Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Messi-Ini
Capitá del Barça

2012.06.27. 14:56:54

soadroli írta:
Messi-Ini írta:Köpök a sírodra
Nekem is nagyon bejött a film, imádom az ilyen bosszú-múvikat :D
Ahogy a csaj kinyírta az ombrékat...az valami fenomenális :D

egyébként énis bírom ezt a műfajt :wink:
szóval tényleg,ha esetleg vki tudna ehhez a filmhez témában hasonlító filmet mondani,az tegye meg nyugodtan :D
Kép
chonggy
Capitá del Barça

2012.06.27. 14:56:47

Pár ajánlatot kérnék,valami vigjáték kellene,amin nem kell sokat filózni,olyan "barátnővelnézős",Amerikai Pite-stilusú... :)
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
Messi-Ini
Capitá del Barça

2012.06.27. 14:54:12

REMY írta:
Messi-Ini írta:Köpök a sírodra.:

Kemény film mit ne mondjak.Én nem az az ember vagyok aki majd a rendezőröl irogat,vagy esetleg mélyenszántó gondolatokat oszt meg eme filmel kapcsolatban,szal ezt ne várjátok :D :lol:
A film nagy vonalakban:Egy fiatal írónő egy erdei házikóba megy,hogy befejezze egyik regényét.Itt 4 férfi elkapja,megerőszakolja,és porig alázza,majd a flm késöbbi szakaszában a nő ezeket a tetteket megtorolva visszavég a ezeknek az embereknek.
Vannak a filmben durva jelenetek,én személy szerint barátnőmmel néztem meg,hát rá elég nagy hatással volt a film,főleg lelkileg.
Szóval egy szó mint száz,nekem tetszett a film,és bár láttam már jobbat,azért bátran ajánlom mindenkinek.

Értékelés:10/7
jóféle csaj van benne :P
:lol: :lol: ezt én is megjegyeztem barátnőmnek ...hát,neki nemjött be :lol: :twisted: :D
Kép
REMY
Madridista

2012.06.27. 14:29:43

MessikeBarca írta:Üdv.! Valaki tudna adni 1 linket ahonnan le tudom tölteni vagy akár csak megnézni a The Walking Dead című sorozat részeit. Nem kell a HD minőség de fontos hogy magyar felirat legyen hozzá(akár angol is jó ha csak az van)

Köszönöm előre is!
semmi leszólás, de már múltkor is elmondta valaki, hogy van külön sorozat topic :) barcásként itthon vagy és nem tudod, hogy milyen topicok vannak a fórumon?

Madridista filmklub ajánlás volt.
Chopper - A kegyetlen

Elkezdődik a film és látok egy dagadt csávót. Mondom ez nagyon ismerős, de ki ez ??
erre megjelenik a neve -> Eric Bana Elég szépen meghízott a szerepre.
Tetszett ez a keretes szerkezet. És az egész film hangulata is.

A börtönös rész hangulata olyan volt mint a Kísérlet című filmnél (eredeti német)
Eric Bana nagyon nagy színészi játékot hozott le. Öröm volt nézni hihetetlen mekkora arc volt

ez a kétszínű énje... 10x nyakon szúrja a tagot aztán megkérdezi szelíden, hogy jól vagy?? Meg megkínálja cigivel

Jól összehozták a történetet, végig lekötött. És a filmnek a maga 90 perce tökéletes volt.
Chopperről meg tudjuk, hogy valós személy

8/10
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.27. 14:17:04

Messi-Ini írta:Köpök a sírodra
Nekem is nagyon bejött a film, imádom az ilyen bosszú-múvikat :D
Ahogy a csaj kinyírta az ombrékat...az valami fenomenális :D
Kép
MessikeBarca
Barça C

2012.06.27. 14:12:00

Üdv.! Valaki tudna adni 1 linket ahonnan le tudom tölteni vagy akár csak megnézni a The Walking Dead című sorozat részeit. Nem kell a HD minőség de fontos hogy magyar felirat legyen hozzá(akár angol is jó ha csak az van)

