mercedes vagy a Samsonite nem tudná kifizetni ezt az összeget a gyári munkásnak és befizetni utána az adót
Jahmiro. írta: ↑2020.11.14. 10:13:46Kimesz kulfoldre a konnyebb utat valasztva,hogy egy senki legyel?Nero. írta: ↑2020.11.13. 21:15:20Nekem az a bajom a magyar futballal, hogy nekem innen kintről (és nem azért írom le hogy külföldi magyar vagyok mert felvágni((wtf??)) akarok, hanem azért mert emiatt lehet hogy nem látom olyan pontosan a dolgokat) úgy tűnik hogy a foci a fidesz politikai eszköze lett.![]()
Kimesz kulfoldre a konnyebb utat valasztva,hogy egy senki legyel?Nero. írta: ↑2020.11.13. 21:15:20Nekem az a bajom a magyar futballal, hogy nekem innen kintről (és nem azért írom le hogy külföldi magyar vagyok mert felvágni((wtf??)) akarok, hanem azért mert emiatt lehet hogy nem látom olyan pontosan a dolgokat) úgy tűnik hogy a foci a fidesz politikai eszköze lett.
Ne haragudj, de megint elbeszélünk egymás mellett. Én nem abból indultam ki, hogy biztosan lehetne olcsóbban is. Hanem hogy maga a beruházás mérete felesleges. Nem arról van szó, hogy ha veszel egy új autót megkérdezem miért nem alkudoztál. Hanem ha belvárosban laksz, irodai munkát végezve, 1 utcára a munkahelyedtől, értetlenkedve megkérdezem, miért veszel munkaautónak egy Ford Transitot. Nem elég egy Suzuki Swift ha mindenáron autót akarsz? Persze mondhatod, hogy jó hát ez még mindig olcsóbb, meg kisebb mint egy Ikarus-CRRC, csak annak se sok értelme lenne, meg lehet azt mondani, hogy majd a következő pár évben lehet költözni fogtok és akkor milyen jó hogy ott áll a ház előtt évek óta egy Transit, csak nem éppen életszerű.
Ha jól sejtem a tanácsod alapján jól átgondoltad amit írtál, szóval kifejtenéd kicsit bővebben, hogy ezzel a hozzászólással mit szerettél volna mondani? Esetleg kinek?komutnemukod írta: ↑2020.11.13. 19:52:42Egészségügyre elköltött pénz:
2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
Kormányzati alrendszerek összesen, milliárd Ft 1 420,3 1 408,2 1 463,5 1 551,1 1 634,2 1 723,0 1 823,8
2018
1 985,2
Tudom luxus meg nehéz, de gondolkodjunk már mielőtt hülyét csinálunk magunkból. (100 milliárd plusz/év)
Tehát Neked mondjuk van egy szép nagy, 100m2-es kerted, aminek igazából csak az elöl lévő 20m2-ét használod, a többibe csak füvet nyírni jársz, hogy ne lepje el a gaz teljesen, de az is macerás, mert nincs normális fűnyíród, a faágak is belógnak csak nincs fűrészed levágni, meg ilyenek. Aztán egyszer csak lesz egy komolyabb összeged, és úgy döntesz, hogy akkor most építesz belőle egy nagyobb, színesebb szerszámos tárolót a kertbe a régi helyett. Igaz szerszámod továbbra is alig van, csak a régi vacak fűnyíró, meg a kert hátsó részét továbbra sem tudod használni mert a fűrészre sem jutott már pénz. - Ez a stadionépítés nálunk, csak emberközelibb példával.zsoltfree írta: ↑2020.11.13. 15:57:14(...)
Kisvárdán és Felcsúton életemben nem voltam, fogalmam sincs miért van ott stadion és az mekkora, de lehet van neki valami oka, erről pont úgy fogalmam sincs, ahogy egy négynégynégyes újságírónak sem.
Atlantis:
- A Kisvárda és a felcsúti stadion lsd fentebb, bár Kisvárdánál nem tűnik túl elrugaszkodottnak egy 4 ezer helyett ha már csinálnak akkor nagyobbat és ezért egy 5 ezer főset csinálnak.
- Látod, hogy a stadionok nem voltak egy ilyen szinten ennyire húzós összeg, mint amennyire sokat beszélnek róla? Főleg ha belevesszük, hogy sokak szerint a népstadion még rendeben is van mert az kellett, és szerintem ez volt a stadionépítésekre költött pénz jelentős része, lehet hogy akár a fele is, ezt nem tudom pontosan.
- Az egészségügyhöz pedig rohadtul nem értek, de abban biztos vagyok, hogy egyáltalán nem csak arról szól, hogy 1 szuperkórház és akkor 1 millió ember egészsége ok, ugyanez 3 szuperkórházzal már 3 millió ember. Ennek piszok sok vetülete van. Pl ha nincs annyi alkoholista és cigifüggő (alkohol jövedéki adó emelés + dohánybolt és jövedéki emelés, és igen, a dohányboltoknál biztos nem az lmp-s képviselők ismerősei kaptak boltokat, de ez is csak akkor zavarja úgy általában az ellenzéket, ha épp nem ők kormányoznak és inkább egy pár magyar embernek termeljen hasznot mint mondjuk egy külföldi áruháznak?). Szóval kevesebb betegség az már egy megelőzés, plusz azért minden kórházba pumpáltak bele pénzeket, és ez nem úgy megy, hogy vigyának volt 100 millája, de ő szeret tippmixezni, ezért a 100-ból mind a 100-at a kórház helyett a foci kapta. Most egy világjárvány van, és még most sem omlott össze ez az évek óta lesajnált egészségügy. De ez nagyon hosszú téma, és nagyon naív gondolat lenne azt feltételezni, hogy ami kb az elmúlt 70 évben így alakult egészségügyi helyzet most hipphopp jó lenne, ha ez a pár stadion nem lenne.
