Persona
Ingmar Bergman ismét bebizonyította, hogy mekkora művész a filmkészítés terén. És azt is bebizonyította, hogy a filmjei nehezen emészthetőek. Több helyen is írták, hogy ez az egyik legnehezebb filmje.
Bevallom őszintén, a nagy vonalakat feltudtam fogni, de a mély mondanivalóját egyáltalán nem.
A film hangulata nagyon jó volt. Egy kicsit az Andalúziai kutyához tudnám hasonlítani. Főleg a film elejét. Megrázó és megbotránkoztató képsorokkal indul a film. (de valami fantasztikus volt.)
A kamerázási technikákat ajánlanám a figyelmetekbe. Több érdekes technika is volt benne. Ami a legjobban tetszett:
Párbeszédes jelenet, de csak az egyik fél arcát mutatták közelről. Olyan érzést keltettek mintha velünk beszélnének a szereplők.
Ehhez a filmhez nagyon jól illett a fekete-fehér stílus. Ezzel könnyebben is tudták érzékeltetni a dolgokat.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
- A 2 nő arcának egyik oldala sötét a másik világos, --> tehát ők kiegészítik egymást.
- A némasági fogadalom. (tökéletes volt hozzá a fekete-fehér árnyalat)
Összességében tetszett a film. Pedig érzem, hogy nem fogtam fel mindent.
7,5/10
Kommandó
Arnold Schwarzenegger az 1 személyes hadsereg

Sokáig azt hittem, hogy láttam ezt a filmet aztán kiderült, hogy nem.
Tipikus 80-as évek beli katonás, bosszúállós film egy akció hőssel. Ha nem ismert színész játszik benne akkor semmit nem ért volna.
Így is voltak benne gagyi jelenetek, de ezeknél a filmeknél nem az a lényeg. Elég jól kilehetett kapcsolódni és élvezni azt, hogy Svárci darálja a népet.
6,5/10