Köszönöm előre is!
Respect Barca;)!
REMY
Madridista

2012.06.27. 13:51:38

Messi-Ini írta:Köpök a sírodra.:

Kemény film mit ne mondjak.Én nem az az ember vagyok aki majd a rendezőröl irogat,vagy esetleg mélyenszántó gondolatokat oszt meg eme filmel kapcsolatban,szal ezt ne várjátok :D :lol:
A film nagy vonalakban:Egy fiatal írónő egy erdei házikóba megy,hogy befejezze egyik regényét.Itt 4 férfi elkapja,megerőszakolja,és porig alázza,majd a flm késöbbi szakaszában a nő ezeket a tetteket megtorolva visszavég a ezeknek az embereknek.
Vannak a filmben durva jelenetek,én személy szerint barátnőmmel néztem meg,hát rá elég nagy hatással volt a film,főleg lelkileg.
Szóval egy szó mint száz,nekem tetszett a film,és bár láttam már jobbat,azért bátran ajánlom mindenkinek.

jóféle csaj van benne :P
Messi-Ini
Capitá del Barça

2012.06.27. 13:43:56

Köpök a sírodra.:

Kép
REMY
Madridista

2012.06.27. 01:00:20

Rovdyr

Itt ajánlotta valaki, amikor felsoroltam a Halálos kitérőket és társait.
A történet ugyan arra a sablonra épül. Csak ezt nem Amerikában hanem Norvégiában adták ki.
1 óra 10 perces filmnél is lehet unatkozni. Ez épp olyan volt.

3/10

Viszont ugyan ebben a témában lévő film ami MINŐSÉGI! És gondolom ez lehetett az alap ötlet. -> http://www.imdb.com/title/tt0068473/
Az 1972-es Gyilkos túra!
Ennek a megnézését ajánlom!
REMY
Madridista

2012.06.26. 11:37:42

Persona

Ingmar Bergman ismét bebizonyította, hogy mekkora művész a filmkészítés terén. És azt is bebizonyította, hogy a filmjei nehezen emészthetőek. Több helyen is írták, hogy ez az egyik legnehezebb filmje.
Bevallom őszintén, a nagy vonalakat feltudtam fogni, de a mély mondanivalóját egyáltalán nem.
A film hangulata nagyon jó volt. Egy kicsit az Andalúziai kutyához tudnám hasonlítani. Főleg a film elejét. Megrázó és megbotránkoztató képsorokkal indul a film. (de valami fantasztikus volt.)

A kamerázási technikákat ajánlanám a figyelmetekbe. Több érdekes technika is volt benne. Ami a legjobban tetszett:
Párbeszédes jelenet, de csak az egyik fél arcát mutatták közelről. Olyan érzést keltettek mintha velünk beszélnének a szereplők.

Ehhez a filmhez nagyon jól illett a fekete-fehér stílus. Ezzel könnyebben is tudták érzékeltetni a dolgokat.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
- A 2 nő arcának egyik oldala sötét a másik világos, --> tehát ők kiegészítik egymást.
- A némasági fogadalom. (tökéletes volt hozzá a fekete-fehér árnyalat)

Összességében tetszett a film. Pedig érzem, hogy nem fogtam fel mindent.

7,5/10

Kommandó

Arnold Schwarzenegger az 1 személyes hadsereg :D
Sokáig azt hittem, hogy láttam ezt a filmet aztán kiderült, hogy nem.
Tipikus 80-as évek beli katonás, bosszúállós film egy akció hőssel. Ha nem ismert színész játszik benne akkor semmit nem ért volna.
Így is voltak benne gagyi jelenetek, de ezeknél a filmeknél nem az a lényeg. Elég jól kilehetett kapcsolódni és élvezni azt, hogy Svárci darálja a népet. :D

6,5/10
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.26. 11:17:50

van ám sorozatok topic is, ne itt trollkodjatok :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.26. 11:16:10

How I met your mother, Big bang theory :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Deus
Boixos Nois

2012.06.26. 11:10:58

CsacsMate írta:Sziasztok!
Valaki tud ajánlani nekem egy sorozatot? Úgy döntöttem elkezdenék egyet. A Trónok harcán kívül minden jöhet, mert azt végig néztem, az eddigieket.
Illetve ilyen régi klasszikusok sem érdekelnek, mint a Csillagkapu, Sliders, Az elveszett ereklyék fosztogatói, mert azokat úgyszintén láttam :D :D
ha szereted a Sci-fi -t, akkor tudom ajánlani a Battlestar Galactica -t.