- Az, hogy egy stadion mekkora legyen, hát erre sincs rálátásom, de szerintem neked és az újságírónak sincs. De nem hiszem hogy sokkal nagyobb élpülne valahol, mint amilyen eddig is volt. Valamivel nagyobb biztosan, mert gondolom nézőszám emelkedést várnak, ha már egyszer hozzá kell nyúlni, de a 2x3-szoros szorzókat túlzásnak érzem. Honnan tudod, hogy utánpótlásképzés, edzőképést nem fejlesztették? Mert tény, ha csak felhúzunk egy stadiont, attól egy méterrel nem vagyunk előrébb, de én azért olvastam bőven egyéb fejlesztésekről is.
Marha jó dolgokat mond, mindig is bírtam a tagot!LG írta: ↑2020.11.12. 17:26:50Ismét egy érdekes videó Toroczkaitól a covidról és az amerikai elnökválasztásról.
https://www.youtube.com/watch?v=keTIJcNyf6o
dévid villa írta: Azzal nincs is baj, hogy Biden-szimpatinzánsok. Azzal szerintem már inkább, hogy a szavazóhelyiségben olyan ruházatot viselnek, ami egyértelműen állást foglal. Ez itthon tudtommal tilos, ott nem tudom mi a helyzet.
Azzal nincs is baj, hogy Biden-szimpatinzánsok. Azzal szerintem már inkább, hogy a szavazóhelyiségben olyan ruházatot viselnek, ami egyértelműen állást foglal. Ez itthon tudtommal tilos, ott nem tudom mi a helyzet.
Tényleg érdekes, ahogy felhívja a figyelmet arra, hogy nem illik mások halálát kívánni, majd egy 3-4 percet szentel annak, hogy egy halott emberbe belerúgjon párat. Ez tényleg sokkal emberségesebb, kiváló példakép.LG írta: ↑2020.11.12. 17:26:50Ismét egy érdekes videó Toroczkaitól a covidról és az amerikai elnökválasztásról.
https://www.youtube.com/watch?v=keTIJcNyf6o
Tudom, én leszek a g.ci, de komolyan nem bántásból mondom, de ha már "tanári pályán" gondolkozol, előbb olyan könyv beszerzését javaslom, amiben a magyar nyelvtan flottul el van magyarázva.Nero. írta: ↑2020.11.11. 14:42:46Igen a következő kérdés pedig az lenne, hogy tud-e valaki olyan tankönyvet amibe az angol nyelvtan flottul elvan magyarázva és “magyar”?MQuCsabi írta: ↑2020.11.11. 12:09:17Plusz te beszéled a nyelvet, felsőfokúd is van belőle, de nem biztos, hogy át tudod adni bárkinek is a nyelvtani részt. Lehet, előbb legalább egy trénerit el kell végezni majd hozzá.
A tanári témával kapcsolatosan oldalakat lehetne írni. Mindenesetre az biztos, hogy az, aki veszi a fáradtságot, hogy átadjon valamit az ifjúságnak és nem csak a könyvet olvassák fel, na, nekik kellene emelni a fizut. Ezt kéne valahogy mérni.
Hát hidd el nekem, az elmúlt 6 évben, amióta praktizál a bátyám, olyan állapotokat, amik most vannak, még egyszer sem tapasztalt.
Origo. Még az is,pedig aztán..AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN NEM VOLT MAGASABB A HAZAI HALÁLOZÁS, MINT AZ ELMÚLT 10 ÉV HASONLÓ IDŐSZAKÁBAN.
Rokonom a debreceni Krones gyárban magántanár, igaz, nem keres a legjobban, és a dolgozók akiket tanít se a legjobbak, de alapvetően elégedett vele. Persze, Budapesten nyilván másak a lehetőségek, a fizetések stb. Viszont ezt csak példaként gondoltam megemlíteni hogy már vidéken is vannak ilyen cégekAtlantis írta: ↑2020.11.11. 10:08:08Budapesten a legtöbb cégnél elvárás az angol tudás, viszont a legtöbb embernek ez nincs meg, így szerintem igény mindenképp van rá. Hogy pontosan milyen a kereslet-kínálat arány azt nem tudom, de kb. minden 2. multi fogad fel a saját dolgozóinak magántanárokat, és nekem is rengeteg ismerősöm járt magántanárhoz.
Szóval mindenképp van benne fantázia, de idő biztos kellhet amíg kialakul egy megfelelő fizetőképes magánkör.
Igen a következő kérdés pedig az lenne, hogy tud-e valaki olyan tankönyvet amibe az angol nyelvtan flottul elvan magyarázva és “magyar”?MQuCsabi írta: ↑2020.11.11. 12:09:17Plusz te beszéled a nyelvet, felsőfokúd is van belőle, de nem biztos, hogy át tudod adni bárkinek is a nyelvtani részt. Lehet, előbb legalább egy trénerit el kell végezni majd hozzá.
A tanári témával kapcsolatosan oldalakat lehetne írni. Mindenesetre az biztos, hogy az, aki veszi a fáradtságot, hogy átadjon valamit az ifjúságnak és nem csak a könyvet olvassák fel, na, nekik kellene emelni a fizut. Ezt kéne valahogy mérni.