Nah skacok, végre van egy kis időm az élménybeszámoló megírására!!!!
sociedad elleni hazai 5-0 alkalmával volt szerencsém egy cimborám kiséretében ismét megízlelnem a "futball iskoláját"!!!
nagyon nagy élmény volt, de nemcsak a meccs miatt....erről majd később!!:)
3 napot töltöttunk Barcelonában, mondanom sem kell h, sajna ez az idő sem volt elég arra h minden nevezetességet megnézzünk!!
Wizzair-rel mentünk, a jegy nagyon olcsó volt (fejenként oda vissza 20e Huf) mert már ugy augusztus körül lefoglaltunk mindent!!!A gép közel 1/4-e Barca meccsre ment, jo volt a hangulat, midnenki storizgatott....
A város maga hihetetlen! Metroval mindenhová könnyedén el lehet jutni, minden értelemszerűen ki van táblázva ugyh még nekem "falusi parasztgyereknek" is könnyű volt egyik állomásról a másikba eljutni......

Reptérről közvetlen járattal buszoztunk be a városközpontba, a Plaza Cataluniaig, ott lementünk az aluljáróba és vettünk egy 4 napos bérletet (20 euroért) amivel a taxin és a kölcsönözhető biciklin kívül, minden tömegközlekedési járművet igénybe vehetsz!!!mi inkább csak metroztunk, de pl mikor kimentünk az edzőközpontba vonatoztunk is.....

uhhh edzőközpont???azaz Ciutat Esportiva Joan Gamper....egyszerűen lenyügöző, talán még nagyobb élmény volt mint maga a meccs!!!:) vasárnap délelött mentünk oda, és akkora mákunk volt h simán bemehettünk m a korosztályos csapatok éppen akkor játszották a bajnokikat....voltak ott 5-6 éves fiuktol elkezdve 19-20 éves lány(!!!) meccsek....azt hittem lehidalok!!!akkora ott a profizmus gyerekek h szerintem itt Mo-on még a közelében sem leszünk annak!!!elképesztő mennyiségű eddzőpálya, azt halkan jegyezném meg h sok Nb1 es csapat megirigyelné ha ilyen Centerpályáik lehetnének!!
Először az 5-6 évesek meccsébe néztünk bele....nagyon pörgették és annyira tudatosan játszottak....nem csak az volt h arra futott mindenki amerre a labda volt hanem ha kellett visszajátszották a kapusig és kezdték előröl......volt egy kissrác, természetesen 10-es mezben annyira jol mozgott, van egy két videom is róla, lehet h késöbb nagyon sokat fog érni!!!:) jah és a kiscsávot XAVINAK szólitották!!!!:):)
Pár orát eltöltöttünk a komplexumban az biztos....sajna a felnöttek részlegébe nem jutottunk be m le volt zárva, biztsonsági embert probáltunk fűzni h engedjen be, legalább egy foto erejéig de hajthatatlan volt....

kérdeztük h meccs elött lesz e valami átmozgató eddzés de azt mondta h nem, egy sérült játékos van csak itt.....gondolom h a Milito-Jeffren párosból lehetett valaki!!!
aztán utána eljöttünk m este meccs......
hát igen az sem volt piskota....

kb 3 orával a kezdés elött már ott keveregtünk a stadionnál, hallgattuk a sociedad szurkolokat ahogy énekelnek stb!!aztán egyszer csak marha nagy tömeg mondom itt lesz vmi m alig lehetett moccanni és kiderült h a Barca játékosokat várta mindenki.....vártunk elég sokat de végül nem jött senki, gondolom megkapták ők is a drotot aztán másik bejáratot választottak....

Stadionba is viszonylag korán bementünk 1 órával a kezdés elött még szinte üres volt a Nou Camp!!:) helyünk pazar volt, hosszu oldalon ültünk felül az utolso karály első sorában, középtájt!!![auto_cenzúra] ráláttunk a pályára!!!!
igy élőben amugy egészen más meccset nézni mint tévében...nem is tudom igy elmondani h milyen, ezt aki nem éli át, nem is tudja elképzelni.....Sociedad szurkolokat sokat lehetett hallani, mondjuk lehet h azért m elég közel ültünk hozzájuk....vicces is volt mikor tudtak passzolni kb 4et egymás után, elkezdtek ollézni:):)
70. perc körül le akartunk sprintelni a kapu mögötti első sorba h közelebbről is lássuk a játékosokat de aztán megszivtuk m nem lehetett szektort váltani...

az kicsit furcsa volt h a katalán szurkolok már 10 perccel a meccs elött elkezdtek hazamenni pedig nagyon nagy gála volt!!!szerintem volt aki 2 golrol is lemaradt a végén:)hát ők tudják, mindenesetre mi hullámoztunk helyettük is....
lefujás után még ottmaradtunk képeket csinálni meg probáltuk élvezni a maradék pár percet amig még itt lehetünk....piás sociedad szurkolokkal is fényképezkedtünk, szerintem ők amugy teljesen bulinak fogták fel ezt a meccset, nem nagyon zavarta őket h 5 lett a vége:):)stadionból kiérve megint találkoztuk egy kb 30-40 fős csoporttal akik ismét a játékosokat várták:) hűségesen talpaltunk, de csak Victor Valdezt láttuk egy bazinagy Audival elhajtani....de ez is nagy élmény volt...
lassan befejezem, végére még annyit h msánap voltunk stadion és múzeumtúrán ami egy laza 4 orás intervallum volt....mondjuk szerintem egy egész napot is el lehetne bennt szöszölni....
nekem ez a történet költőpénz nélkül kb 150 euromba került, de az élmény: MEGFIZETHETETLEN!!!
facebookomra töltöttem fel pár képet, akit érdekel nyugodtan nézze meg:
http://www.facebook.com/album.php?aid=4 ... 0579917318
Mindenkinek KELLEMES ÜNNEPEKET és ami a legfontosabb VISCA EL BARCAAAAAAAAA!!!!