Zozzy 5 írta: ↑2021.05.24. 09:00:14
Nekem is van szorongásom azzal kapcsolatban, hogy beadattam. Tényleg nem tudhatom, hogy mit okoz hosszútávon. Azt is teljesen megértem, hogy sokan rosszul vannak a kormányzati kommunikáció visszáságaitól, az oltási rendszer ellentmondásaitól, és tényleg nehéz lehet gyermekvállalás előtt kerülni ebbe a döntéshelyzetbe (habár én a pfeizerről ebben a tekintetben is jókat hallottam). De látva az utóbbi 1 évünket, illetve a linkelt klinikai vizsgálatok számait, szerintem nagyon nehezen védhető a "miért nem kell oltás" álláspont. A fidesz hányinger működését pedig tévút összemosni magának az oltásnak a hasznosságával, sztem ez egy érvelési hiba.
Nekem csak az nem világos, hogy miért kezdtek el az emberek aggódni azon,mi lesz az oltás után,5-10-15 évvel,hiszen nincs tapasztalat arról,hogy hosszú távon mik a mellékhatások. Közben mennyi dohányos,alkoholista,drogos, vagy éppen elhízott ember van itthon, amiről meg pontosan tudjuk, hogy mit okoz 5-10-20 év alatt. Pont nem használ egyik sem,rövid távon sem, meg hosszú távon sem. De most az oltásnál,mindenki kutató, orvos, konteós lett, és hirtelen azért nem oltatnak,mert gondolni kell a jövőre is. Mikor lemegy napi 1-2 doboz cigi, vagy valakinél még több, meg megy a műanyag gyorskaja, meg a tablettás bor ott nem kell a következményekre gondolni

(Nyilván akinek nem inge,nem veszi magára).
Én azt totál megértem,hogy valaki bizalmatlan,mert rossz a kormány kommunikációja, rossz a kormány is esetleg, én totál tojok a politikára,szóval én senki mellett nem érvelek,meg senki mellett nem vagyok. De sok embernél azt látom, hogy ebbe is beleviszi a politikai hozzátartozását, meg a véleményét. "Azt mondták oltatni kell..na de én nem! nekem ne mondják meg".
Kíváncsi lennék ha jönne pár tanulmány, meg mellé Viktor nyilatkozata,hogy a dohányzás hosszú távon egészséges,és mindenkinek ajánlják,sőt még előnyökkel is jár, mennyien hagynák abba, csak azért is