Illetve, ha természetfeletti dolgot, akkor Supernatural -t.

Illetve, ha véreset, akkor Dexter -t :lol:

szerk: tényleg... van külön topicja ennek: sorozatok :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2012.06.26. 11:19:53-kor.
KépKép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.26. 09:07:07

Szemekbe zárt titkok
Kép
Ha már mindenki ettől a filmtől van elájulva, megnéztem. Még régebb kétszer hozzáfogtam, de akkor nem fejeztem be. Most azonban igen.
Mit mondjak, van egy kis hiányérzetem a filmmel kapcsolatban, de összességében jó film volt.

Egy elég jó összefoglaló:
A történet nagyon lassan indul be, az első fél óra után kezdett megkérdőjeleződni az amúgy is sokat szapult Akadémia idei döntése, ám a folytatást nézve mindenféle kétség köddé vált. A szemekbe zárt titkok többféle értelmezési síkja remek lehetőséget ad arra, hogy mindenki a maga szemléletére formálja a véleményét. Megpróbálom leírni azokat az érzéseket, amik a döbbenetes lezáráskor és a stáblista megjelenésével végigfutottak rajtam. Kiemelhetném a bűnügyi szálát, hisz kriminek is remek az argentin alkotás, de az én meglátásom szerint a Szemekbe zárt titkok az érzelmek filmje. A ki nem mondott érzelmeké. A gyilkosság után a korrupt rendszer szabadlábra helyezi az elkövetőt, ez pedig főszereplőinket, akik közvetlenül és közvetve, de egyaránt mélyen érintettek a dologban természetesen eléggé megviseli. Morales az idő előtt megözvegyült férfi hihetetlen mély érzelmei nem engedik a múlt ködébe veszni szeretett kedvesét, ez pedig Esposito szemében az általa gyáván elszalasztott Irina iránti szenvedélyében testesül meg. Nagyon mély, de mint említettem ki nem mondott érzések ezek, innen származik a remek cím is. A szemek pedig ékesebben kommunikálnak bármely verbális csatornánál. Pár jelenet egyszerűen fantasztikus, többek között a vágás nélküli elképesztő stadionjelenet, valamint a pattanásig feszült liftben lejátszódó alig fél perces szcéna. A lezárás pedig elképesztő, rengeteg gondolatot kiváltó katarzist szolgáltat, amely utólag mindennek értelmet ad.
Kép
Faust
Madridista

2012.06.25. 04:25:25

Haneke turné, 6. állomás

A hetedik kontinens
(Der siebente Kontinent, 1989)

'zmeg.

A film első fél órájában azt hittem, ezt soha nem fogom végignézni, annyira érdektelen és unalmas. A film első egy órájánál már úgy voltam vele, hogy csakazértis végignézem.

Az utolsó fél óra pedig teljesen beszippantott, a legvégén meg csak bambultam ki a fejemből a stáblista után. És azóta is.

Nem mondanám, hogy meglepett a vége, mivel az igen leleményes port.hu-s ajánlóban ellövik az egész film lényegét, de a felvezetés, a megvalósítás, és a sokkoló utolsó 10 perc engem padlóra küldött. Nagyon régen éreztem ilyet egy film után. Most is csak nézek ki a fejemből, mint akit pofánvágtak.

A film egy család 3 évét mutatja be. Bár jól élnek, életük teljesen üres, és monoton, és ez szépen, lassan, de biztosan felőrli őket. Egyik nap a férfi és a nő is kilép a munkahelyéről, és felveszik az összes pénzt a bankban, mondván: Ausztráliába költöznek.

Aztán otthon szépen lassan elkezdik felszámolni az életüket: szétvernek, széttépnek mindent, majd a film legvégén öngyilkosok lesznek - először a kislánynak adnak halálos mértékű altatót, majd asz asszony, és a férfi is szépen lassan elalszik a TV előtt, örökre.

Elméletileg megtörtént esetet dolgoz fel a film, csakúgy, mint a 71 töredékben. A stílus amúgy szinte majdnem ugyanaz, itt is felvillanásokat látunk, csak nem kusza sorrendben. Utólag belegondolva a film nagyon szépen fel van építve, gondosan elvezet a fináléhoz, de nem tudok amellett elmenni, hogy az elsó 40-50 perc tömény unalom, legalábbis első megtekintésre minden bizonnyal. Ezért "csak":

8/10
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.24. 23:17:25

Valaki tud ajánlani nekem egy sorozatot? Úgy döntöttem elkezdenék egyet. A Trónok harcán kívül minden jöhet, mert azt végig néztem, az eddigieket.
Illetve ilyen régi klasszikusok sem érdekelnek, mint a Csillagkapu, Sliders, Az elveszett ereklyék fosztogatói, mert azokat úgyszintén láttam :D :D
A legjobb, amit ajánlhatok a Sírhant művek.
Ezen kívül vígjátékból főleg Dokik. De Így jártam anyátokkal meg Family Guy sem rossz. Bár azoknál számíts a színvonal esésre 5. évad környékén.
Odaátot én is tudom ajánlani, ezen kívül Mad Ment is. (abból ma fejeztem be a 3. évadot :D )
Jahh, illetve, ha itt szeretnél hírnevet Dexter. Az is elég jó, mind mindegyik, amit ajánlottam :D

szerk.: köszönöm a francia ajánlásokat! Bob, Visszafordíthatalant láttam és mivel írtad a mártírokat, ebből a kettőből úgy gondolom, te kekeckedsz velem... nem ajánlom neked se, meg senkine, h az oroszlán bajuszát rángassa... :mrgreen:

Mellesleg talán a te ajánlásod felperzselt föld ami legjobban izgat, de majd még eldöntöm :D
REMY
Madridista

2012.06.24. 22:46:44

soadroli írta:
REMY írta: Supernatural !!!! legjobb sorozat az egész világon :)
Szóval te még nem láttad a Dextert. :D
nem de nem is szándékozom. Nem sok sorozatot nézek. Azt az időt inkább filmezéssel töltöm. :D
Faust
Madridista

2012.06.24. 22:46:38

Csapasd a Kés/alattot Máté.
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2012.06.24. 22:46:13

soadroli írta:
Dextert is végig pörgettem már :D
Az Odaáttal meg úgy vagyok, hogy nem szeretek annyira olvasgatni. :D
De ilyesmi kategóriára/műfajra gondoltam.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.24. 22:41:12

Kép
REMY
Madridista

2012.06.24. 22:28:36

Supernatural !!!! legjobb sorozat az egész világon :)
messideco
Presidente del Barça

2012.06.24. 22:26:39

Égető bizonyíték
Kép
Egyre jobban kedvelem a Coen-testvérek filmjeit. Ez is végig élvezhető alkotás remek színészekkel. Egyebet most hirtelen nem is tudok róla írni.

Kung fu panda2
Kép

A Madagaszkárral és a Nagyon vadonnal egyetemben kedvenc animációs filmem. Tetszett ez is nagyon, jól szórakoztam, nagyokat tudtam röhögni végig, és amelett morális tartalommal is bírt.
Kép
TT
Capitá del Barça

2012.06.24. 22:17:20

skins, two and a half man-ennek én is most álltam neki. de a skinst szigorúan csak eredeti szinkronnal nézd, ha nekiállsz. asszem 6 évados, jön a 7. 2013-ban, de én csak az első négyet láttam. 1-2. évad és a 3-4. évad két külön generáció, nem ugyanazok a szereplők. én a 3-at és a 4-et imádom, már vagy 4x végignéztem :D na meg van a dexter, erről én csak hallottam, azt mondják állat, majd a napokban el kezdem nézni. :) esetleg így jártam anyátokkal, hátha nem hallottál még róla, bár kétlem
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2012.06.24. 22:10:58

Sziasztok!
Válasz küldése